Şimdi Ara

crossfire ya da tek kart yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İki konuda yardım almak istiyordum öncelikle benim 790xta-ud4 anakartım var ve amd x4 b50 (iki çekirdeği açılmış) işlemcim var ve his ati 5770 ekran kartım var. İlk sorum, arkadaşımdan aldığım bilgiye göre tek kart takarsam 16x ancak crossfire yapıldığında biri 16x diğeri 8x çalışır. Bu doğru mu yoksa ikisi de 8x mi çalışır? İkinci sorum 16x 8x mevzusunda meydana gelecek performans düşüşü göze alınırsa 5770 ile crossfire mı yapmak daha mantıklı sizce yoksa tekini satıp yerine 5870 tek kart kullanmak mı daha mantıklı ? Genel anlamda da anakartımla crossfire ile ciddi bir performans düşüşü yaşar mıyım acaba ?

Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler, saygılar..

• http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-790xta-ud4_10.html

Anakartın bu değil mi?2 tane x16 var ama cf de 8x oluyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 20 Mart 2010; 17:01:28 >
  • -anakartınızda 1.kart 16X ile devam ederken 2.kart 8x hızında çalışıyor

eğer crossfire yaparsanız tavan puandan çok taban puanda artış olacak.yani bir oyunda sabit bir çözünürlük ayarında 30-60 arası fps alıyorsanız cf yaptıktan sonra 45-60 arası fps gibi bir sonuç alacaksınız.
    cf nin ve slı ın en büyük dezavantajı anakarta göre %40-%60 arası performans artışı sağlaması.yani 16X 16 X olsa dahi alacagınız en büyük performans artışı %70-75 i geçmez.oyuna görede değişir.
    ama tek kart alırsanız kart kendini sonuna kadar zorlayacak (%100 performans)

-tabiki tek kart kullanmak daha mantıklı
  • teşekkür ederim cevaplarınız için..
  • 16x-8x kart ile CF yapmayın, ekran kartınızı 1000/1300 kullanmanız yeterli ortalama %15-20 performans artışı olur.

Forumda bazı tiplerde var; ''5770 CF yapıp hız aşırtma yapmayan'' zaten CF yapınca (yani bir 300 TL daha verip...) ortalama %60 performans artıyorsa hiçbir para vermeden 5770 ile %20 performans artıyor, bu tipler bide CF yapıp hız aşırtma yapmıyor sonrada 5770 CF testleri diye başlık acıp komik duruma düşüyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

16x-8x kart ile CF yapmayın, ekran kartınızı 1000/1300 kullanmanız yeterli ortalama %15-20 performans artışı olur.

Forumda bazı tiplerde var; ''5770 CF yapıp hız aşırtma yapmayan'' zaten CF yapınca (yani bir 300 TL daha verip...) ortalama %60 performans artıyorsa hiçbir para vermeden 5770 ile %20 performans artıyor, bu tipler bide CF yapıp hız aşırtma yapmıyor sonrada 5770 CF testleri diye başlık acıp komik duruma düşüyorlar...

bak sen şu tiplere ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.