Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.214
Cevap
11
Favori
390.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hoksi

uzun yolda yol bilgisayarına göre 10 lt altına düşüremedim.

Filtreler bakımlar bujiler değişmesine rağmen !

Aracınızın motor hacmi, yaşı, km si, tüp takılı olup olmadığı ve aracınızda kullandığınız lastik ebatı konusunda bilgi verirseniz belki yardımcı olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: urfes

quote:

Aracınızın motor hacmi, yaşı, km si, tüp takılı olup olmadığı ve aracınızda kullandığınız lastik ebatı konusunda bilgi verirseniz belki yardımcı olabilirim.

1,6 125BG 26000 KM ,lpgli ve 215/50/R17 de lastik ebatları
  • quote:

quote:

quote:

Aracınızda lpg varsa araç yazılımı ile oynanmış olabilir. Lpg yazılımı ve gaz ayarı uygun yapılmamış olması yüksek ihtimaldir. Tabi burada lpg işçiliği ve yazılım işini yapacak olan ustanın bilgi tecrübesi önemli.
    İlk yapmanız gereken test amacıyla 2-3 depo benzinde aracınızı kullanmak. Benzine geçtikten sonra servise giderek aracınızın orjinal yazılımını kontrol ettirin yada tekrar yüklettirin. Yazılım bozulmuş olabilir. Akabinde aracınızı sadece en az 2-3 depo benzin kullanarak yakıt ortalamanıza bakın. Yakıt ortalaması olması gereken değerlere geldi ise lpg sisteminizi işinin ehli başka bir lpg ustasına göstererek aracınıza uygun tekrar gaz ayarı ve yazılım attırın. Aracınız benzinde fabrika değerlerine yaklaşmıyor ise tekrar bana dönün diğer yapmanız gerekenleri söyliyeceğim. Aracınızın km ve yaşına bakılırsa büyük ihtimalle lpg sisteminde sorun varmış gibi görünüyor.
    Ayrıca aracı kullanırken benzinli atmosferik araçlarda devri 2500—3000 devir aralığında, rampa çıkarken en yüksek torku verdiği devire yakın aracı kullanmak aracınız için en ideal yakıt tüketimini sağlayacak ve motorunuzu yormayacaktır.

• 1.6 124bg olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

1.6 124bg olacak.

Bu önemli ayrıntı için teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aracınızda lpg varsa araç yazılımı ile oynanmış olabilir. Lpg yazılımı ve gaz ayarı uygun yapılmamış olması yüksek ihtimaldir. Tabi burada lpg işçiliği ve yazılım işini yapacak olan ustanın bilgi tecrübesi önemli.
    İlk yapmanız gereken test amacıyla 2-3 depo benzinde aracınızı kullanmak. Benzine geçtikten sonra servise giderek aracınızın orjinal yazılımını kontrol ettirin yada tekrar yüklettirin. Yazılım bozulmuş olabilir. Akabinde aracınızı sadece en az 2-3 depo benzin kullanarak yakıt ortalamanıza bakın. Yakıt ortalaması olması gereken değerlere geldi ise lpg sisteminizi işinin ehli başka bir lpg ustasına göstererek aracınıza uygun tekrar gaz ayarı ve yazılım attırın. Aracınız benzinde fabrika değerlerine yaklaşmıyor ise tekrar bana dönün diğer yapmanız gerekenleri söyliyeceğim. Aracınızın km ve yaşına bakılırsa büyük ihtimalle lpg sisteminde sorun varmış gibi görünüyor.
    Ayrıca aracı kullanırken benzinli atmosferik araçlarda devri 2500—3000 devir aralığında, rampa çıkarken en yüksek torku verdiği devire yakın aracı kullanmak aracınız için en ideal yakıt tüketimini sağlayacak ve motorunuzu yormayacaktır.

Aslında durum şöyle
    Lpg de defalarca ölçtüm 100km de 10 lt uzun yolda tüketimim var.

Ama yol bilgisayarida 10.5lt göstermekte

Garibime giden bu.

Bu arada tüm ölcumler uzun yolda 100-110km arasi hizlarda olculdu.

• hoksi kullanıcısına yanıt
    Kişinin kullandığı aracı bilmesi/tanıması açısından önemlidir, doğru bilgi...

• Barlas kullanıcısına yanıt
    İlkay hocam hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle
  • RevivaL kullanıcısına yanıt
    Sağol Faruk hocam. Daha iyisi senin olsun inşallah. (:
  • ülkemizde fiyatlar bu denli yüksekken cruize fiyatlarının bu denli düşük olması sadece chevrolet'in servis ağının yetersiz olması ve türkiye pazarından çıkması mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barlas

Sağol Faruk hocam. Daha iyisi senin olsun inşallah. (:

hayırlı olsun sayın yöneticimiz. görüşlerinizi paylaşır mısınız bizimle de . sizi chevrolet' e iten sebep neydi acaba.
  • overdozz kullanıcısına yanıt
    2010 ve üzeri, sedan, otomatik ve 30bin bütçe sınırında alınabilecek başka araç yok hocam. Kaldı ki Cruze'a ilk çıktığından beri iç geçirerek bakardım, şimdi nasip oldu. (:
  • Yol bilgisayarı ile başım dertte sürekli sakin kullanımda şehir arası yolda 9 lt altına inemiyorum millet 5.1 lt gördüm diye fotoğraf paylaşıyor.Tamam Lpg ile tam değerler yakalanamıyor ama bu kadar fark olması normal mi ?

40 lt lpg ile de 350 km yol yapıyorum ...Çıkamadım işin içinden ?
  • quote:

Yol bilgisayarı ile başım dertte sürekli sakin kullanımda şehir arası yolda 9 lt altına inemiyorum millet 5.1 lt gördüm diye fotoğraf paylaşıyor.Tamam Lpg ile tam değerler yakalanamıyor ama bu kadar fark olması normal mi ?

KM/MİL ayarı ile oynamadınız dimi?
  • quote:

quote:

Yol bilgisayarı ile başım dertte sürekli sakin kullanımda şehir arası yolda 9 lt altına inemiyorum millet 5.1 lt gördüm diye fotoğraf paylaşıyor.Tamam Lpg ile tam değerler yakalanamıyor ama bu kadar fark olması normal mi ?

Hayır oynamadım değerler km ye ayarlı
  • quote:

quote:

quote:

Onun dışın da başka bir şey aklıma gelmiyor. Sol koldaki MENÜ tuşundan yine de kontrol edin.
    Eskiden "çok yakıyorum" diye gelen bazı arkadaşların hatası olduğu görüldü. Aracı almadan önce kurcalanmış olabilir.

Uzun yol tüketiminin abuk bir sürüş ve yol şartı olmadıkça 9lt benzin çıkması/göstermesi mümkün değil.
    Ben 9.5lt yi AT araç ile şehir içinde yakıyordum. Uzun yol ise 6.5lt yi geçmez di.

Bu hesaplara göre lpg taktırsam, olacağı; 11lt / 8lt olurdu.

Haa! tabi başka kullanıcı başka şartlar ile bu değerlerin üzerine çıkabilir, o da ayrı bir konu.

• quote:

Düşük yakmak sabır işidir. İlk önce düz yada az eğimli yolda son viteste 85-90 km/h ile gitmeniz, rampa aşağı inerken vitesi boşa atmadan viteste motor kompresyonu ile inmeniz,rampa çıkarken en yüksek torka ulaşabildiğiniz en yüksek viteste çıkmanız koşulu ile yakıt sarfiyatını düşürmeniz mümkündür. Ayrıca arabada ki yük yakıt sarfiyatını etkileyen önemli nedenlerden birisidir. Araç yakıt tüketim değerleri hesaplanırken sadece şoför dahil edilir yük olarak. Ayrıca aracınızda kullanmakta olduğunuz tüm elektrkli cihazlar yakıt sarfiyatına olumsuz etki eder. Örneğin farlar,teyp,klima,silecekler, cam rezistansı gibi. Lastik hava basınçlarının uygun olmaması da yakıtı etkiler. Bu arada aracınızda orjinal jant ve lastik ebatının kullanılmaması da yakıtı etkilemektedir. Bazı kimseler sırf görüntü güzel olsun diye 16 jant arabaya 18 jant kullanmakta yada 205 tabana 240 veya daha yukarı lastik ebatı kullanmaktalar. Bunun yanında uygun motor yağı kullanılmaması,gaz kullanımından dolayı subaplarda meydana gelmiş olan deformasyon,hava filresi,bujiler,yakıtın kalitesi ve lpg ayarının iyi yapılmamış olması da yakıt sarfiyatının yüksek olmasına etkendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urfes -- 22 Şubat 2016; 0:07:52 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Onun dışın da başka bir şey aklıma gelmiyor. Sol koldaki MENÜ tuşundan yine de kontrol edin.
    Eskiden "çok yakıyorum" diye gelen bazı arkadaşların hatası olduğu görüldü. Aracı almadan önce kurcalanmış olabilir.

Uzun yol tüketiminin abuk bir sürüş ve yol şartı olmadıkça 9lt benzin çıkması/göstermesi mümkün değil.
    Ben 9.5lt yi AT araç ile şehir içinde yakıyordum. Uzun yol ise 6.5lt yi geçmez di.

Haa! tabi başka kullanıcı başka şartlar ile bu değerlerin üzerine çıkabilir, o da ayrı bir konu.

Sırf ölçüm için hatta ekonomi kasmak için 110 nu geçmedim ki ortalama deyim 100 km civarı gittim İzmir'e. 8,7 civarıydı sanırsam ilk ışıklarda 9 ları gördü.
    Zaten yol bilgisayarına göre lpg tüketimi mi de tutmuyor hatta neredeyse yol bilgisayarı lpg tüketimi mi birebir gösteriyor.

Yol bilgisayarına göre 10 lt desek aşşağı yukarı 12-13 lt lpg yakmam lazım ama yakmıyorum.Lpg de tüketim şehir dışı yine 90 110 arası 10 lt ki bu da çok..

Çözemedim tüm filtreleri, yağ, bujiyi değiştirdim lpg bakımı yapıldı başka neresine baktırmam gerek acaba?

yarın bir 120 km civarı yol yapacağım ardına fulleyip yeniden lpg tüketim değerlerini yazarım.Ayrıca aracı teslim aldım geçen hafta sözüm vardı fotoğraflarını paylaşacaktım ufak tefek yerler içime sinmesede sonuç bu şekilde

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 22 Şubat 2016; 1:35:15 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sırf ölçüm için hatta ekonomi kasmak için 110 nu geçmedim ki ortalama deyim 100 km civarı gittim İzmir'e. 8,7 civarıydı sanırsam ilk ışıklarda 9 ları gördü.
    Zaten yol bilgisayarına göre lpg tüketimi mi de tutmuyor hatta neredeyse yol bilgisayarı lpg tüketimi mi birebir gösteriyor.

Yol bilgisayarına göre 10 lt desek aşşağı yukarı 12-13 lt lpg yakmam lazım ama yakmıyorum.Lpg de tüketim şehir dışı yine 90 110 arası 10 lt ki bu da çok..

Çözemedim tüm filtreleri, yağ, bujiyi değiştirdim lpg bakımı yapıldı başka neresine baktırmam gerek acaba?

yarın bir 120 km civarı yol yapacağım ardına fulleyip yeniden lpg tüketim değerlerini yazarım.Ayrıca aracı teslim aldım geçen hafta sözüm vardı fotoğraflarını paylaşacaktım ufak tefek yerler içime sinmesede sonuç bu şekilde

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!!

Bahsettiğin sürüş şekli ve hız ile bu rakamların çıkmaması gerek. Araç yol bilgisayarı ile benzin tüketimi birbirini tutmuyor ise
    servise gidip kontrol ettirmekte fayda var.

Benzin hesabın da depoyu fulleyip 100-150km sonra tekrar fulleyip(2 kere) gösterge ile depoyu kontrol etmek lazım.
    Depo hesabında doğruluk var ama göstergede sapma var ise, sorun yol bilgisayarındadır.

Ama lpg hesabında da fazla rakamlar çıkıyor ise o zaman lpg kitini bir gözden geçirip ayarına baktırmak lazım, zengin karışım ile ayarlı olabilir.

*Resimlerden tam anlayamadım ama pek sorun yokmuş gibi, çok göze batmıyor ise bırak öyle kalsın.

• Bugün sırf ölçüm için hususi yol yaptım sonuç yine hüsran.Gittim lpg ayarı da yaptırdım en son sabit hız 90 da 9- 10 litreleri gösteriyordu yol bilgisayarı kapattım sinirden.

Aşşağıdaki fotoğraflar 100 sabit hız cruise açık bir şekilde gittim geldim durum burda

ORTALAMA HIZ 62 KM ORTALAMA TÜKETİ 10,5

mesafe
     CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!!

ortalama hız

ortalama tüketim

ve en acısı sabit 90 km hız tüketim 8,7lt !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 22 Şubat 2016; 20:54:41 >

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.