Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.214
Cevap
11
Favori
391.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LPG sistem ile kesinlikle işim olmaz ve zaten işin o kadar KM sine takılmıyorum(şu kadar daha az yakacak diye) yazmıştım daha önce,yıllık toplam KM kullanımım
    2500/3000KM gibi diyebiliriz,zaten son 20 yıl ortalamam da yaklaşık böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

LPG sistem ile kesinlikle işim olmaz ve zaten işin o kadar KM sine takılmıyorum(şu kadar daha az yakacak diye) yazmıştım daha önce,yıllık toplam KM kullanımım
    2500/3000KM gibi diyebiliriz,zaten son 20 yıl ortalamam da yaklaşık böyle

Yılda 3.000km için araba bile alınmaz.

Bu km'ler ile her arabaya rahat rahat binilir. Beklentinizi ve ihtiyacaınızı belirleyip seçim yapmanız yeterli gelir.
  • yaw bu devir de arabasız olmaz kardeşim az kullan-çok kullan gerçekten artık ciddi bir ihtiyaç haline geldi bu meretler
    bir de adeta "hastalık" haline geldi bunlar
  • albani kullanıcısına yanıt
    Benim ortalamam İzmir'de orta derece dur-kalk trafikte, Altınyol güzergahı kullanarak Karşıyaka-Bostanlı-Konak yollarında 8.8-9,5 litre/100 km.(1.6 124'lük motor,otomatik vites)

Trafik akışına uymak için malesef istemeyerek kalkışlarda gaza yüklenmek zorunda kalıyorum. Öyle olmasa 8,5 litreleri görürüm sanırım.

Edit:Yılda 5000 küsür km. yapıyorum,yoksa tüketim beni rahatsız edebilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shintai -- 29 Mayıs 2015; 15:36:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence bu değerler güzel,fazla takılmamak gerekiyor

ülen kötü olan şu akaryakıt fiyatları dünyanın en pahalı yakıtı bizde,nasıl iştir arkadaş,giriyorsun araba başlıklarına bütün muhabbet
    şu kadar yaktı bu kadar yakıyor üzerine arabaları attık ikinci plana yaw

bir de az yaksın diye yaptığımız atraksiyonlara bakın,korkarak gaza basıyoruz,hani sürat de iyi değil ama bu şimdiki gibi kasmamız da hiç hoş değil

haftaya İzmire memlekete geliyorum(Bergamalıyım)bakalım ne yakacak uzun yolda bu civarda arada çıktım bir yerlere ama pek anlayamadım ne kadar yaktığını!
    şöyle 400/500KM yol yapmam gerekiyor++

• Hadi benim de katkım olsun;

Kış; 8.5 lt.

Yaz; 8.1 lt.

Şehir; izmir.

Güzergah; açık-hafif yoğun.

aktarma; manuel.

Lpg yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superegoid -- 7 Haziran 2015; 10:56:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalama hız 31,6.Araç manuel.İstanbul.
    Yol Bilgisayarına göre 8,3 Lt benzin tüketmiş.
    %25 daha ekleyin Lpg'yi siz hesaplayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wetssss
    ...................................
    bu arada 1750 km uzun yol yaptım 320 tl yakıt aldım toplamda

pompa fiyatlarında farklılıklar vardı ortalama alarak hesapladığımda km de 18 kr yakmış.

yol güzergâhı T.dag-Antalya

Eskisehir kutahya Isparta uzerinden gidiş donus...110-120 km şehir dışı, sehir içi sadece güzergâhta 30-50km hızında kullandım.

aracımda landirenzo lpg var...(2011 124 hp)

alacaklara bilgi olsun...

• Merhaba.
    Geçen hafta Cuma günü 16.000 km'de bir 124 HP BENZİNLİ CRUZE SPORT PLUS AT SEDAN aldım. Şu ana kadarki benzinli yakıt sarfiyatım (1000 km oldu) ortalama 11.4 LT/100KM. Bu bu gün itibariyle bana 56 krş/km maliyet demek.
    Bugün LOVATO LPG OBD II takılıyor. Sizce KM başına maliyetim ne olacak?
  • Xtally kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hayırlı olsun. Aracı yoğun trafikte veya fazla yüklenerek kullandığınızı tahmin ediyorum. Normalde 9-10 litre arası yakar.

LPG ile bu tüketime 1,5 lt ekleyin. Yani 12-13 lt'lik bir LPG tüketiminiz olacak.

Buna göre de yaklaşık 25 ile 35 kuruş arasında bir tüketim bekleyebilirsiniz kilometre başına.(ortalama olarak).

Uzun yolda 20 kuruş ve altını görmek mümkün, 90-110 kilometre hızla seyrederek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xtally

Merhaba.
    Geçen hafta Cuma günü 16.000 km'de bir 124 HP BENZİNLİ CRUZE SPORT PLUS AT SEDAN aldım. Şu ana kadarki benzinli yakıt sarfiyatım (1000 km oldu) ortalama 11.4 LT/100KM. Bu bu gün itibariyle bana 56 krş/km maliyet demek.

Arkadaş bu 11.4lt benzine göre 14lt lpg yakar

14lt x lpg pompa fiyatı = ?

eder..

*Otomatik 124bg Cruze için 10.3lt tüketim verildiğini de unutmamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: wetssss
    ...................................
    bu arada 1750 km uzun yol yaptım 320 tl yakıt aldım toplamda

pompa fiyatlarında farklılıklar vardı ortalama alarak hesapladığımda km de 18 kr yakmış.

yol güzergâhı T.dag-Antalya

Eskisehir kutahya Isparta uzerinden gidiş donus...110-120 km şehir dışı, sehir içi sadece güzergâhta 30-50km hızında kullandım.

aracımda landirenzo lpg var...(2011 124 hp)

alacaklara bilgi olsun...

İyimiş bu değerler de :)

ben istanbul antalya, araç 4 kişi bir bebek + bagaj gırtlak dolu olarak 1750 km de 390 tl yaktım. dönüşte klima sürekli açık.

aracım 2.0 dizel otomatik.

• Natsukaw.S kullanıcısına yanıt
    Kalabalık olarak gidince, uçağa verilecek paradan daha uygun oluyor. Maşallah diyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: shintai

Kalabalık olarak gidince, uçağa verilecek paradan daha uygun oluyor. Maşallah diyeyim.

Aynen hocam, gerçi iki kişi gidilse hem kişi sayısında ki azlık hem bagaj azlığı yakıtıda ona göre düşürürdü sanırım.
  • 2013 cruze 1,6 LT almayı düşünüyorum ne dersiniz

• zelle4761+ Z kullanıcısına yanıt
    Ana konuya yazabilirseniz,uygun cevaplar alabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=30883332&p=1#30883332

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: Xtally

Merhaba.

Arkadaş bu 11.4lt benzine göre 14lt lpg yakar

14lt x lpg pompa fiyatı = ?

eder..

*Otomatik 124bg Cruze için 10.3lt tüketim verildiğini de unutmamak lazım.

2 kez depo doldurdum su anda da üçüncü depoyu kullanmaya başladım. Sarfiyat 315 km/45lt depo civarinda oldu...

• Xtally kullanıcısına yanıt
    Onlarca defa ölçtüm. Kullanım alışkanlıklarımı hiç değiştirmeden 2011 AT aracım şehir içi standart 12,5-13 litre LPG yakıyor. İnmiyor, çıkmıyor. Bu da günün koşullarında km'de 28 - 30 kr LPG tüketimi eder.

• Aşağı yukarı benzer sarfiyalar. LPG montajını yapan Lovato bayisi sarfiyatının 1000 km kullandıktan sonra biraz daha iyileşeceğini söyledi. Umarım olur.

• 140 TL 750 Km şehir dışı(tam iki depo lpg) 120 cc sabit (80kmsi şehir içi) ->>> km sarfiyatı:0,186 krş - 2.20 lpg lt fiyatı. (4 kişi 4 valiz klima 400km açık)

Şehir içi ölçüm yapmadım ama benzini de katarsak 24 25 krş arası

oldukça memnunuz ailecek
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.