Şimdi Ara

Creative Sound Blaster ses kartı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Creative 5.1 sonud blaster ses kartım var ve netteki her türlü driveri yüklemeyi denedim şu hatayı veriyor:
    http://img117.imageshack.us/img117/4425/adszxy9.jpg
    işletim sistemim XP service pack 3 resimdeki vista driver olduğuna bakmyın resmi başka biryerden buldum =)

Onboardı tanıttım anakart cdsinden onuda görmüyor.

Yardm ederseniz çok sevinrim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hahn -- 6 Mayıs 2009; 0:45:41 >

• xpli sisteme vista driveri yüklemeye çalışısunda ondan olmuyor dostum
  • linkten sonra belirttim resmi başka biryerden buldum upload etmeye üşendim yani =) ama hata aynı... her türü driveri denedim xp içn..
  • el ile yüklemen gerek aygıt yöneticisinden sürücüyü güncelleştire gir evet bu kez>ileri>listeden yükle..>ileri>arama yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim....>ileri>ses oyun kumadası seç>ileri>disketi var>klasörü göstert içindeki dosyayı göstert ve tamama tıkla eminsen eğer bu şekilde yüklenecektir unutma tüm sorumluluk senindir yanlış yüklersen restart atma olabilir.!
  • o zaman inf dosyalarını tarat , aygıt kopya kimliğinden kopyala driverguide sitesnden çek
    aygıt yöneticisinde bilinmeyen soru işaretli olana özellikler de ordan ayrıntılara gel bu şekilde hallolur
  • @hayati54
    Aygıt Yöneticisinde ses kısmında şunlar var ( çok bilgim olmadığı için )
    Bilinen Ses Sürücüleri
    Bilinen Video Yakalama Aygıtları
    Ortam Denetim Aygıtları
    Ses Codec Bileşenleri
    USB Ses Aygıtı
    Video Codec Bileşenleri

@SMTRSLN Soru işaretli sadece webcam ve yazıcı görünüyor. ilk satırınıda pek bilgim olmadığı içn anlıyamadım ama ayrıntılı açıklanacak birşeyse halledebilirm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hahn -- 6 Mayıs 2009; 0:58:16 >
  • bahşettiğin tabloyu göz önüne getrrsek eğer senin ses kartı pcde görünmüyor , kartın çalışıyor olduğundan eminmisin , soru işaretli kısımda çıkmadı dedin , ve ses kısmında ona benzer bi abrede yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet kartın çalıştığından eminim. bigisayarcının biri format atmıştı ama sahte ürün kodu olduğu için service pack 3 yapamıyordum. Ses kartıda çalışıyordu. ben kendim format attım ama ses kartı görünmüyor dediğiniz gibi. :S
  • quote:

Orjinalden alıntı: hahn

@hayati54
    Aygıt Yöneticisinde ses kısmında şunlar var ( çok bilgim olmadığı için )
    Bilinen Ses Sürücüleri
    Bilinen Video Yakalama Aygıtları
    Ortam Denetim Aygıtları
    Ses Codec Bileşenleri
    USB Ses Aygıtı
    Video Codec Bileşenleri

@SMTRSLN Soru işaretli sadece webcam ve yazıcı görünüyor. ilk satırınıda pek bilgim olmadığı içn anlıyamadım ama ayrıntılı açıklanacak birşeyse halledebilirm.

disketi var yazısı belirdimi ? o dll dosyasını gösteridiğinde aygıt gözükecek yukarda dediklerimi aynen uygula "Ses Codec Bileşenleri" sanırım bu ne zamandan beri el ile yüklemedim geçen sene bende böyle bir sorun olmuştu anakartı değiştirince artık karşılaşmadım.
  • farklı bir pci slotuna tak bakalım , bilinmeyen aygıt olarak göstermesi lazım illaki , okartla ilgili bi ibare olması lazım
  • Dediğin gibi yapamıyorum çünkü dosyayı gösteremiyorum. .inf uzantulı dosya istiyor ama benim indirdiğim tüm driverler tek setup şeklinde. o yüzden görünmüyor orda driverler.
  • evet pardon dll değil inf olacaktı kusura bakma pc de winrar yüklüyse setup dosyalarının bazılarında sağ tıklayınca extarc here yada buraya çıkar yazar ona tıkla inf dosyası gözükür birde @SMTRSLN arkadaşın dediği gibi aygıt pci slota tam oturmamış olabilir çıkar tak tekrar.
  • Şimdi tekrar girdim aygıt yöneticisine yazıcının üstünde Çoklu Ortam Ses Denetleyicisi var ? şeklinde. Sürücüyü güncelleştir diyorum ilerle dedikten sonra bu çıkıyor:
    http://img26.imageshack.us/my.php?image=71898712.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hahn -- 6 Mayıs 2009; 1:13:52 >
  • quote:

Şimdi tekrar girdim aygıt yöneticisine yazıcının üstünde Çoklu Ortam Ses Denetleyicisi var ? şeklinde. Sürücüyü güncelleştir diyorum ilerle dedikten sonra bu çıkıyor:
     Creative Sound Blaster ses kartı sorunu

disketi var a tıkla yukarda dediğim gibi inf dosyasını açığa çıkart.

düzeltme ayrıca aygıtın pc de görünüyor. "çoklu ortam ses denetleyicisi"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 6 Mayıs 2009; 1:30:31 >

• @hayati54
    Dediğin gibi setupu çıkardım dışarı ama inf dosyası yok. Autorun.inf istiyor sanırm oda yok..
  • Tamamdır =) Çok teşekkürler ilginiz yardımınız için.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMTRSLN -- 6 Mayıs 2009; 1:16:39 >
  • quote:

@hayati54
    Dediğin gibi setupu çıkardım dışarı ama inf dosyası yok. Autorun.inf istiyor sanırm oda yok..

o zaman allah kolaylık versin dostum.

hadi birde şunu dene yine aygıt yöneticisinden sürücüyü güncelleştir>evet bu kez>listeden belirtilen konumdan....>ileri>çıkarılabilir ortamdanın tikini kaldır>arama şu konumda içersin >çıkarttığın klasörü göstert>ileri> yüklerse devam et>tamam
  • oh be şimdi yatmaya gidim bari
  • Son bi soru soriyim o zmn =) Önceden Creativenin kendi ses ayarları oluyodu Device Control Equlazier gibi.. onları nası çıkartabilirim indirebilirim bulabilirim =) şuanki ses tiz biraz..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.