Şimdi Ara

Crome İndirme çubuğunu geri getirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Chrome da indirilen dosyalar artık alttaki indirme çubuğu yerine üstte indirilenler bölümünde gözüküyor. Bunu geri getirmek için çözüm var mı? Her yerde yazan download bubble kısmı artık gözükmüyor. 

Yeni bir çözüm var mı bu şekilde çok benim için çok kullanışsız oldu acaba bir çözümü bulanabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fadex -- 7 Kasım 2023; 11:41:38 >

• Takip :)

Bana da lazım. İş bilgisayarında oldukça büyük sorun oluyor.

• Merhaba @fadex , @Kerros

Adres satırına bunu yazın:

chrome://flags/#download-bubble

Bu değeri Disabled / Devredışı bırakıp, Altta çıkan Relaunch / Yeniden Başlat ile Chrome'u yeniden başlatın.

(Denedim, bende oldu)

Kaynak: https://support.google.com/chrome/thread/169829234/downloads-bar-gone-from-the-bottom-how-can-i-get-it-back

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Dediğiniz şekilde yaptım, eski haline döndü. Çok sağolun.

merhaba bunu 2 ay önce yaptım ama geçen hafta cromeden gelen günceleme ile bu olay kalkmış,bu arama yerıne download-bubble yazdığımda bu menu bulunmuyor kaldırmış bu yüzden yapamıyorum

• @fadex , @Kerros

Evet kaldırmışlar son versiyonda. Ama bir çözüm daha var. Ek parametre ile başlatma:

--disable-features=DownloadBubble

Chrome kısayoluna sağ tıkla, Properties/Özellikler kısmından Target/Hedef kısmının sonuna yukarıdakini ekle.

- Eğer başlat kısayolundan kullanıyorsan, kısayol özellikleri doğrudan göremezsin. Önce kısayolun hedef klasörünü aç, sonra kısayolu düzenle.

- Eğer PortableApps versiyonunu kullanıyorsan; GoogleChromePortable.exe'nin olduğu yere GoogleChromePortable.ini dosyasını kopyala (bu dosyayı GoogleChromePortableBeta\Other\Source klasöründe bulabilirsin). Ve şu AdditionalParameters=--disable-features=DownloadBubble satırı düzenle.

Kaynak: https://www.reddit.com/r/chrome/comments/17niw3h/tutorial_how_to_disable_the_download_bubble_in/

teşekkürler hocam şimdi kapadım tekrar yeniledim düzeldi

emeğinize sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fadex -- 8 Kasım 2023; 11:9:50 >
  • İlk yöntem başarılı oldu, bir kaç gün sonra bu yöntem de ortadan kalktı.

Akabinde paylaşılan ikinci yöntemi denedim, oldu ve hemen akabinde tekrar aynı hale döndü.

Chrome updatei kapatmak dışında bir çözüm yok, eski sürüm yükleyip. Ancak bu durumda da güvenlik açıkları söz konusu oluyor.

Google acaba bir şeyi ne kadar zorlaştırabiliriz ve katlandırabiliriz diye test mi yapıyor? Gerçekten yılların Chrome kullanma alışkanlığını üzerimden atacağım. Günde 50'ye yakın döküman indiriyorum, açıp hızlıca çalışmam gerekiyor. Rezillik.

Emekleriniz için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerros

İlk yöntem başarılı oldu, bir kaç gün sonra bu yöntem de ortadan kalktı.

Akabinde paylaşılan ikinci yöntemi denedim, oldu ve hemen akabinde tekrar aynı hale döndü.

Chrome updatei kapatmak dışında bir çözüm yok, eski sürüm yükleyip. Ancak bu durumda da güvenlik açıkları söz konusu oluyor.

Google acaba bir şeyi ne kadar zorlaştırabiliriz ve katlandırabiliriz diye test mi yapıyor? Gerçekten yılların Chrome kullanma alışkanlığını üzerimden atacağım. Günde 50'ye yakın döküman indiriyorum, açıp hızlıca çalışmam gerekiyor. Rezillik.

Emekleriniz için teşekkürler.

Hocam,

Bu konuda çok tepki var ama Google tınmıyor, bu destek forumlarında ve Reddit sayfalarında feedback yollayalım görüşü var da bence hikaye. Çünkü bir kere akıllarına koyunca yapıyorlar, geçmiş olsun.

Neyse üzülmeyin ya, vesile olsun Firefox'a terfi edin. Beni en çok Rus/Çin sitelerindeki sayfa çevirileri yoruyordu, onu da TWP eklentisiyle çok sağlam çözmüştüm. https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/traduzir-paginas-web/

20 yıldan fazla internet tarayıcı kullanıyorum. Internet Explorer'dan her zaman tiksindim toplasan 1 yıl kullanmışımdır. 6 yıl kadar Opera kullandım, 2 yıl Chrome, sonraki yıllar kesintisiz Firefox.

Firefox gerçekten çok sağlam. Dibine kadar kullanıyorum bakın sizinle paylaşayım:

Crome İndirme çubuğunu geri getirme

Bu profil seçme penceresi. Firefox'u -P parametresiyle başlatınca bu seçim geliyor, ihtiyacıma göre seçiyorum ona göre farklı düzende/çerezde kullanıyorum. Onlarca profil var. Yıllarca sakladım, bunların içlerinde farklı hesaplar eklentiler var.

Neyse,

Gelin bu konu, Chrome'da sizi ne tutuyor tartışmasına dönsün, tüm çözümleri getirmeye çalışalım. (Umarım işyerinizde zorunlu Chrome meselesi yoktur onun çaresi yok.)

Hocam katkı ve emekleriniz için teşekkür ederim.

Chrome kullanma zorunluluğum olan bazı internet sayfalarına girmek durumundayım. Özellikle devlet mekanizmasının kodladığı programların bazıları Chrome ile çalıştığı için sair tarayıcılar alternatif olamıyor.

İşte bu durum dahi teknolojide ne kadar geri kaldığımızı gösteriyor. Koskoca bir bakanlık kurguladığı sistemlerin Chrome dediğimiz, üçüncü parti yabancı bir şirketin eseri olan yazılımı kullanmayı dayatıyor. Sonra yerli ve millilik arayışı içine giriyoruz.

Ben Dos ile başladığım bilgisayar kullanma alışkanlığımda, Win 3.1-98 ve türevleri sürecinde, şu an terki diyar edilen explorer'ı da sıklıkla kullanıyordum. Firefox önerinizi de not alıyorum, yazılımları deneyeceğim ama çalışmayacağı düşüncesindeyim, zira Safari tarayıcı da dahi Chrome kullanılması gereklidir hatası veriyordu.

Belki Chrome'un farklı tema ve modları vardır, onları araştırıp çözmeye çalışacağım. Başarılı olursam sizlerle paylaşacağım.

Tekrar teşekkür ederim.

• Kerros kullanıcısına yanıt

Eyvallah hocam güzel konuya değinmişsiniz.

Misal bu Uyap kullananların Chrome eklentileriyle toplu indirme yaptığını biliyorum. Talep olursa Firefox'a da bu eklentileri yazabilen geliştiricilerimiz çıkar ama şu an kimse ilgilenmiyor.

Bakanlık meselesine gelince, pekala teknik sebeplerden ötürü Chromium tabanlı tarayıcılarla uyumlu altyapı hazırlayabilirler, buna bir itirazımız yok. Keza Chromium açık kaynak bir proje. Ama bize ait yeni yerli ve milli bir derleme ile olmalı. Öyle Google Chrome ve Microsoft Edge olmaz. Çünkü iş Chromium'dan Google Chrome'a geçince araya yabancı bir şirketin mülkiyeti giriyor. Onların her an ne yapacakları meçhul, bir sonraki güncelleştirmede her şey değişebilir. Bu güvenlik açığı olarak kabul edilmeli.

Şimdi neyse Hocam, çok sıkıntı yaşarsanız alternatif arayışında Brave, Vivaldi, Opera da deneyebilirsin onlar da Chromium tabanlı, muhtemelen uyumlu çalışacaktır.

Bu indirme çubuğunda da çözüm olmazsa artık eller Ctrl+J yapmaya hazır olsun.

• Kerros kullanıcısına yanıt

bende sorun düzelmişti dün itibariyle yine herşey başa döndü,ayda binlercel sayfa indirip çıktı alıyoruz,yılların alışmışlığı var,çok zor oluyor bu şekılde

crome sürekli saçma sapan guncelleme yaparak bizleri kısıtlamaya çalışıyor.

Saatlerdir uğraşmama rağmen geçici sanırım bir çözum yolu buldum

--disable-features=CopyLinkToText,DownloadBubble

Chrome sağ tıklayıp aynı şekilde hedef klasor olan yerin sonuna bir boşluk bırakıp üsteki linki ekleyip,bütün sayfaları kapatıp tekrar açıldıgında düzelecek.En azından bende şimdilik oldu yine bir güncelle gelmezse bu şekilde kullanabılırız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fadex -- 15 Kasım 2023; 18:32:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.