Selam arkadaşlar, yeni kullanmaya başladığım imzamda da yazılı olan modeldeki onkyo reciverda hoparlöler için hz ayarları var acaba siz bu ayarları kaç hz olarak yaptınız merak ettim. Benim ayarlar front ve sub 120 hz, center ve rearlar 80 hz olarak ayarladım bu arada sub üzerinde de bulunan crossoverfrekans ayarını min. olan 50 hz çektim (max 170 hz.)
Sanırım cevaplayan olmayacak herkes gizli tutuyor olabilir mi?
sub üzerindeki ayarı 100 civarında tutmanı tavsiye ederim.amfideki kesme frekansını da sub için o değere ayarla.eğer 40 a ayarlarsan , bu değerin üzerindeki değerleri subdan alamazsın.çok alt frekansların üzerindeki değerlerde sesleri sub kesmiş olur.diğer hoparlör değerleriyle ise oynamamanı tavsiye ederim.
cevabın için teşekkür ederim zapatero. Normalde amfideki ayarlar 100 hz de duruyordu ben oynamadan önce o halde tekrardan 100 hz alayım
bence iyi yaparsın...subwoofer da düşük frekansta çok dip sesleri alırsın.o yüzden 40 lara indirme dedim.müzik dinlerken daha güzel bas alırsın böylece.
Arkadaşım bilmediğim için soruyorum Yamaha RX V-457 anfide bu söyleğiniz her hoparlör için ayrı ayrı Crossover ayarlanabiliyormu? çünkü ben menüde tek ortak bir ayar gödüm, her hoparlör için ayarlandığını bilmiyordum. Eğer varsa nasıl yapıldığını biliyormusunuz?
bendede 457 anfi var crossover ayarı sadece sub için yapılıyor biliyorum ben 80 e ayarladım(anfiden)