Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.214
Cevap
11
Favori
390.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serji

Hocam ben de Karabük'e giderken 7 litre civarı oluyor benzin tüketimi lpg de 9 - 9.5 litre civarında. Tabi şehir içinde daha fazla oluyor ama dediğim gibi benzin lt / lpg lt yaklaşık %30-35 daha fazla yakıyor. Ben de lpgde 9'un altına düşmedim hiç diyebilirim.

Dikkatli bir sürücünün şehir dışı güzergah da yakacağı benzin 6.5lt dir, iyi ayar ve yumuşak kullanım ile lpg ile yakacağı da 8lt dir.

Sizin 9lt lik lpg tüketimi o kadar da çok değil. Güzergah ve kullanım şeklinden dolayı +1/1.5lt lpg her zaman kabul edilebilir bir rakam.

Sürüşünüzü yumuşatıp, ayar/bakım durumlarını dikkate alırsanız 8-8.5lt lpg tüketimini görebilirsiniz.
    Ama bence 1-1.5lt için kasmaya da gerek yok. Araç kullanma keyfini öldürüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız, çok yumuşak ve sakin bir sürüş tarzım yok o yüzden yakıt tüketimini çok önemsemiyorum. Dediğiniz gibi küçük bir miktar için değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serji

Hocam ben de Karabük'e giderken 7 litre civarı oluyor benzin tüketimi lpg de 9 - 9.5 litre civarında. Tabi şehir içinde daha fazla oluyor ama dediğim gibi benzin lt / lpg lt yaklaşık %30-35 daha fazla yakıyor. Ben de lpgde 9'un altına düşmedim hiç diyebilirim.

Usta bazen cozum bulamiyoruz demisti. Artik takmiyorum yapacak bisey yok elimden geleni yaptim :)

Aracla ilgili bir pm gonderdim size cevaplayabilirmisiniz

• Yazilim, lpg ayari ve Lpg girisinin yuzde on kisilmasi sonucu son durum.

26,2 lt lpg ile 320km. Ankara eflani\karabuk. 60km ankara sehirici kalan sehirlerarasi. 8,2 lt lpg yapiyor onceden 10 10.5 yakardi.

Yol bilgisayari 6,6lt benzin ve 67km ortalama hiz gosterdi

• Cruze ile bravo arasında kaldım lpgli kullanacağım. Yakıt lpgdr nasıldır? Birde lpgdr subap erimesi olayı var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Cruze ile bravo arasında kaldım lpgli kullanacağım. Yakıt lpgdr nasıldır? Birde lpgdr subap erimesi olayı var mı?

Sakin bir kullanıcı ise MT araç da şehir içinde 11↔12 lpg tüketir(25-28km ort. hız gibi).
    Subap sorunu var. 40.000km de yada 80-90.000km lerde de yaşayan mevcut. 1.200TL gibi bir masrafı var.

*Bravo da aynen Cruze gibi kıymeti bilinmeyen güzel bir araç. Ama Cruze donanım/güvenlik/yaş/km vs. her zaman öne geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Cruze ile bravo arasında kaldım lpgli kullanacağım. Yakıt lpgdr nasıldır? Birde lpgdr subap erimesi olayı var mı?

Sakin bir kullanıcı ise MT araç da şehir içinde 11↔12 lpg tüketir(25-28km ort. hız gibi).
    Subap sorunu var. 40.000km de yada 80-90.000km lerde de yaşayan mevcut. 1.200TL gibi bir masrafı var.

*Bravo da aynen Cruze gibi kıymeti bilinmeyen güzel bir araç. Ama Cruze donanım/güvenlik/yaş/km vs. her zaman öne geçer.

Daha önce c sınıfında Stilo kullandım ş.içi 9 ş.dışı 8litre LPG tüketimim oluyordu. Cruze stilodan fazla yakar mı?

Birde bu cruze donanımları çok karışık geldi. Cruise control hangi donanımdan itibaren standart? Esp falan standartöı cruzede ?

• quote:

quote:

quote:

Daha önce c sınıfında Stilo kullandım ş.içi 9 ş.dışı 8litre LPG tüketimim oluyordu. Cruze stilodan fazla yakar mı?

Birde bu cruze donanımları çok karışık geldi. Cruise control hangi donanımdan itibaren standart? Esp falan standartöı cruzede ?

O aracı kullanmadığım için tam olarak bilemem ama kullanım şekli ve şehir yapısı/şehir trafiği ile ilgili bir durum.

Benim 9-9.5Lt aralığında yakan 2 adet AT Cruze aracım vardı. Lpg montajı yaptırsam, olacağı 11lt gibi olurdu.
    Manuel için de 10lt desek(benim şartlarımda) kullanıdığınız stilo ile 1-1.5lt fark aralığına denk gelir. Bence araç
    donanımları düşünüldüğünde kabul edilebilir.

CC 2011 model yılı itibari ile 124bg modellerde standart oldu. Güvenlik donanımları tüm versiyonlar da standarttır.

Ön bilgi için konunun ilk mesajı daha iyi fikir verecektir.
    http://forum.donanimhaber.com/m_30883332/tm.htm

Tüketim örnekleri için de bu konuyu geriye doğru tarayıp kullanıcı örneklerine bakmak faydalı olur.

• arkadaşlar merhaba. Cruze neden ucuz sizce ? tek dezavantajı çok yakması mı?
    Lpg ile kullanan arkadaşlar lpg de sorun yaşıyor musunuz?
  • Cruze çok yakıyor diyenlere AStra J 1.6 edition

• quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

Cruze çok yakıyor diyenlere AStra J 1.6 edition

1.6 Atmosferiklerin tüketimi genel olarak böyle, ortalama hız/kullanım şekli/Şehir yapısı vs. ile değişiklik gösterir.
    Mazda3/Civic/Astra yada diğer benzerleri, hepsi aynı. Olacağı -+1lt dir o...

Yıllardır Opelin kullandığı 1.6 motorların(benzer kilolara sahip) tüketimi 8-10lt arasında gezinirken, Cruze da kullanılan aynı motordaki
    9-10lt lik tüketim milletin ağzına sakız oluyor? İlginç!..

• astra J edition (en boş donanım) 1.6 benzinli

milletin aldığı , en dip fiyattan anlaşabildiği , bayilerin anca masa başında bıraktığı tutar GÜNCEL olarak 50450 TL , bir iki kişi 50.000 netten fiyat almış....

astra J nin resimdeki 21,9 ortalama hızla tükettiği bu 11,9 değerini cruzela kıyaslayıp kesin cruze 15,9 yakarcılar ya da feyk yaktımcılar hep oldu...biz 28 ortalama hızla 8,7 yakınca cruze fanatiği olduk... 21,9 ortalama hızım hiç olmadı !!! zaten olacağını bilsem niye cruze'a zıplayayım ,,, gider 900 cc reno kliyo alır bide lpg atar biner geçerim...

50 bine edtition 1.6 J kasa benzinli astra .... sıfır tabi alan hayrını görsün

http://forum.donanimhaber.com/m_104084097/mpage_4/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: joliva

astra J edition (en boş donanım) 1.6 benzinli

milletin aldığı , en dip fiyattan anlaşabildiği , bayilerin anca masa başında bıraktığı tutar GÜNCEL olarak 50450 TL , bir iki kişi 50.000 netten fiyat almış....

astra J nin resimdeki 21,9 ortalama hızla tükettiği bu 11,9 değerini cruzela kıyaslayıp kesin cruze 15,9 yakarcılar ya da feyk yaktımcılar hep oldu...biz 28 ortalama hızla 8,7 yakınca cruze fanatiği olduk... 21,9 ortalama hızım hiç olmadı !!! zaten olacağını bilsem niye cruze'a zıplayayım ,,, gider 900 cc reno kliyo alır bide lpg atar biner geçerim...

50 bine edtition 1.6 J kasa benzinli astra .... sıfır tabi alan hayrını görsün

http://forum.donanimhaber.com/m_104084097/mpage_4/tm.htm

Vay bee! 2012 Temmuzunda HB WTCC AT SR araca 40.200TL vermiştim. Boş manuel araca 51-52.000TL fiyat çekiyorlar, o da bulabilirsen??
    Şimdi, 2. elde aynı motorlu Full dolu Cruze için 35-40.000TL istenince "fazla o fiyat" diyenler çıkıyor!!.

O araba kaç yakacak 9-10lt. O da sakin normal kullanım ile ancak..
    Cruze 9-10 lt yaktımı "tü kaka", anlamak zor?

Neyse! Yıllardır söyler dururuz; Teknik değerleri yazıyor, konu içinde tüketim ve performans örnekleri bolca mevcut.
    Kişi kendi hesabını yapsın öyle alsın, sonradan zırlamanın manası yok.

Halen mevcut kasa satışta olsa ve 1.6 boş Astra'ya 50.000, 1.6 dolu Cruze'a 50.000 fiyat çekseler.
    Bizim millet Astra'ya koşar, o iyi kaçar yakıtı normal olur, lpg desen uyumludur. Cruze yine çok yakar az kaçar, lpg'si subap sorunlu olur!

• Arkadaşlar İzmir'de olup gaz ayarında işinin ehli olan, önerebileceğiniz biyer var mı? Anlamıyorum fazla şimdi gitçem baştan savma yapacak adam..

Lovato marka lpg ama marka farketmiyor heralde ayar için.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

Cruze çok yakıyor diyenlere AStra J 1.6 edition

1.6 Atmosferiklerin tüketimi genel olarak böyle, ortalama hız/kullanım şekli/Şehir yapısı vs. ile değişiklik gösterir.
    Mazda3/Civic/Astra yada diğer benzerleri, hepsi aynı. Olacağı -+1lt dir o...

Yıllardır Opelin kullandığı 1.6 motorların(benzer kilolara sahip) tüketimi 8-10lt arasında gezinirken, Cruze da kullanılan aynı motordaki
    9-10lt lik tüketim milletin ağzına sakız oluyor? İlginç!..

arkadaşım ben istanbul'da yaşıyorum ve bu hızları yaptığım çok oldu ancak hiç bu kadar yakmadı eski aracım stilo 1.6. bu kadar ağır hızlarda bile max 12-13 lt yaktı. astra'nın da ondan fazla yakacak hali yok. bu tüketim normal değil.

• Sonunda 2010 LS AT alarak aranıza katıldım.

İlk yol deneyimim uzun oldu. Gaziantep-İzmir arası yaklaşık 1150KM yol yaptım. Değerler, ortalama hız 99.4KM, ortalama yakıt tüketimi 6.4LT. LPG ile yaptım yolu ama bilgisayar benzin üzerinden değerlendiriyor sanırım, çok emin olamadım. Benzin olsa mantıken 5LT civarına düşmesi gerekecek, eğer öyleyse bir kat daha sevineceğim. (:

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
  • Barlas kullanıcısına yanıt
    Bu ortalama ile 6.4lt tüketim benzin hesabı, 8lt gibi lpg tüketmiştir,

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. İlk otomatik araç ve sürüş deneyimimdi, araca alışana kadar yakıt yüksek olur diyordum. Bu hesaba bakarak, benzin ile gelseydim 4.25TL pompa fiyatıyla ortalama 27kr/km görünüyor ki çok tatmin edici.

Özellikle sizin yazılarınızı takip ediyordum uzun süredir, bu aracı almamda çok faydanız dokundu. Teşekkürler.
  • Barlas kullanıcısına yanıt
    Yardımımız oldu ise ne mutlu bizlere...
    Hayırlı oldun, güle güle kullanın.

Araca alışınca değerler oturur. Otomatik ile -az yakacağım diye kasmadığınız sürece- 6.5lt gibi yakar. Uzun yol tüketimlerinde pek üzmez zaten.

Kullanıma dikkat ederseniz şehiriçinde de makul seviyelerde seyreder.

• uzun yolda yol bilgisayarına göre 10 lt altına düşüremedim.

Filtreler bakımlar bujiler değişmesine rağmen !
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.