Şimdi Ara

CREATIVE GIGAWORKS S750 7.1 İSTASYONU (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.733
Cevap
5
Favori
123.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: venom800

Gördüğüm kadarıyla topik iyice çığırından çıkmış. Son sayfalar laf kavgalarından oluşuyor resmen. Ayrıca bu topikte tartışma lafının ne olduğunu bilmeyen çok insan var bunu net olarak gördüm. Biri diğerine bir şey söylediği zaman asla ama asla attan alma gibi bir davranış görmüyorum tek yapılan laf kavgası Bu sefer böyle olmaz diye umuyordum ama maalesef yine aynı şeyler oluyor. Böyle giderse topik kısa süre sonra kilitlenir..

aman abi kitlenmesin burda bari bişeyler paylaşalım
  • Valla dostum önerim şudur anlaşamadığınız kişilere cevap vermeyin. Eğer ki sorun yaşıyorsanız ve yaşanan laf kavgasında kendinizi haklı görüyorsanız o zaman direk şikayet edin. Karşılık verilince başkalarıda karşılık veriyor olay büyüor haliyle.. Dediğim gibi kimse alttan almıyor yani benim böyle bir şey yazmam bile ne kadar saçma değil mi? Ben neden böyle bir öneride bulunayım ki sizlere ama maalesef bulunmak zorundayım çünkü böyle olmassa çoğalan sayfalar sırf laf kavgfasıyla dolacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: venom800

Valla dostum önerim şudur anlaşamadığınız kişilere cevap vermeyin. Eğer ki sorun yaşıyorsanız ve yaşanan laf kavgasında kendinizi haklı görüyorsanız o zaman direk şikayet edin. Karşılık verilince başkalarıda karşılık veriyor olay büyüor haliyle.. Dediğim gibi kimse alttan almıyor yani benim böyle bir şey yazmam bile ne kadar saçma değil mi? Ben neden böyle bir öneride bulunayım ki sizlere ama maalesef bulunmak zorundayım çünkü böyle olmassa çoğalan sayfalar sırf laf kavgfasıyla dolacak.

haklısında kardeş ama mesela ben dvd de 7+1 keyfi çok güzel oluyo diyom hemen ordan atlıo 7+1 ses aldığını mı sanıon 7+1 medya dvd yok dio 5+1 den farkı yok halbuki 6.1 dvd var
  • NİYETİN O KADAR BELLİKİ.AMA BOŞUNA.YİNEDE SÖYLEYECEK BİR ŞEYLERİN VARSA MESSENGER GÜZEL BİR ÇÖZÜM aykutozkan@msn.com
    quote:

Orjinalden alıntı: stres

@aykutx denon avr 3805 inceleme topiği mi burası?
  • @stres, ben bu seti kullanmıyorum, ancak dinledim ve böyle bir set alma fikrim var, hatta basit olsun diyordum önce ancak şu anda güzel birşey almak istiyorum...

bu arada bu tip konularda eğitim almış biriyim, direk ses sistemleri değil ancak neyin nasıl çalıştığı ampli, hoparlör, elektronik vs. konusunda bilgi sahibiyim oldukça...

orada denon amplinin lafının geçmesinin nedeni üst kısımlarda siz nasıl 7.1 izliyorsunuz gibi bir laf geldi, buda direk olarak s750 ile ilgili bir konu, çünkü bu setin en büyük özelliklerinden biride 7.1 olması.. 7.1'in belirtilen durumda nasıl izlendiğinin cevabıda amplinin incelemesinde geçiyordu,
    bu açıklama zannedersem senin yazdığım mesajların durumunu değerlendirmen için yeterlidir...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

benim sormak istediğim birşey var, acaba s750'yi kullandığınız ses kartını, bu ses kartıyla yaptığınız kaliteyi arttırmaya yönelik deneyimleriniz ve ses kartının harici decoderle birebir karşılaştırılması durumunda yeterliliğinden bahseder misiniz?

• 5.1 film izlediğinizi düşünün, izlediğiniz oda uzunlamasına olsun
    ön uydular ile arka uydular birbirlerinden çok uzakta kalır
    siz tam ortada oturduğunuz için önden arkaya doğru geçen bir seste boşluk hissedebiliyorsunuz
    seneler önce bunun farkına varan adamlar daha çok kanallı amfi üretmişler ve oldukça yaygındırlar
    bu amfiler ön ile arka uydu arasında olan eşit sesi yan uydulara veriyor (örnek 7.1)
    düşünülünce çok zor bir teknoloji değil, (center gibi zor bir görevi yok)
    7.1 film izlemek için 7.1 film kodlanması gerekmiyor
    bilgisayarda ise bu işi x-fi ses kartı yapıyor
    ses sistemi olarak ta s750, t7700, t7900 vs.

7.1 8.1 9.1 sinema amfileri ve sinema ses sistemleri senelerdir üretiliyor
    amfide oyun oynanmıyacağına göre bunların üretim amaçları nedir acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: AKREPmt.

5.1 film izlediğinizi düşünün, izlediğiniz oda uzunlamasına olsun
    ön uydular ile arka uydular birbirlerinden çok uzakta kalır
    siz tam ortada oturduğunuz için önden arkaya doğru geçen bir seste boşluk hissedebiliyorsunuz
    seneler önce bunun farkına varan adamlar daha çok kanallı amfi üretmişler ve oldukça yaygındırlar
    bu amfiler ön ile arka uydu arasında olan eşit sesi yan uydulara veriyor (örnek 7.1)
    düşünülünce çok zor bir teknoloji değil, (center gibi zor bir görevi yok)
    7.1 film izlemek için 7.1 film kodlanması gerekmiyor
    bilgisayarda ise bu işi x-fi ses kartı yapıyor
    ses sistemi olarak ta s750, t7700, t7900 vs.

7.1 8.1 9.1 sinema amfileri ve sinema ses sistemleri senelerdir üretiliyor
    amfide oyun oynanmıyacağına göre bunların üretim amaçları nedir acaba?

bende onu anlatmaya çalışıyorum ama anlatamıyorum

• Dvd fimler 5.1 kayıt olabilir.Ama bu hiçbir zaman bu kaynakları 6.1, 7.1 hatta 9.1 dinlemeye engel değildir.AVR üreticileri bu işe boşu boşunamı yatırım yapıyor.Creative s750 de bu işin içinde mutimedya sistem olarak en iyi ve en kaliteli çözümdür.Büyük dinleme mekanlarında bu avantaj çok daha iyi anlaşılır.Ayrıca s750 deki o creative nin kendine has bass karakteristiği ve titanyum tweeterların sağlamış olduğu kaliteli tiz ile dolby digital ve dts keyfini doyasıya yaşarsınız.Yine oyunlardaki EAX desteği s750 nin 7.1 avantajı ile birleşince sonuç mükemmel.Müzik konusuna gelince:Ben pc için üretilen multimedya sistemler ile müzik dinlemeye hiçbir zaman ısınamadım.Bunlara s750, z5550 ve klipsch promedia 5.1 de dahildir.Müzik için favorim stereo sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 21 Şubat 2007; 22:54:05 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: vaynett

Artık bazıları neyin ne olduğunu anlasın lütfen...
    quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

valla bu akşam 3 seti bir araya getirdik arkadaşlarla. giga s750, giga g500 ve logitech z5500.Ama bir baktık tv de r.madrid-b.münih şampiyonlar ligi maçı var.Bizde s750 yi bağladık anfiye.(anfide uydu receiverın ses çıkışına bağlı) maçı izledik 7.1 olarak.Sanki evde değil İspanyada staddayız. 7.1 maç zevki de bir başka oluyomuş.Tavsiye ederim
    quote:

Orjinalden alıntı: @armagedon@

bu arada aykutx kardeş test yapıcaktın setleri ayarlıyabildin mi noldu durum

İyi de kardeş maç star tv de sen nasıl 7.1 ses aldın star tv stereo yayın yapmıyor ki?Bi yanlışlık olmasın sanırım prologik olarak 7.1 demek istedin ama o da mümkün değil çünkü yayın kaynağı stereo değil star tv mono yayın yapıyor stereo değil...

