Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.214
Cevap
11
Favori
391.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TSuNaMi_

renoymuş meganmış peh peh peh.... arabamla megane3 yanyana geldiğinde cruzeme evlenme teklif edesim geliyor vala

zonguldak-istanbul arası 5 kişi ( kişilerde en zayıfı benim 86kiloyum diğerleri 96-110 vs )

yol 475 kilometre yaktığım yakıt tam yarım depo, yolun en az 300kmlik kısmını 180-210 arası gittim...

şimdi şu meganeci arkadaşa sesleniyom nedir cruzede çok yakan yer ? aracın 1200 kilo benimki 1400kilo ve tekerleride 17inç.
    istanbul - antalya - istanbul yaptım geçen hafta. 50km şehiriçi dolaştım. 2.61den pahalısından gaz harcadım 400e yakın gaz harcadım, tam hesaplamadım.

asfalta pençelerini geçirmiş:) 8 airbagli tankımın keyfini çıkarıyorum. araba o kadar konforlu ki, gidiş dönüş yolda sadece acıktım diye yemek molası verme gereği duydum.

insan yeri geldimi 70liralık uçak bileti bulamıyor, 300lira veriyor.
    ben fullden 15% indirimli gaz alıyorum. bir başkası kendi memleketinde en pahalısından almak zorunda kalabiliyor. 50 lira az yakardı falan, bana kimse anlatmasın.
    farkı varsa da veriyoruz arkadaşım.

ben bu arabayı vergi indirimi zamanı 30binken kaçırdım diye üzülmüştüm, LS paketini 33bine aldım
    şimdi bana 2.eli ölü falan muhabbeti de sökmez...

konu başlığı "cruze yakıt tüketimi" , "az yakan araçlara bakıp bakıp iç geçiren cruzecular" değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzgursel -- 10 Eylül 2012; 11:33:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzgursel

istanbul - antalya - istanbul yaptım geçen hafta. 50km şehiriçi dolaştım. 2.61den pahalısından gaz harcadım 400e yakın gaz harcadım, tam hesaplamadım.

asfalta pençelerini geçirmiş:) 8 airbagli tankımın keyfini çıkarıyorum. araba o kadar konforlu ki, gidiş dönüş yolda sadece acıktım diye yemek molası verme gereği duydum.

insan yeri geldimi 70liralık uçak bileti bulamıyor, 300lira veriyor.
    ben fullden 15% indirimli gaz alıyorum. bir başkası kendi memleketinde en pahalısından almak zorunda kalabiliyor. 50 lira az yakardı falan, bana kimse anlatmasın.
    farkı varsa da veriyoruz arkadaşım.

ben bu arabayı vergi indirimi zamanı 30binken kaçırdım diye üzülmüştüm, LS paketini 33bine aldım
    şimdi bana 2.eli ölü falan muhabbeti de sökmez...

konu başlığı "cruze yakıt tüketimi" , "az yakan araçlara bakıp bakıp iç geçiren cruzecular" değil.

antalyaya geldin de niye haber vermedin?

• Arkadaşlar Merhaba

2010 model Cruze 20.000 km- 80.000 Km Ls Plus Cruze satın almak istiyorum.
    Google'da Cruze ile ilgili yazan HERŞEYİ okudum.

Şöyle izah edeyim.Acemi bir şoförümdür, daha önce hiç arabam olmadı.Eşden dosttan vs. fırsat oldukça kullandım o da hayatım boyunca 500 km'yi geçmez.

Acemiliğimi atmak için vurup kırabileceğim ucuz yollu bir araba ile hem isteğimi kırmak istemiyorum hem de al-sat ile zırt pırt uğraşmak istemiyorum.
    Almışken canavar gibi bir Cruze alayım diyorum.Yavaş Yavaş da şoförlüğümü ilerletirim diye düşünüyorum.

--Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ? --

Zaten yılda 10.000 KM'yi geçemeyeceğim için LPG falan taktırmama gerek var mı ? Zaten çalışan bir insanım haftaiçi araba süreceğimi sanmıyorum belki yakın AVM'lere 5-10 Km hafta sonu ise max 20-30 km yol yaparım.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: morethanXTC

Arkadaşlar Merhaba

Şöyle izah edeyim.Acemi bir şoförümdür, daha önce hiç arabam olmadı.Eşden dosttan vs. fırsat oldukça kullandım o da hayatım boyunca 500 km'yi geçmez.

