Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.214
Cevap
11
Favori
391.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: g_k_h_n33

bu aracın 2010 modelı alınırmı....ya da altı..

Binlerce kişi almış kullanıyor. Neden alınmasın!
  • 2010 cruze lpg'li simit tüp ile ankara-çankırı'ya gitti geldi full depo ile
  • arkadaşlar cruze almayı düşünüyorum ...cruze lar cok yakıyor malum....acaba -1.6 benzinli 124 beygirli ,154 torklu olup tüp takılmış olan mı? yoksa
    2.0 dizel olup 163 beygirlik 3600 torklu olan mı az yakar??? ...acaba hangisini alsam yakıttan tasarruf ederim?? ikisinden birini almayı düşünüyorum...cvplrnz için tşşklr...
  • 1.4 t ile adana-Gelibolu/Gelibolu-ayvalık-adana yaptık. 80-140 km hız, klima açık, 3 kişi + ful bagaj 100 km/6.7 lt.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojana

1.4 t ile adana-Gelibolu/Gelibolu-ayvalık-adana yaptık. 80-140 km hız, klima açık, 3 kişi + ful bagaj 100 km/6.7 lt.

Yol bilgisayarındaki ortama hızı hatırlıyormusun?

Benim bir önceki 1.6 AT Cruze aynı yük şartları ile 97ortalama 6.5lt ydi...
  • arkadaşşlar Cruze almayı düşünüyorum honda civic le arasında kaldım. şu konuda yazdım durumumu siz kullanıcılar olarak bi yardım edermisiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_80614349/f_//tm.htm#80614349
  • quote:

Orijinalden alıntı: darknorrec

arkadaşşlar Cruze almayı düşünüyorum honda civic le arasında kaldım. şu konuda yazdım durumumu siz kullanıcılar olarak bi yardım edermisiniz.

Eğer aynı yaş ve km lerde CiviC bulabilirseniz lpg ye daha iyi uyumu yüzünden tercih edebilirsiniz.

*Civic ve Cruze lpg ye tam uyumludur. Tek sıkıntı subap sorunlarıdır. Cruze'da manuel subap ayrı yok, Civic 40-50.00km de bir subap
    ayarına giriyor. Lpg uygulaması yapıldığında subap ayarı 20.000km ye (hatta! bazı servislerde daha az) düşürüldüğü için subap sorunu
    oluşması maksimum seviyeye çıkıyor. Bu da halkımızda Civic de lpg sorunu yoktur, algısı yaratıyor. Cruze da duruma göre 50-60-90.000km
    gibi sorun oluşur. 1000-1500TL arası çelilk subap değişimi ile yola devam edilir.

CiviC alırsanız muhtemelen daha yaşlı ve daha fazla km yapmış, Cruze daha genç ve güncel kasa, daha az km yapmış olacaktır.

İki aracın AT versiyonuda sakin kullanım ile 10lt civarı yakar. Lpg uygulaması ile orantılı olarak aynı yakacaktır. Seçim sizin...

Yanlız şunu ifade etmek isterim; Çocuklu aileler, sedan araç tercihi yapmak istiyor. Evet bağaj geniş ama yükleme ağızların darlığı
    bebek arabası vs. koymakta zorluk yaratıyor. O yüzden geniş bağajlı HB tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: trojana

1.4 t ile adana-Gelibolu/Gelibolu-ayvalık-adana yaptık. 80-140 km hız, klima açık, 3 kişi + ful bagaj 100 km/6.7 lt.

Yol bilgisayarındaki ortama hızı hatırlıyormusun?

Benim bir önceki 1.6 AT Cruze aynı yük şartları ile 97ortalama 6.5lt ydi...

50-60 arasıydı sanırım, tabi bunların hepsi düz yol değil. Çokça iniş çıkış ve yerleşim yerlerinde harekette var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: darknorrec

arkadaşşlar Cruze almayı düşünüyorum honda civic le arasında kaldım. şu konuda yazdım durumumu siz kullanıcılar olarak bi yardım edermisiniz.

Eğer aynı yaş ve km lerde CiviC bulabilirseniz lpg ye daha iyi uyumu yüzünden tercih edebilirsiniz.