Stress şimdi size soruyorum sizin kullandığınız teknolojiden daha hebriniz yok.O çocuksu gülme hareketi koymanızın anlamını da anlayamadım doğrusu...ben burada arkadaşıma adabı usulünce bir şey açıkladım ama gördüğüm kadarıyla anlamamış anlayamamışsın.yayının kaynağı mono olan bir kanala istediğin hoparlör anfi sistem kurarsan kur 7.1 veya 5.1 ses alamazsın bu şu anki teknolojiyle mümkün değildir.Ancak bazı müzik kanalları stereo yayın yapmaktadır anca bu kanallardan sanal olarak 5.1 veya 7.1 şeklinde ses alınabilir.Bunun sizin kullandığınız anfi veya hoparlör sistemiyle kesinlikle bir alakası yoktur.Tüm uydu hoparlörlerinden farklı ses efekti gelmesi suretiyle tv den 5.1 veya 7.1 ses alman için yayının merkezden yani kaynağın ın stereo olması gerkiyor.yani dünkü maçı 7.1 dinledim diyen tamamiyle hata yapmaktadır.Bu şekilde basit hatalar yapıp insanların kafasın ı karıştırmayalım lütfen.bu şekilde teknik konulşarda yorum yapabilmek için gerekli alt yapıya sahip olmak lazım.Ne olacak yani bu durumda insanlar gidip 7.1 hoparlör alacak ve bu sistemi bir anfi desteğiyle tv ye bağlayacak 7.1 ses almak amacıyla...sonuç kocaman bir foss havaya uçup giden adamaın paralarına da yazık olacak.

• Star tv de yayınlana bir maçı asla 7.1 izleyemezsiniz ne bağlarsanız bağlayın hangi anfiyi takarsanız takın!
    Çünkü star mono yayın yapıyor senin anfi mono yayını bölüp ayrıştırıp 7.1 kanala gönderemez bunu yapan dünyada ne bir anfi ne de bir sitem vardır lütfen siz icat etmeyin!!!
  • quote:

quote:

quote:

Artık bazıları neyin ne olduğunu anlasın lütfen...
    quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

valla bu akşam 3 seti bir araya getirdik arkadaşlarla. giga s750, giga g500 ve logitech z5500.Ama bir baktık tv de r.madrid-b.münih şampiyonlar ligi maçı var.Bizde s750 yi bağladık anfiye.(anfide uydu receiverın ses çıkışına bağlı) maçı izledik 7.1 olarak.Sanki evde değil İspanyada staddayız. 7.1 maç zevki de bir başka oluyomuş.Tavsiye ederim
    quote:

Orjinalden alıntı: @armagedon@

bu arada aykutx kardeş test yapıcaktın setleri ayarlıyabildin mi noldu durum

İyi de kardeş maç star tv de sen nasıl 7.1 ses aldın star tv stereo yayın yapmıyor ki?Bi yanlışlık olmasın sanırım prologik olarak 7.1 demek istedin ama o da mümkün değil çünkü yayın kaynağı stereo değil star tv mono yayın yapıyor stereo değil...

Stress şimdi size soruyorum sizin kullandığınız teknolojiden daha hebriniz yok.O çocuksu gülme hareketi koymanızın anlamını da anlayamadım doğrusu...ben burada arkadaşıma adabı usulünce bir şey açıkladım ama gördüğüm kadarıyla anlamamış anlayamamışsın.yayının kaynağı mono olan bir kanala istediğin hoparlör anfi sistem kurarsan kur 7.1 veya 5.1 ses alamazsın bu şu anki teknolojiyle mümkün değildir.Ancak bazı müzik kanalları stereo yayın yapmaktadır anca bu kanallardan sanal olarak 5.1 veya 7.1 şeklinde ses alınabilir.Bunun sizin kullandığınız anfi veya hoparlör sistemiyle kesinlikle bir alakası yoktur.Tüm uydu hoparlörlerinden farklı ses efekti gelmesi suretiyle tv den 5.1 veya 7.1 ses alman için yayının merkezden yani kaynağın ın stereo olması gerkiyor.yani dünkü maçı 7.1 dinledim diyen tamamiyle hata yapmaktadır.Bu şekilde basit hatalar yapıp insanların kafasın ı karıştırmayalım lütfen.bu şekilde teknik konulşarda yorum yapabilmek için gerekli alt yapıya sahip olmak lazım.Ne olacak yani bu durumda insanlar gidip 7.1 hoparlör alacak ve bu sistemi bir anfi desteğiyle tv ye bağlayacak 7.1 ses almak amacıyla...sonuç kocaman bir foss havaya uçup giden adamaın paralarına da yazık olacak.

