Şimdi Ara

Monitör seçerken yüksek kontrast mı düşük kontrast mı seçilmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar resimdeki monitörde 100.000.000:1 kontrast yazıyor philips lerde falan 20.000.000 yazıyor ama anlamadım hp daha pahalı düşük olan mı iyi yüksek olan mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRIX -- 17 Mart 2015; 20:03:55 >

• Yüksek olması daha iyi.
    Tecrübeli PC kullanıcılarından kontrasta göre monitör seçen hiç görmedim yalnız.

Ekran boyutu, çözünürlük, bağlantı arayüzleri(sadece VGA olan monitör alınmaz mesela), tarama sıklığı(Hz), tepkime süresi(ms - düşük olması daha iyi) ve panel tipi(artık TN yerine mümkünse IPS tercih edilmeli) daha önemli konular.
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    tekno pat diye sayfa var bilirsiniz oranın yetkililerinden biri adı recep di sanırım oyun için ips almayın Tn alın diyor ne dersiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: STRIX

tekno pat diye sayfa var bilirsiniz oranın yetkililerinden biri adı recep di sanırım oyun için ips almayın Tn alın diyor ne dersiniz ?

Hahaha :) :))) yav kardeşim sen bütçeni söyle bize biz yardımcı olalım. TN panelmiş :) :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden IPS'lerin gecikme süreleri kötü olduğu için tavsiye edilmiyordu. Artık yok öyle bir sorun, uygun fiyata 5-6 ms civarında IPS'ler var.
    AOC I2369V tavsiye ederim.

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/aoc-i2369v-23-1920x1080-6ms-ips-gumus-led-monitor.aspx
  • kral-pc kullanıcısına yanıt
    valla öyle yazıyodu :)))) şimdi aradım bulamadım ama zaten ordan çıkıp buraya geldim :D

bütçe mi max 500 tl ama şu monitör için 530 u gözden çıkardım

2 HDMİ dahili hoparlör yüksek kontrast cart curt

21.5 yerine normalde 23 den aşağı almam diyodum ama hoparlörlü olan 23'' bi model 700 tl civarıydı ona gücüm yetmez ben tv izler gibi monitörden ses gelsin istiyorum hdmi dan direk ses sürücüsü aracılığı ile hoparlörünü kullancam onun dışında ips ben telefonda var diye biliyodum çok geç kalmışım :D

sanırım her açıdan görüntüyü net gösteren bi paneldi öyle hatırlıyorum yeniliğe açık olmak lazım o yüzden ips de hedefimiz artık :D

hoparlör ve 500 550 lira geçmeyen hdmi çıkışlı tüm önerilere açığım efenim
  • quote:

valla öyle yazıyodu :)))) şimdi aradım bulamadım ama zaten ordan çıkıp buraya geldim :D

bütçe mi max 500 tl ama şu monitör için 530 u gözden çıkardım

2 HDMİ dahili hoparlör yüksek kontrast cart curt

21.5 yerine normalde 23 den aşağı almam diyodum ama hoparlörlü olan 23'' bi model 700 tl civarıydı ona gücüm yetmez ben tv izler gibi monitörden ses gelsin istiyorum hdmi dan direk ses sürücüsü aracılığı ile hoparlörünü kullancam onun dışında ips ben telefonda var diye biliyodum çok geç kalmışım :D

sanırım her açıdan görüntüyü net gösteren bi paneldi öyle hatırlıyorum yeniliğe açık olmak lazım o yüzden ips de hedefimiz artık :D

hoparlör ve 500 550 lira geçmeyen hdmi çıkışlı tüm önerilere açığım efenim

Kardeşim monitör Hoparlörü keyif vermiyor cidden 20 TL lik bir Hoparlörün tadını özlüyor insan. Monitörünü koyacağın yer eğer çok ışık alıyorsa mat ekran almanı tavsiye ederim. Ama ben parlak ekran seviyorum. Renkler daha doygun daha güzel oluyor. Çok güneş vurunca yansıma yapıyor kötü. Sana tavsiyem Dell s2340l dir. Sinerji.gen.tr yada eksenbilgisayar.com da bulabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LCD'de kontrast oranı farkı
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    babama 1700 den çıktık yola 2 ye katladık bütçeyi ama 3 lafı geçtiğinde 2 daha koy araba al bari dedi :D :D şimdi nabacaz bilmiyom 3 ü de geçti ama canlı oldu :D
    dell nasıl marka ki ben onu internet kafelerde görürdüm eskiden ama nereye baksam asus samsung hp philips babalar bunlar bide gariban atatürk orman çiftliği
  • quote:

babama 1700 den çıktık yola 2 ye katladık bütçeyi ama 3 lafı geçtiğinde 2 daha koy araba al bari dedi :D :D şimdi nabacaz bilmiyom 3 ü de geçti ama canlı oldu :D

Keşke ilk dediğinde alsaymış daha karlı çıkardı

Ama bu iş için fazla para vermeye gerek yok kardeşim. Dolar uçmuş zaten. Ama tercih meselesi tabi kimse kimseye karışamaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.