Şimdi Ara

ips mi yoksa sade led mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
23.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hangi tarz mönitörle devam etmek daha karlı olur ? ona göre monitör alacağım

• Yapay Zekanın Yanıtı

IPS mi LED mi: Monitörler için En İyi Panel Türü Nasıl Seçilir

IPS (In-Plane Switching) ve LED (Light-Emitting Diode) paneller, monitörlerdeki en yaygın iki panel türüdür. Her ikisinin de kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır ve seçim yapmadan önce aralarındaki farkları bilmek önemlidir.

Renk Doğruluğu ve Görüş Açısı

IPS paneller, mükemmel renk doğruluğu ve geniş görüş açıları sunar. Bu, fotoğraf ve video düzenleme gibi hassas renk uygulamaları için idealdir. Geniş görüş açısı, monitöre farklı açılardan bakıldığında bile net bir görüntü sağlar.

Kontrast Oranı ve Tepki Süresi

Öte yandan LED paneller, daha yüksek kontrast oranlarına ve daha hızlı tepki sürelerine sahiptir. Bu, oyun ve film izleme gibi hızlı hareketli görüntüler için önemlidir. Yüksek kontrast oranı, siyahların daha derin ve beyazların daha parlak görünmesini sağlayarak daha canlı bir görüntü sunar.

Parlaklık ve Enerji Verimliliği

LED paneller, IPS panellere kıyasla daha yüksek parlaklık seviyelerine ulaşabilir. Bu, iyi aydınlatılmış ortamlarda bile net bir görüntü sağlar. Ek olarak, LED paneller genellikle IPS panellerden daha enerji verimlidir, bu da uzun vadede elektrik tasarrufu sağlayabilir.

IPS vs LED: Hangi Panel Türü Sizin İçin Doğru?

IPS mi yoksa LED mi seçeceğiniz, önceliklerinize ve kullanım durumunuza bağlıdır. Renk doğruluğu ve geniş görüş açıları sizin için önemliyse, IPS paneli daha iyi bir seçenektir. Yüksek kontrast oranı, hızlı tepki süresi ve yüksek parlaklık seviyeleri arıyorsanız, LED paneli tercih etmelisiniz.

Sonuç olarak, hem IPS hem de LED panellerin kendi avantajları ve dezavantajları vardır. İhtiyaçlarınızı ve tercihlerinizi tartarak, monitörünüz için en iyi panel türünü seçebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • amacına bağlı oyunsa normal monitor oyun değilse ips

ips monitorlerde tepki süresi en düşük 5 ms oluyor normal monitorlerde ise 1 ms bile var.Oyun oynayanlara 1 veya 2 ms monitorler öneririm.Diğer amaçlar içinse ips çok daha iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

amacına bağlı oyunsa normal monitor oyun değilse ips

ips monitorlerde tepki süresi en düşük 5 ms oluyor normal monitorlerde ise 1 ms bile var.Oyun oynayanlara 1 veya 2 ms monitorler öneririm.Diğer amaçlar içinse ips çok daha iyidir

Eski lcd monitörüm 8ms'ydi ve oyunlarda gayet memnundum.

Bence bu ms olayı FPS gibi takıntıları olanlar için.

Yoksa 7ms ile 2 ms arasında ki farkı klasik oyun oynayan normal bir kullanıcı pek fark etmez.

Bu farkı yaşayacaklar 1500-3000TL'ye ekran kartı alıp SLI/Crossfire yapan kullanıcılardır diye tahmin ediyorum.

fps lerde çok bariz belli oluyor öyle profesyonel olmaya gerek yok ayrıyetten bu lol,knight,wow tarzı oyunlardada belli oluyor

5 ms üstü monitorlerde rahatça fark ediyorum fps oyuncusu olarak,5 ms ve altı zor fark ediliyor

• Arkadaslar ben de ips led arasında kalanlardanim. BF3 oynuyorum bolca, film de izlerim. Monitörden beklentim tepki süresi , canlı renkler, özellikle siyahi siyaha yakın gösteren, piksel aralığı düşük, en az 23'' bir monitor bakıyorum acer'in Acer S235HLBBMII ips monitörüne bakıyorum, birde AOC 23.6" E2461FWH led monitöre bakıyorum. Birde ebay'den kardeşim bir monitor önerdi ama benim bekleyecek zamanım yok. 2 gun once cok sevdiğim acer gamer 23'' monitörünü yumrukladım :( salak bir adamım bu salağa bir yardım edin lütfen.
    Likler burda
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/aoc-e2461fwh-236-e2461fwh-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=66217

http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=3002879&Productid=bd500365

Bu satırları telefondan yazıyorum. Vatan Topkapı'ya gidip alabilirim. Almisken 5770 ekran kartimida yenileyebilirim. ( cok daha iyi bir ekran kartı alabilirdim :/ )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyhat -- 7 Aralık 2013; 11:41:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

amacına bağlı oyunsa normal monitor oyun değilse ips

Eski lcd monitörüm 8ms'ydi ve oyunlarda gayet memnundum.

Bence bu ms olayı FPS gibi takıntıları olanlar için.

Yoksa 7ms ile 2 ms arasında ki farkı klasik oyun oynayan normal bir kullanıcı pek fark etmez.

Bu farkı yaşayacaklar 1500-3000TL'ye ekran kartı alıp SLI/Crossfire yapan kullanıcılardır diye tahmin ediyorum.

fps lerde çok bariz belli oluyor öyle profesyonel olmaya gerek yok ayrıyetten bu lol,knight,wow tarzı oyunlardada belli oluyor

5 ms üstü monitorlerde rahatça fark ediyorum fps oyuncusu olarak,5 ms ve altı zor fark ediliyor

http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-vs239hr-23-vs239hr-genis-ekran-led-ips-monitor/productdetails.aspx?I_ID=68802

IPS için 5 ms iyi mi peki bu model de?

dediğim gibi hocam fps oyunlarını seviyorsanız profesyonel olarak oynuyorsanız 2 ms ips olmayan monitorlere bakın

ben eğlencesine arkadaşlarla arada fps oynuyorum falan diyorsanız 5 ms ips alabilirsiniz.Zaten 5 ms kaliteli bir ips monitorle 2 ms normal monitor arası zor anlaşılır ghosting olayı.Birde şöyle bir durum var ips paneller normallerine göre daha pahalı oluyor yani ips olmayan modeli 300 tl iken ipsli modeli 400-450 arası olabiliyor.Ben daha fazla özellikli ips olmayan monitor alma taraftarıyım.Herşey kullanım amacınıza bağlı arada tv olarak kullanırım derseniz mesela kesinlikle ips alınmalı derim

• quote:

Normal LED aldım, IPS hoşuma gitmedi gittim mağazada canlı baktım.

Büyük hata yapmışsın hocam. Yıllarca Lcd ve led kullandıktan sonra ips kullanmış biri olarak tüm arkadaşlarımı ips monitöre geçirdim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pir

quote:

Normal LED aldım, IPS hoşuma gitmedi gittim mağazada canlı baktım.

Büyük hata yapmışsın hocam. Yıllarca Lcd ve led kullandıktan sonra ips kullanmış biri olarak tüm arkadaşlarımı ips monitöre geçirdim.

Oyun ve film ağırlıklı kullanacağım için tercih etmedim. Dediğim gibi pek beğenmedim de.

Film için kesinlikle ips hocam, istisnası yoktur bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mini LED mi OLED mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlara bir tüyo da şu olsun: IPS panelli monitörlerin alt kısımlarında metalik bir şerit oluyor.
    Hepsinde böyle mi bilmiyorum, ama karşılaştığım tüm IPS'lerde böyleydi.
    Belki de sticker'dır, bilmiyorum.

Mağazalarda IPS panelli olanları ve düz LCD olanları kıyaslıyorum;
    yan yana duruyorlar, en dar açıya geçip görüş açılarını kontrol ediyorum,
    IPS-LCD'lerde fark çok belli oluyor da,
    IPS-LED'lerde çok fark göremiyorum, IPS'ler LED'lere göre 5-10 derece daha geniş bir açı imkanı veriyor,
    ama zaten o kadar dar açıdan kimse seyretmez.
    Görüntü kalitesi ve renk derinliği açısından da IPS-LED farkını algılayabilmiş değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clia

Arkadaşlara bir tüyo da şu olsun: IPS panelli monitörlerin alt kısımlarında metalik bir şerit oluyor.
    Hepsinde böyle mi bilmiyorum, ama karşılaştığım tüm IPS'lerde böyleydi.
    Belki de sticker'dır, bilmiyorum.

Mağazalarda IPS panelli olanları ve düz LCD olanları kıyaslıyorum;
    yan yana duruyorlar, en dar açıya geçip görüş açılarını kontrol ediyorum,
    IPS-LCD'lerde fark çok belli oluyor da,
    IPS-LED'lerde çok fark göremiyorum, IPS'ler LED'lere göre 5-10 derece daha geniş bir açı imkanı veriyor,
    ama zaten o kadar dar açıdan kimse seyretmez.
    Görüntü kalitesi ve renk derinliği açısından da IPS-LED farkını algılayabilmiş değilim.

Bende Dell 2312hm model monitör var. Normal led monitör ile yan yana koyup bir fotoğraf koyma imkanım olsa gerçekten ağzınız açık kalır. Film izlemek, oyun oynamak o renklerin gerçekçiliği ve doygunluğu gerçekten çok güzel. Ayrıca oyunlarda ya da filmlerde ghosting olayı ile karşılaşmadım şimdiye kadar.

• Bu saatten sonra tn panelli normel led-lcd monitörlere para vermek çok mantıklı gelmiyor bana. Ips yada va monitör almak çok daha mantıklı.
  • Arkadaslar kardeşimin 23'' 2tane monitörü var, bur tanesi inca 2ms led, digeri 5ms ips-led. BF3 oynadım bugün sırf gosting mukAyese etmek icin. Sonuc bariz sekilde 2ms led lehine. ips-led'in renklerine diyecek bir sey yok gayet güzeldi ama fareyi saga yada sola çekerek cevreyi seyrettiğinizde akıcı bir görüntü yerine birbiri üstüne binen karmaşık görüntü farkediliyordu. Bu durum led monitörde çok daha azdı ve görüntü daha akiciydi. Hülâsa iyi bir fps oyuncusu olarak (özellikle de BF3) ghosting denen şeyi ben 5ms ips ekranda rahatlıkla farkettim. Ayrım göze çarpacak sekilde olmasaydı aoc un 3d li 5ms tepkime süresi olan 700 tl lik ips monitörünün 1 ay once vatandan alınmış faturasiyla beraber 450 bulmustum. Ama dediğim gibi aynı pc aynı ayarlar 2 farklı monitörü ard arda denediğimde fark cok rahat belli oluyordu. Oyun oynayacaklar tepki süresi düşük led lerden sasmasinlar. Ben aoc e2461fwh almaya karar verdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: seyhat

Arkadaslar kardeşimin 23'' 2tane monitörü var, bur tanesi inca 2ms led, digeri 5ms ips-led. BF3 oynadım bugün sırf gosting mukAyese etmek icin. Sonuc bariz sekilde 2ms led lehine. ips-led'in renklerine diyecek bir sey yok gayet güzeldi ama fareyi saga yada sola çekerek cevreyi seyrettiğinizde akıcı bir görüntü yerine birbiri üstüne binen karmaşık görüntü farkediliyordu. Bu durum led monitörde çok daha azdı ve görüntü daha akiciydi. Hülâsa iyi bir fps oyuncusu olarak (özellikle de BF3) ghosting denen şeyi ben 5ms ips ekranda rahatlıkla farkettim. Ayrım göze çarpacak sekilde olmasaydı aoc un 3d li 5ms tepkime süresi olan 700 tl lik ips monitörünün 1 ay once vatandan alınmış faturasiyla beraber 450 bulmustum. Ama dediğim gibi aynı pc aynı ayarlar 2 farklı monitörü ard arda denediğimde fark cok rahat belli oluyordu. Oyun oynayacaklar tepki süresi düşük led lerden sasmasinlar. Ben aoc e2461fwh almaya karar verdim.

sizin 5ms ips led diye bahsettiğiniz monitör hangi markanın ürünü acaba.bende 5 ms philips var.Hiç de öyle dediğiniz gibi görüntü falan birbirine bindiği yok.Gayet akıcı oynuyorum.bf4 dü denedim bu gün hiç bir sıkıntı yoktu

• asus 23 in. ips led monitör aldım arkadaşlar gerçekten çağ atladım özellikle otururken iyice yaslanınca lcd de görüntü dandikleşiyordu ama bu mönitörde yok alacaksanız bu saaten sonra ips alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: trablon

asus 23 in. ips led monitör aldım arkadaşlar gerçekten çağ atladım özellikle otururken iyice yaslanınca lcd de görüntü dandikleşiyordu ama bu mönitörde yok alacaksanız bu saaten sonra ips alın

hangi model mx239 olanmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: stefansalvatore

quote:

asus 23 in. ips led monitör aldım arkadaşlar gerçekten çağ atladım özellikle otururken iyice yaslanınca lcd de görüntü dandikleşiyordu ama bu mönitörde yok alacaksanız bu saaten sonra ips alın

hangi model mx239 olanmı

Alıntıları Göster
    Aoc 2757fm ips mönitörüm var Bf4 rome 2 ghost olmadan oynuyorum hiç sıkıntı yok hele full hd film izlemek ömre bedel

• quote:

Orijinalden alıntı: stefansalvatore

quote:

hangi model mx239 olanmı

onun bi model altı...80 milyon konstarst 5 ms tepkime süresi ile oyunlar görsel şölen resmen
  • Bu saatten sonra IPS harici monitör alası gelmiyor insanın. Asus 23" MX239H monitör almayı düşünüyorum. Düşünceleriniz nelerdir ?
  • yigitakilli kullanıcısına yanıt
    Aoc marka ips monitördü.

• led monitör alınca ışık sızması olayı ile tanışmış oldum , bu açıdan ips monitör olayını pek anlamıyorum. biraz araştırmama göre hemen hemen bütün led monitörlerde az yada çok ışık sızma olayı varmış. ben sıradan led monitör almış olmama ve araştırmalara göre makul yada az miktarda ışık sızması mevcut olmasına rağmen oyunlarda zaman zaman rahatsız edebiliyor. sıradan led monitörde bile renkler oldukça canlı ve gayet yeterli, hal böyle olunca ips monitörde bu ışık sızmaları insanı inanılmaz rahatsız eder.. yani ya bazı üretim led panellerde bu sorun yok , yada benim araştırmalarımda tam olarak doğru bilgiye rastlamadım. yani hemen her led monitörde az yada çok bu sorun varsa birton para verip asla ips monitör alınmaz.. (led diyorum çünkü bu olayın led monitörlerde olduğu söyleniyor)

birde şöyle bir durum var; pixel testinde veya herhangi birşekilde zemini siyah yaptığınızda tam olarak siyah renk olmuyor yada ekranın tamamında bir ışık sızması söz konusu, bu durum led olan laptop monitöründe de mevcut fakat farklı olarak laptop monitöründe bu renk açıklığı ekranın her bölgesinde aynı derecede harici monitörlerde bu ışık sızması kenarlarda yada köşelerde daha yoğun ve rahatsız edici durumda bu oluyor.

pixel test vs gibi programlarda yada ekran koruyucu siyah renk verdiğinizde koyu siyah renk zaten hiç bir yerde görmedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 24 Aralık 2013; 21:25:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahayri

Bu saatten sonra IPS harici monitör alası gelmiyor insanın. Asus 23" MX239H monitör almayı düşünüyorum. Düşünceleriniz nelerdir ?

Benimde en çok istediğim monitör oydu.Lakin o monitörü çok kötülüyorlar.hemen hemen tüm asus mx239h larda ışık sızması varmış.siyah çizgi gibi sorunlardan da çok bahsedildi bu monitör adına.bende o yüzden aoc un 23'' ips si ne yöneldim şimdilik.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.