Şimdi Ara

CRYSIS 3 FPS leri akıcı yapmak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
7
Favori
5.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: felixamor

quote:

Orijinalden alıntı: tatbkath

quote:

Orijinalden alıntı: Diary Of a MadMan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog

quote:

D3doverrider vsync ve triple buffering + FPS lock işlemi + hpet aktifleştirme bios ve windows cmd üzerinden + set timer resolution'dan gecikmeyi 0.5 ms'ye ayarlama.

Bu işlemlerin hepsini yapınca oyun yağ gibi akıyor.

Adım adım anlatayım;

1- Bios'a girip hpet'i açıyoruz "enabled" yapıyoruz.
    2-Aynı işlemi windowsta cmd komut satırından şu komutu girerek tekrar yapıyoruz. (bcdedit /set useplatformclock true) (Parantezler olmadan girin)
    3-D3D Overrider indiriyoruz. Global seçeneğinden detection'u "high" yapıyoruz. Force Vsync ve Force Triple Buffering'i on yapıyoruz. (Oyun içinde vsync kapalı olacak.)
    4-Set Timer Resolution'ı indiriyoruz. Çalıştırıp çıkan ekranda maximum seçeneğine tıklıyoruz bu 1ms'lik gecikmeyi 0.5 ms'ye indiriyor. Cpu-Gpu arası iletişim'i daha efektif hale getiriyor.
    5-Eğer hpet olayını test etmek isterseniz WinTimerResolution indirin query performance 14.3 civarıysa olmuş demektir.

WinTimerResolution diye bir program bulamadım
    TimerResolution var onu denedim onda da query performance diye bir yer yok

Pardon hocam dalgınlıktan oraya iki programın ismini birleştirerek yazmışım doğrusu şu olacak;

WinTimerTester

dostum windows 7 için set timer programını bulamadım buldum ama paralı 10 dolar varsa upload edebilirmisin

Bahsettiğin "TimerResolution" programıysa ilk versiyonu indir, ücretsiz o.

http://www.lucashale.com/timerresolution/TimerResolution.zip

Selamlar, şu "Set Timer Resolution" olayını sabitleyemiyormuyuz acaba bir şekilde? Yani her defasında açıp, yine uygulamanın açık kalması haricinde ayarları devamlı aktif yapamazmıyız?

Onun bir yolu yok diye biliyorum, varsa da ben bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

Orijinalden alıntı: FX12

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FX12

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog

quote:

D3doverrider vsync ve triple buffering + FPS lock işlemi + hpet aktifleştirme bios ve windows cmd üzerinden + set timer resolution'dan gecikmeyi 0.5 ms'ye ayarlama.

Bu işlemlerin hepsini yapınca oyun yağ gibi akıyor.

Adım adım anlatayım;

1- Bios'a girip hpet'i açıyoruz "enabled" yapıyoruz.
    2-Aynı işlemi windowsta cmd komut satırından şu komutu girerek tekrar yapıyoruz. (bcdedit /set useplatformclock true) (Parantezler olmadan girin)
    3-D3D Overrider indiriyoruz. Global seçeneğinden detection'u "high" yapıyoruz. Force Vsync ve Force Triple Buffering'i on yapıyoruz. (Oyun içinde vsync kapalı olacak.)
    4-Set Timer Resolution'ı indiriyoruz. Çalıştırıp çıkan ekranda maximum seçeneğine tıklıyoruz bu 1ms'lik gecikmeyi 0.5 ms'ye indiriyor. Cpu-Gpu arası iletişim'i daha efektif hale getiriyor.
    5-Eğer hpet olayını test etmek isterseniz WinTimerResolution indirin query performance 14.3 civarıysa olmuş demektir.

WinTimerResolution diye bir program bulamadım
    TimerResolution var onu denedim onda da query performance diye bir yer yok

Pardon hocam dalgınlıktan oraya iki programın ismini birleştirerek yazmışım doğrusu şu olacak;

WinTimerTester

herşey tamamda win timer tester programını açıp starta basınca şu query performance bıraksam sonsuza kadar gidecek 112 falandı kapattım ben o nası lbirşey neyi ölçüyor anlayamadım sistemide söyleyeyim oyun yarım saate elimde olacak önceden hazxırlığı yapmış olayım.

c2duo e8200 2.66ghz
    sapphire hd6850
    4 gb 800mhz kingston hyperX ram

bu bileşenlerle orta ayarlarda oynatır diye umuyorum bakalım dediklerinizi yapınca ne olacak.

Orta ayarlarda oynatır.

