Şimdi Ara

X-Fi için Dolby Digital Live!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
7.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet, yanlış duymadınız, yeni çıkan ses kartlarında karşımıza çıkan Dolby Digital Live özelliği basit bir yöntemle mevcut X-Fi serisi ses kartlarında aktif hale getirilebiliyor. Creative'in önce tehdit ettiği ancak müşterilerinden gelen yoğun tepki üzerine çalışmalarına izin vermek zorunda kaldığı Daniel_K yeni mod çalışmasıyla DDL'yi tüm X-Fi kullanıcılarının kullanımına açtı. Tabi tüm X-Fi kullanıcıları derken X-Fi Extreme Gamer serisinin durumunu şimdilik bilemiyoruz zira bildiğiniz gibi bu modelin diğer X-Fi modellerine göre farklı bir yapısı var. Burada bahsedeceğim yöntem tamamen Creative'in kendi destek forumunda açılan bir konudan alıntı yapılmıştır. Her ne kadar Creative tarafından üretilmemiş olsa ve desteklenmese de yasa dışı herhangi bir durum söz konusu değildir.

Uyarı: Dolby Digital Live kullanabilmeniz için mutlaka harici bir Dolby dekodere ve dijital bağlantıya ihtiyacınız var. Z-5500 gibi bu tip harici çözücüsü bulunmayan arkadaşların resmi yazılım ve sürücülerini kullanmaya devam etmesi yerinde olacaktır.

Kurulum için öncelikle Daniel_K'nın hazırladığı sürücü CD'sine ihtiyacınız olacak. 2 parçadan oluşan ISO arşivini Daniel_K'nın kendi dosya alanı olanhttp://hosted.filefront.com/braziliantech/2233551 adresinden indirebilirsiniz. Aynı adresten DDL Unlocker dosyasını da indirin. Son olarakhttp://rapid___share.com/files/116824821/DDL.rar.html adresinden Dolby Digital live sürücüsünü indirmeniz gerekiyor.

Kurulum işlemi:
    1- Öncelikle sisteminizdeki X-Fi ile ilgili tüm yazılım ve sürücüleri kaldırın. Vista kullanıcıları ayrıca aygıt yönticisinden X-Fi sürücüsüne gidip özellikler kısmında "sürücü kaldır"ı kullanmak zorunda kalabilir. Bilgisayarınızı kapatıp açın.
    2- Daniel_K'nın hazırladığı ISO'yu bir CD'ye yazıp oradan kurulum işlemini başlatın. Kurulum sırasında en azından Audio Console veya Console Launcher seçili olmalı. Bilgisayarınızı kapatıp güvenli modda açın. (Bu sürücü ve yazılımların Creative'inkilerden bir farkı yoktur, sadece modlanmış sürümlerdir.)
    3- DDL Unlocker dosyasını çalıştırın. Bilgisayarınızı kapatıp açın.
    4- DDL klasöründeki setup.exe ile Dolby Digital Live sürücüsünü kurun. Bilgisayarınızı son bir kez kapatıp açın.

Tüm işlem bu kadar.

Creative Console'u açtığınızda aşağıdaki ekranla karşılaşıyorsanız DDL başarıyla kurulumuş demektir. DDL'yi aktif hale getirmek için sağdaki halka içindeki kısma girmeli ve aşağıdaki diğer resimde görüldüğü üzere kutucuğu seçip, optik bağlantınızı seçmeniz yeterlidir. Özellikle Vista kullanıcıları DDL seçildikten sonra varsayılan ses kartı olarak mutlaka analog X-Fi'ı seçmeli. Harici dekoder ayarınız ise dijital bağlantıda olmalı.

• tam olarak anlamadım konuyu ben.
    zaten z5500 ü dijital olarak bağladıgımda DD Digital yazısını görmekteyim. bahsettiğiniz sürücüdeki farkları tam olarak anlayamadım. biraz daha açıklayıcı anlatabilir misiniz ?

ve xfi gamer serisin durumunu bilemiyoruz demişsinz. bendeki kart x-fi platinium fatality champion. yani uyumlu mu ?

açıklayıcı bilgiler için şimdiden teşekkürler.
  • daha önce bir arkadaş gamer serisi için dosyaları vermişti ayrıntılı bilgi için oraya bakabilirsiniz.
  • quote:

tam olarak anlamadım konuyu ben.
    zaten z5500 ü dijital olarak bağladıgımda DD Digital yazısını görmekteyim. bahsettiğiniz sürücüdeki farkları tam olarak anlayamadım. biraz daha açıklayıcı anlatabilir misiniz ?

bu sorudan sonra anlayacaksınız ...
    5.1 (sourround) destekli oyun oynarkende görüyor musunuz ?
    DDL o zamanda size bu yazıyı gösterecek.
    resim Phlips hd1502 5.1 kulaklık receiverinin coax spdif bağlantısı sonucudur. siz z5500 de deneyin.

