Arkadaşlar ben 1 hafta önce x-540 aldım ve onboard ses kartına takıp kullandım. x-540 ın özellikle tis ve mid lerine hayran kaldım. Ancak daha bugün film ve oyunlarda ses 5+1 olsun diye Creative SB 5+1 live ses kartı aldım ve pcye taktım. Herşeyini kurdum. Winampı açıp müzik dinleyeyim dedim oda ne ses kalitesi o kadar iğrenç ki benim telefonumdaki hoparlorler bile bundan daha güzel ses çıkarıyor. Hemen bağlantıları kontrol ettim ses kartının programlarını kurcaladım ayar yapılacak pek bir yeri yok gerçi ama. Önceden winampla birlikte kullandığım enhancer programının tüm ayarlarını kurcaladım winampın ekolayzır ayarlarını kurcaladım ama o eski ses kalitesini yada ona benzer bi sesi hiç alamadım ses o kadar iğrenç ki sanki pcde 1-2 watt lık hoparlorler var ses arada çatlıyor bozulmalar var. Vokal sesinden ötürü subwoofer dışında tüm hoparlörlerden acayip bir bass sesi geliyor tüm sesler karışıyor x-540ın ayar kumandasından bass ı açamıyorum. 2 kademe bile ilerlettiğimde acayip bir bass geliyor. ve en ilginçime gideni matrix özelliğini açmadığım zamanlarda center dışındaki tüm hoparlörlerden ses alıyorum yani ön arka 4+1 oluyor. Matrixi açınca ses biraz düzelir gibi oluyor tis ve midler bellileşiyor ama eskisi gibi değil ve bu sefer 5+1 oluyor. Forumda okuduğuma göre normalde müziklerde 2+1 ses gelir matrixi açınca ses tüm hoparlörlere dağıtılır ama burda öyle değil. Media playerda bs playerda da defalarca dinledim bu müzikleri her seferinde aynı sorun. Bağlantıları 10 kere kontrol ettim sorun yok hepside düzgün bağlanmış. Sorun nerededir nerde yanlış yaptım? Ses ayarlarındanda 5+1 i seçtim. Anakart asus p4p800.
ya benim hayret ettiğim şey niye bu tür sorunlar bende olmuyor hayatımda bir ekre bile donanımsal parçayla sorunum olmadı acaba bi yanlış mı yapıyonuz ki büyük ihtimal oyle
Galiba o pis sesi yüksek oranda çözdüm. Creative mixer programının özelliklerinde CMSS diye bir ayar var onu iptal ettim. Onu aktif edince ses çok acayip kötü çıkıyor. Ama mixerde speaker ları 2 speakers yapınca ses güzelleşiyor. Ama bana 5+1 lazım ve öyle yapıncada onu kapatmak gerekiyor galiba. Şimdi geriye kalan sorunum Matrix kapalıyken center dışındaki 4 hoparlörden eşit olarak ses alıyorum ama matrixi açınca arka hoparlörlerdeki ses yok denecek kadar azalıyor ama centerda ses geliyor. Arka hoparlörlerden öncedende az ses geliyordu ve özellikle müziklerin tiz lerinde güzel efekt oluyordu yani şikayetim yoktu. Şuanda yok ama anlattığımın tam tersi olması gerekmezmi yani matrixi açınca hepsinden aynı gelip matrixi kapatınca arkalardan gelmicek yada az gelcek. bu sisteme sahip olanlar yardımcı olabilirmi matrix kapalıyken illede arkalardan ses gelmicek diye birşey varmı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme