Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.214
Cevap
11
Favori
391.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TSuNaMi_

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!!

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!!

abi senin motorda torpil var bende istiyom ondan

iide ortalama hız ve gidilen km nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: cafcuf_06

quote:

quote:

quote:

Eveet! Doğru soru senden gelmiş...

Yıllardır, otomobil konuları içinde böyle çekilmiş resimler görür ve aynı soruları sorarım.
    (gerçi halen böyle resimler koyup "arabamın yakıtı budur" diyenler mevcut)

Araç giderken çekilen anlık tüketimler, aracın yakıtı hakkında hiç bir fikir vermez.

Bu ve bunun gibi onlarca resim almak mümkün. Aslında bu aracın düz yolda CC ile yaptığı, bu hızda ortalama yakıt değeri 6lt gibi oluyor.
    Ama! biraz eğim aşağıya geldimi yol bilgisayarı düşmeye başlıyor ve her an foto alınabilir hale geliyor. Bu hız ve bu değerde 3lt
    2.5lt gibi değer gösteren foto bile çekilip "benim arabam bunu yakıyor" denebilir...Tabi! yanlış bilgiyi verir.

Ben her zaman; Araç duruken ve Yapılan yol/ortalama hız/ortalama tüketim resimleri koyarım. Doğruyu veren bu olur.

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: cafcuf_06

quote:

quote:

quote:

arabanın ortalama yakıtı budur diye koymadım zaten resmi cruzede böyle yakabiliyor istenildiğinde demek için koydum
    şu an sadece şehir içinde kullannıorum ortlama hız 27 yakıt değerim 8.7

• 1.4 140 hp ile 1.6 manuel 124 hp arasında ne kadar bi yakı farkı var acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: inci birinci

1.4 140 hp ile 1.6 manuel 124 hp arasında ne kadar bi yakı farkı var acaba ?

sadece biraz performans yakıt olarak fark yok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: inci birinci

1.4 140 hp ile 1.6 manuel 124 hp arasında ne kadar bi yakı farkı var acaba ?

sadece biraz performans yakıt olarak fark yok.

yakıt değişmiyorsa eğer 1.6 sedan düşünebilirim şuanki aracın borcu bitsede cruze alsam
  • Bende yakıt tüketimimi resimli kanıtlı olarak paylaşayım dedim. Tamamen şehiriçinde kullandım. Zaten hız ortalamasından da anlaşılacaktır. 1640 km'de 31.9 hız ortalamasıyla 8 litre tüketti canavarım daha ne olsun? Biraz performanslı kullandığım için 8 litreye yükseldi. 7.7 litreleri tutturduğum zamanlarda oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: 26darktemplar

Bende yakıt tüketimimi resimli kanıtlı olarak paylaşayım dedim. Tamamen şehiriçinde kullandım. Zaten hız ortalamasından da anlaşılacaktır. 1640 km'de 31.9 hız ortalamasıyla 8 litre tüketti canavarım daha ne olsun? Biraz performanslı kullandığım için 8 litreye yükseldi. 7.7 litreleri tutturduğum zamanlarda oldu.

merak ettim lpg var mı aracınızda değerler çok güzel maşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: halils2

quote:

Bende yakıt tüketimimi resimli kanıtlı olarak paylaşayım dedim. Tamamen şehiriçinde kullandım. Zaten hız ortalamasından da anlaşılacaktır. 1640 km'de 31.9 hız ortalamasıyla 8 litre tüketti canavarım daha ne olsun? Biraz performanslı kullandığım için 8 litreye yükseldi. 7.7 litreleri tutturduğum zamanlarda oldu.

merak ettim lpg var mı aracınızda değerler çok güzel maşallah

LPG yok aracım Benzinli. Modeli ise 2012 model Cruze Hathback.Nasıl az yaktığımı daha doğrusu normal yaktığımı diğer topiğe yazdım. Aynı yazıyı burayada kopyalıyorum ;)

Aslında az yakmak için dikkat edilmesi gereken birkaç konu var. Sadece bunlara dikkat ediyorum. Yeri geldiğinde gazıda köklüyorum performanslıda kullanıyorum. Ama genel sürüş tarzımdan biraz bahsedeyim belki diğer araç sahiplerine bir faydam dokunur:

"Araç durma seviyesine gelene kadar kesinlikle boşa almayın. Belli bir hızla ivmelendikten sonra trafiğin durumuna göre ve kırmızı ışığa göre araç vitesteyken ayağınızı gazdan çekin. Anlık tüketimin 0 lt yazdığını göreceksiniz. Çünkü Cruze'larda ve yeni birçok arabada cut-off(yakıt kesme) özelliği var. Bu işlemi boşta yapamazsınız sadece viteste geçerli. Hız iyice yavaşladığında debriyaja basarak boşa alınmalı. Kısacası boşta araba az yakar mantığı tamamen kocaman bir yalandır. Yakmaya devam etmektedir ;)

Bir diğer önemli husus ise gaza birden yüklenmemek. Her vites değişikliğinden sonra gaz pedalına ağır ağır basın ve bu şekilde hızlanın. Bu dediğimi anlık tüketim açık olarak yaparsanız ne demek istediğim daha net anlaşılacaktır. Aniden gaza yüklenildiğinde anlık tüketim 30-35'leri görmektedir.
    Son olarak shift yazısına göre vites değiştirilmesi gerekmektedir."

Bahsettiğim bu konular tüm araçlar için geçerlidir. Hangi arabada denediysem başarılı oldum. Bir arabayı eğer çok yaktırıyorsak problemi önce kendimizde aramalıyız diye düşünüyorum..

• takip
  • Orijinalden alıntı: 26darktemplar

Orijinalden alıntı: halils2

düşüncelerinize katılıyorum aracımıza çok yaktıran da biziz az yaktıran da. cruze u uzun zamandır takip ediyorum beğendiğim bir araç ama beni düşündüren işletme giderlerini karşılayıp karşılayamayacağım bakım maliyeti arızalar lastik vs. aklımda olan full evo multiair skydomelu modeli. gerçi model yılından vergileri falan aynı ama diğer durumlarda cruzeun maliyeti fazlaymış gibi geliyor sizler sinzie dersiniz??? örneklerle yardımcı olabil

• haftasonu aydından burhaniyeye (balıkesir) yüzü neredeyse hiç geçmeden gittim. 7 lt gösterdi. bu hıza bu tüketim çok değil mi?
    daha kaçla gideydim hacı cruze? 110'a çıkınca 8 lt altına düşmüyo uzun yolda. senelerdir böle. bu araçla ilk uzun yolumda 120-140
    hızla izmirden depoyu fulleyip çıkmıştım. konyada 550 kmyi görünce ışık yakmıştı. 6. vites istiyor aslında uzun yolda. 110 ile 3 bin devir,
    tabi çok yakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkuyakar

haftasonu aydından burhaniyeye (balıkesir) yüzü neredeyse hiç geçmeden gittim. 7 lt gösterdi. bu hıza bu tüketim çok değil mi?
    daha kaçla gideydim hacı cruze? 110'a çıkınca 8 lt altına düşmüyo uzun yolda. senelerdir böle. bu araçla ilk uzun yolumda 120-140
    hızla izmirden depoyu fulleyip çıkmıştım. konyada 550 kmyi görünce ışık yakmıştı. 6. vites istiyor aslında uzun yolda. 110 ile 3 bin devir,
    tabi çok yakar.

120 3bin devirdi bende
  • quote:

haftasonu aydından burhaniyeye (balıkesir) yüzü neredeyse hiç geçmeden gittim. 7 lt gösterdi. bu hıza bu tüketim çok değil mi?
    tabi çok yakar.

Pardon, merak ettim de aracinizin modeli nedir, 113'lük mü, 124'lük mü, sanirim manuel araciniz. Benim arac 124'lük otomatik olmasina ragmen cc ile 100-110 km ile yol durumuna göre 5-6 arasi oynuyor ki araba henüz 1.000 km'de, yani ilk bakimi yapilmadi, rodajda. Sizin arac biraz fazla yakmis gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• manuel 113 lük. bu bahsettiğiniz hızlarla 7 lt altına düşmez benim araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpyXTR

quote:

tabi çok yakar.

120 3bin devirdi bende

yanlış mı hatırladım acaba? hemen bugün bakıyorum :)

• quote:

manuel 113 lük. bu bahsettiğiniz hızlarla 7 lt altına düşmez benim araç.

O zaman ya sizin aracta bir sorun var, yok tüm 113'lükler böyle ise 124'lükler de sadece hp artisi degil tüketimde de iyilestirmeler olmus demektir. Forumda okuduklarima göre araci alinca cok fazla yakacagini düsünüyordum ama simdi gördüm ki cok yakiyor denen cruze diger 1.6 atmosferiklerle benzer yakiyor. 7.500 km'de ilk bakima girecegim, bakimdan sonra biraz daha düserse ortalama tüketim lpg taktirmayacagim. Bakimdan sonra ortalama 8.5-9 arasina inerse benzinle kullanacagim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercan.mustafa

quote:

O zaman ya sizin aracta bir sorun var, yok tüm 113'lükler böyle ise 124'lükler de sadece hp artisi degil tüketimde de iyilestirmeler olmus demektir. Forumda okuduklarima göre araci alinca cok fazla yakacagini düsünüyordum ama simdi gördüm ki cok yakiyor denen cruze diger 1.6 atmosferiklerle benzer yakiyor. 7.500 km'de ilk bakima girecegim, bakimdan sonra biraz daha düserse ortalama tüketim lpg taktirmayacagim. Bakimdan sonra ortalama 8.5-9 arasina inerse benzinle kullanacagim.

ilk bakımdan sonra yaklaştık 1lt bir düşme oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: SpyXTR

quote:

Orijinalden alıntı: ercan.mustafa

quote:

ilk bakımdan sonra yaklaştık 1lt bir düşme oluyor.

Araban mı var?

Eski Cruze'cu...

• 7 lt tüketimin sebebi klima olsa gerek. genelde klima açmadan seyahat etmem.

@ercan.mustafa
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.