kardeş bende senin yanlışını söliyim uydudaki tüm yayınlar en aşağı stereodur hatta dolby digital yayınlar bile var yabancı kanallarda senin dediğin mono yayın normal antendeki star tv dir bunuda açıklık getireyim dedim

• digitürk kutusunun veya uydu receiverin anolog veya dijital seçeneklerinden çıkış yapın bakalım izleniyormu izlenmiyormu görün.Ayrıca AVR lerdeki 2x stereo ve sanal surround özelliğinden bilmem haberiniz varmı?
    quote:

Star tv de yayınlana bir maçı asla 7.1 izleyemezsiniz ne bağlarsanız bağlayın hangi anfiyi takarsanız takın!
    Çünkü star mono yayın yapıyor senin anfi mono yayını bölüp ayrıştırıp 7.1 kanala gönderemez bunu yapan dünyada ne bir anfi ne de bir sitem vardır lütfen siz icat etmeyin!!!
  • Alla Alaaaa ya arkadaşlar anlamak mı istemiyorsunuz ben mi anlatamıyorum acaba !! Adam tv anteninden bahsediyor yaa anlamak mümkün değil gerçekten!ya bunun sizin sisteminizle alaksı yokkkk aykut kardeşim mono yayın monodur yani merkezden orjinali kaynağı monodur yani tek kanaldır.Aksini idda etmeyin izlenmez.
  • hocam bu ne yaa... konunun cıvığı çıkmış resmen. herkes birbirine çamur atıyo, laf sokuyo. durduk yere tartışma çıkarmaya çalışanlar bile war. bırakın şu boş işleri, sataşarak laf atarak kimse bi yere waramaz...

onun yerine kullanıcı yorumlarını alalım, problem ve çözümlerini alalım, artı ve eksilerini değerlendirelim, en önemlisi de araya başka setler sokmayalım lütfen. adam geliyo, atıyorum "z5500 süper" yazıyor. ne alakaysa... başlıkta sanki atlayın yazıyor.

lütfen konuya uygun yorumlar alalım. ille de tartışmak isteyenler warsa da pm atarak tartışsın, başkalarını rahatsız etmesin
  • arkadaşım yayın mono olsa da receiver özelliği sayesinde sesi 7 uyduya + subwoofer a dağıtabiliyorum.lütfen anla artık. ya da istanbuldaysan bir gün evime davet edebilirim seni kendi kulaklarınla duyarsın
    quote:

Alla Alaaaa ya arkadaşlar anlamak mı istemiyorsunuz ben mi anlatamıyorum acaba !! Adam tv anteninden bahsediyor yaa anlamak mümkün değil gerçekten!ya bunun sizin sisteminizle alaksı yokkkk aykut kardeşim mono yayın monodur yani merkezden orjinali kaynağı monodur yani tek kanaldır.Aksini idda etmeyin izlenmez.
  • birde kardeslerim net olarak su s750 inin z5500 den idda edildigi kadar ses orani az mi...cunku kimisi 4 du gectimi kesilmeler basliyor filan diyor..bugun yarin alacam ama tecrubeyle sabit bir konu bu kardeslerim bi yardimci olu lutfen
  • selam arkadaşlar...tartışmaya gerek yok...bende receiver var...vaynett arkadaşım receiverdan ses mono olsa dahi 7ch stereo moduna alırsın, tüm kolonlardan ses gelir...istanbuldysan bi gün gel,sana deneme ve görme imkanı sağlarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CWaRRioR

hocam bu ne yaa... konunun cıvığı çıkmış resmen. herkes birbirine çamur atıyo, laf sokuyo. durduk yere tartışma çıkarmaya çalışanlar bile war. bırakın şu boş işleri, sataşarak laf atarak kimse bi yere waramaz...

