Şimdi Ara

CREATIVE SB ZXR PRO Slot Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar üstadlar CREATIVE SB ZXR PRO almak istiyorum sornum şu ekran kartım 3 slot kaplıyor asus 6970 alt resimdede göreceğiniz gibi pcıe x1 ekran kartının hemen üstünde ekran kartım bu ses kartını pişirir ve ekran kartının üstü kapalı olacağı için daha çok ısınacak..Sormak istediğim En altda Pıce x16 var ses kartını oraya takabiliyormuyum?

CREATIVE SB ZXR PRO Slot Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist645_ -- 4 Şubat 2014; 23:50:29 >

• gitarist645_ kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bu soruyu ben de merak ediyorum. Ben de USB 3.0 kart almayı düşünüyorum. Oluyorsa 2. Pcie x16 yuvasına takacağım.

Bunun dışında ses kartını ekran kartının üstüne takabilirsin. Bende de 6850 var, hemen üstünde de ses kartı var. Birşey olmaz merak etme.
  • gitarist645_ kullanıcısına yanıt
    Pci-e yuvaları geriye/ileriye dönük uyumlu diye biliyorum. Yani pci express x16 slotuna pci-e x4 veya pci-e x1 kart takıp kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 ve superminator ustalar açıklamalarınızdan dolayı teşekkürler o zaman en altadaki x16 yere takayım boşuna sıcağa koymanın mantığı yok çok teşekkürler ilginizden.
  • PCI Express kartlar, fiziksel olarak uyumlu olduğu her slotta, o slotun hızı kadar çalışabilir. Örneğin PCIEX16 bir kart, fiziksel olarak oturabilmesi için slotun PCIEX16 olması koşuluyla( kartın oturması için burası önemli), elektriksel olarak 16X,8X,4X,2X,1X bağlantıya sahip her slotta çalışabilir. Eger anakartta open ended denilen açık sonlu slot kullanılmışsa bu durumda kart, fiziksel uyum aranmaksızın istenilen PCIEX (16X,8X,4X,2X,1X) slota takılabilir. Sadece o slotun hızında çalışır.

Bu bağlamda PCIEX 1X bir kart, PCIEX yapısındaki her slotta çalışabilir. Çünkü fiziksel olarak PCIEX standardındaki tüm slotlara oturacaktır. Satın almak istediğiniz ses kartı, PCIEX X1 yapıda. Yani çalışabilmesi için ihtiyacı olan sadece herhangi bir PCIEX slotunun ilk 8 pinidir. Sonuç olarak alacağınız ses kartını PC'nizdeki istediğiniz PCIEX slotta (1X,2X,4X,8X,16X hiç farketmez) kullanabilirsiniz.

• FoXyBuLL üstad süpersin baya baya aydınlandık korkmadan takarım artık.çok çok saol ilginden.:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitarist645_

FoXyBuLL üstad süpersin baya baya aydınlandık korkmadan takarım artık.çok çok saol ilginden.:)

Kartı x16 slotuna taktınız mı, durum nedir; aslında uyum sağladığını biliyorum ama kimse bunu uygulamıyor. Aynı duruma bende düşebilirim yakın zamanda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rewolwer_ dostum bayadır kullanıyorum.sıkıntı yok direk tak çalışıyor.

• tak çalışır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.