Şimdi Ara

CRYSIS 2 İÇİN? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
2.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kerem91

quote:

Orijinalden alıntı: SpeEd_67

yrıca ben elimde olan core 2 quad q6600 ve sapphire hd 4670 ultimate kart ile

çözünürlük arkadaşla aynı

battlefield 3 ü medium-high ayarlarda ort 30 min 25 ile
    gta 4 ü hepsi high 4x ile max 45 min 23 ort 32 ile
    crysis 2 yi medium ayarlarda 29 fps akıcı
    crysis i high ayarlarda (no aa) akıcı oynuyorum

hd 4670 al fazla masrafa sokma kendini zaten bir bir buçuk sene sonra sistem toplarsın paşalar gibi oynarsın

edit: imla

farkları söyliyim ;

1. seninkisi core 2 "quad" benimkisi duo

2. seninkisi hd4670 benimkisi ati 3400

evet ben de crysis i bu makineyle iyi oynuyodum ama, (http://www.systemrequirementslab.com ta oynuyor olmam gerekirdi tabi ) çok fazla kasıyodu.

peki HD5750 desem ne dersiniz?

en iyi karar bu sisteme fazla yatırım yapmayın

• @hsnksy92

arkadasin dedigi dogru kardesim

eski sistemim seninkiyle cok benzer ve ona hd 4850 almistik zamaninda. Suanda o sistemde 1280x1024 cozunurlukte full oynuyorm hmde takilmadan :)))

Sana onerim sunlar

powercolor hd 4850
    sapphire hd 5770

Bunlardan fazlasini alsan bile fazla artis goremezsin kardesim. Cunku diger bilesenlerin belli :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crixaxusak

@hsnksy92

arkadasin dedigi dogru kardesim

eski sistemim seninkiyle cok benzer ve ona hd 4850 almistik zamaninda. Suanda o sistemde 1280x1024 cozunurlukte full oynuyorm hmde takilmadan :)))

Sana onerim sunlar

powercolor hd 4850
    sapphire hd 5770

Bunlardan fazlasini alsan bile fazla artis goremezsin kardesim. Cunku diger bilesenlerin belli :))

ne demiş abi o arkadaş valla bulamadım eski sistemine sadece ekran kartı mı ekledin?

bi de "Bunlardan fazlasini alsan bile fazla artis goremezsin kardesim. Cunku diger bilesenlerin bell :))" dediydin gerekirse bileşen de değişirik hacıee sorduydum başka bişeye gerek var mı diye gerek yok dediler ondan. (ram cpu vs vs)

• Işlemciniz bütün oyunlar için yeterli. Ram de öyle. Bir sıkıntı yok. Sadece çok kötü bir grafik kartınız var. Yeterli bir 400watt güç kaynağına 70 80tl diyelim. Bir de 170e his5770 iceq alın. Başka video oynatıcılar deneyin. Full Hd videoda sıkıntı kalmaz. Oyunu da medium ayarlarda Gayet akıcı oynayabilirsiniz

Edit: Monitör çözünürlüğünüz çok yüksek değilse full bile oynarsınız işlemciye çok yüklenmeyen çoğu oyunlarda full grafik keyfi yaşayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CVenturas -- 29 Temmuz 2012; 6:10:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CVenturas

Işlemciniz bütün oyunlar için yeterli. Ram de öyle. Bir sıkıntı yok. Sadece çok kötü bir grafik kartınız var. Yeterli bir 400watt güç kaynağına 70 80tl diyelim. Bir de 170e his5770 iceq alın. Başka video oynatıcılar deneyin. Full Hd videoda sıkıntı kalmaz. Oyunu da medium ayarlarda Gayet akıcı oynayabilirsiniz

Edit: Monitör çözünürlüğünüz çok yüksek değilse full bile oynarsınız işlemciye çok yüklenmeyen çoğu oyunlarda full grafik keyfi yaşayabilirsiniz.

ohh be hay Allah razı olsun arkadaş ben bi foruma daha sordum, kimse demiyor ki "bütün parçalar tam, ekran kartın eksik." diye. soruyorum herkes ekran kartından bahsediyor. bi yükten kurtardınız beni hocam ama yine de eksik/fazla iki nokta buldum;

1. herkes 500W diyo, siz 400W diyorsunuz,

2.hd5750 alcaktım son kararımdı, (daha önce 10 kadar kart daha önerildi, ancak ben crysis 2 fps tablolarına bakarak bu kararı vermiştim.) şimdi hocam, hiç gündemde olmayan bir kart da siz önerdiniz

3. monitör çözünürlük, 1380x768. ama neden çok yüsek olmasın dediniz onu anlamadım zaten işlemci en fazla %50 civarı çalışıyor. ama gpu şu an bile (sadece browser açıkken) %51de çalışıyor. tabii bu oranlar crysis 1 ve vrysis warhead oynarken.

• Size sadece ekrankartı ile güç kaynağı önermemiz , diğer parçaların yeterli olması demek zaten.
    HD 5750 yerine biraz daha ekleyerek 5770 en matklısı olur, 400W power bu kart için yeter ama sürekli power değiştirmek istemiyorsan 500w veye üzeri almalısın ki ileriye dönük olsun.

Şuan piyasadaki en ucuz hd 5770 225 Lira + 100 Lira da güç kaynağı desek : 300 Lira.

Benim önceki önerimde : Hd 4870 + highpower 500w : 200 Liraydı..

Aynı performans için sadece sıfır ürün diye 120 Lira fazla vermeye değer mi ?

Edit : Bu arada kartı sattım , psu duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnksy92 -- 30 Temmuz 2012; 2:42:12 >

• quote:

quote:

Işlemciniz bütün oyunlar için yeterli. Ram de öyle. Bir sıkıntı yok. Sadece çok kötü bir grafik kartınız var. Yeterli bir 400watt güç kaynağına 70 80tl diyelim. Bir de 170e his5770 iceq alın. Başka video oynatıcılar deneyin. Full Hd videoda sıkıntı kalmaz. Oyunu da medium ayarlarda Gayet akıcı oynayabilirsiniz

ohh be hay Allah razı olsun arkadaş ben bi foruma daha sordum, kimse demiyor ki "bütün parçalar tam, ekran kartın eksik." diye. soruyorum herkes ekran kartından bahsediyor. bi yükten kurtardınız beni hocam ama yine de eksik/fazla iki nokta buldum;

1. herkes 500W diyo, siz 400W diyorsunuz,

2.hd5750 alcaktım son kararımdı, (daha önce 10 kadar kart daha önerildi, ancak ben crysis 2 fps tablolarına bakarak bu kararı vermiştim.) şimdi hocam, hiç gündemde olmayan bir kart da siz önerdiniz

3. monitör çözünürlük, 1380x768. ama neden çok yüsek olmasın dediniz onu anlamadım zaten işlemci en fazla %50 civarı çalışıyor. ama gpu şu an bile (sadece browser açıkken) %51de çalışıyor. tabii bu oranlar crysis 1 ve vrysis warhead oynarken.

Hocam 80+ bir 400watt güç kaynağı yeterli olacaktır. Ama benim amacım sadece şimdilik yetsin diye almak değil, ileriye dönük düşünüyorum derseniz yine 80+ 500 550 watt güç kaynaklarını tavsiye ederim. His iceQ eskiden çok beğenilen bir soğutucuydu şimdilerde his kendini bize çok göstermiyor. His 5770 iceQ fiyat/performans oranı yüksek ve kaliteli bir kart. Oyunlarda gayet yeterli de olacaktır. Zaten öneriler genel olarak kademe kademe 5770 6850 7850 diye gidiyor. Kafanız rahat olsun. Benim önerim budur hocam

Edit: Hocam monitör çözünürlüğü ne kadar fazla olursa karta o kadar yük biner. Sizin çözünürlüğünüz çok iyi. Daha yüksek çözünürlüklere alışmazsanız ekran kartına her zaman az para verir oyunlardan çok performans alırsınız. Demek istediğim oydu. Kafanıza takılan herhangi bir şey olursa çekinmeyin hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CVenturas -- 30 Temmuz 2012; 3:53:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

Size sadece ekrankartı ile güç kaynağı önermemiz , diğer parçaların yeterli olması demek zaten.
    HD 5750 yerine biraz daha ekleyerek 5770 en matklısı olur, 400W power bu kart için yeter ama sürekli power değiştirmek istemiyorsan 500w veye üzeri almalısın ki ileriye dönük olsun.

Şuan piyasadaki en ucuz hd 5770 225 Lira + 100 Lira da güç kaynağı desek : 300 Lira.

hocam estağfirullah alınganlık yapmayalım ben kötü amaçla söylemedim zaten. genelde kalabalık olmasın diye bi mesajdan 2-3 soru soruyorum sadece 1. soruya cevap alıyorum da o yüzden özellikle belirttim

bu arada "biraz daha ekleyerek" dediğiniz 100tl yapıyor yani yarısı.bu güç kaynakları kaçar kaçar gidiyo acaba? 400-500-?? sonra? yani ona göre bi hesap yapmam gerekebilir

valla hocam k.bakma dediğim gibi çok çeşitli öneriler geliyor, genelde birbirini tutmadığı içn ben de hazıya alamıyorum valla özür
    quote:

Hocam 80+ bir 400watt güç kaynağı yeterli olacaktır. Ama benim amacım sadece şimdilik yetsin diye almak değil, ileriye dönük düşünüyorum derseniz yine 80+ 500 550 watt güç kaynaklarını tavsiye ederim. His iceQ eskiden çok beğenilen bir soğutucuydu şimdilerde his kendini bize çok göstermiyor. His 5770 iceQ fiyat/performans oranı yüksek ve kaliteli bir kart. Oyunlarda gayet yeterli de olacaktır. Zaten öneriler genel olarak kademe kademe 5770 6850 7850 diye gidiyor. Kafanız rahat olsun. Benim önerim budur hocam

Edit: Hocam monitör çözünürlüğü ne kadar fazla olursa karta o kadar yük biner. Sizin çözünürlüğünüz çok iyi. Daha yüksek çözünürlüklere alışmazsanız ekran kartına her zaman az para verir oyunlardan çok performans alırsınız. Demek istediğim oydu. Kafanıza takılan herhangi bir şey olursa çekinmeyin hocam

şu 80+ nın artısı ne oluyor ben pek anlamam söylemiştim

his iceq soğutucu mu, soğutucu+kart mı? ben de biraz bakmaya çalıştım da pek bişi bulamadım bu kartla ilgili. bi yandan öneri gelmesine seviniyorum, bi yandan üzülüyorum hocam yaa çünkü hep yeni altyernatifler çıkıyor tamm aldım diyorum 2 hafta daha araştırma gerekiyor önceki mesajda dediğim gibi o seçtiğim kartı (5750) crysis 2 fps tablolarına bakarak karar vermiştim. bu önerdiğiniz kartta da benzer bir araştırmayaptım fakat fps tablosu falan görmedim.link vermek konusunda pek bilgim yok ama şu başlık da benimdir yani onlar önermişti bana;

http://www.chip.com.tr/forum/crysis2-3-battlefield3-pes12-vs-icin_t247309.html

hatta orda 3. sayfada bi arkaşda 2 tane kartı karşılaştırmış biri de bu 5750;

http://www.hwcompare.com/1325/radeon-hd-4850-1gb-vs-radeon-hd-5750-1gb/

• quote:

quote:

Size sadece ekrankartı ile güç kaynağı önermemiz , diğer parçaların yeterli olması demek zaten.

