Şimdi Ara

Bir dönemin sonu: GTX ekran kartları için destek kesiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir dönemin sonu: GTX ekran kartları için destek kesiliyor
    Nvidia, bildiğiniz gibi yeni ekran kartlarının tanıtılmasına bağlı olarak bazı modellerin de desteğini kesiyor. Şimdi ise GPU devi, Maxwell ve Pascal ekran kartları için de benzer bir güncellemeye hazırlanıyor. CUDA 12.8 sürüm notlarına göre, Maxwell, Pascal ve Volta mimarileri artık "kullanımdan kaldırılmış" (deprecated) olarak sınıflandırılacak.

GTX ekran kartları için olun sonu göründü

Nvidia'nın paylaştığı duyuruda göre, eski GTX 700 serisinden 2016 GTX 1000 serisine kadar birçok modelin yeni CUDA özelliklerine yönelik desteği sona erdi. Bu da yakın gelecekte, Game Ready sürücü paketinden ayrılacağı anlamına geliyor. Ayrıca Pascal mimarisi, hala resmi olarak destekleniyor olsa da yeni özellikler veya optimizasyonlar eklenmeyecek.

Yeni haberin şaşırtıcı olmadığını söyleyelim. Günümüzde Nvidia, genellikle birkaç yıl arayla bir sonraki mimariye olan desteği sonlandırıyor. Bu da en son 2021 yılında olmuştu. Bu arada, eski kartları için ayrı bir sürücü bölümü olmaya devam edecek. Ancak bu sürümler genellikle yalnızca birkaç ayda bir yayınlanıyor ve yeni oyunlar için yeni özellikler veya performans optimizasyonları sağlamaktan ziyade güvenlik güncellemelerine odaklanıyor.

Ayrıca Bkz.Nvidia App güncellendi: Yeni ekran seçenekleri ve daha fazlası

Sırasıyla 2014 ve 2016 yıllarında piyasaya çıkan Maxwell ve Pascal mimarileri, birçok grafik kartının temelini oluşturuyordu. Üstelik bunlar arasında, güç verimliliği ile öne çıkan Maxwell tabanlı GeForce GTX 750 Ti da yer alıyor. Diğer tarafta GTX 1060'ın ise, 5 yıldan uzun süredir Steam Donanım Anketi'nde en popüler ekran kartı olduğunu hatırlatalım. Üstelik halen 12. sırada yer alıyor.

Kaynak:https://www.gizchina.com/2025/01/27/nvidia-support-ends-geforce-graphics-cards/

• Zamanında sırf gta5 oynamak için Gtx 960 kartları 2 ay inceleme izlemiştim almak için. Nasip olamamıştı ama sonrasında 1050ti ile yoluma devam etmiştim.

• Sahtekârlıkların daha az döndüğü dönemdir aynı zamanda.

• O7

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • vay be 1000w psu isteyip 95 derece sıcaklıkta çalışan ızgara tost makinesi gtx 480 aklıma geldi.

• piyasada kayda değer oyun olmadığı için gtx 1080 hala gidiyor

• GTX980 ekran kartım vardı 4GB olan versiyon ama aşırı ısınıyordu. Performansı çoğu oyunda bugün bile yeterli. Ama artık DLSS ve AI devri.
    Yapacak bir şey yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1060 6GB’ın açamadığı oyun yok 1080p’de. Kimi çok ağır olmayan oyunları 1440 veya 2160p bile açıyorken, fsr destekli oyunları cayır cayır açıyorken neden değiştireyim ki? 9 senede ekledikleri VRAM miktarı bile şaka gibi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zamanında GTX1080Ti almış olsaydım şu an bile kullanıyor olurdum.

• 1660s var indina jons oyunu çıktı direk rtx istiyor açamiyorum onun dışında 1080p için on numara kart zaten fsr framgen ile rtx li oyunlar hariç bana göre çok yolu var

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • clarq26 kullanıcısına yanıt
    bende zamanında sırf gta 5 oynamak için gtx 750 ti ve xeon işlemci almıştım aliexpressden kasa toplamıştim aşırı ucuza 3 ay ugrasmistim sonra 1660s le bende yoluma devam ettim 😂

• kirpi5234 K kullanıcısına yanıt
    Gtx 960 tesleri izlerken 1050 ile başladım sattım 1050ti devam ettim kapanışı 3 sene önce evlenirken şununla lkapadım :)
    CPU ► İNTEL İ5 10600K 1.295v 5.0Ghz Allcore

GPU ► ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti 8GB

MOTHER ► MSI Z490M Gaming Edge WIFI 4800MHz

RAM ► VENGEANCE RGB PRO SL 3600Mhz cl16 [4000Mhz CL14-16-16-28-280 CR2]

M.2 SSD ► 970 Evo Plus 500GB

Cpu Cooler ► CORSAIR iCUE H150i ELITE CAPELLIX RGB 360mm

Case Fans ► MasterFan MF120 Halo ARGB 120mm x6

PSU ► CORSAİR RM750 80+ Gold Full Modüler

KASA ► Corsair 5000D AIRFLOW

MONİTÖR ► LG 27GL850-B Nano IPS 1 Ms QHD 144HZ

Headset ► SteelSeries Arctis 7 Siyah 2019 Edition

Mause ► ROG Strix Impact II Wireless

keyboard ► CoolerMaster Mk110

Mause Ped ► QP Honeycomb XL 90x40 Mousepad

• clarq26 kullanıcısına yanıt
    on numara kapanış olmuş benimde ekipmanlar güzel kasa kötü inşallah bi gün bende 5000 serisi ile kapanışı yapicam güle güle kullan reis

Eyw hocam en güzelleri senin olsun.

• damn2u kullanıcısına yanıt
    Ben kullanıyorum hala

• Nvidia hisseler düştükçe yeni kartları daha hızlı satma derdine düştü 🤣

• Sahte karenin olmadığı, ham performansın öne çıktığı güzel dönemler.

1660s-ti zaten nerdeyse çoğu oyunu ultra ayarda açabiliyor RTX 3060 aldım 1660ti'dan bi fark gelmedi bana sonra tekrar 3060ı satıp 1660ti'ya geri geçtim.

• Vay be gtx 970 ilk çıktığında almıştım daha sonra 3.5gb olayı çıkmıştı ne güzel günlermiş.

• Nvidia 1000 serisinden sonra çok bozdu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.