Şimdi Ara

Creative inspire t7700 bağlantısı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar elime bu model 7.1 ses sistemi geçti.

elimde olan parçalar adaptörü, kumandası, sub, hoparlörler ve sub ile kasa arasındaki kablo var (bi ucu 4 jak diğer ucu 3 jak )

msi h81m pro vd anakart üzerinde onboard bi ses kartım var. bu sistemi çalıştırmak için eksik bir parça yok sanırım değil mi?

yaşadığım problem şu, sub'ın arkasına 4lü jak'ları renkleriyle uygun bir şekilde taktım. diğer 3lü jakı pc'ye bağladım ve realtek ses yöneticisinden 7+1 hoparlör yapılandırmasını yaptım. ortadaki yeşil jakı sadece ön hoparlör olarak seçebiliyorum. diğer 2 jakı ise orta+subwoofer ve yan hoparlör çıkışı olarak ayarladım. ama bu seferde arka 2 hoparlörden ses alamıyorum. ya arka ikiliden yada orta 2li den vazgeçmem gerekiyor gibi birşey yani. biryerde bi yanlışlık mı yapıyorum?

• anakartın çıkışı 7.1 desteklemiyor olabilir
  • MuratTURAN1977 M kullanıcısına yanıt
    işte tam bu noktada kafayı yemek üzereyim. Aida64e göre onboard kartım Realtek ALC887 olarak gözüküyor. Ve realtek sitesinde bu isimde bir codec bulamadım.http://www.realtek.com/products/productsView.aspx?Langid=1&PFid=28&Level=5&Conn=4 yani destekleyip desteklemediğini nasıl öğrenicem bilmiyorum
  • anakartın özelliklerinden öğrenilebilir
    sitesinde veya kullanma kılavuzunda yazar
  • BurnInMyFire B kullanıcısına yanıt
    Anakartınız sadece 5.1 destekli. Eğer 7.1 olsaydı o pembe - yeşil kulaklık girişlerinden 4 tane olması gerekirdi.

http://tr.msi.com/product/motherboard/H81M-PRO-VD.html#hero-specification

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    verdiğiniz bilgi genelde doğrudur fakat istisnai durumlar vardır
    mesela t7700 kablosunun bir tarafında 4 fiş diğer tarafında 3 fiş vardır
    4 fiş olan taraf t7700 kabinine girer 3 fiş olan ses kartına
    ama her ses kartı 7.1 ses için 3 fişe uyumlu değildir
    bu yüzden 7.1 ses kartı olan bir anakart kullanılsa da bu kablo kullanılamaz
    örneğin creative x-fi 3 yuvadan 7.1 ses verebilir
  • MuratTURAN1977 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba murat bey. Dediğiniz gibi kablo 4 to 3 konumunda. Benim 7 kolondan da ses almam için 7.1 destekli bir ses kartına mı ihtiyacım var? Şuanki onboard kartım realtek alc887. Mesela CREATIVE SB AUDIGY VALUE 7.1 PCI SES KARTI LIVE_7.1_VALUE nasıldır? Önerebileceğiniz f/p bir muadili var mıdır? Genelde rock metal müzik dinlerim ve buna değer derseniz biraz bekler bütçeyi 200tl ye çıkarabilirim.

Son olarak ben bu sistemi 2. el olarak bir arkadaştan aldım ve subwooferın arkasındaki front left girişi tepki vermiyor. Hoparlörlerin hepsi sağlam. Bunun tamiri mümkün müdür? Ona göre kartı alacağım. Ayrıca kolonların 3 ü boyut olarak diğer 4 ünden büyük. Ben kolonları odaya yerleştirirken herhangi bir kolonu herhangi bir yere koysam ne değişir? Yoksa büyük 3 kolonu front centre right left olarak mı koymalıyım? Sorular absurd olabilir cahilliğime ver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurnInMyFire -- 20 Kasım 2015; 11:50:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    logitech z5500 için ses kartı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • harici ses kartı alınsa ses kalitesi artar elbet fakat özellikle 7.1 ses dinlemek için ses kartı alınmamalı
    çünkü 7.1 kaynaklı film veya müzik bulmak zordur
    subwoofer arkasında upmix düğmesi sanal olarak sesi 5.1 veya 7.1 yapıyor (orijinal olmasa da)
    front left çıkışının çalışmaması için bir şey diyemeyeceğim, sorunun kaynağı bilinmeden tamiri mümkün mü bilemeyiz
    3 büyük kolon sağ sol ve center kolonudur ve içlerinde tiz sürücü vardır diğerlerinde yoktur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.