Şimdi Ara

creative x.fi xtreme music we optik cıkıs (flexy jack)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar .. biliyorum daha once tartısıldı fakat merak ettigim bişi war ... bu ses kartında bildiginiz gibi optik weya dijital cıkıs yok ... flexy jack.i digital mod.a getirdikten sonra 3.5mm normal kulaklık girişinden dönüştürücüyle optik kablo bagladıktan sonra optik kablo yardımıyla 5.1 dijital ses alabilirmiyim sizce ?..

• çok bilinen ve rastlanan ak 243 tip kablonun beyaz rca sı ile digital ses bağlantısı yaparsın ama optik değil elektrik spdif
    ses sisteminin coax rca girişi varsa elektrik digital bağlantı yapabilirsin.
    ak243:
    http://www.bimel.com.tr/yeni/urun/ak-243

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 23 Kasım 2009; 23:28:56 >
  • http://www.p4c.philips.com/files/s/swa3522_10/swa3522_10_pss_tur.pdf

ben bu kablodan bahsediyorum ... 2 ucu da erkek ...bildigimiz klasik optik kablo ... 3.5 mm lik klasik kulaklık girişini --->> dişi optik girişi yapan adaptor alip bu kabloyla optikten ses almak istiyorum ...
  • 3 adet o resmini verdiğin optik kablom var, ne olduğunu izah etmene gerek yok.
    Sana önerdiğim yöntem pratik, erişilebilir, kolay uygulanabilir bir yöntemdir.

Senin bahsettiğin ise linkte, zor ve erişilmezdir. bulabilirsen buyur:

http://support.creative.com/kb/ShowArticle.aspx?sid=2551
  • dedigin modulü biliyorum ... tr.de bulmak gercekten imkansız olsa gerek ... dedigin yontemi uygulayamamın nedeni z5500 de sadece optik we coax giris war ... asagıdaki kabloyu bulmak zor olmaz diye düşünüyorum .. bu kabloyu bulduktan sonra dedigimi yapabilirmiyim ??...

• quote:

Orijinalden alıntı: ROONEY324

.... coax giris war ...

uygulanabileceğini yazarak uygulayamam diyorsun farkındamısın.

lütfen konunuza yapılan yorumları dikkatli okuyunuz.
    quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi
    .....ses sisteminin coax rca girişi varsa elektrik digital bağlantı yapabilirsin. ....

O linkini verdiğin ikinci kablo yarım pcb gamer ler gibi çok kısıtlı tür kartlarda çalışır.
  • bilgine saygı duyuyorum arkadasım ... dedigin kablo watan bilg.de war .. yarın gidip alıp deniycem .. millet creative xfi ses kartlarının içine aparatlar takıp dijital ses almak için urasıp dururken bole basit bir kablonun nası digital weri tasıyıp dijital baglantıya izin werebilcegini hala anlamıs degilim ama umarım haklı cıkarsın ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Creative X-Fi XtremeMusic
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • (3.5 erkek to streo RCA erkek) AK243 tip kablo olmayan ev yoktur sanıyordum, demek ki arasıra çıkıyor.

Millet ışıkla sesi iletmekten haz duyuyor.
    Z5500 ekranında optik yazısını görmektende.

Yazmaktan usandım ama devam edeceğim:

A- Stero müzik dinlemek için tartışılmaz tek bağlantı şekli kısa kaliteli 2.0 analog bağlantıdır.

1- Kısa ve kaliteli olmak koşuluyla en iyi çevresel ses bağlantı şekli multi ch analog bağlantıdır.
    2- elektrik spdif bağlantıda (dvd filmler, 5.1 encode ses içeren wav dts.. uzantılı dosyalar hariç *1) ilave 2 çevrim nedeniyle ses kalitesi bozulur.
    3- Optik bağlantıda ilave çevrim sayısı dörde çıkar.

Elektrik digital aktarım için AK243 ü şu an kullanmasamda (xplosion ses kartımın coax çıkışı var) önceden sıklıkla kullandım.

flexi 3.5 tan çıkış almak için burayı yazılım ayarları ile digital çıkış olarak ayarlayınız (mic olmayacak)
    hoparlör testinde frontları frontlardan aldığınız renk doğurdur ve genel olarak beyaz RCA dır.

*1 : ses kartının yada harici sistemin decoder kalitesi iyiyi belirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 24 Kasım 2009; 1:05:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

(3.5 erkek to streo RCA erkek) AK243 tip kablo olmayan ev yoktur sanıyordum, demek ki arasıra çıkıyor.

Millet ışıkla sesi iletmekten haz duyuyor.
    Z5500 ekranında optik yazısını görmektende.

Yazmaktan usandım ama devam edeceğim:

A- Stero müzik dinlemek için tartışılmaz tek bağlantı şekli kısa kaliteli 2.0 analog bağlantıdır.

1- Kısa ve kaliteli olmak koşuluyla en iyi çevresel ses bağlantı şekli multi ch analog bağlantıdır.
    2- elektrik spdif bağlantıda (dvd filmler, 5.1 encode ses içeren wav dts.. uzantılı dosyalar hariç *1) ilave 2 çevrim nedeniyle ses kalitesi bozulur.
    3- Optik bağlantıda ilave çevrim sayısı dörde çıkar.

Elektrik digital aktarım için AK243 ü şu an kullanmasamda (xplosion ses kartımın coax çıkışı var) önceden sıklıkla kullandım.

flexi 3.5 tan çıkış almak için burayı yazılım ayarları ile digital çıkış olarak ayarlayınız (mic olmayacak)
    hoparlör testinde frontları frontlardan aldığınız renk doğurdur ve genel olarak beyaz RCA dır.

*1 : ses kartının yada harici sistemin decoder kalitesi iyiyi belirler.

Emin abiye katılmamak elde değil işin üstadı söylüyorsa denemiştir yapmıştır dinlemiştir...

@ROONEY324 arkadaşım eğerki ses kartından flexi jack ile z5500 arasında bir optic bağlantı ve caox bağlantı yaparsan dijital ses alman tabi ki mümkün ama gereken ayarlar var tabi.En kolay bulunabilirliği olan yer teknosa aklıma gelen 1.5 m civarı optic kablolar mevcut dönüştürücüleri ile o olmaz ise al bi flexi jack için dönüştürücü (mono dönüştürücü) sonra profigold marka tavsiyem bir caox kablo ile yap bağlantını daha sonra aşağıdaki linkteki ayarlar ile film zevkine sahip olabilirsin....

Dijital ses için bağlantı aparatları ve ayarları

• başka topiğe ak 243 tip standart kablo ile spdif bağlantısı için resim koydum senin için de linki buraya kopyaladım. (resim ekleme değil aynı resme başvururdur.)
  •  creative x.fi xtreme music we optik cıkıs (flexy jack)

arkadaşlar bu kablodan buldum ama ses alamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Comaa

arkadaşlar bu kablodan buldum ama ses alamıyorum

?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.