Arkadaşlar harici usb creative x-fi ses kartı aldım, fakat optik çıkış üzerinden 5+1 ses alamıyorum.. Tüm özellikleri kurcaladım, hopörlöri 5+1 olarak ayarladım fakat hala bi değişiklik yok. Creative concole launcher programında, siteden daha önce arkadaşlarında verdikleri dolby ayar ekranına hiçbirşekilde ulaşamıyorum. En son beta sürümü olan driverı bile kurdum ama hala bir değişiklik yokk Bir önerisi olan varmı???
konu ile ilgili tecrübesi olan varmıdır??
hocam hangi sistem kurulu pc de , ben xp kullanıyorum öyle bi sorunla karşılaşmadım. eğer vista kullanıyorsan stero sesleri optiktren çoklu kanal almak için bi ayar var mixer kısmında falan olucaktı heralde , oralara bi bak.
Merhaba arkadaşlar,
laptop'da kullanmak amacıyla aldım aynı kartı. Sony str-db790 receiver'ım var. Amacım divx, mkv ve bunun gibi internetten indirdiğim aac/ac3/dts sesli filmlerde toslink çıkışından surround ses almaktı. Yani bilgisayarın ses kartını devre dışı bırakıp sesin receivera dijital olarak ulaşmasını sağlamaktı.
Fakat filmi başlattığımda receiver'da "pcm 96" diye bir ibare çıkıyor ve sadece 2.0 ses alabiliyorum. Toslink üzerinden dijital ses alabilmem için hangi ayarı yapmam gerekiyor ? (laptop HP 6720s ve XP yüklü.)
Yardım lütfen.
Boşuna uğraşmayın o kart gerçek 5.1 encode edemez sadece 2 kanal encode edip decodere gönderebiir.Hazır 5.1 dd ve dtsli filmleri direk gönderirseniz o zaman 5.1 ses alırsınız. Ses kartının herhangi bir işlevi olmadan 5.1 dd ve dts i göndermek için ac3 filter veya ffdshow audio(k-lite) kurup spdif ayarlarını yapmanız gerekir. Ürünü almadan önce özelliklerini, konu açmadan önce forumu inceleyin. Spdif ayarlarıyla ilgili gerekli açıklama alttaki linkte.
doubleb, verdiğin hızlı cevap için teşekkürler. creative surround x-fi usb'yi encode işlemi yapsın diye almadım. notebook'umda spdif çıkışı yoktu onun için aldım. aynı sonucu verecek daha uygun fiyatlı bir ürün var mı bildiğin ?
bende aynı sorunun yanıtını arıyorum, Tek istediğim mp3 sesinin yapayda olsa arka kolonlara kopyalanarak (dolby modda) optikten iletilmesi, 7 yıllık dandik onboard pc ses kartım bile bunu yapabiliyor, şu anda piyasada böyle bir harici ses kartının hala mevcut olmaması gerçekten çok ilginç...
Arkadaşlar harici usb creative x-fi ses kartı aldım, fakat optik çıkış üzerinden 5+1 ses alamıyorum.. Tüm özellikleri kurcaladım, hopörlöri 5+1 olarak ayarladım fakat hala bi değişiklik yok. Creative concole launcher programında, siteden daha önce arkadaşlarında verdikleri dolby ayar ekranına hiçbirşekilde ulaşamıyorum. En son beta sürümü olan driverı bile kurdum ama hala bir değişiklik yokk Bir önerisi olan varmı???
aynı sorundan ben de de war arkadaslar xp işletm sstemı war pc de bu kartı kurdm tanıttm ama optık kablo ıle de phılıps hts 3377 ew snema sstemıme bagladm ama sorun su pc den calan muzık ev sınema sıstemım den gelmıo :(
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme