Şimdi Ara

CREATIVE GIGAWORKS S750 7.1 İSTASYONU (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.733
Cevap
5
Favori
123.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pardon millet..bir duş aliim dedim...arkadaşım o filmler yani x-men2 ve doom da sadece dts ışığı yanar...discrete ışığını yakabilmen için o şekilde kodlanmış film takman lazım ki, bu da daha önce yazdığım blade II de var..piyasadan bulursanız kapağının arkasına bakın...eğer o şekilde kaydedilmişse alın bu filmi ve izleyin tavsiye ederim...ben evdeki yamaha cihazımda izle izle doyamıyorum bu filme...

quote:

Orjinalden alıntı: shadoww

Bende de X-men 2 ve doom var.
    ddts dekoderim de var.
    dts ışığı yanıyor ama sanırım bahsi geçen dts es veya öteki discrete ışığı yani onlar yanmıyor
    bir de dd ışığını yakmak kendi elimizde aslında
    yoksa sizdeki xmen ve doom filmleri bendekilerden farklımı?orjinal değilmi sizdekiler?
    quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

DDTS de X-MEN2 ve DOOM filmleri dvd ye takılarak DTS ışığı yaktırılmış,Yüzüklerin efendisi ile de DD EX ışığının yandığı görülmüştür arkadaşlar.Bilginize...

• yok canım denemek için taktım ve sadece birer bölüm seyrettim..

quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

Güzel filmler İzliyormusun şu an yoksa?
    quote:

DDTS de X-MEN2 ve DOOM filmleri dvd ye takılarak DTS ışığı yaktırılmış,Yüzüklerin efendisi ile de DD EX ışığının yandığı görülmüştür arkadaşlar.Bilginize...

• quote:

valla artısı ve eksisini bilemem ama bütün kanallardan ses almak bazı kişilere çekici gelir...bu sayede de alma imkanı oluyor...diğer arkadaşın bahsettiği tarzda ise eğer stereo bir kaynak varsa ,mesela radyo kanalı gibi veya 2 kanal yüklenmiş eski dvd filmler gibi, cihaz içerisideki prologic IIx dekoder bunu alıp 7 kanal işliyor...bu ise apayrı bir durum.

Zapatero önceki tartışmada bende bu formattan bahsetmiştim zaten.kaynağı mono olan yayın 5.1 e bölünmez derken ...prologik formatta sanal olarak bölünmez diyorum.Yoksa bende mono yayını 5 hoparlör ve 1 subwoofere yayıyorum .Benim bahsettiğim prologik 2 modunda ses almak(5.1 her hoparlörden ayrı ses efekti ,ayrı ses) için yayın kaynağının stereo olması lazım derken...
  • Bu dediğin olayı kendi adıma elimden geldiğince yapmaya çalışacağım arkadaşım...ama bunları hemen yaparım dersem yalan söylemiş olurum..çünkü iş,ev hayatı ,çoluk çocuk durumları ve maalesef bir apartman dairesinde oturuyor olmam gibi handikaplarım var...ama bir süre sonra mümkün olanlarını yapacağım ve burada yazacağım....

quote:

Orjinalden alıntı: gecomert

Öncelikle daha önce bana verdiği cevaptan ötürü @zapatero arkadaşa teşekkürü bir borç bilirim ve bu ılımlı bakışını sürdürmesini dilerim.Ardından yorumlarını beğendiğim @vaynett arkadaşın o gün beni yanlış değerlendirip ti ye almasından üzüntü duyduğumu belirtmek isterim..

beyler lütfen kimseyanlış anlamasın ben bişey sormak istiyorum ..Daha önce öle oldu ve sonra bunu zor açıklıyabildim ve aramızda hallettik ..neyse sormak istediğim genelde konular açılırken bir ürün hakkında en başta incelemeler oluyor, testler yapılıyor , soru cevap şeklindeki yazılarda peşinden geliyor fakat bu topikte ben sözü geçen 7.1 olan bir ürün için merak gidericek uzun açıklamalar yerine daha çok resim konulması çabalarını görmekteyim kendi adıma. akıl vermek istediğimden değil ama kendimden başka merak eden insanlar olduğunu bildiğimden önce bunlara öncelik tanısanız birçok kişinin merakını giderseniz bilmiyenler set hakkında bilgi alsa sonra bu soru cevaplar başlasa daha iyi olmaz mı?