onun yerine kullanıcı yorumlarını alalım, problem ve çözümlerini alalım, artı ve eksilerini değerlendirelim, en önemlisi de araya başka setler sokmayalım lütfen. adam geliyo, atıyorum "z5500 süper" yazıyor. ne alakaysa... başlıkta sanki atlayın yazıyor.

lütfen konuya uygun yorumlar alalım. ille de tartışmak isteyenler warsa da pm atarak tartışsın, başkalarını rahatsız etmesin

Hocam bu yorum banaysa ben asla kendi sistemimi katmadım olayın içine sadece teknik bir hata gördüm ve bun u düzeltmeye çalışıyorum.Ayrıca 5500 de kullanmıyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

selam arkadaşlar...tartışmaya gerek yok...bende receiver var...vaynett arkadaşım receiverdan ses mono olsa dahi 7ch stereo moduna alırsın, tüm kolonlardan ses gelir...istanbuldysan bi gün gel,sana deneme ve görme imkanı sağlarım.

Tv yayınlarından bahsediyoruz arkadaşım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ademyaz

arkadaşlar uslubunuzu bozmasanızda bizlerde bilmediğimiz birşeyler öğrensek. ama takip ediyorumsanki 2 kanlı aile s750 kullananlar birşey dediği zaman z5500 cüler taşlıyor. z5500 cüler bişey dediği zaman s750 kullananlar. ben bu topic ilk açıldığında da söylemiştim. bu sistemlerin üreticeileri, tasarlayıcıları, satıcıları bizler değiliz niye bu ürünlerle bizler övünelim. bunun bize hiç bi faydası yok. boşyere kendimizi üzüyoruz burada birşeyler öğreneceğimiz yere. ayrıca ses zevk meselesidir set çok güzel olabilir ama sesi o kişiye güzel gelmez ya da çok kötü bir setin çıkardığı sesi beğenebilir. keşke s75 kullananlarla z5500 kullananlar arasında dayanışma olsa çeşitli filmlerde oyunlarda ya da müziklerde iki sette de kullanıp karşılaştırmalar yapsak. ama bu düşüncemden o kadar uzaktayız ki. ben z5500 kullanıyorum böyle bir testte diyelim ki s750 daha iyi çıksa bana hiç bir zararı yok. bırakalım rekabeti bu ürünlerin satıcıları düşünsün. hiçbirşey içinde geç sayılmaz karşı tarafın söylemini hemen reddetmeden düşünelim ona göre cevap verelim. eminimki çok faydasını görürüz. ŞUNU DA SÖYLEYİM KESİNLİKLE AKIL VERMEK GİBİ BİR DÜŞÜNCEM YOK SADECE KENDİ KİŞİSEL DÜŞÜNCELERİM . yazımı okuma zahmetinde bulunan herkeze teşekkürler

ayrıca bilgisi olan arkadaşlar şu tv den 5+1 ya da 7+1 olarak ses alınması konusunda fikirlerini paylaşırlarsa çok iyi olur. çünkü önemli ve merak ettiğim bir konu

Sevgiler, Saygılar

dijital yayında 5.1 ses almak mümkün (örneğin hd yayınlar gibi). ama star dijitalde bildiğim kadarıyla stereo yayın yapıyor. dolayısıyla elde edilebilecek ses virtual surround olacaktır, yani kesinlikle gerçek 7.1 değil.
    eğer öyle olsayydı mp3lerimizi de sesi 8 kanala ayırarak dinleyebilirdik (her hoparlörden ses gelmesi anlamında söylemiyorum elbette)
    zaten 7.1 kaynak sayısı oldukça az. seti tv yerine hd-dvd yada blueray filmler gibi kaynaklarda kullanırsak gerçek 7.1'e ulaşmış oluruz...

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.