1)Kulaklık ve hoparlör seçiminde hep bu değerlerle karşılaşırız... 20 Hz-22.000 Khz diye mesela... 22.000 khz gibi yüksekdeğer bu aletin daha çok tiz frekansı desteklediğini mi gösterir yoksa yüksek khz bassla mı alakalı?
2)mesela ben şimdi 8hz-27000khz aralığında frekans değeri olan Creative EP-880 kulaklık alıcam, fakat ben de creative muvo v200 player var, bu player'in Frequency Response'u 20Hz to 20kHz, ben şimdi bu kulaklıktan tam verimli ses alamicakmiyim? mp3 playerim çok düşük ve çok yüksek frekansları kulaklık ne kdr iyi olsa bile kaldıramıyo mu?
Beni bilgilendirirseniz sevinirim...
düşük frekans bass seslerinin(örn: 20hz), yüksek frekans ise tiz seslerinin (örn 20khz) karşılığıdır.. ama maalesef yazılan bu teknik veriler sadece kağıt üzerinde kalmakta.. mesela 8-24000hz frekans yanıtı olduğu söylenen philips kulaklık, 18-21khz frekans yanıtı olduğu belirtilen sennhesier cx300'e yaklaşamıyor bile..
bu frekans olayına takılma bence.. kulaklık seçimini bunlara göre yaparsan yanılablirsin.. en doğrusu önceden kullanmış birinden, hatta birden fazla kişiden fikir almak.. mümkünse kulaklığı denemek..
eğer otobüs vb. ulaşım araçlarında veya buna benzer gürültülü yerlerde kullanıyorsan mp3 player'ını, izolasyonlu modellere bakman senin açından daha iyi olacaktır.. (creative ep-630 , senhesier cx300 gbi)
quote:
Orjinalden alıntı: cruelty2004
1)Kulaklık ve hoparlör seçiminde hep bu değerlerle karşılaşırız... 20 Hz-22.000 Khz diye mesela... 22.000 khz gibi yüksekdeğer bu aletin daha çok tiz frekansı desteklediğini mi gösterir yoksa yüksek khz bassla mı alakalı?
2)mesela ben şimdi 8hz-27000khz aralığında frekans değeri olan Creative EP-880 kulaklık alıcam, fakat ben de creative muvo v200 player var, bu player'in Frequency Response'u 20Hz to 20kHz, ben şimdi bu kulaklıktan tam verimli ses alamicakmiyim? mp3 playerim çok düşük ve çok yüksek frekansları kulaklık ne kdr iyi olsa bile kaldıramıyo mu?
Beni bilgilendirirseniz sevinirim...
Excom arkadaşımızında dediği gibi, o değerler çok bir anlamı yok. Kulaklığı stres testine sokarak anlayabilirsiniz frekans aralığını. Zaten gerçekte bile o kulaklık 27kHz gibi değere çıksa da kulağınız duymayacak. İnsan kulağının sınırları belli genç iken 20khz'e kadar duyabilip 20hz'e kadar hissedebiliyorsunuz.
EP-880 çok başarılı bir kulaklıktır, Ne Sennheiser MX500 ne de başka kulaklığın esamesi bile okunmaz. Fiyatı yüksektir ama iyi cihazdır Fakat yolda adam gibi dinleyebilmek için izolasyonlu bir şey şart
Ben de bir şey sorayım ohm değeri yükselince ihtiyaç duyulan enerji artıyor değil mi? Peki yüksek ohm değeri olanlar gerekli enerjiyi alırsa daha iyi ses verir diyebilir miyiz?
Evet ohm değeri arttıkça dirençte arttığı için, kulaklığın duyduğu güçte artıyor. Yüksekli ohmlu kulaklıklar zaten kulaklık amfisine ihtiyaç duyarlar, amfi olmadan tam kapasitesinde çalışmazlar. Ferrari alıp düşük oktanlı benzin koymak gibi diyebiliriz, yüksek ohmlu kulaklıkta verim alabilmesi için amfi şart -ve de özellikle kulaklığa uygun ve de sinerji sağlayan bir amfi olması lazım
Başka bir foruma da yazmıştım. İlk defa bugün gördüm ben. Creative Zen Aurvana 42 ohm yazıyor. Kulakiçi kulaklık için biraz fazla gibi geldi bana.
42 ohm çok yüksek bir değer değil. Portatif cihazlar besler rahatlıkla. Benim Koss KSC-55 kulaklıklar 60 ohm beslemekte hiç bir zaman sorun yaşamadım. Yani dert edilmesi gereken bir değer değil. Bir de ohm değeri her zaman sabit değil. Tizlerde iki katına kadar çıkabilirken diğer frekanslar da düşebiliyor
düşük frekans bass seslerinin(örn: 20hz), yüksek frekans ise tiz seslerinin (örn 20khz) karşılığıdır.. ama maalesef yazılan bu teknik veriler sadece kağıt üzerinde kalmakta.. mesela 8-24000hz frekans yanıtı olduğu söylenen philips kulaklık, 18-21khz frekans yanıtı olduğu belirtilen sennhesier cx300'e yaklaşamıyor bile..
bu frekans olayına takılma bence.. kulaklık seçimini bunlara göre yaparsan yanılablirsin.. en doğrusu önceden kullanmış birinden, hatta birden fazla kişiden fikir almak.. mümkünse kulaklığı denemek..
eğer otobüs vb. ulaşım araçlarında veya buna benzer gürültülü yerlerde kullanıyorsan mp3 player'ını, izolasyonlu modellere bakman senin açından daha iyi olacaktır.. (creative ep-630 , senhesier cx300 gbi)
Çok doğru yazmış sırf otobüs vb. ulaşım araçlarını çok kullandığım için sennheiser cx300 alıcam...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme