Şimdi Ara

crt mi, lcd mi, plasma mı yoksa led mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Televizyon almayı planlıyorum. Bu konuda bu işin ehli kişilerden yardım bekliyorum.
    Televizyon genellikle karasal yayın, uydu ve dvd ya da bluray izlemek için kullanılacak.
    Hepinize şimdiden yardımlarınız ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

• 26 kişi okumuş ama bir cevap yazan yok.
    ilginç!
  • LCD.
  • bütçe uygunsa tabiki led tv...
  • eger dahalen bulabiliyorsanız tabiiki CRT bu tvler kadar kaliteli görüntü veren hangi tv var başka, digerleri rezil bir görüntü izliyorlar kendileri alıştıgı için başkalarınıda bu bataga çekmek istiyorlar HD yayın başlamadıgı sürece her zaman CRT,
    etrafımda parası çok arkadaş çok oldugu için gidip bunların tvlerine bakıyorum arada sonrada kendi kendime diyorumki iyiki alahım crt var,türk inanı genelde kendi yanınca başkasıda yansın ister bunu iyi düşünün, zengin tayfası kendini düşündügü için nerede avanta para var onu halka dayatıyor, ortada HD yayın yok ama halka bu tvyi sokuyor amaç teknoloji degil kazık atmak, eger bu tvyi satıyorsanız bununda birileri alt yapısını hazırlasın,
    ama her zaman Türkiyede oldugu gibi istim arkadan gelsin oluyor alıyorsunuz HD tvyi ortada yayın yok şişman çirkin malafoş görüntülere birde alışıyorsunuz buda işin en kötü yanı,

işin özü eger full hd bir şey izlemeyecekseniz crt, gerisi yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: B e r f i n o

eger dahalen bulabiliyorsanız tabiiki CRT bu tvler kadar kaliteli görüntü veren hangi tv var başka, digerleri rezil bir görüntü izliyorlar kendileri alıştıgı için başkalarınıda bu bataga çekmek istiyorlar HD yayın başlamadıgı sürece her zaman CRT,
    etrafımda parası çok arkadaş çok oldugu için gidip bunların tvlerine bakıyorum arada sonrada kendi kendime diyorumki iyiki alahım crt var,türk inanı genelde kendi yanınca başkasıda yansın ister bunu iyi düşünün, zengin tayfası kendini düşündügü için nerede avanta para var onu halka dayatıyor, ortada HD yayın yok ama halka bu tvyi sokuyor amaç teknoloji degil kazık atmak, eger bu tvyi satıyorsanız bununda birileri alt yapısını hazırlasın,
    ama her zaman Türkiyede oldugu gibi istim arkadan gelsin oluyor alıyorsunuz HD tvyi ortada yayın yok şişman çirkin malafoş görüntülere birde alışıyorsunuz buda işin en kötü yanı,

Berfino efendinin neden uzaklaştırıldığı belli. LCD ve plazma alanlara bir küfretmediği kalmış. Ne de olsa kedi erişemediği ciğere mundar dermiş. Kaldı ki LCD ve plazmalar artık erişilemeyecek fiyatlarda da değil. Fakat mesaj tamamen ön yargılı birine ait. Ortalık HD görüntülerden geçilmezken hala CRT tavsiyesinde bulunmasından ne kadar bilgili olduğu belli.

Neyse. Konumuza gelince. Öncelikle Tv ile ne yapılacak. Onun belirlenmesi lazım. Normal yayınlar seyredilecek ise CRT TV elbette yeter. DVD seyredilecek ise yine yeter. Fakat konuyu açan arkadaş Blu-ray seyretmekten bahsediyor. O zaman işin içine LCD ve LED TV giriyor. CRT TV de de Blu-ray seyredilebilir ama en fazla SD DVD kadar olur görüntü. O zaman ne anlamı kaldı ki.

Berfino efendi çağın gerisinde yaşıyor. O yüzden de uzaklaştırılmış. Gelecek LCD de. Hatta LCD bile geri kaldı. LED TV de.

