Şimdi Ara

Crossfire ve Eyefinity

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Güzel bir sistem topladım i7 2600k işlemci, 8gb ram, 800w power supply, SSD vs..
    3 tane 23" monitörüm var ve ekran kartımda Sapphire Flex HD 5770

Bu ekran kartının bir özelliği var DisplayPort kullanmadan HDMI çıkışını kullanarak Eyefinity yapıp 3 monitör kullanabiliyorsunuz.
    1 ay kadar tek ekran kartını Eyefinity ile kullandım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Crysis 2 gibi oyunlarda Eyefinity de çözünürlük 6000x1080 lerdeyken biraz takılma olduğu ikinci bir ekran kartı almaya karar verdim ve birtane daha Sapphire Flex HD 5770 aldım.

Kartımın teki bugün geldi bilgisayarıma taktım ,Crossfire köprüsü ile birleştirdim kartları.

Ekran kartının 1. sine 2 monitörü 2. sine ise diğer monitörü bağladım.
    Sistemi açtığım zaman küçücük bir görüntü zorlamasında (pencereyi sürükleme gibi) mavi ekran hatası vermeye başladı, 2-3 kere reset attından sonra düzeldi gibi , şuan hata vermiyor açıkcası.

Şuanki sorunum ancak, şuan sistem crossfire mı çalışıyor, bunu nasıl anlayacağım?
    Ve asıl sorunum şu;

Şuan 3 monitör Eyefinity pasifken sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ancak Eyefinity i açtığımda aktif olan 2 monitör gözüküyor, acaba ben bu sorunu nasıl çözebilirim 3 çıkışıda tek bir ekran kartınamı bağlayayım?
    Sistemimin şuan crossfire olduğunu nasıl anlayacağım?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim, Teşekkürler.

• O sisteme HD5770 almak çok garip olmuş. Ama bir tane daha HD5770 alıp CF yapmak daha da garip olmuş.
  • O sisteme HD6950 almalıydın.
  • Ya dostlar açıkcası oyuncu değilim oynadığım oyun saati haftada 2-3 saatide geçmez.
    Profesyonel yazılımcıyım kendim açıkcası ilk etapda ekran kartı bile almamıştım, ancak bu kadar güzel bir sistem topladım ekran kartı almamak ayıp dedim ve alıverdim :)
    Ekran kartını almışken Power Supply imde yetiyor bari crossfire yapayım dedim.

Teknik sorunumla alakalı bilgisi olan yokmu acaba?
  • böyle CCC'nin simgesi olmalı taskbarda, ona sağ tıklayın 4 tane çıkış olacak galiba. İşte onlardan ilkinde Crossfire Simgesini aktif olduğunda göster diye bir seçenek olmalı, böylece CF açık olduğunda bilginiz olur.
  • Eyefinity yapıyorsan kullandığın ekran kartı belleğinin en az 2 gb olması lazımdı
  • en doğru bağlantı şemasını amd nin eyefinity hakında FAQ (sık sorulan sorular) veya teknik dökümanlarında bulursunuz.
    Veya youtube da eyefinity monitor connection vs. keyword'ler aratarak sorunuzun yanıtını bulabilirsiniz.

Veya google da "how to connect three displays in an eyefinity configuration" gibi aramalar yaparsanız eminim sorunuzun cevabını bulabilirsiniz.
    Forumda eyefinity kullanan az olduğu için kesin cevap almanız zor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6800 Ultra SLI Oyun testleri
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar eyefinity den geçtim olayı sanırım benim sistem , ekran kartının tekini tam olarak görmüyor.
    Tek ekran kartı ile windows sistem puanı 7.2 iken crossfire yapınca sistemi 7.4 e yükseldi.
    Şimdi 3d mark 2011 ile test yaptım, SLI / Crossfire : none. diyordu ve altındada Ekran kartı sayısı : 1 diyordu.

Şu işlemleri yaptım ;

Ekran kartlarını taktım,
    Crossfire köprüsünü taktım,
    Driverları silip tekrar yükledim.

acaba yapılması geken başka birşey dahamı vardı?

CCC görüntüsü :
     Crossfire ve Eyefinity

CCC iç görüntüsü :
     Crossfire ve Eyefinity

Aygıt yönetici görüntüsü :
     Crossfire ve Eyefinity

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xOGANx -- 17 Ekim 2011; 18:32:08 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.