Şimdi Ara

CREATIVE GIGAWORKS S750 7.1 İSTASYONU (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.733
Cevap
5
Favori
123.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: vaynett

quote:

Orjinalden alıntı: CWaRRioR

hocam bu ne yaa... konunun cıvığı çıkmış resmen. herkes birbirine çamur atıyo, laf sokuyo. durduk yere tartışma çıkarmaya çalışanlar bile war. bırakın şu boş işleri, sataşarak laf atarak kimse bi yere waramaz...

onun yerine kullanıcı yorumlarını alalım, problem ve çözümlerini alalım, artı ve eksilerini değerlendirelim, en önemlisi de araya başka setler sokmayalım lütfen. adam geliyo, atıyorum "z5500 süper" yazıyor. ne alakaysa... başlıkta sanki atlayın yazıyor.

lütfen konuya uygun yorumlar alalım. ille de tartışmak isteyenler warsa da pm atarak tartışsın, başkalarını rahatsız etmesin

Hocam bu yorum banaysa ben asla kendi sistemimi katmadım olayın içine sadece teknik bir hata gördüm ve bun u düzeltmeye çalışıyorum.Ayrıca 5500 de kullanmıyorum...

tabiiki sana değil, genelleme yaptım sadece. tartışmayın diyen birinin başkasına laf atması sence de saçma olmaz mı??

• Star tv ve yayında olan pek çok kanal dijitalde mono yayın yapıyor.Sadece cnbce ve bir kaç müzik kanalı stereo yayın yapıyor.Burada anlatılanlar bana olası gelmiyor sanırım terminolojide bir hata var.7.1 ve 7+1 farklı formatlar bunu biliyoruz veya 5.1 bu şekilde star tv den sanal olarak bile 7.1 ses almak mümkün değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaynett -- 22 Şubat 2007; 0:08:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kmorbulut

birde kardeslerim net olarak su s750 inin z5500 den idda edildigi kadar ses orani az mi...cunku kimisi 4 du gectimi kesilmeler basliyor filan diyor..bugun yarin alacam ama tecrubeyle sabit bir konu bu kardeslerim bi yardimci olu lutfen

selam arkadaşım...bende hiç bööle saldırgan tutumlar görmemiştim ama milletimiz kanlı bıçaklı olmuş hakkatende...siz bilmezsiniz,anlamazsınız falan gibi laflar gırla gidiyor....deneyin de görelim,görüceksiniz neler olcak falan veya benzeri aşağılamalar da cabası...bende bugün bari şu aşağılık setimi biraz müzikte test edeyim dedim..(şuraya bak yaaa....seti test ediyoruz iyimi..8 aydır kullanıyorum..bir testimiz eksik kalmıştı..)
    Neyse şu genç kızlar topluluğu olan hepsinin son albümünü dvd player a bağlayıp,(DDTS üzerinden optik bağlantılı) 750 de dinledim...bu arada albüm oldukça da bass ağırlıklı..belki de bana göre öyle diyim,ama oldukça tempolu sert vuruşlu parçalar var...ne diyim kesilme felan olmadı...çok da yüksek seste dinledim..(750 son basamakta iken ddts sondan 3 basamak önce) bir parçada da son basamaktan bir öncesine kadar volume ü açtım...subwoofer kudurmuştu.hanım ve çocuk odaya koşturdu...alt kattakiler ne dediler bilemiyorum artık...
    Yalnız çok fazla yüksek seste kalamadım...çünkü fazla sesten rahatsız oldum ve sondan 3 basamak öncesine yani bana makul gelecek yüksek sese geldim..tüm albümü nerdeyse dinledim diyebilirim..beğenmediğim 2 parçayı es geçtim çünkü...vokaller ve enstrümanlar gayet güzel işitiliyordu...ddts ile prologic ıı x ve neo 6 da kullandım...açıkçası ben memnun kaldım...başka tür müzikte dinleyince onu da burdan yazarım.film ile ilgili de hem DD hem de DTS ayrı ayrı yazmaya çalışacağım...umarım almayı düşünenlere faydası olur.

• ben de tv yayınından bahsediyorum...bu özellik tv yayınında da müzikte de kullanılır...

quote:

Orjinalden alıntı: vaynett

quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

selam arkadaşlar...tartışmaya gerek yok...bende receiver var...vaynett arkadaşım receiverdan ses mono olsa dahi 7ch stereo moduna alırsın, tüm kolonlardan ses gelir...istanbuldysan bi gün gel,sana deneme ve görme imkanı sağlarım.

Tv yayınlarından bahsediyoruz arkadaşım...
  • eyw. zapatero. bilgi için teşekkürler.
    bu arada anlamadığım, diyelim ki ses 7.1 gelmiyor da monoyu çoğaltıyor. ne farkeder? zaten set multi channel yapılmış, mono yayında da güzel çıkarıyorsa bir eksi değil artıdır bu. haksız mıyım??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 22 Şubat 2007; 0:21:56 >
  • valla artısı ve eksisini bilemem ama bütün kanallardan ses almak bazı kişilere çekici gelir...bu sayede de alma imkanı oluyor...diğer arkadaşın bahsettiği tarzda ise eğer stereo bir kaynak varsa ,mesela radyo kanalı gibi veya 2 kanal yüklenmiş eski dvd filmler gibi, cihaz içerisideki prologic IIx dekoder bunu alıp 7 kanal işliyor...bu ise apayrı bir durum.
  • sizi bu kadar cahil bilmezdim
    7.1 sesi üretmenin zorluğundan bahsedip duruyorsunuz
    orjinal 7.1 diye söylediğiniz format nedir, hayatınızda 7.1 formatlanmış bir film gördünüz mü
    kaç kere film kodladınız da böyle mühendis edasıyla burdaki bilgileri reddediyorsunuz
    bilmiyorsanız bari okuyup öğrenin,
    işinize nasıl geliyorsa öyle cevap veriyorsunuz
    orda bir soru sordum ve hala cevap alamadım
    6.1 7.1 8.1 9.1 amfiler ve ses sistemlerinin üretim amaçları nedir sizce
    dünyada 7.1 teknolojisi yok diyip duruyorsunuz bunlar neden üretiliyor?

s750 ne işe yarıyor diye soruyorsunuz, yazıyoruz bir özelliğini ona da laf ediyorsunuz

sizin şahsi amacınız topiğin kirletilmesidir
    s750 sistemini çok iyi bilmenize rağmen ne diye ısrarla inceleme bekliyorsunuz
    demekki amacınız bilgi almak değil burda bildiklerini söyleyenlere sataşmak

quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Bunu yazdığına göre sen de hala işin aslını bilmiyorsun malesaef. Çünkü sesin kaynağı 7.1 olarak işlenmemişse sen bunu istediğin kadar decoder veya receiver kullan, ancak sanal bir şekilde 7.1e sokarsın ve asla orjinal olmaz. Yani ses 7.1e dağılır. Siz daha s750deki fazladan 2 uydu olan side uyduların sesi nerden aldığını bilmiyorsanız ve o sesi filmdeki gerçek ses sanıyorsanız aldanıyorsunuz ve kendinizi kandırmaya devam ediyorsunuz. Aynı şekilde ddts-100 decoder de dts neo:6 ve dts-es özellikleriyle gerçek 6.1 ve dts discrete özelliğiyle gerçek 7.1 ses ve hatta dolby digital ex ile gerçek 6.1 ses verebilmesi için ses kodunun da aynı şekilde orjinalinde bahsedildiği gibi kodlanmış olması gerekir. Bunu hala anlayamıyorsanız boşuna buralarda yormayın kendinizi...

• Arkadaşlar topiğe en baştan itibaren bir gö gezdirirseniz niyeti farklı olanları hemen göreceksiniz.Bunların amacı bilgi alışverişinde bulunmak değil, maalesef sorun çıkarmaktır.Şahsen ben bu arkadaşları muhatap kabul etmiyorum.Uygun olan seviyeye gelmedikleri sürece hiçbir sorularına yanıt vermeyeceğim.Zaten yanıt verseniz de farketmez onlar yine sorun çıkaracak saçma, arkası boş düşünceleriyle burayı kirleteceklerdir.Görüyorsunuz 7.1 ses elde etme konusunu nasıl saptırıyorlar.Sorun çıkartacak nokta arıyorlar.Bu topiğin amacı insanlara illaki s750 satın aldırmak değildir.Creative firması ile herhengi bir ortaklığım yok.Herkes istediği ürürü satın alır.Ama görülüyorki hatta kendi ifadeleriyle bazılarının amacı sırf s750 yi kötülemek onlara bu ürünü satın aldırmamak.Ben s750 ve z5500 her iki setide kullandım.Daha önce de belirttiğim gibi ikisinide biribirlerine bariz üstünlükleri yok.Artıları ve eksileri mevcut.s750 nin 7.1 olması, titanyum tweetırları, kaliteli bass ı artıları ama pahalı olması ve anolog olmaması eksileri.z5500 ünde zaten kendi topiğinde artıları eksileri konuşulmuş. herkes okur kendi kararını verir.Ama ben özellikle mutlaka alacakları seti dinlemelerini tavsiye ediyorum.Herkese iyi günler, saygılar.

• kimse yoğurdum ekşi demez bu forumdaki bazı kişilerin amacı hemen belli oluyor gülüp geçiyorum amaç ortalık karıştırmak ve topik kitlemek ve bazı sorulara mantıklı cvp verdiğimiz halde arıza çıkarmaktır.Şunuda şurda söleyeyim ismi lazım değil bazı kişiler bu seti kullandıkları senelerde yaptığı testleri çok ii okudum o zaman s750 en güçlü 7+1 muhteşem ses decoderi aldıktan sonra dvd yi son ses dinleyemedik odada yoğun güçlü ses vardı oda dar geliodu bilmem titanic filminde mükemmel ses çıktı diolardı noldu şimdi set değişti eski set mundar oldu her şeyin farkındayız biz rahat olsun onlar

• Valla akrepmt senin yazından benim anladığım 7 kanala aynı sesin verilmesinden bahsetmen...sanırım doğru anladım..dediğin gibi bunu yapan amfiler de, receiver larda var...ama arkadaş, herhalde senin yazdığını 7.1 dijital olarak encode edilmiş film veya ses olarak anlıyor veya öyle anlamak mı istiyor bilemiyorum ve yorumunu buna göre , bir de anlamadığım şekilde kavgacı ve saldırgan bir tutumla yapıyor....ilginç bir durum..Neyse arkadaşlar, 7.1 hoparlör seti olması avantajdır...yarın öbürgün HD DVD ve bluray cihazları ile yüksek kapasiteli veri depolama yeteneği kazanıldığı için , DTS HD ve DD true HD ses formatları yüklü gerçek 7.1 kanallı filmler ve müzikler piyasaya çıkacaklar..tabii creative firması da nasılsa bu formatları destekleyen ses kartları ve yeni dekoder yapacak...o zaman siz de 750 yi buna bağlayıp, şimdinin sanal kanallarını, canlanmış haliyle dinleme imkanına kavuşacaksınız...ama maalesef 5.1 sistemi olanlar, bunu gene 5.1 dinleyebilecekler.

• quote:

Orjinalden alıntı: @armagedon@

kimse yoğurdum ekşi demez bu forumdaki bazı kişilerin amacı hemen belli oluyor gülüp geçiyorum amaç ortalık karıştırmak ve topik kitlemek ve bazı sorulara mantıklı cvp verdiğimiz halde arıza çıkarmaktır.Şunuda şurda söleyeyim ismi lazım değil bazı kişiler bu seti kullandıkları senelerde yaptığı testleri çok ii okudum o zaman s750 en güçlü 7+1 muhteşem ses decoderi aldıktan sonra dvd yi son ses dinleyemedik odada yoğun güçlü ses vardı oda dar geliodu bilmem titanic filminde mükemmel ses çıktı diolardı noldu şimdi set değişti eski set mundar oldu her şeyin farkındayız biz rahat olsun onlar

tartışma dediğin lafları güzel kullanmakla olur...sende bu konuda bayağı başarılısın tebrikler

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: @armagedon@

kimse yoğurdum ekşi demez bu forumdaki bazı kişilerin amacı hemen belli oluyor gülüp geçiyorum amaç ortalık karıştırmak ve topik kitlemek ve bazı sorulara mantıklı cvp verdiğimiz halde arıza çıkarmaktır.Şunuda şurda söleyeyim ismi lazım değil bazı kişiler bu seti kullandıkları senelerde yaptığı testleri çok ii okudum o zaman s750 en güçlü 7+1 muhteşem ses decoderi aldıktan sonra dvd yi son ses dinleyemedik odada yoğun güçlü ses vardı oda dar geliodu bilmem titanic filminde mükemmel ses çıktı diolardı noldu şimdi set değişti eski set mundar oldu her şeyin farkındayız biz rahat olsun onlar

tartışma dediğin lafları güzel kullanmakla olur...sende bu konuda bayağı başarılısın tebrikler

sağol kardeş senin yorumlarını da beğeniyorum

• şimdi fırsat bulursam , önümüzdeki hafta içi dvd izleyeceğim cihazda ..optik dijitalden efektleri kuvvetli bir film izlemeyi düşünüyorum...blade II en sevdiğim filmlerdendir..DTS li olduğu içinde ayrıca severim...bir de dvd cihazında halk müziği veya sanat müziği dinleyeceğim....onlarla ilgili bilgileri de paylaşırım sizlerle..bilgisayar üzerinden audigy kartımla da dvd ve müzik dinleyebilirim ama bilgisayardan izlemeyi ve müzik dinlemeyi sevmiyorum...benim cihazın fan gürültüsü çok fazla çünkü...o yüzden bilgisayar dan yaşananlar ile ilgili pek bilgi veremeyeceğim..
  • quote:

şimdi fırsat bulursam , önümüzdeki hafta içi dvd izleyeceğim cihazda ..optik dijitalden efektleri kuvvetli bir film izlemeyi düşünüyorum...blade II en sevdiğim filmlerdendir..DTS li olduğu içinde ayrıca severim...bir de dvd cihazında halk müziği veya sanat müziği dinleyeceğim....onlarla ilgili bilgileri de paylaşırım sizlerle..bilgisayar üzerinden audigy kartımla da dvd ve müzik dinleyebilirim ama bilgisayardan izlemeyi ve müzik dinlemeyi sevmiyorum...benim cihazın fan gürültüsü çok fazla çünkü...o yüzden bilgisayar dan yaşananlar ile ilgili pek bilgi veremeyeceğim..

bekliyorum yorumlarını kardeş dts kodlu filmler tadından yenmez yabide blade 2 panasonic plazmada var ohhh

• valla plazma salonda birader...750 ise arka odada...ayrı yerdeler yani...ama olsun, ben blade i her zaman her yerde seyrederim...
  • hayır arkadaşım yanlış anlamışsın
    bütün uydulardan farklı ses geliyor ve birbirinden bağımsız çalışıyorlar
    tüm uydulara aynı sesi vermek için 7.1 amfi mi üretilir
    mono amfiye 7 uydu bağlarsın olur biter
    kaldı ki çok kanallı amfilerin fiyatları 2000 - 3000 dolardan başlıyor
    bunlara neden o parayı veriyorlar?

