Herkese merhaba. Aynı durumdan muzdarip olan insanlara denk gelebilmek ve bir çözüm yolu bulabilmek amacı ile yazıyorum. 18 yaşındayım ve İstanbul'da Uçuş Harekat Yöneticiliği okuyorum. Havacılık okuyanlar varsa bilirler shgm onaylı sağlık raporu alınırken baya bir detaylı bakılır kişiye. Ne hastalık ne sıkıntı varsa o da bu raporda çıkar. Bende de keratokonus hastalığı çıktı. Bu yaşıma kadar "ulan başıma her şey gelir de gözlerim sağlam kalır" derdim, keşke demeseymişim. Hastalığımı öğrendiğim vakit üniversitenin açılmasından çok kısa bir süre önceydi. Birkaç doktorla görüştüm hepsi crosslinking denen ameliyatı olmamı önerdiler. Yapacağım mesleğin önemli bir kısmı sağlıklı bir görüş olduğundan erken tedavi görmem ve bir an önce bozulmaya başlayan gözlerimin düzelme evresine girmesi gerekli. Geç vakitte öğrendiğimden okul başlamadan ameliyat olma fırsatı bulamadım. Ailemle beraber birçok özel hastaneyi gezdik, tahmin edebileceğiniz gibi fiyatlar sanki lazer işlemi değil de nakil işlemi babında, aşırı yüksek. Yaklaşık 1.5 aylık bir vaktim var ameliyatı olmak için çünkü daha geç kalırsam yenilenmesi gereken sağlık raporuma kadar gözlerim görüş testini geçecek duruma gelemeyecek. Bilgisi olan arkadaşlardan Anadolu veya Avrupa yakası fark etmez, mümkünse İstanbulda, varsa güvenilir devlet hastanesi doktoru yoksa da iki göz için 50 bin lira altı isteyen bir özel hastane önerisi istiyorum. Teşekkürler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim