Arkadaşlar; herkese merhaba, ben bu siteye yeni kaydoldum ve kafama takılan bi soru var.ses sistemi almayı düşünüyorum creative t6060 var kafamda ama nasıl bi ürün bilmiorum. çoğu stoktada yok bide i-trigue 3400 hoşuma gitti sizce t6060 ı bekleyimmi yoksa düşünmeden i-trigue 3400 ü alayımmı tavsiyeniz ne olur cvp veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
İstanbul E K S E N bilgisayarda var t6060 , çok güzel uydulara ama vasat bir subwoofer'a sahip genelinde kaliteli bir 5.1 , özellikle center'ı surround uydulara göre epey güçlü ki DVD seyretmek için çok uygun . Ancak çok sert bas veriyor , bu biraz can sıkabilir . Fazla yerin yoksa 5 hoparlörü de çevrene yerleştiremezsen ve de esas amacın müzik dinlemekse koşa koşa i-trigue alabilirsin
@civilcivil in dediklerine ek olarak birşeyler ilave edeyim... i-trigue serisini tercih edeceksen bulabilme imkanın varsa i-trigue 3300 tavsiye ederim kesinlikle. ayrıca 3600 ün yeni uydu teknolojisinden dolayı tercih edebilirsin. ama denemediğim için o set için yorum yapamayacağım. forumda bu modelleri aratırsan ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsin...
ben bunu hem dvd hemde müzik için alıcam tek t6060 yeterli olumu ikisine yoksa dvd için ayrı bi sinema sistemi dahamı alsam biide i-trigue 3400 film ve müzik için ikisinede yeter dermisiniz arkadaşlar...
film ağırlıklı alacaksan t6060 ı tercih et derim ben o zaman. ama kesinlikle dinlemeden karar verme.
hatta jazz9941 ve x.530 uda seçeneklerin arasına ekleyebilirsin.
i-trigue filmlerde yetmez maalesef , t6060 dvd için daha iyi
arkadaşlar bide 2.1 girişi yok bağlantısı nasıl olur bunun söylerseniz sevinirim
quote:
Orjinalden alıntı: cnbz
arkadaşlar bide 2.1 girişi yok bağlantısı nasıl olur bunun söylerseniz sevinirim
bildigin stereo işte
bişi deişmio yani.
Bilgisayara bağlayacaksan Öyle uzun boylu düşünmene gerek yok. Öyle mükemmel şeyler değil bu multimedia sistemler. Ama DVD player a bağlayacaksan aaaassssssslaaaaaaaa düşünme bu gibi sistemleri. Bunlara vereceğin paraya yazık o zaman. Ses alamazsın doğru dürüst. Öğrendiğim bir şey var. DVD plyer için sadece Amphi Reciver lar ile iyi ses alınabildiği. (Bunlarında tırışka olanları var.) İnsan dinleyince anlıyor. Bir de Kac YTL lik bir multimedia siste arıyorsun. Creative T serisi hoparlörleri hemen hemen hepsi aynı. Bende T5900 var PC de iyi sayılır. Ama DVD de hiç tat vermiyor. Sesi köklesende Ses gelmiyor DVD de. Ama PC de iyi sayılır. O yüzden multimedia sistemlerin ses kaliteleri öyle dağlar kadar farklı değil. O yüzden bir kaç teferruat tercihini etkiler. 1- Kurulum Kolaylığı 2-Duvara Montaj seceneği 3-(Bence en önemlilerinden birisi) Görünüm. (Multimedia icin) 4-Ergonomik yapısı. (Çabuk deforme olup olmaması)
Bunların dışında sesler hemen hemen aynı Pc lerde. Çünkü Zaten PC de kullancaksan her türlü program ve ses ayarları ile dilediğin sesi alırsın.
Ama bana sorarsan X530 u da dinledim T5900 ve T6060 ı da (Vatan bilgisayarda) T5900 den sonra Microlab A6662 aldım DVD için oldukca güzel. Dilersen bunu aklının bir köşesinde yedekte bulundur. Creative T serisinde iyi onu bil yeter.
