Şimdi Ara

CREATIVE GIGAWORKS S750 7.1 İSTASYONU (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.733
Cevap
5
Favori
123.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: vaynett

quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

@ZAPATERO

aynı şeyleri söylüyoruz.Kullandığım avr sanal surruound özelliğini kullanarak bana 7.1 ses veriyor.yani 7 tane uydudan aynı ses subwooferdan da bass geliyor daha açık yazarsam.Zaten hiçbir zaman her kanaldan farklı ses yani alkış sesi önden arkadan topa vurma,zil sesi centerdan geliyo demedim.Kısaca her kanaldan aynı ses geliyorAma netice de 7.1 ve sanal olsa da çevreleyen bir ses elde ediyorum.Bu benim için bir artı özellik, bazıları için ne kadar olmasada. Ayrıca 7.1 dolby digital kayıtlı film var adını unuttum internetden araştırıyorum.Çok kısa zamanda da bu 7.1 olayı daha yaygınlaşacak, hatta 9.1 avr ler piyasada varken bu çok uzak bir hayal değil.Merak ettiğin bu konu ile ilgili sorular varsa yanıtlayabilirm.Saygılar

şimdi anladım

Şimdi burada da önemli bir nokta var arkadaşım ...sanırım 7.1 ve 7+1 konusunda terminolojik bir hata var.
    Bu ''çevresel ses'' deyimi özellikle müzik için kullanılır ve prologik II ses formatının sağladığı bir imkandır.Şimdi gelelim asıl meseleye...Bu çevresel ses dediğimiz prologik II sesi tv kanallarından nasıl alırız.
    1-Yayın kaynağı,merkezden ,stereo olmalıdır(ama şu andaki kanalların çoğu maalesef mono yayın yapıyor bir kaç müzik kanalı dışında bir de cnbc-e)
    2-Hoparlöre bağlı tümleşik veya ayrı da olabilir stereo sesi 5.1 e bölen (her hoparlörden farklı ses gelmesi suretiyle) prologik II özelliği bulunan bir anfi receiver(dijital dekoder) olmalıdır.
    3-bu dekoderi lıne girişinden veya optik koaks tan uydu alıcısında varsa spdıf yoksa uydu alıcısının normal ses çıkışına bağlantı yapılmalıdır.
    4-tv den kaynağı stereo olan bir kanalı (örn cnbc-e) açıp anfi receiver üzerinden prologik II seçeneği seçilmelidir.bundan sonra hoparlörlerin ses derinlik vs .seviyesini kumanda üzerinden ayarlayıp dvd formatına yakın ses elde edilebilir(Mesela reklamaları bu şekilde dinlediğim zaman müzik sesleri genellikle arka hop.den konuşma sesleri centerden efektlerde ssağ ve sol hoparlörlerden geliyor.Ben haberleri bile bu şekilde dinlediğimi hatırlıyorum(denemesi bedava haberleri sunan spiker sesi centerden olaylar anlatılırken vs. efektlerde 5 hoparlöre farklı farklı dağılıyordu. Ana haber bülteninden bahsediyorum dikkat edin!!!yani ben haberleri tıpkı dvd filmi gibi 5+1 olarak izlediğimi biliyorum

• SEVİYEYİ DÜŞÜRENLERE LÜTFEN CEVAP YAZMAYIN ARKADAŞLAR.YETKİLER EN KISA ZAMANDA GEREKENİ YAPACAKLARDIR.HERKESE İYİ FORUMLAR. SAYGILAR
  • @wolverine

sorduğun sorular içinde bazıları ilk sayfada cevaplandı, okursan görebilirsin...

çoğu sorunun cevabı, 'evet kardeşim s750 dandiktir, haklısın'. Bu koşullarda kim cevap versin?

ve son olarak sürekli olarak yaptığın tekrar tekrar dolandırıp aynı yere geldiğin

rms, peak, subwoofer çapı, snr, frekans aralığı gibi soruların da anlamlı olmayan sorular,

bu kavramları tam olarak bildiğinden emin değilim... bu tip paremetereler çok anlamlı değildir,

çünkü üreticiler subwoofer çapı dışında hepsini kafasına göre açıklar, zaten bu değerlere bakılarak

subwooferın kalitesi hakkında yorum yapılmaz, ondan bunlara fazla takılma...

