Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.214
Cevap
11
Favori
390.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bayram boyunca yakit tuketim verimi paylasayim:

Bursa-Aydin (trafik yogun ama aliciydi) tum tatil boyunca burada gezis.

Aydin-Bursa (tum yol dur kalk ilerledi hatta Susurluktan sonrasi 3.5saat surdu. Artik sol ayagim bedenimden ayrildi gibi hissettim. Oncesinde de bosluklarda da 120-160arasi ilerledim)

Ortalama tuketimim 8.5Litre

5 kisi + Girtlak Bagaj + Continental Sport Contact 5 Lastik ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar birçok mesajı okudum vakit buldukça da okumaya çalışıyorum fakat netleştiremediğim bir husus var.

cruze 1.6 benzinli istanbul şehir içi trafikte kaç litre yakıyor ?
    10 litre üstü diyenler gördüm, 40-45 kuruş diyenler gördüm (9 litreye falan gelir) tam rakam nedir acaba yol bilgisayarı veya kendi hesabınızda.

laguna 2005 1.6 kullanıyorum istanbul içinde yoğun trafikte 9.2lt yakıyor.
    çekiş olarak düşük devirde ve düşük hızda cansız ama devrini aldımı uçuyor.
    cruze da benzer karakterde anladığım kadarıyla.
    d sınıfında uygun fiyatıyla en sıcak gelen araç cruze şu an benim için.
    renodan geçecek birisi için şaşıracağım kısımlar nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: orcnd

arkadaşlar birçok mesajı okudum vakit buldukça da okumaya çalışıyorum fakat netleştiremediğim bir husus var.

cruze 1.6 benzinli istanbul şehir içi trafikte kaç litre yakıyor ?
    10 litre üstü diyenler gördüm, 40-45 kuruş diyenler gördüm (9 litreye falan gelir) tam rakam nedir acaba yol bilgisayarı veya kendi hesabınızda.

laguna 2005 1.6 kullanıyorum istanbul içinde yoğun trafikte 9.2lt yakıyor.
    çekiş olarak düşük devirde ve düşük hızda cansız ama devrini aldımı uçuyor.
    cruze da benzer karakterde anladığım kadarıyla.
    d sınıfında uygun fiyatıyla en sıcak gelen araç cruze şu an benim için.
    renodan geçecek birisi için şaşıracağım kısımlar nedir ?

Tüketim değeri hangi şehirde ve o şehirdeki hangi şartlar altında, hangi sürücü profili ile kullanıldığı ile doğru orantılı.
    İstanbul kocaaa şehir. Aracın hangi bölgede, hangi saatlerde, hangi trafik baskısında, hangi kullanıcı tarafından kullanılacağı dikkate alınmalı.

9-10 lt de yakar 12lt de 13lt de...

Kendi aracınızın teknik değerleri ve tüketimi ile Cruze'un kileri karşılaştırın, kullanım durumu ile birleştirin kabaca ortaya çıkacaktır.

*yakıt fiyatları değişken olduğu için, krş verilerini dikkate almayın.
    * Cruze D sınıfı değil C sınıfıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Alt motor yenilendikten sonra yakit tuketimi paylasmamistim.

Depo Doldur/Bosalt/Doldur seklinde olcumlendi.

Lastik: Sport contact 5 (215/50R17)
    Ortalama hiz: 38.2km/h
    Ortalama tuketim: 7.7L
    Odenen ucret: 243lira
    Alinan yakit litresi: 55litre (tabanca atinca birakildi)
    Gidilen mesafe: 696.1km

Hesap makinasiyla hesaplamamdan cikan 0.2litrelik bir fark yani 7.9litre. Kullanim guzergahim ortalama hizdan da anlasilacak sekilde genelde akici trafikte gerceklesti. 130km/h ile gittigim an'da oldu dur/kalk yaptigim an'da.

Once ki depolarda da elde ettigim sonuclari her ne kadar bunun gibi ayrintili olmasa da ekleyeyim:

Ortalama hiz: 24.2km/h
    Ortalama tuketim: 9.1litre

Ortalama hiz 16km/h
    Ortalama tuketim: 11.3litre

Ekleme: Bursa

• 2013,5 otomatik / 1.6 Tartarini kit
    280 km 63 tl
    Ort. Hız : 40 km
    Ankara

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yol bilgisayarı şu anda 12lt göstermekte . Güzergah 4km ev okul.
  • Yakıt olarak bende aracı şuan test aşamasındayım.

1.4t Lpg'li araç yol bilgisayarında 7.8lt gösteriyor ortalama değer şehir içi kullanımda (trafiğin yoğun olmadığı)

Benim full depo dolumu ile hesapladığım krş değeri yol bilgisayarıyla uyuşuyor.

Uzun yolda deneme şansım olmadı ama 6-6.5 tl'ye düşer gibi geliyor. (Normal kullanımda)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root16 -- 29 Ekim 2015; 0:24:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: root16

Yakıt olarak bende aracı şuan test aşamasındayım.

1.4t Lpg'li araç yol bilgisayarında 7.8lt gösteriyor ortalama değer şehir içi kullanımda (trafiğin yoğun olmadığı)

Uzun yolda deneme şansım olmadı ama 6-6.5 tl'ye düşer gibi geliyor. (Normal kullanımda)

lpg yi yol bilgisayarının gösterdiği kadar mı yakıyorsunuz? Eğer öyleyse 7,8lt lpg/100km çok iyi bir değer
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanbaran

quote:

lpg yi yol bilgisayarının gösterdiği kadar mı yakıyorsunuz? Eğer öyleyse 7,8lt lpg/100km çok iyi bir değer

Şehir içi için mümkün değil. Lpg hesabı için üzerine -kabaca- %20 koymak lazım. Tabi, diğer depo doldur boşat gibi gözlemler ile kontrol etmek gerek.

7.8lt lik benzin tüketimine etki eden yol/şehir/kullanım ve özellikle ortalama hız verisini de bilmek lazım.
    Bu yukarıdaki veriye göre hareket etmek ve "budur" demek yanlışı verir.

• Ortalama hız değerine bakmadım. Yakıt aldıktan sonra sıfırladım. Bir dahaki sefere bakarım.

LPG deposu 37 litre

84tl'ye depo dolduruldu

463 km yol yapıldı.

18.1 kuruş gibi bi değer çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: hakanbaran

quote:

Şehir içi için mümkün değil. Lpg hesabı için üzerine -kabaca- %20 koymak lazım. Tabi, diğer depo doldur boşat gibi gözlemler ile kontrol etmek gerek.

7.8lt lik benzin tüketimine etki eden yol/şehir/kullanım ve özellikle ortalama hız verisini de bilmek lazım.
    Bu yukarıdaki veriye göre hareket etmek ve "budur" demek yanlışı verir.

Hocam yukarıda yazdım değerleri.

• quote:

Ortalama hız değerine bakmadım. Yakıt aldıktan sonra sıfırladım. Bir dahaki sefere bakarım.

LPG deposu 37 litre

84tl'ye depo dolduruldu

463 km yol yapıldı.

Bu hesaba göre 8lt lpg tüketmiş. Araç yol bilgisayarında 7.8lt yazıyor ise, aynı değer olamayacağı için 2sinden birisi yanlış...
    Lpg ölçümünü doğru kabul edersek -ki lt/tüketim/fiyat belli- yol bilgisayarı yanlış diyelim.

Bu 8lt lpg'yi yakalayabilmek için, şehiriçinde 6.5-6.7lt benzin tüketen bir araç olması gerek.

Genel olarak Cruze'lar 6.5lt lik benzin tüketimi değerini şehir dışı ortamında yakalar.

Sizinki de şehiriçi değerinden daha çok şehirdışı trafiği ağırlıklı gibi(Uzun yola gider gibi değil de daha çok otobanda sürüş diyelim).
    Yani ortalama hız bilinebiliyor olsaydı ona oran ile şehiriçi/karma/şehirdışı ibarelerinden birisini net olarak kullanmak mümkün olurdu.

Bir daha ki sefere ortalama hızı da not alırsanız daha faydalı olur. Tam bir ölçüm için benzin ile ve lpg ile 2-3 kere(depo) test etmek lazım.

Ama! Netice olarak her zaman kullanımınız bu değeri veren bir sürüş ve yol şekli ise, gayet güzel. Sizi üzmeyecek demektir.

• quote:

quote:

Ortalama hız değerine bakmadım. Yakıt aldıktan sonra sıfırladım. Bir dahaki sefere bakarım.

LPG deposu 37 litre

84tl'ye depo dolduruldu

463 km yol yapıldı.

Bu hesaba göre 8lt lpg tüketmiş. Araç yol bilgisayarında 7.8lt yazıyor ise, aynı değer olamayacağı için 2sinden birisi yanlış...
    Lpg ölçümünü doğru kabul edersek -ki lt/tüketim/fiyat belli- yol bilgisayarı yanlış diyelim.

Bu 8lt lpg'yi yakalayabilmek için, şehiriçinde 6.5-6.7lt benzin tüketen bir araç olması gerek.

Genel olarak Cruze'lar 6.5lt lik benzin tüketimi değerini şehir dışı ortamında yakalar.

Sizinki de şehiriçi değerinden daha çok şehirdışı trafiği ağırlıklı gibi(Uzun yola gider gibi değil de daha çok otobanda sürüş diyelim).
    Yani ortalama hız bilinebiliyor olsaydı ona oran ile şehiriçi/karma/şehirdışı ibarelerinden birisini net olarak kullanmak mümkün olurdu.

Bir daha ki sefere ortalama hızı da not alırsanız daha faydalı olur. Tam bir ölçüm için benzin ile ve lpg ile 2-3 kere(depo) test etmek lazım.

Ama! Netice olarak her zaman kullanımınız bu değeri veren bir sürüş ve yol şekli ise, gayet güzel. Sizi üzmeyecek demektir.

Yakıt değerini genelde kontrol ederim. Aracı yeni aldığım için 2 sefer lpg tankını doldurabildim.

Bir sonraki sefere daha hassas ölçüm yapacağım.

Yazığım değerler Şehir içinde yapıldı. Daha önce belirttim trafik yoğun değil. Otobanda yada şehir dışı bir yol değil hocam.

1.4T Araçların şehir içi kitabı değeri 7.4lt gözüküyor. Tutturmak zor olabilir tabi. Şehir dışı 4.6lt.

• quote:

quote:

quote:

LPG deposu 37 litre

84tl'ye depo dolduruldu

463 km yol yapıldı.

Yakıt değerini genelde kontrol ederim. Aracı yeni aldığım için 2 sefer lpg tankını doldurabildim.

Bir sonraki sefere daha hassas ölçüm yapacağım.

Yazığım değerler Şehir içinde yapıldı. Daha önce belirttim trafik yoğun değil. Otobanda yada şehir dışı bir yol değil hocam.

1.4T Araçların şehir içi kitabı değeri 7.4lt gözüküyor. Tutturmak zor olabilir tabi. Şehir dışı 4.6lt.

Benim kafa hep 1.6 değerlerine yönleniyor.

Şehir içinde, trafik durumuna maksimum dikkat/sakin sürüş/cut off dikkat vs. 7.4lt tutturmak mümkün, 1.6 Atmosferik ile de
    teknik veriyi tutturan arkadaşlarımız oldu. Şehir şartları ve kullanıcının sürüş karakterine bağlı.

• Yaklaşık 1 yıldır BRC ile kullanıyorum aracı, 16 bin km oldu LPG ile. İlk 10 bin KM'de yol bilgisayarının gösterdiği benzin tüketiminden yaklaşık %30-35 arası fazla litre LPG tüketiyor. 10 bin km sonra filtre değişimi için gittiğimde sorduğumda normal olduğunu söylediler, şu an hala %30 civarında fazla yakıyor. Başka servise de gitmedim. Kontrol edilmesi ya da dikkat edilmesi gereken bir şey var mıdır?
  • serji kullanıcısına yanıt
    Aracınız kaç model kaç beygir?

• quote:

Orijinalden alıntı: serji

Yaklaşık 1 yıldır BRC ile kullanıyorum aracı, 16 bin km oldu LPG ile. İlk 10 bin KM'de yol bilgisayarının gösterdiği benzin tüketiminden yaklaşık %30-35 arası fazla litre LPG tüketiyor. 10 bin km sonra filtre değişimi için gittiğimde sorduğumda normal olduğunu söylediler, şu an hala %30 civarında fazla yakıyor. Başka servise de gitmedim. Kontrol edilmesi ya da dikkat edilmesi gereken bir şey var mıdır?

%30-35 çok, %20 ençok %25 olmalı. % arttıkça ekonominin anlamı kalmıyor.

Zengin karışımdır, ayarlayabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: pvnrt34

2012 1.6 124HP.

quote:

Ben de aynısını düşündüm ama 2 farklı zamanda sorduğumda aynı cevabı verince bir şey demedim. Dediğiniz gibi tekrardan bu konuyu vurgulayarak düzeltmelerini söylerim öyleyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serji

quote:

Orijinalden alıntı: pvnrt34

2012 1.6 124HP.

quote:

Ben de aynısını düşündüm ama 2 farklı zamanda sorduğumda aynı cevabı verince bir şey demedim. Dediğiniz gibi tekrardan bu konuyu vurgulayarak düzeltmelerini söylerim öyleyse.

Kardes senin gene iyi. Benimki uzunyolda bile sabit 10 lt lpg yakiyor. Hizim yada ortalama tuketimim ne olursa olsun. Memleketim karabukte bulundugum ilce eflaniden merkeze gidip geliyorum bos fakat yokuslu inisli yol. Cihaz 7 civari gosteriyor ama 10lt lpg yakiyor.uzun yolda 6.1 civarina dustu gene 10lt yakti. Isin ilginci ekotec motor 100le gitsemde ayni yakiyor 120 ile de. Lpg ayari yaptirdim bir hava girisi yanlis yerdeymis onu duzelttirdim arac zengin karisimdaymia yuzde on kistirdim ayrica yazilim attirdim aracin lpg tuketimi yine ayni tek yazilimdan memnun kaldim. Eskiden yakiyor fakat gitmiyordu simdi ayni miktar yakiyor fakat gidiyor arac serilesti

• hakanbaran kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de Karabük'e giderken 7 litre civarı oluyor benzin tüketimi lpg de 9 - 9.5 litre civarında. Tabi şehir içinde daha fazla oluyor ama dediğim gibi benzin lt / lpg lt yaklaşık %30-35 daha fazla yakıyor. Ben de lpgde 9'un altına düşmedim hiç diyebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.