arkadaşlar bilerek mi böyle konuşuyorsunuz anlamıyorum
    kaç kere denediniz de ısrarla olmaz diyorsunuz
    ben x-fi ses kartı ile 5.1 filmi 7.1 olarak (bütün uydular bağımsız) izledim ve dinledim hemde aylarca
    bunun kim inkar edebilir.

yüzlerce örnekten biri
    yazan Wolverine:

"7.1 ve 5.1 dvd izlemiş biri olarak 7.1'in yerini 5.1 asla tutamaz diyebilirim. Üstelik giga'nın tizleri daha iyi. z5500'ün bass sesi ise boost mode'da sadece giga'yı geçebiliyor. Zaten o mode'u ben yüksek ses sorunum olmadığı için sadece dvd izlerken açabiliyorum.
    Keşke z5500'ün 7.1 olan ve tizleri de gigaworks ayarında bir modeli olsa. Valla hiç düşünmeden alırdım. Ama o da çıkar ilerde...O yüzden bass'ı güçlü, tizleri en iyisi ve 7.1 olan sadece gigaworks var piyasada." tarih: 20 şubat 2005

şimdiki s750 ile o zamanki s750 aynı
    şimdiki z5500 ile o zamanki z5500 aynı
    filmlerde aynı filmler, değişen ne peki ??? aldanan kim?

ve sorularıma cevap alamadım hala
    5.1 den daha fazla kanallı olan ve fahiş fiyatlara satılan ses sistemleri ne amaçla üretiliyor sizce???

quote:

Valla akrepmt senin yazından benim anladığım 7 kanala aynı sesin verilmesinden bahsetmen...sanırım doğru anladım..dediğin gibi bunu yapan amfiler de, receiver larda var...ama arkadaş, herhalde senin yazdığını 7.1 dijital olarak encode edilmiş film veya ses olarak anlıyor veya öyle anlamak mı istiyor bilemiyorum ve yorumunu buna göre , bir de anlamadığım şekilde kavgacı ve saldırgan bir tutumla yapıyor....ilginç bir durum..Neyse arkadaşlar, 7.1 hoparlör seti olması avantajdır...yarın öbürgün HD DVD ve bluray cihazları ile yüksek kapasiteli veri depolama yeteneği kazanıldığı için , DTS HD ve DD true HD ses formatları yüklü gerçek 7.1 kanallı filmler ve müzikler piyasaya çıkacaklar..tabii creative firması da nasılsa bu formatları destekleyen ses kartları ve yeni dekoder yapacak...o zaman siz de 750 yi buna bağlayıp, şimdinin sanal kanallarını, canlanmış haliyle dinleme imkanına kavuşacaksınız...ama maalesef 5.1 sistemi olanlar, bunu gene 5.1 dinleyebilecekler.

• az önce çektiğim bir video arkadaşlarsesi köklediğim an her ne kadar foto makinesi biraz dandik çeksede idare eder artık video

http://www.dosyaupload.net/download.php?file=394535
  • quote:

Orjinalden alıntı: AKREPmt.

hayır arkadaşım yanlış anlamışsın

ben x-fi ses kartı ile 5.1 filmi 7.1 olarak (bütün uydular bağımsız) izledim ve dinledim hemde aylarca

yüzlerce örnekten biri
    yazan Wolverine:

"7.1 ve 5.1 dvd izlemiş biri olarak 7.1'in yerini 5.1 asla tutamaz diyebilirim. Üstelik giga'nın tizleri daha iyi. z5500'ün bass sesi ise boost mode'da sadece giga'yı geçebiliyor. Zaten o mode'u ben yüksek ses sorunum olmadığı için sadece dvd izlerken açabiliyorum.
    Keşke z5500'ün 7.1 olan ve tizleri de gigaworks ayarında bir modeli olsa. Valla hiç düşünmeden alırdım. Ama o da çıkar ilerde...O yüzden bass'ı güçlü, tizleri en iyisi ve 7.1 olan sadece gigaworks var piyasada." tarih: 20 şubat 2005

5.1 den daha fazla kanallı olan ve fahiş fiyatlara satılan ses sistemleri ne amaçla üretiliyor sizce???

quote:

Valla akrepmt senin yazından benim anladığım 7 kanala aynı sesin verilmesinden bahsetmen...sanırım doğru anladım..dediğin gibi bunu yapan amfiler de, receiver larda var...ama arkadaş, herhalde senin yazdığını 7.1 dijital olarak encode edilmiş film veya ses olarak anlıyor veya öyle anlamak mı istiyor bilemiyorum ve yorumunu buna göre , bir de anlamadığım şekilde kavgacı ve saldırgan bir tutumla yapıyor....ilginç bir durum..Neyse arkadaşlar, 7.1 hoparlör seti olması avantajdır...yarın öbürgün HD DVD ve bluray cihazları ile yüksek kapasiteli veri depolama yeteneği kazanıldığı için , DTS HD ve DD true HD ses formatları yüklü gerçek 7.1 kanallı filmler ve müzikler piyasaya çıkacaklar..tabii creative firması da nasılsa bu formatları destekleyen ses kartları ve yeni dekoder yapacak...o zaman siz de 750 yi buna bağlayıp, şimdinin sanal kanallarını, canlanmış haliyle dinleme imkanına kavuşacaksınız...ama maalesef 5.1 sistemi olanlar, bunu gene 5.1 dinleyebilecekler.

dvd filminde filmde yan kolonlardan farklı ses alıyorum mesela ben izlediğim süperman geri dönüyor king kong star wars filmlerinde ayrıca eski defterleri açtığın ii oldu kardeş kutlarım seni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @armagedon@ -- 22 Şubat 2007; 12:52:37 >

• 7 kanalın her birinden ayrı ses alabilmek için kaydın da 7 kanal yapılmış olması gerekmez mi peki arkadaşım...?
    eğer bana dersenki, DD 5.1 kaydı veya DTS 5.1 kaydı ben 7.1 dinliyorum diye, o zaman bunun adı arka (back) kanallardan matrikslenmiş surrond kanal seslerini alman olur...yok eğer 7 kanal yüklenmiş bir kayıt dinliyorum diyorsan o zaman böyle kayıtlar daha filmlerde yok.veya piyasada yok diyeyim.x-fi ses kartı ile dinlediğin de demin dediğim gibi kartın sesi işleyip , surround kanallar için yüklenmiş sesi backlere de matrikslemesi olabilir ancak....kayıt 5.1 çünkü...böyle yapılmış bir kayıttan bağımsız 2 arka kanal anlaşılması mümkün olamaz...
    İşlenmiş sesi 750 de de , veya şu andaki piyasada bulunan receiverlar veya amfilerde de alırsınız...bunun haricinde normal yayınları da işleyip 7 kanal dinlersiniz ama dediğiniz gibi 5.1 kaydı 7.1 gibi dinlemeniz sanaldır...gerçek 7 kanal anlamına gelmez.

quote:

Orjinalden alıntı: AKREPmt.

hayır arkadaşım yanlış anlamışsın

yüzlerce örnekten biri
    yazan Wolverine:

quote:

• @armageddon

videoyu izledim.Odada ne kadar ses düğmesi varsa hepsini açmışsın valla.Kulaklar ne alemde? Bütün sesler en sonda nasıl seste bozulma, kesilme oldumu.Ne diyim sallamışsın ortamı Candy shop daki bass ları tahmin edebliyorum full seste.Neyse komşular kapıyı dayanmadan normal sese geç artık.Reklam kokan hareketler yapma bi daha
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.