• X-Fi Platinum Fatality Champion modelinde kullanılabilir zira X-Fi sınıfında sadece X-Fi Titanium modelinde DDL birlikte geliyor. Z-5500 varsa sadece Dolby Digital ses veren kaynaklarda (DVD film gibi) DD amblemini görebilirsiniz. DDL ise tüm sesleri canlı olarak DD formatına çevirip dijital olarak Z-5500'e göndereceğinden sistemi açtığınız andan itibaren tamamen Dolby Digital formatında çalışan bir hale gelecek. En basit windows sesi bile. Ancak 2 kanal sesi çoklu kanala yükseltme yapamıyor. Bu nedenle müzik dinlerken CMSS 3D gibi özelliklerden faydalanabilirsiniz. DDL'nin bence en kullanışlı yanı oyunlar. Zira Vista altında zaten EAX altyapısı kaldırıldığından oyun seslerinde sıkıntı yaşanabiliyordu. Örneğin 5.1 ses almak için Z-5500'de mutlaka analog bağlantı kullanılmalı, halbuki DDL oyunların 5.1 sesini DD formatına canlı olarak kodladığı için Z-5500'de dijital bağlantıyla orijinal kanallarından ses alabilirsiniz. Sırf test etmek için Counter Strike kurdum ve aradaki fark "bence" farkedilir düzeyde.

Tabi belirtmek gerekir ki mevcut seslerin Dolby Digital formatına çevrilmesi sesleri daha kaliteli yapmıyor, sadece dijital bağlantı ve harici dekoder çözümünün analog bağlantılara oranla daha dolgun ses vermesinin avantajından yararlanabiliyorsunuz. Öyle ki analog sistemde patlamalarda baslar çoğunlukla boğulmalar yaşayabiliyorken Dolby Digital Live ile dijitale çevrilen patlama efekti gibi seslerde ev resmen inliyor. Bence Vista altında oyunlar için vazgeçilmez.

• şimdi anlıyorum konuyu. ayrıntılı açıklamalarınız için teşekkürler arkadaşlar..

edit:
    Dosyalar için alternatif linkler var mı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 333 -- 22 Mayıs 2008; 23:59:39 >
  • Creative resmi forumunda ana konuda çeşitli alternatif linkler mevcut (İngilizcedir):

http://forums.creative.com/creativelabs/board/message?board.id=Vista&thread.id=32254
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Denedim ve sonuç gerçekten çok güzel. paylaşım için teşekkürler arkadaşlar
  • http://hosted.filefront.com/braziliantech/2233551 ilgili linkteki dosyalari bir turlu cekemiyorum. biri yardimci olsun lutfennnnnnn
  • link çalışmıyor
  • ben torrent ten buldum yukledim. calisti.ama resimdeki entainment moda tıpa tıp aynı değildi. dd ve dts modları hala duruyordu ek olarak dd live modu gelmisti. asağıdaki buyuk ses duğmesinin sol tarafıda live olarak değişmemiş bende. ddlive i hep merak ederdim. ama bence creativenin kendi orjinal yazılımı daha iyi. z5500 de her daim DD yazmasının bir anlamı yok benım için. ve surucuye gelirsek orjinal yazılımda audio mode de 5 kanal sesi acip kapatabiliyordum. mod kurulumda sadece stereo var her kanalı acıp 5+1 ses alamadım.çunku kurulumda yok. bence DDlive in bir faydasini göremedim. ustelik orjinal kurulumun sesi bana daha iyi ve temiz geldi. belkide alışkanlıktandır. ama bir kişide DDlive şu yuzden kullanmalısın diyebilirmi bana.????
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanerturk17

ben torrent ten buldum yukledim. calisti.ama resimdeki entainment moda tıpa tıp aynı değildi. dd ve dts modları hala duruyordu ek olarak dd live modu gelmisti. asağıdaki buyuk ses duğmesinin sol tarafıda live olarak değişmemiş bende. ddlive i hep merak ederdim. ama bence creativenin kendi orjinal yazılımı daha iyi. z5500 de her daim DD yazmasının bir anlamı yok benım için. ve surucuye gelirsek orjinal yazılımda audio mode de 5 kanal sesi acip kapatabiliyordum. mod kurulumda sadece stereo var her kanalı acıp 5+1 ses alamadım.çunku kurulumda yok. bence DDlive in bir faydasini göremedim. ustelik orjinal kurulumun sesi bana daha iyi ve temiz geldi. belkide alışkanlıktandır. ama bir kişide DDlive şu yuzden kullanmalısın diyebilirmi bana.????

Normal kullanımda (anfi bilgisayara 2 metre ve daha yakınsa)
    sadece ve sadece kablo karmaşasına engel olmaya yarar.
    yani 3 adet kablo yerine sadece bir adet coax yada optik kablo ile 6 kanal sesi taşımış olursunuz. öbür sarı yeşil ve siyah üçlü kabloyu rafa kaldırabilirsiniz.
    çünki DDL yada DTS Connect ile tüm üretilen ses artık tek kablodan 5.1 olarak aktarılmaktadır.

hep yazıyorum aradaki kablo 1.5 metre yada daha kısa ve kaliteliyse iki kablo fazla olsun derseniz ses analog bağlantıda daha iyidir.
    (orijinal sesi zaten sıkışık olan filmler hariç)
    şimdi DDL sesi sıkıştırmakta ve anfideki decoder tekrar açmakta dolayısıyla bu işlem sırasında seste kayıplar olmakta.
    Bunu şöyle izah edebiliriz, bir bmp dosyanız var taşıyacaksınız yeriniz az jpg formata sıkıştırıp taşıyorsunuz götürdüğünüz yerd bmp ye geri açıyorsunuz.
    ve resminize bakıyorsunuz ama artık bazı kayıplarınız var, ha bunu gözünüz algılar yada algılamaz bu ayrı konu.
    işte böyle bir kayıp.

Öte yandan taşıyıcı kablo uzunsa ve kaliteli değilse analog elektriki ses dış elektromanyetik alanlardan, kablodaki sarımlardan, canlı uç ve şasinin birbirine olan kapasitif etkilerden, diğer kanalların kapasitif ve sarım etkilerinden bozulur bu kablo boyu arttıkça artar ama digital ses bundan daha az etkilenir, bu nedenle çok uzaklara bilgi aktarımı okyanus altları vs optik yapılır.
    (elektrik spdif elektromanyetik dagalardan, optik spdif taşıyıcı optik nüvedeki safsızlıklar dan etkilenir )

kısaca;
    Eğer ses öbür odadaki ses sistemine falan gidiyorsa spdif bağlantıda kayıplar daha az olur.

- Analog bağlantı : elektromanyetik alanlara, kapasitif ve endüktif etkilere daha açık. 5.1 için en az 3 adet 2 li bağlantı gerekiyor.
    çevrim kaybı yok.
    - Digital bağlantı : Sıkıştırma ve geri açma işlem kayıpları var. Tek canlı bağlantı ile 5.1 alktarımı sağlıyor.
    (bu bağlantı türünde DDL ve/veya DTS connect desteği olmayan ses kartlarında sadece DVD filmlerde oda uygun ayarlar ile 5.1 aktarım mümkün.)

karar kullanıcıya kalıyor.

- tabi birde ses sisteminin ekranında o yazıyı görmekten, optik olarak sesi aktarabilmiş olmaktan mutlu olan bir kesim var.

• DDL'yi hala kullanmamın tek sebebi oyunlar. Çünkü Z-5500 ile kullandığım ses sisteminde en dolgun sesi Z-5500'ün kendi ses çözücüsünden alıyorum. Analog bağlantıda hangi sürücüyü kullanırsam kullanayım, hangi ayarı yaparsam yapayım baslar tok geliyor ki ben daha yumuşak basları seviyorum. Hatta sırf ne nedenle analog X-Fi yerine optik olarak bağlanan P5B onboard ses kartımı kullanır olmuştum (Creative'in optik çıkışı kasa önünde olduğu için tercih dışı kalıyordu). Oysa Z-5500'deki Dolby Digital Pro Logic çözücü hiçbir ayar gerektirmeden tam da istediğim kalitede ses veriyor. Sırf bu nedenle elimden geldiğince analog bağlantıdan kaçıyorum. Ancak tam bu noktada oyunlar devreye giriyor. Çünkü 5.1 ses destekli oyunlarda 5.1 sesi alabilmek için mutlaka analog bağlantı kullanmam gerekiyor ya da Z-5500'de çok daha dolgun ama 2.1 ses olarak kullanmak. İşte DDL tam da burada devreye giriyor ve oyunun 5.1 sesini dijital olarak Z-5500'e aktarıyor. DDL sayesinde ilk kez oyunlarda Z-5500'ün çözdüğü dolgun haliyle gerçek 5.1 ses alabiliyorum. Sırf aradaki farkı denemek için kurduğum Counter Strike'da sonuç tek kelimeyle harikaydı.
    Sonuç olarak asla olmazsa olmaz bir teknoloji değil. Ama iyi bir harici ses çözücünüz varsa ve elinizdeki ekipmanlardan belli koşullarda daha fazlasını almak istiyorsanız kesinlikle işe yarıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