Saygılarımla
@nicomendo
quote:
Öyle mükemmel şeyler değil bu multimedia sistemler. Ama DVD player a bağlayacaksan aaaassssssslaaaaaaaa düşünme bu gibi sistemleri. Bunlara vereceğin paraya yazık o zaman. Ses alamazsın doğru dürüst.
ben creative 4400 -5200 -logitech x-530 -creative megaworks -i-trigue multimedya setlerini ashahi gibi dandik bir dvd playera bağladım ve inspire 4400 hariç diğer multimedya setlerden ( özellikle megaworks ten) çok güzel ses aldım. sonucta sen verdiğin para kadar performans alırsın. bunların içinde beni en çok şaşırtan x-530 olmuştu. yani 150 ytl ye 10-15 m2 lik bir oda da dvd ye bağladıktan sonra aldığın ses gerçekten çok güzel. yani bu senin yaptığın yorum kesinlikle yanlış.. adam tutupya 15 milyona aldığı quake hoparlörleri bağlamadığı sürece veya 150 ytl ye aldığı x-530 dan 40-50 m2 lik salonu sinemaya çevirmesini beklemediği sürece aldığı performanstan memnun olur. yani bunun dvd player da kötü ama bilgisayarda iyi gibi bir laf olamaz. ha sen eq. ayarlarından istediğin gibi ayarlarsın bilgisayarda sadece o var..
tibi dostum "çık". :) DVD playerim Philips 720 SA. Belkide DVD playerım dandiktir. O sebepten ses vermiyordur. :) Aslıda seste kalite olarak beklediğin nedir o da çok önemli. Yani benim beklediğim Sesteki o canlılık ve kuvvetli ses. Ama belki benim beklentim çok üst düzeyde o sebepten hayal kırıkları yarattı. Benim kullandıgım oda da 3x5mt ama Sesi köklediğim halde ya acaba biraz kıssam mı alt katta ablam üst katta abim rahatsız olurmu bile diyemiyorum. Ama dedimya belki Philips 720SA cok dandiktir. ne bileyim. Yada ben coooook şeyler bekliyorum sanırım :) Bu sistemler tamam kalbur üstü ama gene de multimedia ses sitemleri işte. Bilgisayar Vs için ama asla bir DVD için değil bu sistemler. T5900 buna dahil. Kaldıki Sony STR DB900 amphi reciverı dinledikten sonra ki yorumlarımı yazmak bile istemiyorum :) . Ama X530 mu Creative 6060mı dersen X530 biraz daha tercih edilebilir gibi. Ama asla kablolu kumanda aklını karıştırmasın hiç olmasa da olurdu, yeterki sitemi bir düğmeyle açabiliyor olsaydık X530 gibi. Kullanım olarak X530 daha güzel onuda söyliyim. Ses kalitesini yazdım aralarında dağlar fark yok. Ama şu anki aklım olsaydı T5900 yerine X530 alırdım.:) Saygılarımla.
ARKADAŞLAR TERCİHİM İ-TRİGUE 3400 OLSA AYRICA Bİ SES KARTINA İHTİYAÇ OLACAKMI YOK SA ANKARTINKİ YETERLİMİ MÜZİĞİN DEFORME OLMADAN ÇALMASI İÇİN
cnbz eger müzik için alıyorsan Trigue serisi cok hoş 2+1 ler harika bence. O hoparlörlerden o ses nasıl cıkıyor aklım almıyor. Biraz pahalı ama hak ediyor.
set almadan önce kullanım alanlarını seçmek lazım,o zaman 2.1 ile 5.1 i karşılaştırmak zorunda kalınmaz
arkadaşlar 2.1 içime sinmedi t6060 da yüksek seste cızırtı yapıo die duydum microlab a6623 ü baya bi övüyolardı ona sipariş verdim gelince nasıl bişi olduğunu yazarım yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler
yüksek seste cızırtı falan yapmıyor,creative setlerde volume ayarı 100 üzerinden hesaplanacagına 150 üzerinden hesaplanmış,yani kablolu kumandadan sesi %60 a getirdiğinde zatn set tüm performansını sergiliyor,gerisini öylesine koymuşlar ve cızırıtıdan başka bişey vermiyor,ama bu düzen dvd filmlerde artı oalrak dönebiliyor,dvd de t serisi x530 dan başarılı bunu bir iki gün önce bizzat yaşadım,şimdi neden volume konusunda bu kadar abatartıya kaçtıklarını anladım,x530 da bi yerden sora ses acılacakmış ama kumandada yer kalmadı gibi geliyor
quote:
arkadaşlar 2.1 içime sinmedi t6060 da yüksek seste cızırtı yapıo die duydum microlab a6623 ü baya bi övüyolardı ona sipariş verdim gelince nasıl bişi olduğunu yazarım yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler
tylor eyvallah microlabın da seste ii olduğunu duydum o yüzden sipariş verdim pişman olmalımıyım sence gelmeden iptal edeyimmi bilmiorum u.k. cezbetti biraz sesin de tiz bas olarak net çıktığını duydum aslında x530 almayı düşündüm herkes öve öve bitiremiyo ama dinleme şensım olmadı ses kötü olursa pişman olmaktan korktum açıkçası ama düşüncem creative veya logitech de markaya para vermek olurdu aynı fiyata microlab daha ii olur die düşündüm sistem gelince göricez bakalım... t seriside 4400 gibiyse pişman olmam açıkçası hiç hoşuma gitmedi o set
quote:
tylor eyvallah microlabın da seste ii olduğunu duydum o yüzden sipariş verdim pişman olmalımıyım sence gelmeden iptal edeyimmi bilmiorum u.k. cezbetti biraz sesin de tiz bas olarak net çıktığını duydum aslında x530 almayı düşündüm herkes öve öve bitiremiyo ama dinleme şensım olmadı ses kötü olursa pişman olmaktan korktum açıkçası ama düşüncem creative veya logitech de markaya para vermek olurdu aynı fiyata microlab daha ii olur die düşündüm sistem gelince göricez bakalım... t seriside 4400 gibiyse pişman olmam açıkçası hiç hoşuma gitmedi o set
t serisi kesinlikle eski creative(5200,4400...) gibi değil.Ben şu an t7900 kullanıyorum,önceden x530 vardı.Arasındaki farklar ; >x530 sub daha yumuşak bas veriyor (müziklerde daha iyi oluyor bence) >t serilerinin sub sert bas veriyor buda beni müzik dinlerken rahatsız ediyor.Ama bu özelliği onu dvd,oyunlarda daha cok işe yarıyor. >t serilerinin uydular mid-tiz olarak bariz bir şekilde x530 uydularından daha kaliteli ses veriyor. >x530 sub beğenmediğim ufak bir yanı ise cok fazla bass veriyor ,basın ayarını son getir gene gümbür gümbür ses veriyor vede cok fazla boomluyor(yeni bir terim daha kattık türkçeye
arkadaşlar herşey ii güzel a-6623 de karar kıldım bişey dikkatimi çekti ; AC-3, DTS ve THX e hazır ; hazır ne demek yaw thx sistemin özelliği değilmi hazır dendiğine göre bi aparat eklioruzda thx oluyo sanki göz doldurma gibi geldi ama ne olabilir bu bilen varmı acaba....
Ya @cnbz bende bir ara o ürünü uzaktan kumandası olması ve + amphisi olması yüzünden düşünüyordum.Ama bence ,ilk soruna istinaden: I-trıgue 3400 al derim 2+1 için...Z4 te önerebilirdim ,ancak gerek kullanan kimsenin bulunmaması gerekse Z3 ün yarattığı hayal kırıklığı(yabancı forumlarda)yüzünden önermiyorum...Bende Z4 alıyodum bi ara direkten döndüm..şimdi ise başka maceralardayım I-trıgue yi önerme sebebim ,hakkında duyduğum olumlu eleştiriler vetitanyum driverların müzik dinlemek için ideal olmasıdır....Lafa bakarmısınız " kristal netliğinde ses" vay bee
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme