Şimdi Ara

Creative Sound Blaster z mi Asus Rog Xonar Phoebus mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkeze iyi günler başlıkta da belirttiğim gibi bir ses kartı almak istiyorum ikisi arasında kaldım f/p olarak hangisini önerirsiniz, bu kartları kullanan arkadaşlar yorum yaparsa çok mutlu olurum.
    Kontrol üniteli ürünler tavsiye etmeyin lütfen, amacım en uygun fiyata net ve orantılı bir ses alabilmek.
    Elimdeki cihazlar;
    Logitech z906
    Steelseries siberia v2

Malumunuz Logitech z906 müziklerde tiz ve netlik olarak bir hayli yetersiz bu sorunu ses kartıyla çözme şansım olabilirmi konuyla alakalı bilgisi olan hiç kimse bulamadım çok araştırdım tecrubesi olan varsa paylaşabilirse çok mutlu olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zamanında Creative SB Z kullandığım için sadece bu kart üzerinden konuşacağım. Müzik olarak kesinlikle tavsiye etmem fakat oyun ve film açısından sizi gayet tatmin edecektir. Crystalvoice ve ayarlanabilir bass özellikleri sayesinde tizz ve bassları ön plana alabilir daha yoğun hissedebilirsiniz fakat bu tiz ve basslar oldukça yapay olduğundan dinlediğiniz hiç bir müzik tarzından zevk alamama durumunuz oldukça kuvvetli. Sizi bu bakımdan hüsrana uğratacağı düşüncesindeyim çünkü Z müzikal başarım açısından oldukça başarısız bir kart.

Ben Asus Xonar DSX ses kartı kullanmaktayım, ortalama bir oyuncu kartı olmasına karşın müzikal başarım açısından Z'den çok daha üstün bir kart. Phoebus'ta Asus'un oyuncular için tasarladığı üst düzey bir ses kartı, dinleme şansım olmadı ama DSX'ten kalite olarak daha üstün bir seviyede olduğunu baz alarak DSX'ten müzikal anlamdada üstün tarafları olduğu kanaatindeyim. O bakımdan benim kişisel ve net görüşüm Asus'a yönlenmeniz tarafında olacaktır.

• Çok teşekkür ederim fikirlerinizi paylaştığınız için bilgi sahibi bulmak çok güç bu konuda,
    Asus kullanan bir arkadaşada ulaşabilirsem fikrim tam olarak netleşecek

• Rica ederim. Size mesaj attıktan sonra Phoebus hakkında kısa bir araştırmada bulundum, bir kaç tane kullanıcı yorumunda müzik için yetersiz olduğu vb... yorumları okudum tabii bunu müzikte beklentileri ne kadar müzikte ne derecede bir kalite bekliyorlar onuda bilmek lazım. Keşke dediğiniz gibi Phoebus kullanıcısı bir arkadaş değerlendirmede bulunsa ve durum daha net bir açıklığa kavuşsa. Ama net olarak gördüğüm bir şey var ki devamlı bu konuda söylenegelen müziğin piri haline gelmiş kartlar: Asus ST, STX ve STX 2 ses kartları. Gerçekten müzikte kaliteli hissetmek istiyorsanız bu kartları bir çok bilinçli kullanıcı tavsiye ediyor. Hatta yabancı forumlarda STX 2'nin STX'den kalite olarak pekte bir farkı olmadığını söyleyen bir kaç yorumda gördüm. Bunu da değerlendirecebilecek arkadaşlar çıkarsa çok güzel olur. STX sıfırını bulmak çok zor artık o bakımdan 2. elini bulabilirseniz mutlaka değerlendirin ya da bu tür sitelerde alışveriş yapmakla hiç bir bilgim olmamakla beraber ebay, amazon gibi sitelerden siparişte bulunun.

• Evt bende aynı konuda hem fikirim lakin yurtdışı fiyatları birbirlerine yakın olmasına rağmen ülkemizde STX II 750 tl gibi fiyatlara satılıyor z906 gibi 1000 TL olan bir sisteme o meblağlarda bir ses kartı almak çok mantıklı gelmediği için z ve phoebus solo ya yönlendim.

