Şimdi Ara

Ekran kartları tek başına neden pahalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar en son 2019’da kendime sistem toplayıp 6 sonra satmıştım. Şimdi tekrar oyun oynama iştahım kabardı. Fakat piyasa çorbaya dönmüş. Hazır sistem fiyatlarına bakıyorum her şey dahil 20 bin TL. Aynı sistemin içindeki ekran kartının tek başına fiyatı 20 bin TL. Bu tutarsızlık nedir? Neden ekran kartı tek başına daha pahalı? Hazır sistemde kullanılan ekran kartlarında bir yamuk mu var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kanayan yaramiz bu bizim, 2019 - 20 arasi sistem toplamanin tadi kalmadi fiyatlar cok artti diyorduk, forumda pek sistem toplamiyorduk. Suan parcalar bu fiyatlardayken "toplayamiyoruz" bile, tam da gördügünüz gibi... Ekrankarti fiyatlari dolara da biraz endeksli olarak artti, zaten fais fiyatla satiliyordu. Üzerine kaymagi oldu. Hazir sistem, eger bilesenleri kaliteli ise (güc kaynagi, sonra anakart, sonra ssd) inceleyip alinabilir. Tahminim bunlar onlarin ellerindeki, stoklarindaki ürünler. Bir zamanlar hazir sistem toplamayin, icine garantiden dönen, iade edilmis ürün falan koyabilirler diye uyariyorduk. Ama suan ki fiyatlara baktigimizda baska care yok. Parcalar bilindik marka model olacak ve artik garantisini siginip, thh ye güvenecegiz.

• Merhaba, son 2 yıl neredeydiniz?

• kunGFu kullanıcısına yanıt

Bu tür toplama sistemlerdeki garantilere güveniyorsanız şikayetvar'daki şikayetlere bir gözatmanızı öneririm. Ekran kartı arızalanan birçok kişiye sıvı teması var diyerek garanti dışı saymışlar ve tamir ücreti istemişler. Ama en güldüğüm bir elemanın ekran kartının arızalı olduğunu kabul edip para iadesi yapmışlar, eleman hesabına baktığında atıyorum 3070 gibi bir kart için yine atıyorum 4000TL yatırıldığını görmüş. Firmayla iletişime geçtiğinde faturadaki bedelin eksiksiz yatırıldığı söylenmiş, eleman faturasına bir bakıyor ki gerçekten de toplama sistemdeki ekran kartına bu tür oldukça düşük bir bedel yazılmış. Şimdi bu tür bir çakallık karşısında kime gitsin kime neyi şikayet etsin?

Önerim çevremdeki herkese yaptığım üzere oyun için artık PC toplamayı bırakıp XBox Series S alıp arkalarına bile bakmamaları. Güncel bir kasam var sadece ekran kartını yenilesem beni 3-4 sene idare eder diyenleri de yurtdışı Amazon sitelerinden ekran kartı getirtmelerini öneririm.

• Father Torque kullanıcısına yanıt

Değerli yorumunuz için teşekkürler, piyasayı 2-3 aydır takip etmiyordum. Şu linkteki pc yi fırsat diye düşünürken kafamda bir soru işareti vardı. Nasıl oluyor diye yorumunuz bunu açıklıyor. https://www.gaming.gen.tr/urun/136126/webtekno-wt1-intel-i5-11400f-asus-geforce-tuf-rtx-3060-v2-oc-12gb-16gb-ram-512gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar// link deki pc 2 gün önce 18 bin liraydı, sadece kart 18 bin lira nasıl oluyor bu iş diye merak ediyordum.

• Mining

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal tüketiciye ulaşması için bu şekilde bir satış politikası var. Böylece diğer ürünlerinde (klavye, fare, monitör, işlemci, depolama, bellek vs gibi birçok donanım ve çevre ürünü) piyasada dolaşıma girme imkanı oluşmakta ve pc/oyun/yazılım ekosistemini desteklemekte.

Tek satılan kartlar madenciler tarafından talan edilmekte malum. Gerçi bu durum hazır sistemleri alıp, ekran kartını mining'e ayırıp, geri kalan parçaları satma yöntemini durdurmuyor, ilanlarda bunu rahatça gözlemleyebilirsiniz.

• _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt
    Borçlardan dolayı biraz uzak kalmıştım. Şimdilerde toparlayabildim durumu fakat piyasa uçmuş. İnanılmaz bir fark var. Kendi sistemimi sattığıma çok pişman oldum.

• Father Torque kullanıcısına yanıt
    Gerçekten korkutucu bir sahtekarlık dönüyormuş. Zaten bu fiyat farkı ancak bu şekilde oluşabilir. Uzak durmak en iyisi olacak. Sanırım Xbox tavsiyeniz mantıklı olabilir. Fakat konsol konusuna çok hakim değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KDGL -- 19 Aralık 2021; 21:25:53 >
  • KDGL kullanıcısına yanıt

Bütçe kısıtlıysa, nvidia t400 t600 bakılabilir.

1500 liraya mükemmel performans veriyor.

RandomGaminginHDyoutube
    Today we're taking a look at the Nvidia PNY T400, a professional level GPU and new entry into the RTX family. Who is this graphics card for, and more importantly, can it game? 0:00 The Nvidia T400 1:03 A Cautious Start 1:27 Fallout 4 2:25 GTA V 3:26 Red Dead Redemption 2 and DLSS 5:05 Call of Duty Black Ops Cold War and DLSS 6:03 Cyberpunk 2077 7:00 Fortnite and Conclusion Thanks for watching :)
    https://www.youtube.com/watch?v=kOW9D_dOkPc
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.