Şimdi Ara

Crypto Mining Balonu Patlıyor! Balon Fiyatlı Ekran Kartlarını Almayın! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
414
Cevap
5
Favori
26.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
122 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nva Bx

beter olun asosyal tayfa

adam gta oynuyamıyor diye konu açmış şaka gibi

sizin 10 yılda kazanamadığınızı ben btc ile 1 ayda kazanıyom beter olun allahın fakirleri

ispat?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5C67CB8A5 -- 6 Şubat 2018; 5:31:16 >

• Hayaller hayaller, çatır çatır o kartları gidip alacaksınız kim 100 tl az satıyor 200 tl daha aşağı veriyor gidip çatır çatır alacaksınız.. Ki satarlar mı bilmem bu iş borsa hala neyi anlamıyorsunuz artış olduğu gibi düşüşte olacak önemli olan kimlerin altında kaldığı kimlerin üstte ezdiği bir sistem bu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guanzo

quote:

beter olun asosyal tayfa

sizin 10 yılda kazanamadığınızı ben btc ile 1 ayda kazanıyom beter olun allahın fakirleri

ispat?

Ne gerek var ispata bu dediğini yapan Türkiye 'de binlerce insan var Dünya 'da da sayı 6 milyonu geçti..

• quote:

Orijinalden alıntı: LittleHawk

İnsanlar altından kağıt paraya geçerken de sorunlar oluştu

Bazıları değersiz kağıt parçası nasıl altının yeri alabilir dedi

Tarih tekrarlardan oluşur

Dijital para devrimi ne zaman ve nasıl olur bilemiyorum ama OLACAK

Bu bitcoin de olabilir paypal da daha ismini bile bilmediğimiz belki 20 yıl sonra ortaya çıkacak bir teknoloji de...

Evet bende bunu anlatıyorum kabullenemeyenlere ya da zamanında bitcoin almamış 80 k 'ya dayanınca birileri kazanıyor diye ağlayanlar var batsın beter olsun diyenler var işte onlara diyorum ki kredi kartı çıktığı zamanda herkes ben kağıt para veririm karşılığında mal alırım diyen kafalardan bugün Türkiye 'de 20 40 milyon dan fazla kredi ve / veya nakit kart kullanan insan sayısına geldik..

• quote:

Orijinalden alıntı: KortX

Bankaya borçlandığımı kim söyledi? Çalışmaya bir yeri olmayan insan, kolay yoldan para nasıl kazanırım kafasındaki insanların yapacağı iştir mining. Banka ile, kredi kartı ile, kağıt para ile nasıl kıyaslıyorsunuz anlamış değilim. Bu o sistemlerden çok farklı... Kağıt paralar devletlerin hazinesindeki altın miktarına göre basılır. Bitcoin'de böyle birşey yok. Banka dediğin sistem zaten ayrı birşey. Bitcoin hiçbir şey üretmeden para kazanmaktır. Hiçbir şey üretilmeden kazanılan para da değer kaybetmeye mahkumdur.

Ne diyorsun sen yaa.. Paypal ilk çıktığında kim ipliyordu a firmasının çıkardığı bir şey idi sonra firmalara reklam verdi artı ücretsiz işlem yapacağım dedi paranı ben garanti altına alacağım dedi satıcı ile alıcı arası güven sistemi kurdu ne oldu paypal cı oldu herkes aynı şey mastercard ve visa içinde geçerli onların arkasında altını olan devletler mi var yoksa başka bir şey mi yooo bu sefer de b firması çıkıyor bak elimde manyetik bir kart buna para yüklüyorsun bak bu atm btm buradan gidip çekiyorsun komisyon almayacağım yeni çünkü bu daha sonra dükkanın birine gidiyor al sana da pos cihazı bak kartla gelenlere alkış veriş yaptıracaksın ben sana parayı hesabına geçeceğim sana puan da vereceğim sistem tanınması için diye diye herkesin cebinde visa mastercard doldu. Bu coin işi de böyle bir şey ama anlayana daha yeni olduğu için kabullenemiyorsunuz.. Kredi kartlarını yıllar önce Türkiye 'ye girdiği zaman bedavaya veriyorlardı işlem ücretleri alınmıyordu masraf yoktu neden milletin eli alışsın sonra herkes vazgeçemez oldu dükkanlar da müşteriler de heee şimdi geçir geçirebildiğini haline geldi ne oldu coin sistemi çıktı masrafsız ücretsiz para transferi üret al sat bu da ileride belki paralı olacak ama millete tanıtabilmek için reklam reklam yapacaksın yapacaksın ki adı olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: alperend

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alperend

alışılagelmiş para birimlerinin ne eksiği varmış bu coinlerden.

iki adamın oturup kazıyıp kazıyıp elde ettiği kodların ne değeri var.

eğer bu bu coinler gerçekten para yerine geçecek ise kazıyamayan adamlar napıcak? hani nerede antikapitalizm? asıl bu coin işinde ben kapitalizmin doruk noktasını görüyorum kimse kusura bakmasın.

çökmeye mahkum bi sistem.

eğer gerçekten para yerine geçicekse herkese eşit dağılması gerekir, bilgisayarda iki donanım ile elde edilmemesi gerekir. bu nedenle ancak bu sisteme inananlar arasında kıymet görecektir, birbirlerine alıp satabilirler bunun dışına çıkamaz. bu tıpkı kumarhanedeki pullar gibi değer gören bişey yani sadece kumarhanesinde değerli.

bir kara cahil gördüm sanki

git 2 satır makale oku allahın cahili

ne cahilliği kardeş, herkes pc kullanmayı bilmek zorundamı, anlamayanın suçu ne.

bu iş sadece buna inananları değer verenleri kapsar dedim herkesi kapsamaz.

ürettiğiniz kodların ancak alıcısı olduğu müddetçe bi değeri olur.

dünyada değer verme birimi altındır, bunun yansımasıda dolardır. bunun yerine hiç bişey geçemez. evrensel olan budur. coin evrensel değil, bununla uğraşan kitle ile sınırlıdır. şu an kazıyıp satabiliyosan ne mutlu sana. ama bunun bi sonu var.

Bu işin nasıl sonu var bu iş 1000 kişi den 6 milyon insan sayısını geçmiş son mu bu şimdi yarın 60 milyon olursa son mu olacak öbürgün 600 milyon insana ulaşınca son mu olacak işte olmuyorr para da böyle idi altın da dolar da kredi kartı da şimdi de coin.. Dediklerinin ya da dediklerimin ne olacağını zaman gösterecek bekle ve gör 9 yıl olmuş yok olmamış sistem bir demeyle yok olacak haa..

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

Orijinalden alıntı: Guanzo

quote:

beter olun asosyal tayfa

ispat?

Ne gerek var ispata bu dediğini yapan Türkiye 'de binlerce insan var Dünya 'da da sayı 6 milyonu geçti..

Asgari ücret ile çalışan insanlar ev ve araba almak için yaşlanana kadar eziyet çekmek zorunda.

Böyle 1 yatırıp 1000 alan tipler varsa adalet nerede? Başlarım böyle sisteme!

• 8000'ken böyle konuları görüp yazın almadım 83.000 TL'yi gördü şimdi 24.000'e düşmüşken alayım diyordum yine böyle konuları gördüm yine almaya yemedi amaan 1 haftaya 50.000 olur yine üzülür geçerim yatırım böyle riskle olur zaten ya batarsın ya çıkarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Hayaller hayaller, çatır çatır o kartları gidip alacaksınız kim 100 tl az satıyor 200 tl daha aşağı veriyor gidip çatır çatır alacaksınız.. Ki satarlar mı bilmem bu iş borsa hala neyi anlamıyorsunuz artış olduğu gibi düşüşte olacak önemli olan kimlerin altında kaldığı kimlerin üstte ezdiği bir sistem bu..

Ederinden tabii ki 100 lira altına veren varsa alacağız. Ama normalde 1500-1600 olması gereken gtx 1070'i adam şişirmiş olduğu 3500 fiyatından 3300'e koysa hatta 2000'e de koysa almayacağım.

Bu biraz da bitcoincilerin olayına benziyor bitcoin 10k ya düştüğünde herkes "ulan tekrar yükselecek alalım" deyip kredi çekip girmişti ama daha da dibe düştü. Ekran kartları da öyle olacak başta 2000 lere kadar düşecek gtx 1070 ler herkes ooo iyi düştü tekrar yükselebilir alalım derken bir diğer ikinci ele ürün koyanlar daha de ucuza koyacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O kadar sevinmeyin. Benzer tablo geçen sene de yaşandı. Coin fiyatlarındaki düşüş için şöyle düşünebilirsiniz : "Balinalar piyasadan para topluyor". Ayrıca düşüş alım fırsatı olarak görülüyor :)

En son 6 ay kadar önce "mining bitti, fahiş fiyata kart almayın." dendiğinde Nvidia 1060 6GB serisi tek fanlı mini kartlar 1300-1500 TL civarıydı. Ondan bi 6 ay kadar önce de aynı kart 1000 TL civarıydı. Şu an 2400-3000 TL'den arası.

Yaklaşık 1 ay (Marttan) sonra bu düşüş yükselişe geçip ve dip fiyatın 200-300 TL daha artma ihtimali var. Bu yüzden insanları yönlendirirken dikkatli olun.

YTD
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

quote:

Orijinalden alıntı: Backy

O kartları ellerinde patlattığımızda esas feryatlarını duyacağız, şurda 1-2 sene önce hayatında ilk kez ekran kartı görmüş cahillerin bilmişliklerinden kurtulmamız yakındır,sahibindende satmaya çalışıyorlar ''para basma makinelerini'' şu sıralar, satış sebeplerini keyifle okumak için;
    https://www.sahibinden.com/ekran-karti-masaustu?sorting=price_desc

Ya koyacak yerleri yok satıyorlar , ya sistemi toplamışlar hiç çalıştırmamışlar biz toplayıp satıyoruz diyorlar,ya da tak fişi ayda 3000-4000 bassın yazmışlar kimse de demiyor e birader sen niye çalıştırmıyosun vs vs.

Bu minerların şefkatle kucaklanıp! grafiklerin ultraya alınacağı günler yakındır.

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-1070-ti-ekran-karti-hazirda-40-adet-525522813/detay

elinde 40 adet 1070 ti var

Çok değil yakın zamanda 1500tl den fazlaya satılmayacak bu kartlar.

• 15 Yıllık mühendisim okudum ettim bu crypto işini kimse şu soruya cevap veremedi: Bu crypto para insanlığın hangi sorununu çözüyor? Neyi daha kolay yapmamızı sağlıyorda buna yatırım yapıp gelecekte artmasını bekliyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: interwap

O kadar sevinmeyin. Benzer tablo geçen sene de yaşandı. Coin fiyatlarındaki düşüş için şöyle düşünebilirsiniz : "Balinalar piyasadan para topluyor". Ayrıca düşüş alım fırsatı olarak görülüyor :)

En son 6 ay kadar önce "mining bitti, fahiş fiyata kart almayın." dendiğinde Nvidia 1060 6GB serisi tek fanlı mini kartlar 1300-1500 TL civarıydı. Ondan bi 6 ay kadar önce de aynı kart 1000 TL civarıydı. Şu an 2400-3000 TL'den arası.

Yaklaşık 1 ay (Marttan) sonra bu düşüş yükselişe geçip ve dip fiyatın 200-300 TL daha artma ihtimali var. Bu yüzden insanları yönlendirirken dikkatli olun.

YTD

Geçen sene ne zaman %310 lara kadar düşmüş?

2013den bu yana oransal olarak en büyük düşüş

İşiniz gücünüz çok bilmişlik algıcılık

• 2014 senesinde kazıp biriktirdiğim btc ler ile geçen sene 2017 eylül ayında Antalya'dan 500m2 arsa aldım, üzerine 2 katlı ufak bir ev 100m2 nede güneş enerji panelleri kurdum. Yaklaşık 10kwa lık bir üretimim var. Elimde 50 tanede ekran kartı var bir çoğu 570-580 kapalı bir oda sisteminde çalıştırıyorum, duvarları mermer ve klima var.
    Kimi o para ile dükkan aç eleman çalıştır istihdam et diyebilir, fakat şu başlığı açan arkadaşın zihniyeti gibi arkadaşlar piyasada oldukça makineler ile çalışırım daha iyi. Ekran kartı ile mining yapanlara saldırıyor, sanki sadece Türkiye'de fiyatlar arttı, sanki sadece gpu fiyatları arttı. uzun sözün kısası BTC bitti ETH devam o biter monero devam.
  • etherum 580 e düşmüş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozfidelio

15 Yıllık mühendisim okudum ettim bu crypto işini kimse şu soruya cevap veremedi: Bu crypto para insanlığın hangi sorununu çözüyor? Neyi daha kolay yapmamızı sağlıyorda buna yatırım yapıp gelecekte artmasını bekliyoruz?

Yurtdışına para ticareti?

• Donanımhaber anasayfada ikisi bir programını izliyor mu bu madenciler. Enis ne kadar doğru söyledi geçenlerde. Herkesin aynı anda zengin olduğu bir sistem olmadı olmayacak. Oldu ki 1 btc 100 bin dolar oldu. Toplam piyasa değerini hayal bile edemiyorum. Dünyadaki nakit rezervi geçtim tüm kripto piyasasını sadece btc ye yetmez o zaman. SORUYORSUNUZ HERKES PARA KAZANIYOR. YAHU SİZ BENİM 10 YILDA KAZANDIĞIM PARAYI 1 AYDA KAZANIYO OLSANIZ ŞUAN BURADA YORUM YAZMAK YERİNE BAHAMALARDA FALAN TATİLDE OLMANIZ GEREKİRDİ. BAZI İNSANLARIN YÜZÜNE GERÇEKLERİ VURMAK GEREK. İŞTE BU KÜÇÜKKEN AİLESİ VE ARKADAŞ ÇEVRESİ TARAFINDAN EZİLMİŞ, KENDİNİ İSPAT EDEMEMİŞ, ÖZGÜVEN SORUNU YAŞAYAN HAYALPERESTLERİN KLAVYE İLE BULUŞMASININ ÜRÜNÜDÜR. BAŞKA BİR AÇIKLAMASI YOK

Birde kalkmış kudurun yazıyolar. Yok arkadaş işte iq seviyesi sınırlı insanla tartışma da yapılmıyo. Adam iki kelimeyi birleştirip cümle kuramayacak kapasitesizlikte. Cevap veremiyor. Hayalini kurduğu, yaşamadığı ve asla yaşayamacağı hayatı ile kalkmış ahkam kesiyo. Aynaya bakın azcık. Parayı götüren götürdü. Şuan madencilik mega holding dolandırıcılığından farksız. Batan herkes diğerini de yanına çekmeye çalışıyor. Reklam yapıyor ki malı değer kazansın zararı azalsın. Parayı elektrik ucuz, kur farkı olmayan ülkelerde bu işi profesyonelce yapan kazanıyo. Benim ülkemin sakar şakirleride rüya görüyor

• Kripto paralar değer kaybettikçe kârlılık azalacak ve işi bırakıp bütün kartlarını 2. El satışa sunacaklar o zaman herşey daha kötüye gidecek bu sefer ucuz fiyata haşat olmuş ekran kartları piyasaya dolacak
  • Şuan 200 dolar seviyelerinde olması gereken ekran kartları 400 lü rakamlarda dolanıyor, Bu saltanat uzun sürmez umarım.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.