DDL'yi hala kullanmamın tek sebebi oyunlar. Çünkü Z-5500 ile kullandığım ses sisteminde en dolgun sesi Z-5500'ün kendi ses çözücüsünden alıyorum. Analog bağlantıda hangi sürücüyü kullanırsam kullanayım, hangi ayarı yaparsam yapayım baslar tok geliyor ki ben daha yumuşak basları seviyorum. Hatta sırf ne nedenle analog X-Fi yerine optik olarak bağlanan P5B onboard ses kartımı kullanır olmuştum (Creative'in optik çıkışı kasa önünde olduğu için tercih dışı kalıyordu). Oysa Z-5500'deki Dolby Digital Pro Logic çözücü hiçbir ayar gerektirmeden tam da istediğim kalitede ses veriyor. Sırf bu nedenle elimden geldiğince analog bağlantıdan kaçıyorum. Ancak tam bu noktada oyunlar devreye giriyor. Çünkü 5.1 ses destekli oyunlarda 5.1 sesi alabilmek için mutlaka analog bağlantı kullanmam gerekiyor ya da Z-5500'de çok daha dolgun ama 2.1 ses olarak kullanmak. İşte DDL tam da burada devreye giriyor ve oyunun 5.1 sesini dijital olarak Z-5500'e aktarıyor. DDL sayesinde ilk kez oyunlarda Z-5500'ün çözdüğü dolgun haliyle gerçek 5.1 ses alabiliyorum. Sırf aradaki farkı denemek için kurduğum Counter Strike'da sonuç tek kelimeyle harikaydı.
    Sonuç olarak asla olmazsa olmaz bir teknoloji değil. Ama iyi bir harici ses çözücünüz varsa ve elinizdeki ekipmanlardan belli koşullarda daha fazlasını almak istiyorsanız kesinlikle işe yarıyor.

5+1 oyun yukleyip deneme sansım olmadı DDlive yi.ama normal oyunda decoder de DD yazmasına karşın stereo ses veriyor. ama dekoderde 5+1 DD simgesi var. Her Daim dekoderde DD olması benı rahatsız eden.ama DDlive nin da özelliği bu.Ses olsada DD yazıyo olmasada. bu yuzden bana yapay bir DD olmasından sa gerektiğinde (GERÇEK) DD olması daha çekici ve gerçekçi geliyor.yanlışım varsa anlamama yardımcı olunuz???

• bu arada konu dışı olarakta sormak istediğim bır şey var. uzaktan kumandalı x-fi ses kartı olan biri olarak uzaktan kumandayı hiç kullanmıyorum. biliyorumki uzaktan kumandanın yazılımında dvd playback özelliği yok. bu özelliği de yukarıdaki DD live gibi sonradan ekleyen birileri varmıdır? varsa bu atıl olan kumandayı kullanmayı çok istiyorum.
  • Linkler çalışmıyor. İndiren arkadaşlar başka yere upload etse biz de oradan indirsek nası olur???
  • nasıl link bulcaz çalışmıyo bi yardım
  • Arkadaşlar linkler normalde çalışıyor ama filefront'un sunuculardaki sorunları nedeniyle yakalamak zor olabilir. Ben de günün belli saatlerinde çeşitli kereler denemem sayesinde indirebildim. Bir kere yakalarsanız oldukça hızlı ama sorun sunucuların boş olduğu bir ana denk gelebilmek. Başka bir yere tekrar yüklemek isterdim ama 256k upload kapasitemle 400 küsür megabyte veriyi yüklemem oldukça zor. Başka linkler araştırıyorum ama çeşitli torrent linkleri haricinde kaynaklara ulaşamadım, onlara da pek güvenemediğim için burada paylaşmıyorum.
  • ne kadar denesemde seste b iacayiplik varrr tizler orjinal driver gibi degil tamma dolby live güzel bişey ama ses temiz degil sanki ses yüksek gibi çıkıyor ama crystalize özelliği çok işe yaramıyor ddlive den vazgeçtimmm gene eski drivırı kurdumm
  • BU DRİVER X-Fİ NOTEBOOK TA KULLANILABİLİNİYOR MU (caps açık kalmış,pardon)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.