• Size sistem ve ses kartı arasındaki meblağ farkı konusunda hak veriyorum. Fakat ses kartı olayı bambaşka bir yere taşıyor. Ben Edifier X600 ses sistemini Asus Xonar DSX ses kartı ile kullanmaktayım. Ana kartımın içerisindeki ses kartı Realtek'in en üst modeli ALC1150 olmasına rağmen DSX ile arasında kalite bakımından çok fark var. O bakımdan işin meblağsınıda konuya dahil ederek size müziksel başarım açısından oldukça memnun kaldığım DSX'i çok rahatlıkla öneririm. Ama siz Phoebus'u da düşündüğünüz için keşke kartı kullanan bir arkadaşta konuya dahil olup fikrini belirtse en azından aklınızda soru işareti kalmamış olur.
  • Ben yillardir phoebus kullaniyorum.

Iyi bir ses karti, tizleri oldukca parlak, ote yandan z906 nin tizlerini duzeltemez. Cunku ortada tiz verecek bir cihaz yok donanimsal olarak..

Ben hd598 kulakligim icin almistim.

Tavsiyem creative t20 al ikinci el.. Yani 150 tl gibi bulabilirsen al. Muziklerde kullanirsin.

Ama elindeki iki cihazada (kulaklik ve 5.1 sistemin) ses kartina gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: vesu

Evt bende aynı konuda hem fikirim lakin yurtdışı fiyatları birbirlerine yakın olmasına rağmen ülkemizde STX II 750 tl gibi fiyatlara satılıyor z906 gibi 1000 TL olan bir sisteme o meblağlarda bir ses kartı almak çok mantıklı gelmediği için z ve phoebus solo ya yönlendim.

Sound Blaster Z var bende istediğiniz müzik varsa videoya çekebilirim sonra atarım buraya.
  • Ses kartıyla hiç uğraşma malzeme bu kadar diyosun yani çokda çözüm olmadı bana :)
    Xonar dsx oyun multimedya kartı gözüküyo sitesinde
    Xonar phoebus solo sadece oyun olarak belirtilmiş
    Her halukarda phoebusdan daha iyi performans alınması gerekiyo fakat siz creative z kullanıp daha sonra dsx daha üst bir performans almanız çok ilginç doğrusu acaba kullandığınız cihazdan dolayı mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vesu -- 19 Haziran 2015; 14:22:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castiell07

quote:

Evt bende aynı konuda hem fikirim lakin yurtdışı fiyatları birbirlerine yakın olmasına rağmen ülkemizde STX II 750 tl gibi fiyatlara satılıyor z906 gibi 1000 TL olan bir sisteme o meblağlarda bir ses kartı almak çok mantıklı gelmediği için z ve phoebus solo ya yönlendim.

Sound Blaster Z var bende istediğiniz müzik varsa videoya çekebilirim sonra atarım buraya.

Keşke videoyla anlaşıbilecek birşey olsa
    Siz Creative SB Z yi hangi ses sistemiyle kullanıyorsunuz memnun musunuz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Castiell07

quote:

Keşke videoyla anlaşıbilecek birşey olsa
    Siz Creative SB Z yi hangi ses sistemiyle kullanıyorsunuz memnun musunuz

Creative T6300 5.1 var SBX Surround Crystalizer falan ayarlarını yapınca şuan çok güzel ses alıyorum ama deseler ki phoebus çok daha güzel alırım direk. Bende çok merak ediyorum.

• Ilk olarak atlarla develeri birbirine karistirmayalim..

Phoebus ve creative zxr, z yada zx gibi hardware ile karsilastirilamazlar.. Bahsettiginiz yazilimsal ekolayzir efektlerinin hicbir onemi yoktur, esas olan donanimdir. Ust seviye kartlarda kullanilan donanim, daclar, kulaklik amfileri cok daha farklidir z ve zx gibi aletlerden.

