Şimdi Ara

Creative'in PC ve Konsollara yönelik dört çekirdekli yeni ses kartını inceledik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
36.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konsol için set yapsak yeni bir konsol parasını elden çıkarmak lazım
  • 2.30 xbox 160 ?
  • Sonunda yakaladım. İşte gerçek yüzü:
    http://tinypic.com/r/29ygnlc/7
  • Adama sormuşlar....

- Kardeşim ne işe yarıyor peki bu alet ???
    - Çok çekirdekli, yeni işlemcili...
    - Peki ne işe yarıyor bu ???
    - Eeee.... Çok işlemc...
    - Kes kes ! Git başka kümes bul kendine. Burada yolunacak enai tavuk yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: döndüsabri

Tamam creative o kadar iyi ses kartları yapmıyor olabilir. Gereksiz işlem gücü vs diye göz boyuyor da olabilir. Ama bütünleşik ses kartlarından çok daha iyi olduğu kesin. Ses kartımı satacaktım x-fi yi çıkarıp diğerini denedim abartısız söylüyorum çıkardığı ses x-fi nin %30u kadar ancak var. Özellikle 50ohm kulaklık kullanıyorsanız bütünleşik ses kartları hiç de yeterli gelmiyor. x-finin sesindeki canlılık da yok.

Bendede X-Fi Fatality ses kartı var, özellikle kulaklık deneyimi çok güzel, fakat benim kulaklık sennheiser hd 650 empedans 300 ohm olduğu için, ilk taktığımda sesler çok zayıf geldi, Fatalityde olsa nefesi yetmedi doğal olarak, Fiio E9 kulaklık anfisi alınca, kulaklık kendine geldi.
  • Müzikle ile uğraşanların hoşuna gidecek bir kart. Oyun için fazla gibi.
  • haberi daha şimdi alıyorum normalde creativede ne var ne yok biirim.. o ne be ? diye bir tepki verdim o ses karıtnı görünce..
  • ses benim için o kadar önemli değil takarın kulaklığı oynarın oyunumu...
    Zenginsen en mükemmeli benim olsun diyosan bunu alırsın ancak bizim gibiler için çokda gerekli değil :P
  • Windows 7 ile birlikte Ses hızlandırması,EAX v.s. devre dışı olmadı mı ? Şu an işi software yapıyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bwhiteshark

Windows 7 ile birlikte Ses hızlandırması,EAX v.s. devre dışı olmadı mı ? Şu an işi software yapıyor diye biliyorum.

Windows Vista ile Microsoft DirectSound3D ara birimini kaldırdı. Yani donanıma doğrudan erişim kesildi. Ama yaklaşık 2004-2005 yılllarından beri piyasada olan OpenAL kullanılarak donanım desteği aynen kullanılabiliyor. Hatta o yıllarda çıkan Quake 4, UT 2003-2004-3 gibi oyunlarda bu destek mevcut. Sorun oyun yapımcılarının tembelliğe kaçıp sadece PC için (ve PCdeki bir kesim kullanıcı için) gelişmiş sesler tasarlamaya üşenmesi. O yüzden de fazla detay içermeyecek şekilde tasarlıyorlar. Hatta çoğu doğru dürüst 5.1 desteği bile eklemiyor.

Onun dışında Creative güzel kart yapıyor ama sürücü desteği o fiyata satılan kartlara yakışmıyor. Realtek nerdeyse aylık sürücü çıkarırken Creative senede 2 defa ya çıkarıyor ya da onu da çıkarmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknisl -- 21 Eylül 2011; 21:29:34 >

