Şimdi Ara

Crucial X8 taşınabilir SSD’sini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yüksek performanslı DRAM ve NAND yonga üreticisi Micron’un çözümlerini sunduğu Crucial, duyurduğu yeni taşınabilir SSD’siyle uygun fiyatta yüksek hızlara ulaşabilen bir sürücü arayanları mutlu edebilir.

Crucial P1 bu sefer taşınabilir formda

X8’in dış katmanını ortadan kaldırdığınızda sizi karşılayan SSD ise halihazırda satın alabileceğiniz ve performans-kapasite itibariyle iddialı çözümlerden Crucial P1. ASMedia’nın USB-PCIe adaptörü aracılığıyla taşınabilir formata dönüşen NVMe biriminin TRIM desteğinin bulunduğunu da ekleyelim. Performans başlığına geldiğimizde 500 GB ve 1 TB kapasiteli iki seçenek halinde satışa sunulan taşınabilir SSD’lerden her ikisi de 1050 MB/s’ye kadar sıralı okuma hızına ulaşabiliyor.

Çalışabilmek için 1.5A’e ihtiyaç duyan birim bu nedenle USB 2.0/1.1’e geriye dönük uyum göstermezken, USB Type-C arayüzüne sahip PC’den Android cihazlara kadar geniş yelpazede cihazda kullanılabiliyor. Ayrıca Crucial yalnızca Type-A konnektörüne sahip kullanıcıları da unutmayarak pakete Type-A/Type-C dönüştürücü de eklemiş.

Ayrıca Bkz.Micron belleklerle yeni bir dünya rekoruna daha imza atıldı

3 yıl garanti altında raflardaki yerini alan Crucial X8 2.28 metre yükseklikten halıya düşmeye karşı dayanıklı. Son olarak 4’’ boyutunda bir akıllı telefonla benzer ölçütlere sahip sürücülerden 500 GB kapasiteli model 119.95$’dan 1 TB kapasiteli seçenekse 164.95$’dan satışa sunulmuş durumda.

• Nasil bi diskmişki calismak icin 1.5 amper cekiyor ??

• Crucial Ssd ler nasıldır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hücre tipi hakkında herhangi bir bilgi yok.
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    3D QLC hocam P1'de olduğu gibi.

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Sanırım güncel modellerden düşünüyorsunuz, o halde MX500'ü tavsiye ederim. Eğer bütçeniz elveriyorsa 860 EVO alın geçin ama MX500 alırsanız da hata yapmış sayılmazsınız. Arada hissedilir fark yok normal bir kullanıcı için. Buna karşın MX500'ün 860 EVO karşısında dayanıklılık konusunda dezavantajı olsa da yine sıradan bir kullanıcı için her ikisi de tercih edilebilir.
    Şahsen SB950 güney köprüsü için AMD tarafından yayınlanan yazılım 860 EVO'nun kısa sürede bozulmasına neden olduğu için MX500 500 GB satın aldım. Fiyatları yakın 500 GB almanızı tavsiye ederim almışken. BX500'e bakıyorsanız eğer bütçenizi arttırmanızın karşılığını fazlasıyla alırsınız, en azından 250 GB MX 500 alarak.

• Benim ramler de crucial pek bildigimiz bir marka değil ama biraz araştırma yaptıktan sonra baya kaliteli olduğunu ögerdim 👍

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kullanıcı için gereksiz,
    Usb 3.0 portu yaygın olarak kullanıldığından 600mb/s yi geçemez
    Usb 3.1 portta da 4k filmler hariç 1050mb/s ye ulaşamayacak zaten.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla ben dahili Crucial SSD aldım ve 25 liraya SSD kutusu aldım. 220 liraya mal oldu. Gerçi bunun yazma hızı benimkinin iki katı kadar ama bana yetiyor. Yetiyor dediğim Windows to Go ile Macbook'ta Windows 10 çalıştırıyorum.
  • northwood kullanıcısına yanıt
    Doğru tahmin ettiniz :)Curcial Bx500 960gb ssd birde incehesabın kendi sattığı Ssd var James Donkey ikisi arasında gidip geliyorum.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Aman hocam ikisinden de uzak durun. BX500 belki tercih edilebilir de değmez yine de. Mx500 250 GB alın en azından başkasına bakmayın. Yabancıların buy cheap buy twice sözü var

• northwood kullanıcısına yanıt
    Şimdi çeviri yapamadım ama sanırım yabancılar nekadar para okadar köfte demek istemiş birde Ssd lerde 3 yıl sonunda bozulma ihtimali sanırım Hdd lere göre daha yüksek 500gb olan bir model bakmam gerekiyor ama samsung alasımda yok çok pahalılar siz fp olarak ne önerirsiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Şimdi çeviri yapamadım ama sanırım yabancılar nekadar para okadar köfte demek istemiş birde Ssd lerde 3 yıl sonunda bozulma ihtimali sanırım Hdd lere göre daha yüksek 500gb olan bir model bakmam gerekiyor ama samsung alasımda yok çok pahalılar siz fp olarak ne önerirsiniz ?
    BX500 DRAMless bir SSD. Bu fiyatı düşüryüyor evet ama performansı ve sorun olan dayanıklılığı daha da düşürüyor. O yüzden 1 tb BX500 yerine 500 GB MX500 alın yanına da HDD çok güzel bir konfigürasyon olur. SSD'ler HDD'lerden daha dayanıklıdır.
    MX500'ü kendim de kullanıyorum tavsiye ederim 500 lira civarı şu sıralar zaten 250 GB olanı da 350 lira sularında. 500 GB olanı almaya değer. Yine de eğer bütçenizi zorlayabilirseniz 860 EVO çok daha güzel olur. yok derseniz de MX500 alın içiniz de rahat olsun.

Edit: Hocam imzanızı şimdi gördüm anakartınız 9 serisi mi? Eğer öyleyse 860 EVO'dan uzak durun direk MX500 500 GB. 7-8 serisi için araştırma yapmamıştım bir şey diyemeyeceğim uyum konusunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi northwood -- 27 Ekim 2019; 14:51:23 >

• quote:

500 GB kapasiteli model 119.95$’dan

Pahalı

Kendisi zaten 65 USD 500GB olanı

25 USD de harici kutu satılıyor.

120'ye satmak da neyin nesidir.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Onlar 120 birime alıyor biz 1200 birime aradaki fark bu.

• Elimde WD green sata M.2 ssd vardı 60 tl'ye M.2 type-c usb 3.0 adaptörü aldım harici olarak kullanıyorum.
    PC'de sata'dan bağlıyken 550~450mb/s hız veren ssd, USB'den 400~300 mb/s arası hız veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: routemaster

Bu mesaj silindi.
    Arşiv için alınır da diğer türlü ömrü kısa ve performans açısından ağır iş yükünde yavaş kalır.
    Edit: Sisteminizde NVMe varsa Crucial P1 veya Intel 660P bakın hocam ama önceliğiniz P1'de olsun. Tabi bütçeyi esnetebiliyorsanız yoksa BX500 de sırf atıp unutacağınız veriler için yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi northwood -- 3 Kasım 2019; 20:27:54 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.