Şimdi Ara

Creative Zen için Video Converter Rehberi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
20.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: drkdfndr

bi de .srt uzantsını silmeme gerek var mı?

Altyazı dosyasının adında zaten .srt olmayacak. Eğer varsa videoyla farklı isimde olmuş olur ve altyazı videoya işlenemez.
  • gerçi bir şey farketmedi şu an tekrar denedim
    aynı klasörde aynı isimde ama olmuyor
  • quote:

gerçi bir şey farketmedi şu an tekrar denedim
    aynı klasörde aynı isimde ama olmuyor

K Lite Codec Pack yüklü mü sende?
  • ewet yüklü
  • quote:

ewet yüklü

Vallaha bu koşullarda hiç bir sorun olmaması gerekiyor ki zaten senden başka da kimsede çıkmadı bu sorun.
    O zaman altyazı destekli pek kullanmadığım başka bir converter programını vereyim sana. DVC kadar iyi değildir ama işini görür.
  • gerçekten çok hora geçer
    şimdiden teşekkürler
    ama dvc neden olmuyor hala çözebilmiş değilim.
    bu arada bende x-fi var aynı ayarları gene kullanabilirim sanırım
  • quote:

gerçekten çok hora geçer
    şimdiden teşekkürler
    ama dvc neden olmuyor hala çözebilmiş değilim.
    bu arada bende x-fi var aynı ayarları gene kullanabilirim sanırım

Evet aynı ayarları kullanabilirsin.
    Şu an upload yapıyorum birazdan pm geliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: dmltnman

quote:

Orjinalden alıntı: MMXex

Daniusoft Video Converter i denedim hatta senin yaptığın ayarları kullandım fakat sonuç hayal kırıklığı. N73ü mp4 convert ediyorum total playerdan cam gibi örüntü çıkıyor. Bu playera bi ayar tutturamadım.Ne oalcak bu iş

Son firmware yüklü değil o zaman sende. Çünkü yanılmıyorsam 3.sünden sonra desteklediği codec sayılarını ciddi sayıda artırdılar. Şu ana kadar ne ben ne de bildiğim bir başkası bu ayarlarda hiçbir sorun yaşamadı yani.

quote:

Orjinalden alıntı: HRNclk777
    2 program arasında en iyi görüntüyü veren hangisi?????????

İkisi de verdiğim ayarlarda hemen hemen birbirine eş ve çok kaliteli videolar oluşturuyor.

Makina üzerinde 1.21.01 sürümü var bildiğim kadarıyla o kadar da eski bir sürüm değil. Benim demek istediğim daniusoft ile çevirdiğim videoların görüntüleri pekte iyi olmuyor. Kendi programı bir filmi 250mb yaparken bu program 700mb yapıyor buna rağmen görüntüsü zenin yanında gelen converter dan kötü oluyor. Total converter dan çevirdiğim videoları attığımda ise uyumsuz video diyor.

• 320x240 740kpbs ile standart surede ve 2 kanal sesli bir film xvid kolamayla 700MB olmamalı.
    Vdubmod ile daha uzun surede ama altyazıları siyah bosluga da koyarak( ztn ekran kucuk) temiz bir sekilde encode edebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

320x240 740kpbs ile standart surede ve 2 kanal sesli bir film xvid kolamayla 700MB olmamalı.
    Vdubmod ile daha uzun surede ama altyazıları siyah bosluga da koyarak( ztn ekran kucuk) temiz bir sekilde encode edebilirsiniz.

En kaliteli ayarlarda çeviri işlemi yaptığımız için boyutu fazla oluyor tabiki. İsterseniz direk Zen için verilmiş düşük kaliteli ve boyutlu videoları da oluşturabilirsiniz. Ama bu playerın bu ekran kalitesinden faydalanmamak ne kadar mantıklı olur.. Ayrıca 700mb boyut sadece 2gb lık ve hafıza kartsız zenlerde sıkıntı oluşturabilir. Diğer türlü hiç hafıza problemi çekileceğini sanmıyorum.
  • Arkadaşlar, bende de ZEN 4GB var. Genel olarak çok memnunum. ZEN ile birlikte gelen yazılımı webde de bulmak mümkün, güncel olanı yükledim.
    Bir şey keşfettim, kendi converter prg. ile film çevirildiğinde wmv formatında çeviriyor ve kafasına göre çözünürlüğü kendi hallediyo. Tahmin ediyorum sadece filmin büyük kenarını 320ye indiriyor, diğer kenar her zaman 240 olmuyor, yani bir başka değişle aspect ratioyu bozmadan sadece uzun kenar 320 olacak şekle getiriyo kısa kenarı da 240 tan büyük olmayacak bi değere getiriyor. Oldukça uzun sürüyor malesef.
    Ben alternatif olarak pocketdivxconverter kullanıyorudm ayrıyetten. Onunla filmi divx ya da xvid çevirmek mümkün, ayrıca, daha kısa sürede yapıyor ve aspect ratio ile istediğimiz gibi oynayabiliyoruz. Ancak, geçenlerde ulak filmini hem kendi converter prg ile çevirdim hem de pocketdivxconverter ile çevirip attım ZEN'e, divx olanda takılmalar olmasına rağmen wmv olanda bişey yoktu ancak divx renk ve görüntü açısından daha kaliteli oluyor wmv den.
    Araştırırken, arkadaşların alternatif converter prgları bulduğünu gördüm, onları install ettim ve deniyorum. Eğer başarılı olduğunu görürsem pocketdivxencoder programını emekliye ayırmayı düşünüyorum. Kolay gelsin.
    Not: Divx filmlerin ZENde takılması acaba kbps problemi olabilir mi? ZEN en fazla kaç kbps film oynatabiliyor?

• quote:

Orjinalden alıntı: Tolgan

Not: Divx filmlerin ZENde takılması acaba kbps problemi olabilir mi? ZEN en fazla kaç kbps film oynatabiliyor?

1000den yukarısını oynatmadığını biliyorum. Ben 768 olarak ayarlıyorum ve kalitesi çok iyi.
  • any de birden fazla dublajı yapılmış dilleri değiştiremiyormuyuz acaba?
  • Kısa zamanda çevriliyor cevrilmesinede o videoyu islerken videoyu ileri veya geri müdahale edip videoyu tekrar izlemeye kalktığında seste ileri veya geri oynamalar yapıyor. Ses sonradan veya önceden geliyor. En sağlamı uzun çevirme işlemi.
  • sağol üstat dvc benim işime yarar eywallah
  • sağol üstat dvc benim işime yarar eywallah ekrandaki formatla avi'ye çevirdim ama creztive zen desteklemiyor.

ayrıca serial sorup duruyor. ondan nasıl kurtulurum. dosya içindeki serialı kabul etmiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatih86

Kısa zamanda çevriliyor cevrilmesinede o videoyu islerken videoyu ileri veya geri müdahale edip videoyu tekrar izlemeye kalktığında seste ileri veya geri oynamalar yapıyor. Ses sonradan veya önceden geliyor. En sağlamı uzun çevirme işlemi.

usta creative zen media'da yani orjinal programında çevirdiğimizde senkron kayması (görüntü ses uyuşmazlığı) yaşanmıyor mu
  • Anaaa programın yeni bir versiyonunu buldum hemide Portable ;

hxxp://rapidshare.com/files/173412572/Daniusoft.Media.Conv.Pro_2.3.2.0_www.softarchive.net.Porte.rar

**** yerine r.apidshare

Henüz denemedim umarım problemsizdir.

Senkron problemi için biryerlerde okuduğumu da paylaşayım.Senkron problemi uzun videolarda oluyormuş.Tavsiye edilen ise videolarınızı parçalara ayırıp conver edin.Tabii altyazı ayrı bir sorun olacaktır, altyazılı videolar ise convert işleminden sonra bölünmesi gibi ek bir şilem gerektirir.

Bi de şu Zen alacak parayı denkleştirsem daha net konuşacağım ama parasızlığın gözü kör olsun. :)

Saygılar

Not:Düzeltmeler rapid yazılamaması ve ek bilgi içindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurer34 -- 22 Şubat 2009; 18:00:45 >
  • Filmi convert ettikten sonra mı altyazıyı ayarlayıp aynı klasöre koycaz;sonrada klasörü zende video bölümüne atcaz??
  • quote:

Orjinalden alıntı: fishh

Filmi convert ettikten sonra mı altyazıyı ayarlayıp aynı klasöre koycaz;sonrada klasörü zende video bölümüne atcaz??

Hayır tabikide. Altyazıyla video aynı isimle aynı klasörde olacak o kadar. (Daha sonra)Program convert yaparken yazıyı filme otomatik olarak gömecektir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.