• Şuan son çıkan hiçbir oyun EAX desteklemiyor, Microsoft EAX gibi zamanının ötesindeki bir teknolojiyi gömdü sulara. OpenAL ve Alchemy ile de yeni oyunlarda destek olmadığından anlamı kalmadı. Kısacası Creative maalesef Microsoft yüzünden ölü yatırımlar yaptı. Keşke Zii gibi daha yaratıcı teknolojilere ve pazarlara yatırım yapsa.
  • O kulaklıklar kaç çekirdekli acep?
  • fiyatı yazıyorum 500
  • Dahili ses çözümleri yeterli bence, bunlar aşırı pahalı geliyor bana... Tek üzüntüm, oyunlarda optik çıkıştan 5.1 ses almayı hala becerememiş olmam...
  • n olumuş yani bendeki not defteri 6 çekirdek :D 6 işlemcili pc de not defteri 3
  • ps3 ne bağlıycaz şimdi?
  • yorumlara baktım da bir dokun bin ah işit milletin canını çok yakmış creative
  • driver yazmışlarmı ?

win8'de çalışacakmı ?
  • Donanım haber sitesinde ne zaman bir E-mu, Presonus, M-Audio, Focusrite, Alesis, Tascam gibi pc de müzik yapımına yönelik gerçek ve en kaliteli ses kartları incelemesi göreceğiz çok merak ediyorum.

Hi-Z girişlere sahip ses kartları arasında hangisi daha iyi performans veriyor? Elektro gitar ya de mikrofon giriş çıkış seviyeleri nedir, midi bağlantılarında midi klavye ile kullanımda en az latency nasıl sağlanır, bunların hangisi 48v condenser mikrofon destekler, direct monitoring desteği var mı gibi burada bir çok ses kartı kullandığını zanneden kullanıcıya aslında bu donanımla neler yapılabileceğini her yönü ile anlatabilecek bir inceleme videosu ne zaman görebileceğiz.

İçinde müzik yapma sevgisi olan ama pahalı enstrümanlar alamadığı için bu zevki tadamayan insanlara bir ses kartı ve midi klavye ile neler yapılabileceğini gösteren bir video sıralaması gelse bence donanım haber sitesi tarihe geçer ki bu siteye bunu yapabilmek yakışır.

Biliyorum çok derin bir konu hatta ekran kartı konusundan daha uzun, ama bir çok insan ses kartını "sadece 5+1 bağlayıp müzik dinlemeye olanak tanıyan bir donanım" sanıyor, creative gibi oyuncak üreten firmalar da bunu sağlıyor zaten, standart ev kullanıcısına yönelik medya ses kartları üreten, ürettiğine de adam gibi destek veremeyen bir firma haber oluyorken, müzik dinleyen herkez adına konuşuyorum, bu müzikler nasıl yapılıyor, bu stüdyolarda ne tür ses kartları var, ev kullanıcıları en hesaplı bir şekilde nasıl müzik yapma işine girebilir, diyerek bu konuya girerseniz, inanın hem Türkiyede bir ilk yaparsınız hem de bu ses kartları ömürlük cihazlar olduğu için bu haberlerden sürekli olarak faydalanılır.

Mesele e-mu bir ses kartını 5yıl önce çıkartmıştır ve bu kart hala değer kaybetmeden satılmaya devam etmektedir, ekran kartı ise günümüzde 4-5 ayda değişen parçalar haline dönmüştür, o konuda yapılan video incelemeler zaman içinde kaybolup gider fakat ses kartları tekrar söylüyorum her zaman tekrar tekrar dönülecek bir konu ve bilgi kaynağı olarak kalır..

Forum içerisinde bir konu mevcut, sağolsun Resident nickli arkadaş baya yardımcı oluyor.

Eğer müzik aşkı ile yanan genç arkadaşlar varsa, sadece ses kartı, midi klavye ile nasıl bir çok enstrümana sahip olunabilir diye merak ediyorsanız sizleri bu konuya davet ediyorum.

Ayrıca donanımhaber ekibine de bu konuyu etraflıca düşünüp enstrüman ve midi klavye kullanabilen bir arkadaşı bu ekibe katıp bu yönde incelemeler yapmasını tekrar öneriyorum, çünkü bu videolar her zaman izlenecek ve her zaman o konular takip edilecektir.

Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.