Merhaba arkadaşlar, Creative'in T6300 modeli 5+1 ses sistemini aldım. Sistemden 3 tane jack çıkmaktadır. Tecrübem kadarıyla bu jackleri bilgisayarın arka kısmında bulunan soketlere taktım. Buraya kadar her şey normal gözüküyor.
Ancak herhangi bir film açtığımda örneğin; konuşma sesleri orta hoparlörden, çevre sesleri diğer hoparlörlerden geliyor. Benim yapmak istediğim ise, filmdeki seslerin tümünü bütün hoparlörlere vermek. Gerek gom player, gerekse Vlc player'da bir türlü yapamadım.
Anakartın realtek programıyla da ne yaparsam yapayım 5+1'i Stereo ayarlarına çeviremedim. Kullandığım eski ses sistemlerinde (4+1 - 5+1) hep 1 adet jack çıkıyordu ve filmlerde vs. sorun olmuyordu. Ancak yeni ses sistemi bana çok karışık geldi.
Benim tek istediğim sadece filmdeki bütün seslerin 5 hoparlöre ayrı ayrı yayılması yerine hepsinden ortak çıkması.
Bu da benim pcmin arka ses çıkışları En mantıklı gelen girişleri denedim. Aslında hepsini denedim. RS OUT - CS OUT - LOUT sanırım uygun olanlar.
5+1 in amacı o zaten, yinede hepsinden aynı ses almak istiyorsan realtekten stereoyu seçiyorsun, jack kablodan birini l-out a diğerini öndeki kulaklık çıkışına takıyorsun center ve subwoofer kablosunu bağlama.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme