Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.214
Cevap
11
Favori
391.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu hafta içi uzun yol yapacam istanbul sefaköy deki milan gazdan alacam, en ucuz gaz 1,98 galiba bakalım ne yakacak hafta sonuna burdan yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saruhan33

bu hafta içi uzun yol yapacam istanbul sefaköy deki milan gazdan alacam, en ucuz gaz 1,98 galiba bakalım ne yakacak hafta sonuna burdan yazarım.

senin tüketim maşallah iyi şehir dışı 8.5lt lpg yakmış. şehir içinde de 10-10.5lt lpg gibi olur...

montaj dan beri hiç arıza ışığı yaktı mı? hiç tekrar ayara gittin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

bu hafta içi uzun yol yapacam istanbul sefaköy deki milan gazdan alacam, en ucuz gaz 1,98 galiba bakalım ne yakacak hafta sonuna burdan yazarım.

senin tüketim maşallah iyi şehir dışı 8.5lt lpg yakmış. şehir içinde de 10-10.5lt lpg gibi olur...

panter benim değerler daha iyi ama benzinle ilgili ayda bir motor arıza lambasının yanmasına sebep oluyor. depoda benzin olmasına rağmen benzin bittiğini gösteriyor. Kontağı açıp kapattıktan sonra belli bir kilometre gidince düzeliyor. ben buna alıştım. ayar için pek gitmedim. ama ufak tefek sorunlar yaşadım. Lpg taktırıpta sorun yaşamayan olacağını zannetmiyorum.

• quote:

quote:

evet 2 kez arıza lambası yandı ondada aracta 5 kişi klima açık istanbul trafiginde durkak yaparken yandı,kontağı acıp kapadım düzeldi ama ben yinede ayara götürdüm.
  • quote:

quote:

quote:

evet 2 kez arıza lambası yandı ondada aracta 5 kişi klima açık istanbul trafiginde durkak yaparken yandı,kontağı acıp kapadım düzeldi ama ben yinede ayara götürdüm.

bendede yanıyor, benzin bitti diye gosterge dibe vuruyor,kontağı açıp kapıyom bir süre sonra kendi kendine düzeliyor,benim eski araç megan 2 de hep vardı bu sorun onun için pek takmıyorum.benim icin en önemlisi subapların beni 50 bin km götürmesi başka bir dileğim yok.araçtan gayet memnunum önceden çok pişman olmuştum aldığıma ama ilk uzun yol deneyimim ve kilometresinin 7 bin olması aracın birden bire motorunun güçlenmesi eski hantallığını atması cok sevindirdi beni.

• milangaz dan 2.05 kuruşdan 70 tl lpg aldım uzun yolda 350 km götürdü,burdan şunu anladım ucuz lpg de bi eksiklik var,daha az yol götürüyor
  • quote:

milangaz dan 2.05 kuruşdan 70 tl lpg aldım uzun yolda 350 km götürdü,burdan şunu anladım ucuz lpg de bi eksiklik var,daha az yol götürüyor

Ucuzdur vardır bir İlleti pahalıdır vardır bir Hikmeti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Always0007

Landirenzo ile 100km de 14 lit nin altına düşemedim gitti. gelen yorumlara bakınca benimkisi yüksek bir değer olarak kalıyor
    klima arada bir açık, sakin kullanım sözkonusu yine de 14lt altına düşemedim gitti :)

Cruze yazılımı yerine montajı yapan bayi gitmiş başka bir yazılım yüklemiş
    sorun bundan kaynaklanıyormuş, test etmeye devam ediyorum ama şuanki değerler normale döndü sayılır

motora bir zarar verme ihtimali var mı bu durumun? 2500km yapmıştım hatalı yazılımla, 100km de en az 3-4 Litrelik zararım var bununla ilgili birşey yapılabilir mı sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tridiART

Aracı aldığımda 7km deydi, 50TL lik 95 oktan benzin aldım, 3 gün aracı kullandım ve ortalama yakıt tüketimi 8.0lt/100km gösteriyordu, daha sonra 70km de ışık yandı
    Bu sabah 50TL lik benzin aldım ve koyuldum yola, birde baktım ne göreyim ortalama yakıt tüketimi 8.1,8.2,8.3.................. şeklinde artarak 18.9 sınırına ulaştı

- 70 km de 50TL lik benzin tüketimi fazla değilmi?
    - Ortalama tüketim verilerine nekadar güvenebiliriz?

LPG taktır üstelik bi firma vardı garantisi bozulmuyodu motorun, performans farkıda hissedilmiyormuş okuduklarıma göre

• quote:

Orijinalden alıntı: 01levent01

lpg fiyatlarına zam gelmiş. Benzin gibi bir gün öncesinden söyleseler depoyu fuullerdik.

FULL 12 saat öncesinden sms atıyor zam gelmeden deponuzu fulleyin diye... gaz benzin mazot üçünde de mesaj atıyor. arkadaşlarım mazotunu tavsiye etmiyorlar ama ben 15% indirimli gaz aldığım için fullcuyum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskfedaisi26

quote:

Aracı aldığımda 7km deydi, 50TL lik 95 oktan benzin aldım, 3 gün aracı kullandım ve ortalama yakıt tüketimi 8.0lt/100km gösteriyordu, daha sonra 70km de ışık yandı
    Bu sabah 50TL lik benzin aldım ve koyuldum yola, birde baktım ne göreyim ortalama yakıt tüketimi 8.1,8.2,8.3.................. şeklinde artarak 18.9 sınırına ulaştı

LPG taktır üstelik bi firma vardı garantisi bozulmuyodu motorun, performans farkıda hissedilmiyormuş okuduklarıma göre

ortalama tüketimin 18 olması için sürekli kökleyerek rampa çıkmanız lazım, imkansız. yol bilgisayarında veya depoda bir problem olmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzgursel

quote:

Orijinalden alıntı: eskfedaisi26

quote:

ortalama tüketimin 18 olması için sürekli kökleyerek rampa çıkmanız lazım, imkansız. yol bilgisayarında veya depoda bir problem olmalı

Hocam aracınız daha çok yeni. Bu tarz şeyler olması normal. Benim de aracım ilk aldığımda 16 - 17 lt lerde yakıyordu. Lakin bir 500 km sonra bu değerlerde ciddi düşüşler oldu. Şu an aracım 5350 km de. Otomatik olmasına rağmen ve sürekli şehir içi işe gidiş gelişde kullanılmasına rağmen (ortalama hızım 25 km /s) şu anki anlık tüketi 9.6 - 10 lt arasında değişiyor. Bence lpg olayına girmeden önce arabanızı en azından bir 2000 km ye kullanın daha sonra karar verin derim. Tabi lpg kararında yıllık yapacağınız ortalama km de önemli bir etken. Ben sene de 10000 km yi bile zor dolduruyorum. Aracı alalı 8 ay oldu yaptığım km 5350. O nedenle gerek duymadım ben.

• aracı alınca değerleri sıfırlamak gerekiyor. olan bilgileri sıfırlayın biraz yol yapıp tekrar bakın.
    AT aracı aldığımda 12lt seviyelerindeydi, 1.050km olmuş şimdi 9.4lt de...(bu arada 2 kere sıfırladım)

menü de aracın ayarı litre değil de, Mil olarak gösteriyor olabilir mi? bir kontrol edin...
  • tridiart nick li arkadaş bu mesajı yazdığında tarihler mayıs 2009 'u gösteriyordu...... kim nerden nasıl alıntı yapmış bu kadar önceki sayfalardan hayret......tridiart bu forumda yada türkiyede ilk cruze alanlardan biridir (yanılmıyorsam bu forumda 3. sırada 2009 mayıs da) ama şimdilerde bırakalım ortalama tüketimi 18-19 litreler göstersin ya da göstermesin ...... çünkü şu anda altındaki citroen C5 1.6 HDİ motoruyla 5.5 litreden fazla yakmıyordur....

yani 70 bin lirası olana citroen C5 alıp 5.5 litre yakmak serbest tabi..............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joliva -- 5 Eylül 2012; 0:35:22 >
  • PEK SAYIN CRUZE SAHİBİ ARKADAŞLAR, HİÇ KUSURA BAKMAYIN, EĞER YERİNİZDE OLSAM BU ARABAYI EN AZ ZARAR İLE NASIL ELİMDEN ÇIKARIRIM BUNU DÜŞÜNÜRDÜM SADECE...
    KİMİ ARKADAŞLAR TÜKETİM DEĞERLERİNİ PAYLAŞMIŞ GERÇEKTEN FELAKET....
    DOĞRU DÜZGÜN HIZLANMAYAN, C SEGMENTİNDEKİ BRÇOK ARAÇLA AYNI MOTOR HACMİNE VE KİLOYA SAHİP BİR ARACIN, EKSTRA BİR PERFORMANSININ OLMAMASINA RAĞMEN BU DENLİ FAZLA YAKIT TÜKETMESİ VEDE BU YAKIT TÜKETİMİNİN HOŞ KARŞILANMASI GERÇEKTEN YERSİZ...

BEN BİR RENAULT MEGANE2 SEDAN 2009 MODEL 1.4 authentique KULLANICISI OLARAK YAKIT TÜKETİM DEĞERLERİMİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTERİM...
    ARACIMIN AĞIRLIĞI 1150KG, ÜZERİNDE ATİKER SIRALI LPG SİSTEMİ VAR, ODA 50KG GELSE, TOPLAMDA ARABA 1200 KG VE 98 HP....

ŞEHİR İÇİ LPG TÜKETİMİM 9 LİTRE ( GERÇEK ŞEHİR İÇİ-SIKIŞIK TRAFİK)
    ŞEHİR DIŞI MERSİNDEN ANKARAYA 120-150 KM HIZ ARALIĞIYLA VE ARAÇDA TOPLAM 5 YETİŞKİNLE ORTALAMA 7 LİTRE LPG TÜKETTİ...
    DENEME AMAÇLI MERSİN ADANA ARASI,OTOBANDA, TEK BAŞIMA,YAZ MEVSİMİ, KLİMA KAPALI SABİT 90 KM İLE GİTTİM ORTALAMA 5.4 LİTRE LPG TÜKETİMİ OLDU....

AYRICA MEGANELARIN EN GÜZEL YANI LPG DE YOL BİLGİSAYARININ DOĞRU GÖSTERMESİDİR, MEGANE KULLANICILARI BİLİR, MEGANELARDA LPG GÖSTERGESİ BİLE GEREKSİZDİR...

PERFPRMANS OLARAK DA, MERSİN-MARAŞ ARASI 5 YETİŞKİN, YAĞMURLU HAVADA, LPG DE 190 KM Yİ HİÇ ZORLANMADAN GÖRDÜM....

BEN BU YAZIYI MEGANI ÖVMEK İÇİN YAZMADIM, CRUZE ALMAYI DÜŞÜNEN ARKADAŞLARIN PARALARINI ÇÖPE ATMAMALARI İÇİN YAZDIM, O PRALARA DİZEL YADA LPG Lİ MEGANE, FOCUS, FLUENCE ALIP SIKINTISIZ ARAÇ KULLANABİLİRLER, ALDIKLARI ARAÇLARDA CRUZE KADAR DEĞER KAYBINA UĞRAMAZ.... İKİNCİ ELİ ÇOK ZAYIF CRUZE'UN.....

SAYGILAR....

• olabilir...
    tüm bakış açıları, beklenti ve amaçlar farklı...

mesela ben 2010 cruze'u verip 2012 cruze aldım.
    vee 2009-2010 modeli 2011-2012 model ile değiştiren pek çok arkadaş var.

bahsi geçen araçları hepimiz biliyoruz, tanıyoruz. rahatlıkla onları da seçerek yola devam edebiliriz.
    kimse sanmasın ki cruze alıken herkesin gözüne bir perde iniyor. para kolay kazanılmadığı için, harcama araştırması da
    o kadar hoyratça yapılmıyor/yapılamıyor.

herşeye rağmen Cruze beğeniliyor, tercih ediliyor ve alınıyor...

allaha şükür herkes dört işlemi biliyor, okuyup araştırabiliyor...
    vardır herhalde herkesin kendine göre bir hesabı, bir bildiği...
  • Herkesin fikri ve beğenisi farklı olabilir. Yalnız beğenmediğim bir aracıda alırsam işte o zaman paramı çöpe atmış hissederim, çünkü mutlu olmam. Her insanın öncelikleri farklıdır. Sizin yazdığınız şeyler mesela benim için hiç bir öncelik arzetmemekte. İşte o yüzdende yazdığınız araçları almayı hiç bir zaman düşünmedim.
  • insanımızda marka algısı ve 2. el kaygısı çok fazla. bu da istenilen değil mecbur olunan seçime yöneltiyor.

her seçeneği; beklenti/ihtiyaç/donanım/güvenlik/FİYAT vs olarak karşılaştırmak. olması gerekeni tam olarak belirlemek gerekiyor.

"şu daha güzel, bu daha süper" ile olmuyor bu işler.......

dizel/benzinli - lpg/benzin - o marka/bu marka - al takke/ver külah - topla/çıkart/böl/çarp - oku/araştır/öğren - diye uzayan

hesaplar herkesin elinden gelir.

hani bir reklam var;

"kimine göre SÜT kimine göre ÇİKOLATA"

• renoymuş meganmış peh peh peh.... arabamla megane3 yanyana geldiğinde cruzeme evlenme teklif edesim geliyor vala

zonguldak-istanbul arası 5 kişi ( kişilerde en zayıfı benim 86kiloyum diğerleri 96-110 vs )

yol 475 kilometre yaktığım yakıt tam yarım depo, yolun en az 300kmlik kısmını 180-210 arası gittim...

şimdi şu meganeci arkadaşa sesleniyom nedir cruzede çok yakan yer ? aracın 1200 kilo benimki 1400kilo ve tekerleride 17inç.
  • bizim aracın motorunu takacaksın cruza güzel satar 1.6 hdi 110 bg
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.