Şimdi Ara

Creative sound blaster live ses kartı: Seslerde cızırtı!! YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Creative Sound Blaster Live 5+1 128MB DirectX-DirectSound9 ses kartım var.

Bugün öğlen bilgisayarı açtığımda menü komutu, hata vb Windows sesleri bazen büyük veya küçük derecede cızırtılar çıktığını gördüm. Aynı şeyi Windows Media Player, Winamp gibi media playerlarda şarkı-video çalarken de yaşadım. Sonra bütün sesler tamamen kesildi, meğer PC ses kartını görmüyormuş. Ama sonra düzeldi (cızırtılar hala var), görmeye başladı. Bir süre sonra yine sessiz moda girdi. Bu, oyun gibi sürekli yaşandı. Ayrıca nadiren, şarkı dinlediğimde bilgisayar arkafonda bir cızırtı eşliğinde tamamen donuyordu.

Ben de format atmaya karar verdim. Attım formatımı, güzelce herşeyi yükledim. Ses kartı driverını da yükledim ve ses kartının ses sistemini aktifleştirdim. Başta sorun düzeldi sandım ancak yine aynı cızırtılar yaşanıyor. Hadi PC donup kalmasın diye şarkı falan açmıyorum.

Ben de kasayı açtım ses kartına baktım sorun yok. Yuvasına tam oturmuş, kabloları tam. Kablolara RAMlere CPUya herşeye baktım sorun filan yok.

Kulaklık ve mikforon doğru bağlı.

Aygıt çakışması yok. Herşeyi düzgünce yüklediğime inanıyorum. Diagnotics testten bile geçirdim sağlam diyor. DirectSound testinden geçirdim sağlam diyor. En son driverlar ile yükledim hala oluyor.

Acaba sorun nerede olabilir?

Bu arada, benim Asrock anakartın USB kısmında Audio device portu var. Yani ses sistemi var. Bu ses kartı sorunu düzelmezse onu mu kullansam? Ancak şunu söyleyim, Asrock driver CD'si şu an yanımda yok. Onu aktifleştirip kulaklığı bağlasam bile sanki düzgün çalışır mı?...

LÜTFEN YARDIM EDİN YAA

• ya bak emin degilim ancak aklıma psu da sorun var gibi geldi.. yada gücü yetmiyor olabilir.. bir ihtimal tabiki..
  • quote:

Orjinalden alıntı: enemy34

ya bak emin degilim ancak aklıma psu da sorun var gibi geldi.. yada gücü yetmiyor olabilir.. bir ihtimal tabiki..

PSU daha yepyeni kurulu ve en kalitelisini seçmişlerdi. Sorun yoktur ya onda belki.

Ses kartında da dıştan kontrol edince hiç sorun yok gibi görünüyor.

Ses kartını slotundan çıkartıp tekrar taksam da driverı tekrar mı yüklesem

Bu arada USB'deki anakartın audio devicesini istesem de kullanamam şimdilik. Çünkü onu Enabled yaptım, Windows onun driverını istedi. Ama dediğim gibi elimde CDsi şu an yok. Benim arkadaştan bir an önce CDyi almam lazım. ki benim esas sorunum ses kartıyla ilgili ben bunu kullanmak istiyorum.

Bir de gördüğüm kadarıyla (şimdilik değildir inşallah) ses kartını görmeyip sessiz moda gidiverme, sonra yine ses kartını görme saçmalığını yaşamadım. Aman nazar değmesin. Sorunum sadece cızırtıcıklar olsun Ya Rabb'im

• bu cızırtıların kaynağı hoparlörlerin kendiside olabilir dostum... elinizde deneme yapabileceğiniz başka dandik hoparlör falan varsa bi deneyin..en kötü televizyona bağlayın pc'yi birde orada görün seste cızırtı varmı? bazen yakınlarda bulunan manyetik bir alan bile hoparlörde cızırtıya sebep olabilir...

saygılar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.