• Kardeş o bahsettiğin kişi "malum" üyedir,binlerce nick alıpta gelen!!Yöneticiler hallediyor onun işin,sen takma kafanı
    ona++
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Kardeş o bahsettiğin kişi "malum" üyedir,binlerce nick alıpta gelen!!Yöneticiler hallediyor onun işin,sen takma kafanı
    ona++

Anlaşıldı. Fitne çıkaranlardan yani. Her yerde var bunlardan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Kardeş o bahsettiğin kişi "malum" üyedir,binlerce nick alıpta gelen!!Yöneticiler hallediyor onun işin,sen takma kafanı
    ona++

Acaba albani bu konu(crt mi, lcd mi, plasma mı yoksa led mi?) da ne düşünüyorsunuz, merak ediyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: B e r f i n o

eger dahalen bulabiliyorsanız tabiiki CRT bu tvler kadar kaliteli görüntü veren hangi tv var başka, digerleri rezil bir görüntü izliyorlar kendileri alıştıgı için başkalarınıda bu bataga çekmek istiyorlar HD yayın başlamadıgı sürece her zaman CRT,

Berfino efendinin neden uzaklaştırıldığı belli. LCD ve plazma alanlara bir küfretmediği kalmış. Ne de olsa kedi erişemediği ciğere mundar dermiş. Kaldı ki LCD ve plazmalar artık erişilemeyecek fiyatlarda da değil. Fakat mesaj tamamen ön yargılı birine ait. Ortalık HD görüntülerden geçilmezken hala CRT tavsiyesinde bulunmasından ne kadar bilgili olduğu belli.

Neyse. Konumuza gelince. Öncelikle Tv ile ne yapılacak. Onun belirlenmesi lazım. Normal yayınlar seyredilecek ise CRT TV elbette yeter. DVD seyredilecek ise yine yeter. Fakat konuyu açan arkadaş Blu-ray seyretmekten bahsediyor. O zaman işin içine LCD ve LED TV giriyor. CRT TV de de Blu-ray seyredilebilir ama en fazla SD DVD kadar olur görüntü. O zaman ne anlamı kaldı ki.

Berfino efendi çağın gerisinde yaşıyor. O yüzden de uzaklaştırılmış. Gelecek LCD de. Hatta LCD bile geri kaldı. LED TV de.

Bluray konusunu biraz açmak istiyorum. Bluray pc'den tv'ye bağlantı yapılarak seyredilecek. Şimdi şöyle bir soru geldi aklıma eger ben .mkv uzantılı filmi bilgisayardan izleyeceksem bu bilgisayarı crt'ye bağlayabilir miyim?
    Bağlarsam görüntü kalitesinde herhangi bir değişme olur mu?

• Bluray filimler yüksek cözünürlükte oldugu icin crt lerde pixseller birbirine cok yakin SIKISIK gözüküyor ben de lcd ,ps3 ve 82 crt sony var her ikisindede denedim.Ayni filmin dvd ve bluray ini crt tv de izlemeye kalkarsan seyir zevki olarak dvd cok cok daha iyidir bluray filimden, lcd tv de ise olay herkezin bildigi gibi tam tersidir bluray 2-3 kat daha iyidir dvd den.
    quote:

Orijinalden alıntı: unnickful

Evet, sorum gayet net ve açık...
    Televizyon almayı planlıyorum. Bu konuda bu işin ehli kişilerden yardım bekliyorum.
    Televizyon genellikle karasal yayın, uydu ve dvd ya da bluray izlemek için kullanılacak.
    Hepinize şimdiden yardımlarınız ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
  • arkadaşlar bildiğim kadarı ile crt üretimi en aza indirgendi. talep lcd ve şu sıralar lev tv lere kayıyor.
    led ler daha yeni bir teknoloji ve sd yayınlarda henüz çok iyi bir performans yakalamış değiller.

iyi bir uydu alıcısı ve lcd tv ile çok iyi sonuçlar elde etmek mümkün.
    bu husus dvd, b.ray ve tv yi bilgisayar monitörü olarak kullanmakta da geçerli.

ben en azından gelecek 2-3 yıl için oyumu lcd tarafında kullanıyorum.
  • konuyu hortlattım ama, bende philipsin bir dönem çıkardığı hd crt tv var. MKV ler hd olarak çok kaliteli izleyebiliyorum ve aynı zamanda sd yayınlarda çok güzel (haliylen).
    Fakat hem yer kaplaması hem de 70 ekrandan 127 ekrana geçmeyi istediğimden tv mi değiştireceğim. Açıkçası yer sorunum olmasaydı ve 127 ekran crt hd tv olsa idi düşünmeden alırdım.
  • her türlü LED
  • şimdi LCD VEYA LED,2-3 SENE SONRA OLED,DAHA SONRA LASER TV VE DİĞERLERİ.ama şu noktayı atlamamak lazım.her led harika süper diye birşey de yok.önemli olan marka ve model.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.