Muzik icin bahsettigin dinamik, gevrek ve canli ses, iyi tiz performansi elindeki z906 gibi cihazlarla mumkun degildir, ekolayzir ayarlariyla hele hic mumkun degildir..

Once ses sistemi duzgun bir stereo yada kaliteli bir kulaklik olmali, ondan sonra ses karti dusunululebilir.

Phoebusun ciddi bir incelemesi:

• Z906 müzik dinlemek için zaten başta yanlış bir sistem. Şunu demek istemiyorum 5+1 sistemlerde müzik dinlenemez elbette ki dinlenir ama Z906'da müzik, oyun ve filme göre daha geri planda. Ses kartı konusunda ise Jakx arkadaşa bir nevi katılmaktayım. Tamam ses karti sesdeki cızırtıları yok eder, tizleri ve bassları daha iyi bir duruma getirebilir fakat sisteminizinde paralel olarak ses kartının bu iyileştirici özelliklerini daha iyi gösterebilmesi için tweeterlara sahip olması daha güzel olur. Sistem tweeterlara sahip değilse ses kartının katkısı olmaz mı tabii ki olacaktır ama daha az verimli olarak.

Ses kartı olayına gelince bunu bir çok defa yazdım. Z oyun ve film tutkunları için biçilmiş kaftan fakat müzik dinlemek adına oldukça başarısız bir kart. Müzik için düşünüyorsanız Z'yi kesinlikle tavsiye etmem. DSX yarı fiyatına satılmasına, belki daha az özelliği olmasına rağmen müzik için çok daha iyi bir kart.

• JakX kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yazmışsınız fakat
    Phoebus solo ile sound blaster z fiyatları arasında 50 tl fark var o zaman phoebus soloyu tercih etmeliyiz diye anlıyorum ben

Yoksa xonar dsx mi almalıyım

• JakX kullanıcısına yanıt
    PM attım hocam. PM kutunuza bakarmısınız.

• 7 8 gündür xonar phoebus kullanıyorum. Sound blaster z den geçtim.

İlk başta sevmemiş gibiydim çünkü sb z de baya tiz bass vardı ama ses kalitesinde hiç bir şey yoktu bu kartta ise tam ortada oyunlarda daha keskin iyi bir ses aldığımı söylemek isterim.

Phoebus da eksik taraflarda var sb z 'ye göre tabi ön panel girişi yok mesela what u hear gibi bir özellik yok (duyduğun sesin karşı tarafa iletilmesi).

Çok önemli özellikler değil bunlar benim için phoebus 'u seçiyorum ben.
  • Creative SB Z XR kullanıyorum. Keşke bende Asus alsaydım

• Hem Zxr hem de essence stx 2 kullanan biri olarak söyleyebilirimki iki kartın genel yapısı birbirine yakın olmasına karşın müzik için stx2 yi oyun ve film içinse kesinlikle zxr yi kullanıyorum. Başka asus ve creative ses kartları kullanmış biri olarak asusun kartlarının müzikte sese verdiği sıcaklık creative kartlarına göre çok daha iyi ama bunun yanında kanallar arası ayrım, tiz ve bas konusundaki yeterliliği creative kartlara göre çok daha kötü bu sebeple asus kartı stereo amfi ve kule hoparlörler ile desteklerken creative ses kartını ise avr ve home home theater kolonlar ile destekliyorum. Sizde benim yaptığım tercihe göre bir belirleme yapabilirsiniz.
  • arkadaşlar şu an harman kardon ses sistemimde optik çıkışla zx kullanıyorum öyle ayarlarla felanda pek uğraşmam ses iyi güzel fakat sanki bişeyler eksik gibi ben daha kaliteli bir ses kartına geçmek istiyorum oyun ve film ağırlıklı sizce hangisini tercih etmeliyim yardımcı olursanız sevinirim saygılar
  • phoebus donanımı z ve zx e hertürlü basar içinden geçer, adamlar her kanala ayrı dac ve tamamen bağımsız, ikinci bir ses kaynağı olarak ti6120 kulaklık amfisi koymuşlar daha ne yapsınlar, he yazılıma bişey diyemem kişiseldir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.