Şahsen ben sizin setlerinizin evdeki konumundan çok bunları merak ediyorum kendim için bu demek değildirki bunları yapmayın..Yani siz en başta bunu yapsanız size sorucağımız soruların cevabını kendiliğimizden alıcaz ve belki size soru sorma ihtiyacı duymıycaz.Belki bu yüzden resimler üzerine konuşmak zorunda kalıyoruz.....

Demek istediğim bu testi yapıcağınızı siz söylediniz bugün için. tabiki illede yerine getirmek zorunda değilsiniz bu sizin göreviniz değil ama siz söylediniz diye söylüyorum...Böylece herkes rahatlar merak edenler bilgi alır , soru sorar , @Wolverine kardeşimde yanıtlarını almış olur sorun kalmaz konu kapanır...

saygılar.......

• Yani şu anda hiçbir anfi receiver mono yayını prologik II yi kullanarak 5.1 e bölemez bunu söylemek istiyorum.Yoksa tabi ki sesi her hoparlörden almak mümkündür anfiyle ama bu ses stereoya dönüşmüş olacaktır 7 hoparlör değil isterse 17 hoparlör olsa ve hepsinden ses gelse bile bu ses stereo olur.
  • hayır yerli imalat..türk malı yani...foto. makinem evde olsa resmini çekip yollıcam ama yok...bi kaç gün sonra resmini eklerim filmin...

quote:

benim de ddts decoderim var ve blade 2yi takıp baktım,orjinal dvd ve dts var ancak discrete yanmadı.zaten öyle bir ses seçeneği de yok. ??? sizdeki blade 2 yurtdışından mı geldi? kutu arkasında dts-es discrete yazıyor mu? bir de dvdnin lisan seçenekleri arasında dts-discrete yazıyo mu ki??
    quote:

pardon millet..bir duş aliim dedim...arkadaşım o filmler yani x-men2 ve doom da sadece dts ışığı yanar...discrete ışığını yakabilmen için o şekilde kodlanmış film takman lazım ki, bu da daha önce yazdığım blade II de var..piyasadan bulursanız kapağının arkasına bakın...eğer o şekilde kaydedilmişse alın bu filmi ve izleyin tavsiye ederim...ben evdeki yamaha cihazımda izle izle doyamıyorum bu filme...

quote:

Bende de X-men 2 ve doom var.
    ddts dekoderim de var.
    dts ışığı yanıyor ama sanırım bahsi geçen dts es veya öteki discrete ışığı yani onlar yanmıyor
    bir de dd ışığını yakmak kendi elimizde aslında
    yoksa sizdeki xmen ve doom filmleri bendekilerden farklımı?orjinal değilmi sizdekiler?
    quote:

• Ben o sayfalarda yazdığımda 7 kanaldan ses aldığını söyleyen arkadaşı teyit için bunu yazmıştım...yani bunun işlenmiş değil , her kanala yayılsa da tüm hoparlörlerden alındığını belirtmek için...yoksa tabii ki prologic IIx için kaynağın stereo olması gerekiyor , bunu da sayfalardan birindeki yazımda gene yazmıştım.

quote:

Orjinalden alıntı: vaynett

Yani şu anda hiçbir anfi receiver mono yayını prologik II yi kullanarak 5.1 e bölemez bunu söylemek istiyorum.Yoksa tabi ki sesi her hoparlörden almak mümkündür anfiyle ama bu ses stereoya dönüşmüş olacaktır 7 hoparlör değil isterse 17 hoparlör olsa ve hepsinden ses gelse bile bu ses stereo olur.
  • Evet bunu ben de yazmıştım ama bazı arkadaşlar anlamamakta ısrarcı olmuşlardı...Neyse 2 gün sonra bile olsa bir noktada buluşmak güzel.
    NOT:Bu arada sesin işlenmeden bütün hoparlöre aynı şekilde dağılarak dinlenmesini sevmiyorum çok rahatsız ediyor insanı... En iyisi prologik II veya stereo
  • Orjinalden alıntı: shadoww

kutu arkasında dts-es discrete yazıyor mu? bir de dvdnin lisan seçenekleri arasında dts-discrete yazıyo mu ki??

kutu arkasında DTS ES 6.1 yazıyor...dvd menüsünde de ingilizce DTS ES 6.1 yazıyor...ve DDTS in discrete ışığı yanıyor.

link vermiştim , tekrar vereyim , dts matrix ve discrete ile ilgili bilgi yer alıyor burada.

http://www.timefordvd.com/ref/dts-ES.shtml
  • güzel sentez. esasında böyle bir set var. Klipsch promedia 5.1 ultra.Ama bu da anolog fakat çok kaliteli.
    quote:

Orjinalden alıntı: SAGOPA-KAJMER

abı bence iş format olayı değil zaten su andakı fılmler hep 5.1 dolby

ha gelelim sadede boşu boşuna laf atışması yapılıyo

creative firması s750 subwooferını logitechın subı ıle degıstırseydı veya daha güçlü bi sub yapsaydı
    logitech fırmasıda s750 deki tiz ve midleri 5500 de degisıtırseydı

size süper bi set çıkardı.

Benim fikrimce sonuc sudur :

5500 güç, s750 kalitedir !
  • quote:

Şimdi beni onlarca hakaret ve küfür eden biriyle aynı kefeyemi koyuyorsunuz.Benim 1 tane hakaret ve küfür içeren mesajımı gösterebilirmisiniz.Ama burada o şahıs edilmedik küfür bırakmadı.Lütfen bunları görmemmezlikten gelmeyin.
    quote:

Orjinalden alıntı: Ado

quote:

ŞİMDİ FORUM YÖNETİCİLERİNE SESLENİYORUM.BURADA EDİLEN KÜFÜRLERİ, HAKARETLERİ HERKES GÖRDÜ.VE BU DEVAMLI TEKRAR EDİYOR.HAKARETE UĞRAYAN ARKADAŞLAR SAĞDUYU İLE HAREKET ETTİLER VE AYNI USLUPLA YANIT VERMEDİLER.FAKAT SABIR DA BİR YERE KADAR.EĞER BU YAPILANLARIN CEZASI SADECE MESAJLARIN SİLİNMESİ İSE BAZI ARKADALAR EMİNİM FORUMUN DÜZENİ BOZULMASIN DİYE KULLANMADIKLARI AYNI USLUPTAKİ CEVAP HAKLARINI KULLANACAKLARDIR.

düzen anlayışınız bu ise tabii ki sizde şikayet ettiğiniz üyeler gibi davranabilirsiniz
    sonucunda aynı kefeye konulacağınızı bilmeniz yeterli...

benim konumun buradaki üyeleri kefeye koyup tartıcak bir konum değil
    elimizden geldiğince kimseyi tanımadan adilce yaklaşmaya çalışıyoruz
    orada yazdığım cümlede size dedim ki ''düzen anlayışın bu ise'' ve devam ettim
    eğer düzen anlayışın o olsaydı siz de şu an burada değildiniz
    üyelerimize sürekli olarak aynı uyarıda bulunuyorum elimden geldiğince
    ikili tartışmalara girmeyiniz sistem tartışmak böyle olmaz eğer iş içinden çıkılmaz bir hal alıyorsa bize haber verin biz ilgilenelim belki biraz gecikebilir ama en azından temiz bir iş olur...

• şimdi bu konuda artık şikayet almak istemiyorum
    lütfen fikirlerinizi olgunca paylaşınız
    hepinize iyi forumlar dilerim...
  • Yaw ne hale gelmiş bu topic inanmıyorum yaa. Arkadaşlar bu kadar birbirinizi kırmaya değer mi? Yani satın aldığınız setleri sanki kendiniz üretmiş gibi davranıyosunuz. Neden kimse kendi setinin kötü yanlarını kabul etmiyor?
    Bu ,setleri kullananların yazdıklarına saygı duymazsak, onları dikkate almazsak ne anlamı var bu forumda fikir paylaşmanın.
    s750'nin de z5500'ün de + ve - leri var mutlaka ayrıca her topic te z5500 her topic'te olmazki. Tamam kullanan arkadaşlar kullansın ama diğerlerinede saydı duysunlar bu topic'te insanlar s750 hakkında bilgi edinmek için varlar z5500 hakkında bilgi edinmek isteyen zaten z5500 topic'ine girer orayı okur.
  • Arkadaşlar şimdi size THX setifikalı filmlerden en iyi ses performasını almanız için küçük ama çok önemli bir optimizasyondan bahsedeceğim.Bu 7.1 sistemlerin kullanılan alandaki konumlandırması ile ilgili.

THX nedir, ne işe yarar herhalde hepimiz biliyoruzdur.THX ile ilgili üst konularda ev sinema sistemleri ile ilgili temel bilgiler başlığı altında toplanmış bilgiler mevcut.İsteyen oraya bilgi almak için bakabilir.Killforyou arkadaşımız bırada çok güzel özetlemiş THX olayını.