hocam estağfirullah alınganlık yapmayalım ben kötü amaçla söylemedim zaten. genelde kalabalık olmasın diye bi mesajdan 2-3 soru soruyorum sadece 1. soruya cevap alıyorum da o yüzden özellikle belirttim

bu arada "biraz daha ekleyerek" dediğiniz 100tl yapıyor yani yarısı.bu güç kaynakları kaçar kaçar gidiyo acaba? 400-500-?? sonra? yani ona göre bi hesap yapmam gerekebilir

valla hocam k.bakma dediğim gibi çok çeşitli öneriler geliyor, genelde birbirini tutmadığı içn ben de hazıya alamıyorum valla özür
    quote:

şu 80+ nın artısı ne oluyor ben pek anlamam söylemiştim

his iceq soğutucu mu, soğutucu+kart mı? ben de biraz bakmaya çalıştım da pek bişi bulamadım bu kartla ilgili. bi yandan öneri gelmesine seviniyorum, bi yandan üzülüyorum hocam yaa çünkü hep yeni altyernatifler çıkıyor tamm aldım diyorum 2 hafta daha araştırma gerekiyor önceki mesajda dediğim gibi o seçtiğim kartı (5750) crysis 2 fps tablolarına bakarak karar vermiştim. bu önerdiğiniz kartta da benzer bir araştırmayaptım fakat fps tablosu falan görmedim.link vermek konusunda pek bilgim yok ama şu başlık da benimdir yani onlar önermişti bana;

http://www.chip.com.tr/forum/crysis2-3-battlefield3-pes12-vs-icin_t247309.html

hatta orda 3. sayfada bi arkaşda 2 tane kartı karşılaştırmış biri de bu 5750;

http://www.hwcompare.com/1325/radeon-hd-4850-1gb-vs-radeon-hd-5750-1gb/

Hocam günaydın Kusuruma bakmayın hocam dalıyorum ara ara. His 5770 iceQ iyi soğutuculu bir kart. 5770 zamanında da oldukça çok tercih edildi. Yani Ati/Amd Radeon Hd 5770. Testlere bu ad üzerinden daha kolay ulaşabilirsiniz. İceQ bunun farklı soğutuculu hali gibi düşünülebilir. 80+ uluslararası olarak çok benimsenen bir sertifika. Verimlilik sertifikası olarak geçer. Ayrıca 80+ powerlar'ın üzerinde yazan değerlere genellikle güvenebilirsiniz. Dediğim gibi 5770 ve kaliteli 500 veya daha üstü 80+ sertifikalı bir power ile güzel bir upgrade yapabilirsiniz

• 4650 hd çalıştrıyordu
  • quote:

quote:

''Ne demiş abi o arkadaş '' demişsin.. Bende ne dediğimi belirttim, alınganlık yok ortada

hd 5770 200 Lira, peki hd 5750 nerede 100 yüz lira ? Yarısı demişsin

''Power kaçar kaçar gidiyo, 80+ ne demek '' gibi sorduğuna göre kendin hiç araştırmıyorsun, bunlar çok basit şeyler çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnksy92 -- 31 Temmuz 2012; 12:37:28 >

• quote:

Hocam günaydın Kusuruma bakmayın hocam dalıyorum ara ara. His 5770 iceQ iyi soğutuculu bir kart. 5770 zamanında da oldukça çok tercih edildi. Yani Ati/Amd Radeon Hd 5770. Testlere bu ad üzerinden daha kolay ulaşabilirsiniz. İceQ bunun farklı soğutuculu hali gibi düşünülebilir. 80+ uluslararası olarak çok benimsenen bir sertifika. Verimlilik sertifikası olarak geçer. Ayrıca 80+ powerlar'ın üzerinde yazan değerlere genellikle güvenebilirsiniz. Dediğim gibi 5770 ve kaliteli 500 veya daha üstü 80+ sertifikalı bir power ile güzel bir upgrade yapabilirsiniz

size de günaydın hocam k.bakmayın, genelde o saatte online adam bulamadığım için "heralde yoklardır" diye cevap yazıp kapattım sayfayı tekrar özür.

yani bildiğimiz 5770 olarak mı geçiyor adı?

http://www.youtube.com/watch?v=sD9ovB1fM88

bu kart mı yani? yok 5770 i bilmediğimden değil, emin olmak açısından şeediyorum

bunun soğutucu farkı nedir? biei sıvı biri hava mı mesela?

geri kalanını anladım hocam şimdilik sorum olduğumuydu buraya yazarım yine teşekkürler
    quote:

''Ne demiş abi o arkadaş '' demişsin.. Bende ne dediğimi belirttim, alınganlık yok ortada

hd 5770 200 Lira, peki hd 5750 nerede 100 yüz lira ? Yarısı demişsin

''Power kaçar kaçar gidiyo, 80+ ne demek '' gibi sorduğuna göre kendin hiç araştırmıyorsun, bunlar çok basit şeyler çünkü.

ben onu dalga geçmek için söylemedim valla. oratamın samimiyetinden öyle dedim. bulamadım dediğiniz mesajı hemi de sizin mesajmış ben başkasından bahsediyorsunuz sanmıştım

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/his-ati-hd5750-1gb-ddr5-128-bit-pci-ekspres-ekran-karti.html- 5750--183tl

http://www.vatanbilgisayar.com/his-h577qt1gd-hd5770-iceq-5-turbo-gddr5-1gb-128bit-ati-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52489---5770-244tl

tam yarısı demedim ki hocam ayrıca 5770 200 lira değil. genel olarak 250 civarı. diğer kart da 170-180 civarı. ben söylerken ilk önüme gelen sonucu yazmıştım. bunlar biraz daha ucuzu. yani arada yine bi 100 tl fark var.

edit;imla

edit2;

CVenturas hocam şimdi önceki mesajlardan baktım da doğruymuş. normal 5770miş miş herkes söylerken 5770 diyo da siz iceq diyince kafam karıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerem91 -- 1 Ağustos 2012; 1:05:10 >

• İşte 193 TL aynı kart ;

http://www.netsiparis.com/detay/12831025032/HIS-HD-5770-ICEQ-5-1GB--128BIT--GDDR5-NATIVE-HDMI-DUAL-DL-DVI-DP-PCIE

...Konu içindeki mesajlarıda bulamıyosan diycek söz yok artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnksy92 -- 1 Ağustos 2012; 12:49:59 >
  • quote:

İşte 193 TL aynı kart ;

http://www.netsiparis.com/detay/12831025032/HIS-HD-5770-ICEQ-5-1GB--128BIT--GDDR5-NATIVE-HDMI-DUAL-DL-DVI-DP-PCIE

...Konu içindeki mesajlarıda bulamıyosan diycek söz yok artık...

olabilir dostum insanlık hali msn değil ki teke tek değiliz

bu arada benim vatan bilgisayar linkim kalkmış zaten

• evet beylev sıra geldi psu seçimine bulduklarımı aşağıda link halinde koyuyorum hangisi daha mantıklı olur?

http://www.netsiparis.com/detay/14232466007/BROSS-ATX-500-500W-24PIN-12CMFAN-4-SATA-PCIE -------özellikle bu dikkatimi çekti 60 tl?? sakatlık çıkmasın?

http://www.netsiparis.com/detay/14234441005/REDROCK-P4-500W-W--ACTIVE-PFC-POWER-SUPPLY

http://www.netsiparis.com/detay/14232899001/AKASA-AK-P550AG01EU-ESSENTIAL-PLUS-550W-204-PIN-12CM-FANLI-2X6PIN-CIKIS-ON-OFF-DUGMELI

http://www.netsiparis.com/detay/14233320011/HIGH-POWER-HPC-500-H12S-ELEMENT-POWER-SUPPLY-500W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerem91 -- 4 Ağustos 2012; 19:06:41 >

• High power bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: juddas

High power bence.

en pahalısnı seçtin sen de

neden desem?
  • Diğerlerine göre daha kaliteli bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: juddas

Diğerlerine göre daha kaliteli bence.

iyi de neden kaliteli cazip kılan sebebi söylesen ya diğer ark.lar da başlığı bıraktı bana ööööyyle takılıyom
  • güncel. hala cevapları beklyiroum güç kaynağı alcam sizi bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.