elimde 2x1 crucial ballistix tracer led 1066 ram var.. ve bugun birden bire sanki ram calismayi durdurdu..
digerini takiyorum ledler yanip sonuyor biosa giriyor bip sesi geliyor windows giriyor.. digerini takiyorum hic bise yok..ledler yanip sonuyor ama ne bip sesi var ne biosa girer ne windows hic bise yok..
bunlarda bildigim kadariyla omur boyu garantili..
ne yapmam lazim ne yapabilirim veya..
bıldıgım kadarıyla tr de dıstrıbutoru yok forumda 2elde dolasanlarıda ıthal edıp satıyorlardı amerıkaya kargo ıle gonderıp degısım yaptıranlar olmustu forumda
sonra kuzen 4 gb yapmak istedi benimkileri ona verdim kendim ayni ramin 1066 aldim..
taktigimda calismadi voltaj veya 1066 sorun oldu.. anakart direk 1066 desteklemiyordu sadece 533/667/800.. bende 800e cekip kullaniyordum.. ara ara ayari kayiyordu acilmiyordu.. ama bios reset edip uygun ayari verip yine kullaniordum.. ama bugun iste nolduysa anlamadim bi ram sorun cikardi..
tr de distribitor olmadigini biliyorum.. o yapanlarda direk ozaman dediginize gore crucial ile temasa gectiler ki amerikaya gonderdiler ramleri..
Curical ramlerin Türkiye'de satıldığı dönemlerde teknik servisine boğaziçi bilgisayar bakıyordu büyük ihtimal sizin ramlerinizde boğazici tarafından garantilidir.
evet dediginiz dogru ancak o 2008 idi ., ve sornasinda zaten birakmis crucial ram satmayi.. (bi ara tekrar almaya kalkistim yoktu :D)
KI onlara da mail attim durum soyle boyle diye.. sagolsun geri donme tenezullu bile etmediler :D pfff
bende direk crucial ile irtibata gectim mail yoluyla yine.. onlara anlattim durumu.. uzun hikaye kisaltinca .. tamam RMA ya bize gonderin biz garantiden degisim yapabiliriz sizin icin diyordu..
ancak bendeki crucial ramler 16df5 kodlu 2.2v.., oysa onlarda o ram yok., degisim olursa 106a mi 160a o kodlu bi urun degistircekler oda 2.0v olacak.. eee bu durumda boyle olunca.. bende 2x1 bir ve sadece biri bozuk.. degisim olursa voltaj cakismasi olur dusunuyorum ozaman ikinsini birden gondermem gerekiyor herhalde...
ancak nasil nerden nekadar tutar falan da filan bu konuda henuz bilgim yok..
Forumda bir kaç arkadaşın garanti hizmeti için curiale ramlerini göndermişti ve PTT kargo ile göndermişlerdi ramler zaten küçük olduğu için dosya fıyatı üzerinden fiyatlandırılıyordu sanırım 7$ gibi bir fiyatı vardı fiyatlandırma hakkında PTT şubelerinden gerekli bilgiyi verirler yine 7 ile 10$ tutar diye düşünüyorum dönüşü curial karşılayabilir sanırım tam bilgim yok