Burada THX sertifikalı filmlerde en iyi efekt performansını almak için önerilen 7.1 sistem konumlandırmasını görüyorsunuz.

Şekilde görüldüğü gibi ön sağ ve ön sol speakerlar izleyiciye bakacak şekilde açılandırılmış.

sağ yan ve sol yan speakerlar izleyicinin tam iki yanında konumlandırılmış.Bunlar isteğe bağlı olarak biraz arkaya ya da öne yerleştirilebilir.Ama asıl önemli olan kulak hizasında olmalarıdır.

Şimdi gelelim en büyük farkı yaratacak olan arka speakerlara.Görüldüğü gibi sağ arka ve sol arka speakerlar tam izleyicinin arkasında, birbirine bitişik konumlanmış.Tabiki yine kulak hizasında

Eğer 7.1 ses sisteminizi bu sekilde kullanırsanız THX sertifikası olan filmlerden en üst performansı alırsınız.Herkese tavsiye ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 23 Şubat 2007; 11:21:41 >

• Güzel bir açıklama olmuş saolasın @aykutx Benim kullandığım sistem 7.1 değil 5.1 yine de resimdeki gibi hoparlörleri konumlandırırsam en iyi performansı alabilirim ama gel gör ki her kolonu istediğim gibi yerleştiremiyorum maalesef. Abimin çalışma masasına (daha doğrusu çalışmama masası diyelim:) dokunamadığım için sağ uydu çok abuk bir yerde duruyor arkalar deseniz onlarıda evdeki eşyalar nedeniyle istediğim yere koyamıyorum ama en kısa sürede arka uydular için ayaklık alıcam Subwoofer ın yeri ve merkez hoparlörün yeri gayet iyi ama onun dışındakileri elden geçirmem gerekiyor.
  • quote:

Şimdi gelelim en büyük farkı yaratacak olan arka speakerlara.Görüldüğü gibi sağ arka ve sol arka speakerlar tam izleyicinin arkasında, birbirine bitişik konumlanmış.Tabiki yine kulak hizasında

o arka uyduların yapışık olması garip geldi bana
    belki o uyduların farklı bir özelliği vardır sağa sola ses yönlendirme gibi (örnek : bose)
    bende 7.1 kullanıyorum bazen
    sizden ricam o şekil bir sisteme mi ait yoksa genel bir uygulama mı
    o konuda baya bir rahatsızım
    nerde bir uydu yerleştirme biçimi görsem uygulamaya çalışıyorum
  • sadece bir sisteme ait değil.tüm 7.1 setler için geçerli.ama dediğim gibi özellikle thx sertifikalı filmlerde daha geçerli. thx filminiz varsa deneyin farkı görün
  • Resmi kendim yapmadım, çaldım. Resimlerimde kayıtlı idi.
    quote:

aykutx,yukardaki uydu yerleşimi resmini kendiniz mi yaptınız?
    Kendiniz yapmadınızsa kaynak verirseniz ordan okumak isteriz.
    Zira burda pek s750 ile ilgili gerçek bilgi alınamıyor düşüncesindeyim, benim de ddts decoderim var ancak s750 konusunda çok tereddütlerim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 23 Şubat 2007; 17:55:32 >
  • s750 de tereddütleriniz varsa o zaman logitech z5500 tavsiye ederim
    quote:

Bir de konu ile ilgili olan uzman arkadaşlardan yardım istiyorum.
    Burda bahsi geçen s750 gigaworks ayarında onunla kıyaslanabilecek ve ona muadil bir set söyler misiniz?
    Yani s750 ve felanca set arasında bir seçim yapmam gerekse diğer set hangisi olur?
  • quote:

sadece bir sisteme ait değil.tüm 7.1 setler için geçerli.ama dediğim gibi özellikle thx sertifikalı filmlerde daha geçerli. thx filminiz varsa deneyin farkı görün

sen de mi kandın bu thx olayına...bu thx olayını çok önemli görmeyin bu bir sertifika sistemidir ses aynı ses hatta amerikanın ticari kurnazlığından başka birşey değil ama thx denerek sanki farklı bir durum farklı bir ses formatı oluşturuluyor sanki dolby ac3 bunlar zaten bellibir standarttır.Ayrıca bir sertifikasyona ihtiyaç yoktur.Nedense amerikan patentli ürünlere veriliyor thx...ama öyle jvc receiver modelleri var ki thx i 3 e katlayıp 5 e böler karekökünü alır.Yani diycemm thx e çok fazla itibar etmeyin...

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.