Acemiliğimi atmak için vurup kırabileceğim ucuz yollu bir araba ile hem isteğimi kırmak istemiyorum hem de al-sat ile zırt pırt uğraşmak istemiyorum.
    Almışken canavar gibi bir Cruze alayım diyorum.Yavaş Yavaş da şoförlüğümü ilerletirim diye düşünüyorum.

Zaten yılda 10.000 KM'yi geçemeyeceğim için LPG falan taktırmama gerek var mı ? Zaten çalışan bir insanım haftaiçi araba süreceğimi sanmıyorum belki yakın AVM'lere 5-10 Km hafta sonu ise max 20-30 km yol yaparım.

Saygılar...

acemiliği atmak için palio yada buna benzer araç önerenlere hiç katılmıyorum.
    evet araba acemi için biraz büyük ama bu kısa zaman da alışılacak bir durum.

yavaş, dikkatli ve kurallara uyduktan sonra neden olmasın...

yılda 10.000km yol yapan benzinli araç için şöyle bir lpg hesabı yapmıştım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_65435833/tm.htm

• olay arabanın büyük olması long olması park etme sorunu falan değil....... olay arabanın cruze olması,,,,, yoksa acemi bir şöföre ver 20 metrelik metrobüsü ,,,, fizik biliyorsa ,,, matematik biliyorsa birde bayan değilse yine sürer yine park eder......

dedim ya daha önce hiç arabası olmamış rookie bir sürücü cruze alırsa hata eder,,,, çünkü o devir göstergesi yokmu !!!! birde o gaz pedalı ve vites kolu,,,,, tüm bunları benim gibi geride bıraktığı 15 yıl içersinde kullandığı diğer araçlarla aynı yollarda aynı rampalarda aynı virajlarda sabiti- tecrübelerle hangi devir aralıklarında hangi viteslerde gaza ne kadar milimetrik yada metrik basacağını hesaplayarak yokuşun ortasında yığılıp kalma yada gaza son kuvvat basarak 4000 devirlerde depoyu boşaltma gibi tecrübelerden bahsediyorum......

sonuç olarak ilk defa araba alacak biri ilk defa trafiğe çıkacak biri cruze alırsa sürücü kursunda kitaptan öğrendiği şekilde cruze'u sürerse şehiriçi yakıt tüketimi 11-11,5 litre olur ,,,,,,, rampalarda araç gitmedi yokuşu çıkamadım diye gelir buraya döktürür.... ondan sonra al sana bi ANTİCRUZE faciası..................

ha arabayı alan arkadaş 1 yıl sabrederse cruze'a özgü hızlanma- milimetrik gaz pedalı tepkimeleri-- negatif eğimli yolda aracın kendi kinetik enerjisinden faydalanarak sıfır tüketim ile yol alma kurnazlıkları ,,,, pozitif eğimli bir rampada kaç devir-kaç hız-ne kadar gaza yüklenme ???

bunların hepsini öğrenmek için zaman gerekli,,,,,, ya benim gibi şimdilerde 8,1 yakarsın yada araç gitmiyor diye sinirlenip gaza kökleyip 11 yakarsın........

• arkadaş, "Google'da Cruze ile ilgili yazan HERŞEYİ okudum." diye yazmış.

herhalde yakıt ve kullanım ile ile ilgili bilgilere de ulaşmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joliva

olay arabanın büyük olması long olması park etme sorunu falan değil....... olay arabanın cruze olması,,,,, yoksa acemi bir şöföre ver 20 metrelik metrobüsü ,,,, fizik biliyorsa ,,, matematik biliyorsa birde bayan değilse yine sürer yine park eder......

dedim ya daha önce hiç arabası olmamış rookie bir sürücü cruze alırsa hata eder,,,, çünkü o devir göstergesi yokmu !!!! birde o gaz pedalı ve vites kolu,,,,, tüm bunları benim gibi geride bıraktığı 15 yıl içersinde kullandığı diğer araçlarla aynı yollarda aynı rampalarda aynı virajlarda sabiti- tecrübelerle hangi devir aralıklarında hangi viteslerde gaza ne kadar milimetrik yada metrik basacağını hesaplayarak yokuşun ortasında yığılıp kalma yada gaza son kuvvat basarak 4000 devirlerde depoyu boşaltma gibi tecrübelerden bahsediyorum......

sonuç olarak ilk defa araba alacak biri ilk defa trafiğe çıkacak biri cruze alırsa sürücü kursunda kitaptan öğrendiği şekilde cruze'u sürerse şehiriçi yakıt tüketimi 11-11,5 litre olur ,,,,,,, rampalarda araç gitmedi yokuşu çıkamadım diye gelir buraya döktürür.... ondan sonra al sana bi ANTİCRUZE faciası..................

ha arabayı alan arkadaş 1 yıl sabrederse cruze'a özgü hızlanma- milimetrik gaz pedalı tepkimeleri-- negatif eğimli yolda aracın kendi kinetik enerjisinden faydalanarak sıfır tüketim ile yol alma kurnazlıkları ,,,, pozitif eğimli bir rampada kaç devir-kaç hız-ne kadar gaza yüklenme ???

bunların hepsini öğrenmek için zaman gerekli,,,,,, ya benim gibi şimdilerde 8,1 yakarsın yada araç gitmiyor diye sinirlenip gaza kökleyip 11 yakarsın........

çok güzel tespitler ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: morethanXTC

Arkadaşlar Merhaba

Saygılar...

acemiliği atmak için palio yada buna benzer araç önerenlere hiç katılmıyorum.
    evet araba acemi için biraz büyük ama bu kısa zaman da alışılacak bir durum.

yavaş, dikkatli ve kurallara uyduktan sonra neden olmasın...

yılda 10.000km yol yapan benzinli araç için şöyle bir lpg hesabı yapmıştım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_65435833/tm.htm

Hocam zaten senin bu tespitlerini okuduktan hemen sonra buraya yazmıştım.Çok faydalı bir çalışma yapmışsın emeğine sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: joliva

olay arabanın büyük olması long olması park etme sorunu falan değil....... olay arabanın cruze olması,,,,, yoksa acemi bir şöföre ver 20 metrelik metrobüsü ,,,, fizik biliyorsa ,,, matematik biliyorsa birde bayan değilse yine sürer yine park eder......

Hocam aslında arabadaki devir olayını falan hiç bilmezdim.Nedir ne değildir, zerre kadar fikrim yoktu.
    Ama Cruze Yakıt Tüketimi Hakkında o kadar çok konu okudum ki şöyle bir kanıya vardım "Düşük devirde sürmek" aksi halde yakıt tüketimi ayyuka çıkıyor :)

Zaten otomatik vites alacağım için yakıt tüketimine eyvallah demiş durumdayım.

Dediğim gibi yılda 10.000 KM'yi geçersem Dünya Turu yapmışım sayarım kendimi. :)
    Punto palio megane alıp ilk arabamda hevesimi kıracağıma Cruze alıp kendimi şımartırım

• quote:

hoppaaaaaaa abi sen ankaralı değilmiydin

inanmıyorum ne güzel görüşürdük 5 gün ordaydım boş boş yaaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzgursel

quote:

hoppaaaaaaa abi sen ankaralı değilmiydin

inanmıyorum ne güzel görüşürdük 5 gün ordaydım boş boş yaaa

hoppaaa yaa!!!

oğuz, benim Antalya da olduğumu bilmeyen bir sen varsın herhalde...
    hatta ünsal da burada...

neyse olan olmuş, bir daha ki sefere.

• yollar çok rahattı bundan sonra güneye ineceğim zaman antalyaya gelicem zaten inşallah bi dahaki sefere.

bu arada konuya özel mesaj atmış gibi olmamak için ekleyim,

beldibinde sentido sultanda kaldım, bana bu tatil shellden çıktı çekiliş şansı. onun şerefine yol boyunca shell autogas :)
    hatta bir keresinde gazı bitirdim 50km shell autogas bulana kadar benzinle gittim

fullcüyüm istanbul dışında shellciyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzgursel -- 12 Eylül 2012; 1:38:57 >

• Merhaba,

Forumda yeniyim. 1 ay önce kadar otomatik 2011 Cruze WTCC aldım. Yakıtı fulledim, 500 km yol yaptım. Tekrar fulledim 225 TL ye doldu. 500 km yolun tamamı İzmir şehir içi , 1 kez Şirince. Km de 0,45 kuruş yaktı. Kullanım olarak sakin bir kullanım olmasıyla beraber , otobanda 170 - 180 bastığım yerler de oldu. Yakıt Opetten 97 oktan olarak alındı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wocado

Merhaba,

Forumda yeniyim. 1 ay önce kadar otomatik 2011 Cruze WTCC aldım. Yakıtı fulledim, 500 km yol yaptım. Tekrar fulledim 225 TL ye doldu. 500 km yolun tamamı İzmir şehir içi , 1 kez Şirince. Km de 0,45 kuruş yaktı. Kullanım olarak sakin bir kullanım olmasıyla beraber , otobanda 170 - 180 bastığım yerler de oldu. Yakıt Opetten 97 oktan olarak alındı.

yeni AT araba için normal değer. zamanla 9lt ye düşecektir.

benim 2010 AT cruze 9lt yakıyordu. 2012 ise şu an 1200küsürkm de 9.6lt...

yanlız üretici tavsiyesi 95 oktan dır. hatırlatayım...
  • Teşekkürler, artık 95 oktan alacağım.
  • bodrum-izmir arası 300 km gittim. 0 benzin kullandım belki 5-6 sn olmuştur. toplam 22 lt de doldu kasarak. hız 90-95 arası klima kapalı bagaj dolu 2 kişi ort: 7,45 lt artık lg ile siz çarın yakl= 180 bu arada subap uzaması derdim de yok bakım masrafımda alıp en az 5 yıl bineceklere taktırdığım sistemi öneririm.

not: çok sağlam birkaç ustadan aldığım bilgiye göre yağlama sistemi dene şeyin yalan old. aslında pekte bi işe yaramadığını söyledi.
  • bugün beylikdüzü -> gebze -> beylikdüzü yaptım 250 km. 2 saat git gel yolculuğun 30 dakikası trafik (2. 3. viteste) geri kalan kısım 5. vites hız 100 - 140 km/s arası. cc ara ara kullandım. klima açıktı hep. ortalama = 6.5 lt/100 gösterdi yolculuk sonunda. araç 2500 km'de henüz. fabrika verisi 5.9 ama büyük ihtimalle düz yoldadır. düz yol olsa 5.2 bile yapar bu araç. bayır in çık old için sarfiyat artıyor. şehir içi 8.1 civarı ortalamam. sakin kullanım 3000 - 4000 arası vites geçiş. teleflex aklımdaydı ama şuan askıya aldım diyebilirim.
  • merhaba arkadaşlar acemi şoförüm bu yazılanlardan sonra arbayı almaktan vazgeçtim teşekkür etmek için yazıyorum bilgileriniz için.

Keşke şu güzel tasarımlara güzel motorlar koysalar da bu durumlarda kalmasak ama açık ara en iyi tasarıma sahip bence cruze hbler.

iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: UçanPırasa

merhaba arkadaşlar acemi şoförüm bu yazılanlardan sonra arbayı almaktan vazgeçtim teşekkür etmek için yazıyorum bilgileriniz için.

Keşke şu güzel tasarımlara güzel motorlar koysalar da bu durumlarda kalmasak ama açık ara en iyi tasarıma sahip bence cruze hbler.

iyi forumlar

2013'ün bahar yada yazında 1.4 lt 140 bg'lik motora sahip Cruze modelleri gelecek.

Bunu da bilgilendirme amacı ile yazıyorum.

Hayırlısı olsun ne aldıysanız,alacaksanız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zaman gelirse gelsin. O modeller gelene kadar benzinin litre fiyatı 6-7 lira olur nasılsa...

"Benzinin litre fiyatına gece yarısından geçerli olmak üzere 9 kuruş zam yapıldı"
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.