Şimdi Ara

Dolby Digital ve DTS için video player uygulaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AC3/Dolby Digital/DTS ses formatlarını sinema sistemine aktarabileceğim bir video oynatıcı uygulaması önerebilir misiniz?

Özet:
    PC'nin HDMI çıkışından görüntüyü TV ye, sesi de TV nin optik çıkışından ses sistemine (AV receiver) bağladım. PC'deki video oynatıcı ile, sesi AC3/Dolby Digital/DTS olarak sinema sistemine aktarmak istiyorum. Dahili codec leri olan bir video player a ihtiyacım var.

Biraz ayrıntı:
    Yıllarca GOM player kullanarak sesi dijital olarak çok kanallı şekilde dinledim. Dün bi halt ettim ve eski sürüm GOM playerı güncelledim. Artık coğu film sadece stereo ses veriyor ve AV receiver daki çok kanallı ses ışığı yanmıyor. Eski sürümü geri yükledim, bir sürü codec pack yükledim, ayarlarla oynadım, geç saate kadar uğraştım, ama daha önce DD ses veren filmler artık Stereo ses veriyor. Üstelik daha önce videolar akıcı ve pürüzsiz iken, şimdi hareketli sahnelerde çapraz kırılmalar oluyor ve görsel zevki yok ediyor.

Bu işlerde uzmanlaşmış kişiler vardır diye umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 21 Ekim 2019; 16:34:13 >

• Uzun zamandır cyberlink poverdvd kullanıyorum ve memnunum.Tavsiye edebilirim.
  • iboarmutlu İ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
    DTS formatını doğrudan (Passthrough) ses sistemine iletebiliyor mu? Son yaptığım denemelerde DTS lerde sorun yaşadığımı gördüm. DD formatta sorun yok. Oysa önceki sürümde DTS i doğrudan (Passthrough) yaparak ses siteminde iletiyor idi.
  • Evet ister spdf çıkış ister hoparlör seçili olsun bende hiç problem olmadı.Benimde ses kartından optik kablo ile bağlı ses sistemine.DTS formatını kullanıyorum zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iboarmutlu -- 23 Ekim 2019; 15:45:55 >
  • iboarmutlu İ kullanıcısına yanıt
    İndirdim ama bu da DTS çalıştırmadı. Üstelik renkler aşırı parlak. Video ayarlarından tüm ekstra ayarları iptal etmeme rağmen hala aşırı bir renk ve parlaklık var.
    Çok ilginç, DTS birden oynatmaz oldu. Aklım durdu artık.
  • Daum Potplayer.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler akşam denicem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.