Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.214
Cevap
11
Favori
391.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: utkuyakar

7 lt tüketimin sebebi klima olsa gerek. genelde klima açmadan seyahat etmem.

@ercan.mustafa

Olabilir. Bizim buralar (kayseri) henüz klima gerektirecek kadar sicak degil. Ayrica benim dedigim yol (kayseri-nevsehir) düz, yokussuz, bombos yol, yani tam firmalarin test yapmak isteyecegi yol
    Bu da tüketimi düsürüyor tabiki. Bir de aracta bebek oldugu icin hiz yapmiyorum, hiz sinirlari icinde kaliyorum. Araci aldigimdan beri gördügüm en yüksek ortalama 10 lt oldu, o da esim sehirici kullaninca oldu, ben alinca araci, düstü yine, suan 9.6 lt. 7500 kmde ilk bakima gidecegim, 1 lt düsme olursa, ortalama 8.5-8.8 civari olursa lpg taktirmayacagim. 8.8 lt ortalama bana km'de 40 krs eder, po'dan %3 barokart indirimi ile. Ayda 750 km gibi yapiyorum, 40 krs'dan aylik 300 tl benzin parasi. Benim icin kabul edilebilir bir deger.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

7 lt tüketimin sebebi klima olsa gerek. genelde klima açmadan seyahat etmem.

@ercan.mustafa

Bugün yine kayseri-nevsehir arasi yol yaptim. Yolun bir kisminda klimayi actim. Dediginiz gibi klima acik olunca daha önce yakaladigim degerlerin yaklasik 1 lt kadar üstü deger cikti. Bu arada ortalama 9.5 lt'ye düstü. Suanki po fiyatina göre (4.67 tl), % 3 indirimle km'de 43 krs yakmis ki esim kullaninca ortalam 10 lt olmustu, buna ragmen ortalama 43 krs.

• günlük kullanımda ben 750 km için 200 tl lpg parası veriyorum. lpg kârını görmeniz için bir örnek vermek istedim.
  • quote:

günlük kullanımda ben 750 km için 200 tl lpg parası veriyorum. lpg kârını görmeniz için bir örnek vermek istedim.

Km'de 27 krs yapiyor, cok güzel bir deger. Km'de 15 krs tasarruf yapabilecegimi bilsem lpg taktirabilirim. Sizin kit hangi marka ve yaglama var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: SpyXTR

quote:

Orijinalden alıntı: ercan.mustafa

quote:

manuel 113 lük. bu bahsettiğiniz hızlarla 7 lt altına düşmez benim araç.

O zaman ya sizin aracta bir sorun var, yok tüm 113'lükler böyle ise 124'lükler de sadece hp artisi degil tüketimde de iyilestirmeler olmus demektir. Forumda okuduklarima göre araci alinca cok fazla yakacagini düsünüyordum ama simdi gördüm ki cok yakiyor denen cruze diger 1.6 atmosferiklerle benzer yakiyor. 7.500 km'de ilk bakima girecegim, bakimdan sonra biraz daha düserse ortalama tüketim lpg taktirmayacagim. Bakimdan sonra ortalama 8.5-9 arasina inerse benzinle kullanacagim.

ilk bakımdan sonra yaklaştık 1lt bir düşme oluyor.

Araban mı var?

Eski Cruze'cu...

cruzem yok ama yine sahip olma hayallerim var abi

lütfen deşifre etmiyelim beni

• cruze lpg de olsa fazla yakıyor bende megane 2 var 1.6bva lpg li 80tl lpg ile 360 km gidiyor. 0 cruze almayı düşünüyordum bu başlığı okuduktan sonra vazgeçtim aracım sorun çıkartmadan değişmiycem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turusan -- 20 Mayıs 2013; 16:03:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turusan

cruze lpg de olsa fazla yakıyor bende megane 2 var 1.6bva lpg li 80tl lpg ile 360 km gidiyor. 0 cruze almayı düşünüyordum bu başlığı okuduktan sonra vazgeçtim aracım sorun çıkartmadan değişmiycem.

Şehir içinde 1.6 BVA Megane 10 11lt'den aşağı yakmaz.Buda 12 13lt LPG tüketimi demektir. 13lt LPGX2.3=30kuruş yakar günlük kurdan.BVA meganın yakıt tüketiminde cruzeden bir farkı yok.Ama şehir dışı düz yol 90km sabit hızla 6lt benzin yaktırabilirsin 6X1.2=7.2lt eder. 7.2X2.3=17 kuruş yapar.

Şehir İçi LPG ile 30kuruş
    Şehir Dışı LPG ile 17 kuruş yaktırabilirsin..
  • benzinde ne yakıyorsan %30 tasarruf edersin. başka hesaba gerek yok. kaç yıl bineceğini, yılda yapacağın kilometreyi düşünerek kârını bulabilirsin.
  • 80 tl lpg ile ben de o kadar gidiyorum zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: altrea

quote:

cruze lpg de olsa fazla yakıyor bende megane 2 var 1.6bva lpg li 80tl lpg ile 360 km gidiyor. 0 cruze almayı düşünüyordum bu başlığı okuduktan sonra vazgeçtim aracım sorun çıkartmadan değişmiycem.

Şehir içinde 1.6 BVA Megane 10 11lt'den aşağı yakmaz.Buda 12 13lt LPG tüketimi demektir. 13lt LPGX2.3=30kuruş yakar günlük kurdan.BVA meganın yakıt tüketiminde cruzeden bir farkı yok.Ama şehir dışı düz yol 90km sabit hızla 6lt benzin yaktırabilirsin 6X1.2=7.2lt eder. 7.2X2.3=17 kuruş yapar.

dostum aracım şehir içi kullanımda bu kadar yakıyor şehirler arası dahada az yakar yol bilgisayarı şehir içi 9lt gösteriyor.senin yazdığın değerleri görmedim hiç en fazla 9,5lt gördüm.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: altrea

quote:

dostum aracım şehir içi kullanımda bu kadar yakıyor şehirler arası dahada az yakar yol bilgisayarı şehir içi 9lt gösteriyor.senin yazdığın değerleri görmedim hiç en fazla 9,5lt gördüm.

Beniim yazdığım değer ile senin tükettiğin değer arasında 0.5lt ile 1.5lt arası fark var.Şehir içi 9.5lt yakan 10lt de görür.

• 22 nisanda depoyu doldurup kmyi sifirlamistim. Bugun yine depoyu doldurdum. 55 lt (tam olarak 54.61 lt) benzin aldi, km saati 606 km'yi gösteriyordu, yani arac 100 km'de 9 lt benzin tüketmis, bir baska deyisle 1 lt benzin ile 11 km yol katetmis. Bu arada arac otomatik vites ve henüz 1400 km'de. Ben araci alirken 1.6 atmosferik motor oldugu icin 100 km'de 10 lt yakabilecegini düsünüyordum, tabi bu tüketim cok trafik olmayan kayseri ve kayseri -nevsehir arasi ortalama tüketimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan.mustafa -- 21 Mayıs 2013; 20:26:30 >
  • bugün işe gidebileceğim en ekonomik şekilde sürerek gittim. bilg. 6.0 lt gösterdi. soğuk motor. marşa basmadan sıfırladım. ilk 5 km şehirden ana yola çıkış ve ana yolda bolca ışık, sonrası 80-90 arası. 2000 devirde vites değişimi ve gaza olabildiğince yumuşak basış. tam kornalık yani :) klima da kapalı tabi. ama böyle gitmek her babayiğidin harcı değil.
  • 2.0 dizel cruse hb ne yakıyor arkadaşlar
  • 2.0 ın yakışı değil de vergisi mesele
    1.6 manuel . şehir dışı tüketim ortalama 7,2 lt/100km. ortalama hız 88 kmh

(standart sapmanın yüksek olduğunu belirtelim. blz resim >>>>>)

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!!

• Antalya-İstanbul-Antalya 1.600km / 97km ortalama hız / 6.2lt git-6.5lt gel
    Antalya-Kuşadası-İzmir-Antalya 1.400km / %70ş.dışı %30ş.içi / 60km ortalama hız / 7.3lt
    Antalya şehir içi kullanım / 28km ortalama hız / 9.1lt
    Antalya şehir içi kullanım / 25km ortalama hız / 9.4lt
    İstanbul sabah-akşam-köprü trafiği olmayan(E-5, Florya sahil yolu vs.) 700km kullanım / 38km ortalama hız / 8.8lt
  • quote:

Orijinalden alıntı: buuuzzz

Ortalama hızın yakıt tüketimi ile doğrudan ilişkisi olduğu fikrine katılıyorum. Tecrübelerimi paylaşayım:
    ortalama
    19 km ortalama hız yakıt tüketimi 12,5 lt.
    50 km ortalama hız yakıt tüketimi 7,5 lt
    80 km ortalama hız yakıt tüketimi 5,8 lt.
    Araç 1700 km de 2012 curze sport manuel ilk 1000 km den sonraki ölçümlerim. 80 km ortalama hız yaklaşık 200 km şehir dışı kullanımda ölçülmüştür. 50 km ortala hız şehir içi şehir dışı karışık yaklaşık 300 km de ölçülmüştür. 19 km sabit hız şehir içi yaklaşık 100 km de ölçülmüştür.

quote:

Orijinalden alıntı: buuuzzz

Panther bey 31 km ortalama hız yakıt tüketimi 9.4 lt yaklaşık 250km kullanımda çıkan sonuç tamamı şehir içi ve sakin kullanım fakat güzergahım da çok fazla yokuş iniş çıkış mevcut.