...
    Yanlız şunu ifade etmek isterim; Çocuklu aileler, sedan araç tercihi yapmak istiyor. Evet bağaj geniş ama yükleme ağızların darlığı
    bebek arabası vs. koymakta zorluk yaratıyor. O yüzden geniş bağajlı HB tavsiye ederim.

cevap için teşekkürler. açıklayıcı bir yazı olmuş. açıkçası eşim de sormaya başlamıştı o araçlar büyük değil mi? ben kullanabilir miyim diye...şimdi HB lerden bagajı büyük olanlara bakıyorum ama çoğunun bagajı çok küçük. sanırım megane ın bagajı biraz büyük. sizlerin önerebileceği HB bagajı büyük otomatik vites araç var mı?

• Ben daha önce Cruze NB kullanıyordum. Bağaj geniş, fakat yükleme girişi kalıplı eşyaları koymak için sorun yaratıyor.
    Bağaj kapağı amortisörlü olmayınca bazen içeri giren kollar tam sıkıntı oluyor.

Ben ve Eşim NB aracı zaten bize uygun bulmuyorduk. Daha önce CorsaC aracım vardı, onda bile bağaj bu kadar sıkıntı yaratmamıştı.
    O yüzden (ve birkaç yüzden daha) dolayı geçen yıl Cruze 1.6 WTCC AT SR Beyaz araç aldım. Şimdi çok rahat ve memnunuz...

Bağaj HB'e göre birazcık küçük ama kullanım alanı düşünüldüğünde daha büyük...

Şunu söyleyebilirim; Eğer bağaj kapağı tavandan tampona doğru dik iniyor ise genelde küçük oluyor.
    Eğer tavandan tampona yatay olarak inen bir şekli var ise, geniş ve ferah oluyor. Mesela, bir önceki kasa Ford Focus HB gibi...

Megane HB lerin bağajını görmedim. Ama yeterli gibi algılıyorum.
    Onun haricinde ailede Honda jazz Fun+ i-shift vardı. Kalıbından beklenmeyecek bir iç mekana ve genişliğe sahipti. Çok rahat ve ferah
    bir araç. Şimdi Civic HB Sport i-shift var. Onunda içi arka alanı ve bağajı yeterli seviyede.

Eşiniz bu araçların kullanımında rahat eder. Benim eşim Cruze NB'e göre, Cruze HB ile çok rahatım diyor. Tabi! bende...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 4 Eylül 2013; 22:24:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: joliva

bulunduğum şehirde mecburiyetlerin getirdiği güzergahlarda

30-35 gün önce ara km sayacını , ortalama tüketimi , ortalama hızı sıfırlayarak

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!!

643 ,6 km yol yaptıktan sonra elde edilen değerler bunlardır......
    28,8 ortalama hızlan
    8,2 ortalama tüketim

benim güzergahımın getirdiği ortalama hız trafik yoğunluğu budur arkadaş !!!!!! ortalama hızı 21 olan adama ben zorla cruze aldırmadım,,, benim gibi yılda 11 bin km yi geçmeyeceğini bilen adam benzinli cruze alır mı? ben aldım,,,,(3,5 yıl oldu alalı,,, resimde de 38 bin küsür yazıyor km böl 3,5'a 10800 km eder)

benzinin 5 lira olduğu bir ülkede bu koca araç şehiriçi nasıl kullanılır ???

tüm vites geçişleri 1800-2000 devirde yapılır,,,, düz yolda genelde 1500 devirde ibre sabit tutulur ,,,, rampa yokuş kalkış-tırmanma durumlarına göre bu değerler eğim katsayısına göre şöförün agresif-depresif-nominal ruh durumuna göre arttırılır.......

sonuç olarak bu değerler ultra sakin minimal gaz,, minimal hız (bırak yanından herkes geçsin!!! ammaaa asla sellekt yemeden ) ile şehiriçi gerçekleşmiştir.

yani buna normal kullanımda denmez ,,,,, biraz sabır işi desek daha doğru olur......

son olarak 28.8 ortalama hızlan arkadaşım!!!!!(bende biliyorum fabrika değerinin 9 olduğunu) ,,,,,, ondan sonra sabah akşam istanbulda padişah köprülerini dönüp dolaşıp çok yakıyor diyen arkadaşlara tek tavsiyem ,,,, cruzelarını Kasımpaşa 'dan kızaklara oturtup taksime öyle çıkarsınlar,,,,, ortalama tüketimleri sıfır gösterecektir....... (1453 den beri bu tekniği deneyen olmamıştı)

Çakmadır o fotolar.

Cruze ile bu kadar da az yakılmaz ki...

• quote:

Orijinalden alıntı: sergeant26

quote:

Orijinalden alıntı: ercan.mustafa

quote:

Orijinalden alıntı: utkuyakar

günlük kullanımda ben 750 km için 200 tl lpg parası veriyorum. lpg kârını görmeniz için bir örnek vermek istedim.

Km'de 27 krs yapiyor, cok güzel bir deger. Km'de 15 krs tasarruf yapabilecegimi bilsem lpg taktirabilirim. Sizin kit hangi marka ve yaglama var mi?

bende 450 tl yakıtla 30 tl si benzin toplamda 60km si şehir içi 200 km si bozuk yokuş ve tek gidiş gelişli yollar 2000 km yol yaptım 2011 cruze hb 1.6 lt 125 hp 450/2000=22 kr yapıyor
    Arabayı almadan önce yakıtla ilgili çok korkutmuşlardı ama 110 hp olanların çok yaktığı söyleniyor.

benimde 1900 km de 430 TL yakıt sarfiyatım var. şahsen LPG olayı dehşet bir durum. ŞEhiriçi 0,45-0,47 yakarken 0,25-0,28 aralığına düştü.
    uzunyolda ise afyondan mersin-silifke arasında sabit 110km hız araba dolu, klima full açık 450Kmde 88TL yaktım. oda 0,195 yapar 0,20 krş bile değil

şiddetle tavsiye ederim LPG olayını. Landi-renzo Evo kit + yağlama sistemi 2000TL. zaten ilk iznime çıktım yolun yarısında 2000km yaptım. birde dönüşü hesaplarsan 4000km yi bulacak.
    uzunyolda km.deki tasarrufum yaklaşık 0,16*4000= 640TL oda LPG kitinin %33eder. şimdiden LPG nin 3te1ini amorti ettim

HErkese keyifli sürüşler

• quote:

Orijinalden alıntı: umutr83

quote:

Orijinalden alıntı: sergeant26

quote:

Orijinalden alıntı: ercan.mustafa

quote:

Orijinalden alıntı: utkuyakar

günlük kullanımda ben 750 km için 200 tl lpg parası veriyorum. lpg kârını görmeniz için bir örnek vermek istedim.

Km'de 27 krs yapiyor, cok güzel bir deger. Km'de 15 krs tasarruf yapabilecegimi bilsem lpg taktirabilirim. Sizin kit hangi marka ve yaglama var mi?

bende 450 tl yakıtla 30 tl si benzin toplamda 60km si şehir içi 200 km si bozuk yokuş ve tek gidiş gelişli yollar 2000 km yol yaptım 2011 cruze hb 1.6 lt 125 hp 450/2000=22 kr yapıyor
    Arabayı almadan önce yakıtla ilgili çok korkutmuşlardı ama 110 hp olanların çok yaktığı söyleniyor.

benimde 1900 km de 430 TL yakıt sarfiyatım var. şahsen LPG olayı dehşet bir durum. ŞEhiriçi 0,45-0,47 yakarken 0,25-0,28 aralığına düştü.
    uzunyolda ise afyondan mersin-silifke arasında sabit 110km hız araba dolu, klima full açık 450Kmde 88TL yaktım. oda 0,195 yapar 0,20 krş bile değil

şiddetle tavsiye ederim LPG olayını. Landi-renzo Evo kit + yağlama sistemi 2000TL. zaten ilk iznime çıktım yolun yarısında 2000km yaptım. birde dönüşü hesaplarsan 4000km yi bulacak.
    uzunyolda km.deki tasarrufum yaklaşık 0,16*4000= 640TL oda LPG kitinin %33eder. şimdiden LPG nin 3te1ini amorti ettim

HErkese keyifli sürüşler

bence lpg kitlerine çok para ödemeye gerek yok bende atiker obd2 sistem var 1100 tl ye taktırdım çok memnunum

• Çok haklısın

Daha önce yazdıklarım içinde 4-6 kez aynı yorum da bulunmuştum.

Önemli olan; montaj ve ayar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 14 Eylül 2013; 20:42:05 >
  • Bizim komşuda da cruze var, bana diyor ki bir taksim yaptım, orada biraz gezdim 50 lira benzinle, kendimi şirinevlere zor attım diyor
  • Şirinevler E5 den Taksim git-gel 40km. Hadi! Taksimde de 10km dolanmış olsun, diyelim....

50TL / 50km = 1TL yapar.

100km de 20lt ye denk gelir...

*Komşunuza söyleyin; Fazla sallayıp, abartılı durum yaratıp kendini komik duruma düşürmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 15 Eylül 2013; 15:38:28 >
  • bu yakıt işine aklım ermiyor yaa.
    şehir içinde 25 kuruş yakanda var 40 kuruş yakanda
    şoförden değişir demeyin bu kadar farketmez.

ben şunu merak ediyorum? sıfır alınan cruze ile biraz km yapmış cruze arasında yakıtta fark oluyormu?
    ben 5 ay önce sıfır aldım. benzine dayanamadım 1500 km de lpg taktırdım brc. aracım şuan 7500 km de.
    ama yakıtta hala düşme yok. şehir içinde benzinde 13 lt yakıyordum hala benzinde 13 lt yakıyorum.
    lpg yi ilk taktırdığımda 16-17 lt yakıyordum hala 16-17 lt yakıyorum.
    bu değerler ne zaman düşecek? yada düşecekmi? düşmez diyorsanız satıcam bu yavruyu ?
    bilgisi olan varsa bi açıklama yaparsa memnun olurum
    teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnk55

bu yakıt işine aklım ermiyor yaa.

ben şunu merak ediyorum? sıfır alınan cruze ile biraz km yapmış cruze arasında yakıtta fark oluyormu?
    ben 5 ay önce sıfır aldım. benzine dayanamadım 1500 km de lpg taktırdım brc. aracım şuan 7500 km de.
    ama yakıtta hala düşme yok. şehir içinde benzinde 13 lt yakıyordum hala benzinde 13 lt yakıyorum.
    bu değerler ne zaman düşecek? yada düşecekmi? düşmez diyorsanız satıcam bu yavruyu ?
    teşekkürler..

Bakın yakıt olayını size çok basit bir mantıkla anlatayım:

Işıklarda durdunuz... Yeşil yandı 1 e attınız.. Daha araba 3000 devire çıkmadan 2 ye attınız. 2500 de 3, 2000 de 4 yaptınız mı, 1500 de 5 yaptınız mı, 25-30 kuruş yakarsınız.

Işıklarda durdunuz. Yeşil yandı 1 e attınız, araba 5000 e geldi ROOAR!! 2 ye attınız! gene 4000-5000 de 3 gene aynı devirlerde 4 yapamadan bir sonraki ışıklara geldiniz hızlı fren koydunuz yavaşlayıp durdunuz... İşte o zaman 40- 50 kuruş yaktınız...

Şehir içinde 13 litre yakıyor olmanız için sürekli yokuş yukarı gidiyor olmanız ya da yüksek devirde seri araç kullanıyor olmanız lazım... 13 litre bana çok abartı geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetxca

quote:

teşekkürler..

Işıklarda durdunuz... Yeşil yandı 1 e attınız.. Daha araba 3000 devire çıkmadan 2 ye attınız. 2500 de 3, 2000 de 4 yaptınız mı, 1500 de 5 yaptınız mı, 25-30 kuruş yakarsınız.

Işıklarda durdunuz. Yeşil yandı 1 e attınız, araba 5000 e geldi ROOAR!! 2 ye attınız! gene 4000-5000 de 3 gene aynı devirlerde 4 yapamadan bir sonraki ışıklara geldiniz hızlı fren koydunuz yavaşlayıp durdunuz... İşte o zaman 40- 50 kuruş yaktınız...

Şehir içinde 13 litre yakıyor olmanız için sürekli yokuş yukarı gidiyor olmanız ya da yüksek devirde seri araç kullanıyor olmanız lazım... 13 litre bana çok abartı geldi.

Bahsettiğiniz konuları bende biliyorum. 2500 ü geçmeden vitesi atarım. Sakin kullanır ani fren yapmam. İlk defa araba kullanmıyorum. Ekonomik sürüş adına ne gerekiyorsa yapıyorum. Ayrıca dağda yaşamıyom düzdeyim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetxca

quote:

teşekkürler..

Bahsettiğiniz konuları bende biliyorum. 2500 ü geçmeden vitesi atarım. Sakin kullanır ani fren yapmam. İlk defa araba kullanmıyorum. Ekonomik sürüş adına ne gerekiyorsa yapıyorum. Ayrıca dağda yaşamıyom düzdeyim...

Valla ben İzmir'de yaşıyorum her yer yokuş :) O yüzden özellikle çok problem yaşarız biz buralarda

Siz satın bence o yavruyu çünkü o değerler normal değil.

Syg.

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.