Şimdi Ara

X-Fi için Dolby Digital Live! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
7.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EAX destekli oyunlarda DDL kullanmak performans düşürmezmi? DDLive'ı EAX 4.0'a tercih edermisiniz?
  • EAX'i DDL'ye tercih etmenize gerek yok ki. DDL zaten EAX sesleri bile Dolby Digital'e canlı olarak kodlayan bir sistem. Örnek vermem gerekirse X-Fi'ın müzik dinlerken kullandığım konsoldaki EAX efektleri dijital çıktıda çalışmıyor, mutlaka analog bağlantı kullanmam gerekiyor. Ama DDL'yi aktif hale getirince dijital çıktıda EAX efektlerini sorunsuzca kullanabiliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

BU DRİVER X-Fİ NOTEBOOK TA KULLANILABİLİNİYOR MU (caps açık kalmış,pardon)

Kimse bilmiyor mu?
  • Büyük ihtimalle çalışmayacaktır çünkü ne kadar ismi X-Fi olsa da altyapıları farklı diye biliyorum. Yine de kesin olarak anlamanın tek yolu var, o da ilk mesajda linkleri verilmiş olan sürücü CD ISO'sunu indirmek ve kurmaya çalışmak, eğer kuruluyorsa ve düzgün çalışıyorsa o zaman üzerine DDL eklemekte sıkıntınız olmayacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

EAX'i DDL'ye tercih etmenize gerek yok ki. DDL zaten EAX sesleri bile Dolby Digital'e canlı olarak kodlayan bir sistem. Örnek vermem gerekirse X-Fi'ın müzik dinlerken kullandığım konsoldaki EAX efektleri dijital çıktıda çalışmıyor, mutlaka analog bağlantı kullanmam gerekiyor. Ama DDL'yi aktif hale getirince dijital çıktıda EAX efektlerini sorunsuzca kullanabiliyorum.

Peki DTS seslerde durum nedir? DTS sorunsuz olarak kullanılabilir mi yoksa kullanılabilir ancak çok uğraştırır mı?

Yardımlarınız için teşekkürler.
  • Dolby'nin kendi sitesinde Dolby veya DTS seslerin de tekrar kodlanıp kodlanmadığı belirtilmemiş, bence sistem DD ve DTS'yi süzme işlemi yapmadan bu sinyalleri de tekrar kodlayarak çözülmesi için dijital çıktıya gönderiyor. Çünkü sitede belirtilen kullanım amacı olarak PC sesi ve oyun için denmiş, film izlemek için bir kullanım ayrıca belirtilmemiş. Bu nedenle DD / DTS sese sahip film gibi materyallerde devre dışı bırakmak daha doğru olacaktır. İşin bir başka boyutu bu sistem Creative X-Fi'larda gayrıresmi şekilde kurulduğu için aynı anda DD/DTS çözüp tekrar kodlamak sıkıntı yaratabilir. Gerçi bu yamayı resmi olarak Creative yayınlamış olsa çok daha sorunlu olurdu demek yanlış olmaz sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

Büyük ihtimalle çalışmayacaktır çünkü ne kadar ismi X-Fi olsa da altyapıları farklı diye biliyorum. Yine de kesin olarak anlamanın tek yolu var, o da ilk mesajda linkleri verilmiş olan sürücü CD ISO'sunu indirmek ve kurmaya çalışmak, eğer kuruluyorsa ve düzgün çalışıyorsa o zaman üzerine DDL eklemekte sıkıntınız olmayacaktır.

cevap için sağol..bi ara deniycem.
  • acaba bu x-fi xtreme audio notebook içinde geçerli mi??
  • quote:

EAX'i DDL'ye tercih etmenize gerek yok ki. DDL zaten EAX sesleri bile Dolby Digital'e canlı olarak kodlayan bir sistem.

Kaynak DD değilse o hiçbir zaman gerçek DD ses olmaz, sadece bir nevi çakma dolby prologic gibi sanal bir surround efekti olur. Kaldıki zaten z5500 ün prologic decorderide var.

Ancak oyun yada film dolby digital ise o zaman dd ses alabilirsin.

Burda anlaşılan oki DD oyunlarda ddl diye geçiyor, yani 5.1 oyunlar dobly digital değilde dd live olarak isimlendiriliyor(farklı bir format). Bu yüzden z5500 çözemiyor ddl decoderi olmadığı için. Ama mesela bir dvd film seyrederken programın kendi decoderleri olduğu için o zaman dd yazısı görüyorsunuz.

Dolby nin sitesindede zaten böyle açıklanmış, sadece pcde oyunlardan bahsetmişler ve tek bir kablodan bahsedilmiş. Yani ddl de aynı dd ve dts gibi bir format oyunlarda kullanılan. (sanırım)

Bu program ddl decoderi oyunlardaki 5.1 sesleri z5500 e doğru şekilde gönderiyor ve bu sayede z5500 tanıyabiliyor formatı. Ama bu program olmadan 5500 ddl formatını tanıyamıyor. Bir nevi oyunlar için aracı gibi çalışıyor.

• DDL oyun soyleyin beyler.kuralım bakalım. nasıl oluyomuş.farkı fark edelim yani?????????
    Edit: Harf Hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerturk17 -- 6 Haziran 2008; 6:40:04 >
  • @JakX
    DDL diye ayrı bir format ses yok, DDL'de kullanılan sistem mevcut seslerin aynı anda kodlanarak ses çözücüye Dolby Digital olarak gönderilmesi. Dolayısıyla oyunların ses efektlerinin Dolby Digital formatında olması da gerekmiyor, 5.1 ses sağlaması yeterli. DDL'yi test etmek istiyorsanız COD4'ü kurun, bir analog 5.1 ile bir de DD 5.1'de oynayın aradaki farkı bizzat kendiniz test edin.
  • ben testi tabi ki vistada yaptım vistada eski driğvıra göre ddlive ve mod driver kötü ses veriyor ama xp de daniel in driverını deniyen varmı..ben xp kurmayı düşünüyorum çünkü sırf bunun yüzünden eger optic vistadaki gib xp ded de bu ddlive olayı verim vermezse mecbur g500 alcmam analog bağlıycam
  • quote:

Orjinalden alıntı: RUZGAR

acaba bu x-fi xtreme audio notebook içinde geçerli mi??

ben de sordum ama bilinmiyor.denemek lazım..ama downloada yapmayı denediğimde hata verip durdu sayfa...acaba creative in parmağı olabilir mi
  • Ya ben hala indiremedim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: skyline334

Ya ben hala indiremedim...

ben de ..hata veriyor sayfa..indirebilen bir arkadaş ra.pid e atabilir mi acaba?
  • arkadaşlar indirmrk için uğraşmayınn orjinal driver gibi temiz ses vermiyo okadar denedimm kulağım hassastırr 5+1 ses alınıyor dd live de ama işte ses sanki onboard gibi x-fi deki müzik dinlerken çıkan o temiz ayrık zil seslerini filan alamıyosunuz tiz de çabu k bozuluyo.hemde sadece dd lişve de degil ddlive ayarını iptal etsenizde analogda da ses kötü..tabiki ben vistada denedimm belki xp de iyi olabilir onu bilmiyorum
  • Bilgi için sağol..boşuna aramayalım o zaman.ama dayanamıycam creative
  • quote:

Orjinalden alıntı: nickelx

arkadaşlar indirmrk için uğraşmayınn orjinal driver gibi temiz ses vermiyo okadar denedimm kulağım hassastırr 5+1 ses alınıyor dd live de ama işte ses sanki onboard gibi x-fi deki müzik dinlerken çıkan o temiz ayrık zil seslerini filan alamıyosunuz tiz de çabu k bozuluyo.hemde sadece dd lişve de degil ddlive ayarını iptal etsenizde analogda da ses kötü..tabiki ben vistada denedimm belki xp de iyi olabilir onu bilmiyorum

dostlar xp pro kullanıyorum.hiç boşuna denemeyin.xp de de sesler net ve temiz değil. ben şahsen daniel k. nın sürücülerini (her nekadar guncel ve dokunulmamış ama modlanmış densede) tekrar kaldırıp orjinal sürücülerime döndüm.
  • xp kullanıpta tek şikayet etmeyen ben miyim gerçektende ?
  • XP'yi bilemiyorum ama Vista 64'te çok temiz ses alıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.