Teşekkürler.

Benim 28km ortalama ve 9.1lt olan tüketimim son dönem 26km ortalama hıza düştü ve 9.4lt ye çıktı...

Sizin tüketimde fazla yokuş, iniş, çıkış olmasa 9lt ve altını görebilirdi. Bana göre normal değerler.

*Geçen gün aynı yerde oturduğumuz komşumun 2010 Mazda3 AT Aracını kullandım.
    Araç sadece Antalya şehirçi kullanılıyor, km sıfırlama gibi bir alışkanlıkları yok. Ortalama hız 28km / 10.2lt
    Bu aracın süspansiyonları daha yumuşak ve keyifli. Ara hızlanmaları daha atak...
    Oturma ve sürüş pozisyonu Cruze'a göre rahatsız. Cruze da daha rahat ettiğimi söyleyebilirim.

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!!

• 1 aydan fazladır aradığım en sonunda istediğim fiyata başka şehirden bulup aldım cruze yakıt tüketimi iyi kide cruze bu kadar karalamışlar yoksa alamazdım ben antalyadan Eskişehir de bulduğum cruze geri dönüşteki yakıt tüketimi
    araç 2011 1,6 124 ps hb lt plus bakımları yapılmamişti gelince gülnas serviste yaptırdım
    Eskişehir çıkışda deposunu tam doldurdum Antalya girdikten tekrar doldurdum 110 tl aldı 405 km göstergede 6 lt tüketim yaziyordu ortalama hızımız 100/120 km idi arada acacı denemek için 150 ciktim ama bu araçda 150 üzeri uzun süre yapılmaz motor sesi yükseliyor yakıt olarak şehir içi bir şey şimdilik söylemek olmaz antalyada 10 lt yaksa yeter bana
  • Cruze dizel otomatik aracımla 2. 5.000 i de neredeyse bitirdim. 420 km si otoban gerisi şehir içi bol ışıklı yollar. İşyerim 10 km evime ve 11 tane ışık var. Minimum 7 sine takılıyorum. Ortalama 32.5 km hız 9 lt tüketim. Bu değer sakin ve atak kullanım karışık değerlerdir. Otoban hızım 130-150 km arasıdır.
  • korner12 kullanıcısına yanıt
    60000 km de sübap eritme sorunu sadece cruze özel bir sorun değil zaten cruze un moturu opel motorudur. sübap eritme sorunu çoğu markada meydana gelmekte çünki yeni nesil motorlarda çelik sübap yerine alaşımlı sübap kullanılmakta lpg nin yanma sıcaklığı benzine göre fazla olduğu için zaman içinde erime olacaktır ki 150000 km ye gelip hala erimeyenler var 60000 km ye geldiğinde zaten lpg kit parasını ve sübap parasını kat ve kat çıkartmış oluyor o zaman isterseniz alaşımlı sübaplar yerine çelik sübap taktırabilirsiniz. lpg yide ,aracı sıfır alırsanız 15000 km benzinde bindikten sonra taktırın çünki arabada yapım aşamasında montajdan kaynaklı arızalar 15000 km ye kadar kendini gösterir bu bütün arabalarda ve beyaz eşyalarda böyledir aynı arabayla kimi sanayiden çıkamazken kimi rutin bakımlarla yıllarca biner. Lpg taktırdığınız yerde de benzin pompasının araç tüpe geçtiğinde çalışmaması için röle olduğunu söyleyebilirler yok geri dönüş dar pompayı zorlar yakar vs.. benzinin enjektörlere baskısı yapması enjektörleri sogutmaya yardımcı olur böyle yiyicilerden uzak durun pompanın bozulmasının% 80 sebebi benzin deposunun yarım deponun altnda kullanılmasıdır yani kuru çalışması mantılı düşünürseniz araç düz yolda 90-100 km hızla 5,5 lt yakıt yakıyor ama pompa 40lt ye kadar benzin pompalamaktadır 35 i geri dönebiliyorsa 40 ı da döner @korner12

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.