bu arada sayıp, sövüp, idrar yollarından devşirme idrak yolları diyip, sizi şikayet edicem

hep hakaret ediyorsunuz diyip gerçekten çok komik duruma düşüyorsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playmaker -- 22 Şubat 2007; 21:58:32 >

• evt s750 sahipleri kardeşlerimayrıntılı resimlerinizi bekliorum setlerinizin bakalım diziliminiz nasıl
  • ŞİMDİ FORUM YÖNETİCİLERİNE SESLENİYORUM.BURADA EDİLEN KÜFÜRLERİ, HAKARETLERİ HERKES GÖRDÜ.VE BU DEVAMLI TEKRAR EDİYOR.HAKARETE UĞRAYAN ARKADAŞLAR SAĞDUYU İLE HAREKET ETTİLER VE AYNI USLUPLA YANIT VERMEDİLER.FAKAT SABIR DA BİR YERE KADAR.EĞER BU YAPILANLARIN CEZASI SADECE MESAJLARIN SİLİNMESİ İSE BAZI ARKADALAR EMİNİM FORUMUN DÜZENİ BOZULMASIN DİYE KULLANMADIKLARI AYNI USLUPTAKİ CEVAP HAKLARINI KULLANACAKLARDIR.
  • yauw kahretsin sözde s750 topiği s750 hakkında konu açamıoz sürekli saldırı s750 hakkında boş beleş konular sallama
  • quote:

ŞİMDİ FORUM YÖNETİCİLERİNE SESLENİYORUM.BURADA EDİLEN KÜFÜRLERİ, HAKARETLERİ HERKES GÖRDÜ.VE BU DEVAMLI TEKRAR EDİYOR.HAKARETE UĞRAYAN ARKADAŞLAR SAĞDUYU İLE HAREKET ETTİLER VE AYNI USLUPLA YANIT VERMEDİLER.FAKAT SABIR DA BİR YERE KADAR.EĞER BU YAPILANLARIN CEZASI SADECE MESAJLARIN SİLİNMESİ İSE BAZI ARKADALAR EMİNİM FORUMUN DÜZENİ BOZULMASIN DİYE KULLANMADIKLARI AYNI USLUPTAKİ CEVAP HAKLARINI KULLANACAKLARDIR.

düzen anlayışınız bu ise tabii ki sizde şikayet ettiğiniz üyeler gibi davranabilirsiniz
    sonucunda aynı kefeye konulacağınızı bilmeniz yeterli...
  • kardeslerim ben gercekten wolverine kardesin bu yazismalarindan once ona ve dusuncelerine saygi duyuyordum lutfen sizde ayni duruma dusmeyin ve benim gibi s750 almayi planlayan kisilere isik tutacak bir topic ozlestirin....yani sonucta z5500 aldim bozuk cikti yada bana gore tatminkar degil ozaman bu o setin kotu oldugunun bir ispatimidir???tabiki degil sizce z5500 son seste gereckten yeterli ses netligi saglamiyor diye ise yaramiyormu kesinlikle degil.bence parasinin hakini veen bir set ...ben bircok elektronik urunde sorun yasadim zaten hepsi bizim icin yani bizler gibilerin elinden cikan bize hitab eden urunler..ve bu yuzden kusursuz olmasi imkansiz....

ortami geremektense uslube dikkat edelim hem bir uyenin bir saat yada bir yil uyelik olmasi neyi degistirirki ..ozaman forma uye almamk gerekir....

lutfen bazi bilgiler isinginda hareket edelim ve su z5500 tecrubemden sonra bana bir hoporlor tavsiye edin yani s750 yi de hala kafamda tutan birsey var ve en azindan bu mu olmali yada olmassada neden olamamli???iste burasi bunun cevabinin bulunacagi yerdir

• kardeş ben sana s750 yi sonuna kadar tavsiye ederim gayet dengeli yeterli güce sahip bugün son ses müzikler dinledim çok kaliteli bir ses aldım ve seste bozukluk yaşamadım ama her setin bazı distorsiyonları mevcuttur mutlaka s750 ninde vardır ama ev ortamı için gayet güzel bir set
  • kardesim aynen ole yani elinin altindaki gucu kullanmayacaksan ne ise yararki ozaman gider toplamda 40rms w olan bir jbl alirim hic degilse yer kaplamaz ve sik durur....ozman en azindan bana yardimci olabilirsen sevinirim..bunlar haricinde yani z5500 ve s750 ne dusunebilirim home sytstem alsam bilge baglanabilirmi??ve tavsiyen varmi ..ozelden de yazabilirsiniz topigi kirletmemek amacli
  • Şimdi beni onlarca hakaret ve küfür eden biriyle aynı kefeyemi koyuyorsunuz.Benim 1 tane hakaret ve küfür içeren mesajımı gösterebilirmisiniz.Ama burada o şahıs edilmedik küfür bırakmadı.Lütfen bunları görmemmezlikten gelmeyin.
    quote:

Orjinalden alıntı: Ado

quote:

ŞİMDİ FORUM YÖNETİCİLERİNE SESLENİYORUM.BURADA EDİLEN KÜFÜRLERİ, HAKARETLERİ HERKES GÖRDÜ.VE BU DEVAMLI TEKRAR EDİYOR.HAKARETE UĞRAYAN ARKADAŞLAR SAĞDUYU İLE HAREKET ETTİLER VE AYNI USLUPLA YANIT VERMEDİLER.FAKAT SABIR DA BİR YERE KADAR.EĞER BU YAPILANLARIN CEZASI SADECE MESAJLARIN SİLİNMESİ İSE BAZI ARKADALAR EMİNİM FORUMUN DÜZENİ BOZULMASIN DİYE KULLANMADIKLARI AYNI USLUPTAKİ CEVAP HAKLARINI KULLANACAKLARDIR.

düzen anlayışınız bu ise tabii ki sizde şikayet ettiğiniz üyeler gibi davranabilirsiniz
    sonucunda aynı kefeye konulacağınızı bilmeniz yeterli...

• kardesim peki atiyorum bu s750 nin performansina yakin bir kulaklik vat mi :D...ya harbiden kendimi cok kararsiz hissediyorum ahh logitech ahh herkese zevk verdi bir tane bozuk yapti oda bana denk geldi
    quote:

Orjinalden alıntı: @armagedon@

kardeş ben sana s750 yi sonuna kadar tavsiye ederim gayet dengeli yeterli güce sahip bugün son ses müzikler dinledim çok kaliteli bir ses aldım ve seste bozukluk yaşamadım ama her setin bazı distorsiyonları mevcuttur mutlaka s750 ninde vardır ama ev ortamı için gayet güzel bir set
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

11) megaworks da 99db snr değerinde, s750 de 99db snr değerinde.. ama biri için burst 500, siğeri için de 700 watt deniyor. Buradan da şu sonuç çıkmaz mı? Asla bir setin watt değerlerine, db snr değerlerine bakıp karar vermemek lazım? Çünkü o zaman db snr değerlerine bakacak olursak her ikisi de aynı bass şiddeti vermeleri gerekmez mi?

pardon hocam ben mi yanlış biliyorum. db snr, sinyal gürültü (signal noise ratio) oranı değil mi?? yani bas şiddetiyle yada setin şiddetiyle ne alakası war hocam. benim bildiğim ses kalitesini belirlemekte kullanılan bir terimdir. aynı terim ses kartlarında da kullanılıyor. öyle değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 22 Şubat 2007; 22:31:56 >
  • Arkadaşlar lütfen yapılan yorumlara verdiğimiz tepkiler ölçülü olsun.Burada kimsenin kimseden bir farkı yok ve bilgi edinmek amaçtır.Yazılanların pek çoğunu takip ettim.Burası sonuçta s750 topiği ise bu seti alıp ta kullananların deneyimlerine ve bu set ile ilgili tecrubelerine de saygı duyulmalıdır.Wolverine arkadaşımız bu seti kullandığını ,eksik veya hatalı bulduğu yönlerini kendince anlatmaya çalışıyor ama sayenizde neredeyse bu setin olumsuz yönlerini söylemek çok zor bir hal alıyor.Oysa bilimsellik bunları gerektirmez ve bu bence büyük bir hatadır.Sözüm ona ''Burası s750 topiği burayı neden kirletiyorsunuz gidin başka yerde yazın''gibi bir ifade çok yanlış bir ifadedir.sonuçta yazan arkadaşımız kendi setinden değil s 750 den bahsediyor değil mi?Bu şekilde açılan bir forumda bir ürünün hep olumlu yönleri mi söylenmelidir?Bir öğretmen çocuğunun durumunu soran bir veliye durumu kötü bir öğrenci için öğretmen sizin öğrenciniz çok iyi dersleri süper derse bu ne kadar doğru olur?Zaten kendiniz diyorsunuz bir ürünün mutlaka eksik bi tarafı vardır diye...Şimdi bu eksikleri anlatan birini aşağılamak ve bunun sonucunda da karşı taraf cevap verdiği zaman hakaret ediyorsun şikayet edeceğim vs .şeklinde davranmak ne kadar doğrudur?Veya bu işin sonucu nereye gider?
    Eğer konu s750 ise burada olumlu olumsuz bu ürünle ilgili her türlü yorum olmalıdır.akıl ve mantık bunu gerektirir!
    Saygılarımla...

• hocam yukarıda wolverine den alıntı yaptığım sorunun cevabını verebilecek olan var mı? bende iki 350 w pionner sub war ve 92 db snr. ortada bir tezatlık yok mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: vaynett

Arkadaşlar lütfen yapılan yorumlara verdiğimiz tepkiler ölçülü olsun.Burada kimsenin kimseden bir farkı yok ve bilgi edinmek amaçtır.Yazılanların pek çoğunu takip ettim.Burası sonuçta s750 topiği ise bu seti alıp ta kullananların deneyimlerine ve bu set ile ilgili tecrubelerine de saygı duyulmalıdır.Wolverine arkadaşımız bu seti kullandığını ,eksik veya hatalı bulduğu yönlerini kendince anlatmaya çalışıyor ama sayenizde neredeyse bu setin olumsuz yönlerini söylemek çok zor bir hal alıyor.Oysa bilimsellik bunları gerektirmez ve bu bence büyük bir hatadır.Sözüm ona ''Burası s750 topiği burayı neden kirletiyorsunuz gidin başka yerde yazın''gibi bir ifade çok yanlış bir ifadedir.sonuçta yazan arkadaşımız kendi setinden değil s 750 den bahsediyor değil mi?Bu şekilde açılan bir forumda bir ürünün hep olumlu yönleri mi söylenmelidir?Bir öğretmen çocuğunun durumunu soran bir veliye durumu kötü bir öğrenci için öğretmen sizin öğrenciniz çok iyi dersleri süper derse bu ne kadar doğru olur?Zaten kendiniz diyorsunuz bir ürünün mutlaka eksik bi tarafı vardır diye...Şimdi bu eksikleri anlatan birini aşağılamak ve bunun sonucunda da karşı taraf cevap verdiği zaman hakaret ediyorsun şikayet edeceğim vs .şeklinde davranmak ne kadar doğrudur?Veya bu işin sonucu nereye gider?
    Eğer konu s750 ise burada olumlu olumsuz bu ürünle ilgili her türlü yorum olmalıdır.akıl ve mantık bunu gerektirir!
    Saygılarımla...

bizde onu yapmaya çalışıoz ama malesef bi s750 hakkında yorumlar yapamıoz çünkü alaycı tavırlarla s750 hakkında sorular soruluyor amaç belli yoksa ben şahsen s750 hakkında her soruyo insan gibi sorulduğu sürece cvp veriorum

• quote:

Orjinalden alıntı: CWaRRioR

quote:

11) megaworks da 99db snr değerinde, s750 de 99db snr değerinde.. ama biri için burst 500, siğeri için de 700 watt deniyor. Buradan da şu sonuç çıkmaz mı? Asla bir setin watt değerlerine, db snr değerlerine bakıp karar vermemek lazım? Çünkü o zaman db snr değerlerine bakacak olursak her ikisi de aynı bass şiddeti vermeleri gerekmez mi?

pardon hocam ben mi yanlış biliyorum. db snr, sinyal gürültü (signal noise ratio) oranı değil mi?? yani bas şiddetiyle yada setin şiddetiyle ne alakası war hocam. benim bildiğim ses kalitesini belirlemekte kullanılan bir terimdir. aynı terim ses kartlarında da kullanılıyor. öyle değil mi?

Doğru söylüyorsun @CWaRRioR snr oranı sesin şiddeti ile ilgili değildir. Sesin ne kadar temiz ve pürüssüz çıktığını belirten bir terimdir Yani snr oranı ne kadar yüksek ise ses netliği ve kalitesi o kadar iyi, snr oranı ne kadar düşük ise ses netliği ve kalitesi o kadar kötüdür

NOT: Multimadia sistemlerde bu değerler bazen yanlış olabiliyor ama bu değerleri gözardı etmek yanlış olur çünkü hakikaten düşük snr oranları başınızı epey ağrıtabilir. Hiç bir zaman 65 db snr oranına sahip bir sistemle de 90db snr oranına sahip bir sistem aynı netliği aynı kaliteyi veremez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom800 -- 22 Şubat 2007; 22:49:24 >

• @venom800
    bilgi için saol dostum
  • burada parazit var sanırım
  • quote:

Hiç test etme, senin yapacağın testin sonucunu ben şimdiden biliyorum, s750 açık ara önde bitirecek o testi.. Ayrıca seni bu konularda otorite veya bilirkişi olarak hiç görmedim, asla da görmiycem.

quote:

Bazı arkadaşlar, mono yayın yapan bir sete decoderli sistem kurmakla 7.1 ses aldığını sanarken bazıları da dvd izlerken gerçek 7.1 ses aldığını sanıyolar. Daha piyasada gerçek 7.1 dvd filmi bile yok.

quote:

Sen bana kişisel sataşmaya devam et. Şu yazdığınla da zaten ne kadar terbiyesiz, bilgisiz, çocuk gibi biri olduğunu belli etmeye devam ediyorsun. Mutlaka seninle ilgilenen birileri olacaktır. Bu forum senin gibileri çok gördü, gitti ve geri gelmediler. Sen de şimdiden hazırlan buna.. Çünkü bilgin ve tarzın hiç bu foruma göre değil. Burası bilgi paylaşma yeri ve bilmediklerini öğrenme yeri. Oysa sen bişey bilmediğin gibi sürekli bilenleri tekrar etmekle, onlara bulaşmak ve sataşmakla bilgiç tavırlar sergilemekle bişey yaptığını sanıyorsun.. benim çoluk çocukla uğraşacak vaktim yok. bundan sonra bana kişisel olarak vereceğin her cevabı şikayet edeceğim. artık benim üzerime oynayarak prim yapmaya kalkma. burda kimin neyi ne kadar bildiğini ve kimin nasıl yazdığını artık herkes biliyor...

quote:

Uydudan ses alınca mono olan star kanalının sesi neye dönüşüyor çok merak ettim... Bir de hala o receiver'ın sesi neye dönüştürdüğünü bilmiyorsan işin zor senin boşuna yoruluyorsun buralarda..

quote:

not: Şahsi amacım asla bu topiğin kitlenmesi değil, bilakis tam tersi keşke üst konu yapılsa, böylece s750 incelemeni okuduktan sonra burda benim soracağım sorulara vereceğiniz hatta veremiyceğiniz yanıtlar neticesinde s750 nin creative'in çıkardığı en rezil setlerden biri olduğunu, para tuzağı bir set olduğunu, verdiğiniz paraya göre aldığınız sesin kazıklanmaktan ibaret olduğunu, s750 almayı düşünenlerin neden almamaları gerektiğini onlara bir kez daha anlatabilmek olacaktır amacım. Böylece de insanlar neyin ne olduğunu bilecektir..

quote:

Tüm yorumları okudum ve yüzümde gülümseme oluşturdunuz. Yine mealesef buram buram cahillik, sataşma, çocukluk kokan yanıtlar..

Bu arada @aykut, ne derler, kes tıraşı da yap incelemeni, sözünde dur, gerisi boş laf, senden de s750 incelemesi, z5500 incelemesi, Klipsch pro media incelemesi bekliyoruz. Ne de olsa bunların tümünü kullanmışsın. Ama bir bizimle paylaşmıyorsun. Oysa burası paylaşım yeri. Paylaşmayanlar çekip gitsin. Ya paylaş, ya terk et..

quote:

Mod.lara kafa tutacak birisin. Çevir yansın. Senin önceden kalma bir kuyruk acın var bana, hepsi bundan. Burda s750yi aklamaya çalışmak varken sen bana hala utanmadan iftira atmaya devam ediyorsun. Yazıklar olsun..

ne yazıık ki hakaret içeren mesajlar silinmiş... arkadaşın tavrının net olarak görülmesi açısından bu topicteki mesajlarından alıntılar... sorularında dahi dalga geçiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playmaker -- 22 Şubat 2007; 23:03:15 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.