Şimdi Ara

Monitör kontrast ışık ayarı falan nasıl olmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
37.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Monitör kontrast ışık ayarı Falan nasıl olmalı? en iyi gözü yormucak biçimde nasıl ayarlanır LCD değil monitör

• Yapay Zekanın Yanıtı

Monitör Kontrast, Parlaklık ve Netlik Ayarları Nasıl Yapılmalı?

Monitörün doğru ayarlanması, en iyi görüntü kalitesini elde etmek ve göz yorgunluğunu azaltmak için çok önemlidir. Üç temel ayar olan kontrast, parlaklık ve netlik, monitörünüzden en iyi şekilde yararlanmak için optimize edilmelidir.

Kontrast:

Kontrast oranı, monitörünüzdeki en parlak beyaz ve en koyu siyah arasındaki farkı ifade eder. Yüksek kontrast oranları, daha canlı ve ayrıntılı görüntülerle sonuçlanır. Ancak aşırı yüksek kontrast oranları, siyah alanları soluk gösterebilir ve göz yorgunluğuna neden olabilir. Genel olarak, 1000:1 ila 3000:1 arası bir kontrast oranı idealdir.

Parlaklık:

Parlaklık, monitörünüzden yayılan ışık miktarını kontrol eder. Çok parlak monitörler göz yorgunluğuna neden olabilirken, çok karanlık monitörler görüntüleri net bir şekilde görmeyi zorlaştırabilir. Çoğu durumda, çevrenizdeki ışık seviyesine göre monitörünüzün parlaklığını ayarlamanız gerekir.

Netlik:

Netlik, monitörünüzdeki görüntünün keskinliğini ifade eder. Bulanık görüntüler göz yorgunluğuna neden olabilir ve konsantrasyonu zorlaştırabilir. Netlik ayarını yaparken, monitörünüzden yaklaşık 50-60 cm uzakta durun ve metin ve görüntülerin net olup olmadığını kontrol edin.

En İyi Ayarlar:

İdeal monitör ayarları kişisel tercihlere ve kullanım amacına bağlı olarak değişebilir. Bununla birlikte, aşağıdaki ayarlar çoğu kullanıcı için iyi bir başlangıç ??noktası sağlayabilir:

• Monitör Netlik Ayarı: En yüksek netlik ayarı
    • Monitör Parlaklık Ayarı: Çevrenizdeki ışık seviyesine göre ayarlayın
    • Monitör Kontrast Oranı Ayarı: 1000:1 ila 3000:1 arasında

Bu ayarları yapmak için monitörünüzün menü seçeneklerine erişmeniz gerekir. Menünün konumu ve seçenekleri marka ve modele göre değişebilir. Detaylı talimatlar için monitörünüzün kullanım kılavuzuna bakmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bunu oku.. ben yazdım

Göz bozukluğu ve Monitörler (PC başında çok oturanlara adandı bu yazı)

http://forum.donanimhaber.com/m_18257576/tm.htm
  • Teşekkür ederim
  • Başka sorun olursa sor buraya .. takip ediyorum .. bildiğim bişise yardım ederim... benim konuda cvp bulamadğın bişi olursa
  • Samsung monitörümde en iyi parlaklık vs. ayarı ne yapmalıyım yazınının hepsini okudum çok iyi ama parlaklık şu kadar fln onu bulamadım ne yapmalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoRy -- 26 Ekim 2008; 14:38:33 >
  • Kullanım amacına göre parlaklık ve kontrast oranları değişmektedir.

Vestel monitörümde 'Metin', 'Internet' ve 'Oyun' seçenekleri arasında tek tuşla geçiş yapabiliyorum.

Marka olarak değil de genel olarak belirtmek gerekirse oyun oynarken parlaklık gözünü yormayacak kadar parlak, yazı yazarken veya internette dolaşırken de parlaklık detayları rahatça seçebilecek ve yazıları okurken gözü rahatsız etmeyecek kadar az olmalıdır.
  •  Monitör kontrast ışık ayarı falan nasıl olmalı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benım kasamı oynatınca azbıs bıle oynatınca monıtorun ekranı mor oluyo munun nedenını bılenvarmı??
  • beyler benm monitörün tuşları sorunlu bana program söylermisiniz contrast ve brightness ayarları yapan
  • Flux diye bir program var saate göre ekran parlaklığını ayarlıyor akşamları turuncu falan oluyor iyi yani
  • Benimki şu an yüzde 5. Dahazı gözüme zarar veriyordu gözümü bozuyordu. Kıstım rahatladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkchild

Başka sorun olursa sor buraya .. takip ediyorum .. bildiğim bişise yardım ederim... benim konuda cvp bulamadğın bişi olursa

ben oraya da yazdım ama cevap alamadım.laptop kullanıyorum dediğin hz oranını düşüremedim yardım edermisin
  • MustafaPasam kullanıcısına yanıt
    laptopların ekranı LCD olduğu için oynamanız yada değiştirmeniz gerekmez... çünkü lcd ler titremez.. panel yapıları farklıdır.. 60 hzz bile görünse bu titrediğin yada sizin gözünüzü bozacağı anlamına gelmez.. kaç hz. de ise bırakın öyle kalsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkchild

laptopların ekranı LCD olduğu için oynamanız yada değiştirmeniz gerekmez... çünkü lcd ler titremez.. panel yapıları farklıdır.. 60 hzz bile görünse bu titrediğin yada sizin gözünüzü bozacağı anlamına gelmez.. kaç hz. de ise bırakın öyle kalsın..

tesekkur ederim fakat zaten gozlerim 1.50 yada 1.75 :) daha fazla ilerlemesin daha doğrusu ilerlemesi yavaslar belki diye sormustum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.