O altta yazan sayılara takılma query performance 14.3xxx küsür yazıyorsa tamamdır.

dediğiniz herşeyi yaptım oyuan girdim şok oldum yükleme videoları dona dona ilerledi neyse geçtik onu en sonunda oyuna girince bize bakan pshyco nun yüzü yavaş yavaş üklenmeye başladı bütün nesneler yüklene yüklene ilerliyor oyun böyle yürürken yükleniyor berbat birşey ayrıac 5 fps de ilerliyor direk kapattım en düşük ayara falanda aldım fayda etmedi 1.1 patch kurulu relo versiyon ekran kartı vs bütün sürümler güncel nasıl çözülecek bu ?

HPET i kapat BIOS tan ve dene.

Hpet'i kapatiyor muyuz, aciyor muyuz bir karar verin yahu? Cunku acik sekilde diger islemleri uyguladigimda performans artisi yerine dusus yasiyorum. Dun hitman'de oynadigim bir bolumde normalde 50fps aldigim yerde 30fps aldim.

bazı sistemlerde kapalı olması lazım bazılarında açık. hangisinde fazla fps alıyorsan o.

• hocam bu d3doverrider feci güzel bişeymiş. hiç bi şekilde fps düşmesi olmuyor ve de yağ gibi akıyor smaa açmama ve en yüksekte oynamama rağmen gtx 670 imle. önceden hd 7850 de ortayı geçemezdim ama ayar yapmadan takılma olmazdı. şimdi overrridersız gtx 670 de birden 80 fps den 40 lara düşyodu tam ateş ederken vuruluyodum. şimdi ise bu d3doverrider ile fpsler hep sabit ve ne yüksek ayarlarda 60+ fps alıyorum. kartın performansı ortaya çıktı .

bu arada hd 7850 de ayar gerektirmeden fps düşmesi olmuyodu (ama mediumu geçemiyodum orası ayrı) şimdi nvidia ya özelmi bu durum ? bu 3d3overrider durumu yani. süper oldu şimdi gtx 670 en yüksek ayarda bile. ama bu durum atinin crysis 3 e göre daha iyi mi optimize olduğunu gösteriyo nvidiadan.
  • Config dosyasından fps'yi 60 kilitleyip vsync'leri kapatın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S. Hawking: dostum öylede akıcı olur fakat tearing yaaşnır bazı sahnelerde o yüzden crysis 3 için konuşacak olursak ki oyun içi vsync bozuk, d3doverrider vsync + tripel buffer olması şart vsync kullanmak isteyenler için yani tearing olmasın diye.. ha eğer diğper oyunlarda vsync bozuk değilse ve oyun içi vsync aç.ıkken 60 fps altında 30a kilitlenmöiyorsa demektirki oyun triple bufferı zaten açmış vsync ile ve d3d overridera gerek yok demektir..

FAKAT her halükardada fps refresh rate e 60a mesela fps limiter ile kilitlenmeli buda smooth laşmayı sağlıyor minimum input lag mesela.

yani vsync tirple buffer kırılmayı önlerken aynı zamanda fps kilitlemek, oyunları daha kayganlaştırıyor.

ayrıca nvidia adaptive vsync her oyunda güzel çalışmayabilir ama yukarıdaki yöntem taş gibi.
  • Konuyu hortlatmıs gibi olcak ama teşekkür etmek istedim ben 30 fps de takılı kalıyordu nedenini anlayamamıstım şimdi sizin dediğiniz gibi D3DOverrider ayarlarını yaptım msıafterburnerdan fps yi 60 a sabitledim oyuna girip çakısmaması için dediğiniz gibi v-sync yi oyundan kapadım asus 660ti top var bende 1920*1080 çözünürlük her şey ultrada fxaa açık 35 fps nin altına düşmüyor 50 üstü oluyor normal sahnelerde bazen aşırı yüke girdimi 35 e iniyor sonra hemen toparlıyor sağolun.
  • ya banada ogretin ben bisi anlamadim. simdi onu indircem sonra napcam oyun ayarlari nasil olcak ben orta ayarda yuksek dokuda oynuyom 55 fps mi ne aliyok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ormanda işlemcim yetmiyordu bu da işe yaramadı
  • ekstra ayar: nvidia panelden prerender framesi 1 yapmak.. Bu da input lagı en aza indiriyor.. cpu tarafından önceden oluşturulmuş fps leri azaltıyor böylece daha akıcı oyun oluyor.. ama CPU nuz güçlü ise.

edit: birkaç aydır yazıyorum bunu bazen konulara yeri gelince.. Ama anakonuya eklememişim burdada kalsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 18 Ocak 2014; 16:47:10 >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_72111746/f_//tm.htm#72111746

ANAKONU yuda editledim aklıma gelmişken iyidir
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.