Şimdi Ara

CS GO İÇİN EN İYİ KULAKLIK VE MAUSE YARDIM (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
22.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle tekrardan yorumun için teşekkürler o zaman razer mauselere bakıcağım tekrardan.Bu arada acaba 9hde o bozulma sorununu düzeltmiş olabilirlermi acaba çünkü almışken en iyisini almak istiyorum ama diyorsanki abi salla 9hyi falan al siberia bak keyfine diyorsan ses kartlısı var 290 tl ses kartsızı 300 tl ikiside siberia ama 300 tl olan sadece cs go için işte benim kafamı o karıştırdı sadece onu soruyorum bende size ses kartlısı daha iyidir ama ses kartsızıda cs:go yazması üzerinde çok kafamı karıştırdı acaba onun ayarlarına özelliklerine oyun stiline göremi tasarlarladılar ses kartı olandan dahamı çok verim alırım acaba sadece kulaklık olarak bana bunu söylersen sevinirim

BU CS:GO İÇİN OLAN SES KARTSIZ
    BU NORMAL SİBERİA SES KARTI
    BU KULAKLIK KAFAMA ÇOK TAKILDI SES KARTIDA VAR NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ACABA?

• quote:

Orijinalden alıntı: devilseaaa

Öncelikle tekrardan yorumun için teşekkürler o zaman razer mauselere bakıcağım tekrardan.Bu arada acaba 9hde o bozulma sorununu düzeltmiş olabilirlermi acaba çünkü almışken en iyisini almak istiyorum ama diyorsanki abi salla 9hyi falan al siberia bak keyfine diyorsan ses kartlısı var 290 tl ses kartsızı 300 tl ikiside siberia ama 300 tl olan sadece cs go için işte benim kafamı o karıştırdı sadece onu soruyorum bende size ses kartlısı daha iyidir ama ses kartsızıda cs:go yazması üzerinde çok kafamı karıştırdı acaba onun ayarlarına özelliklerine oyun stiline göremi tasarlarladılar ses kartı olandan dahamı çok verim alırım acaba sadece kulaklık olarak bana bunu söylersen sevinirim

BU CS:GO İÇİN OLAN SES KARTSIZ http://www.gameekstra.com/Steelseries-Siberia-V2-CSGO-Edt-Kulaklik,PR-3381.html
    BU NORMAL SİBERİA SES KARTIhttp://www.gameekstra.com/Steelseries-Siberia-V2-Kulaklik-Heat-Orange-Ses-kartli-,PR-3927.html
    BU KULAKLIK KAFAMA ÇOK TAKILDI SES KARTIDA VAR NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ACABA?http://www.gameekstra.com/Creative-Sound-Blaster-Evo-ZxR-Wireless-Gaming-Kulaklik-Ses-Kartli,PR-3973.html

Dış görünüşü kafanı karıştırmasın hocam alakası biley yoktur bence, 9h hakkında hiç bir fikrim yok

• quote:

Orijinalden alıntı: mr chow

quote:

Öncelikle tekrardan yorumun için teşekkürler o zaman razer mauselere bakıcağım tekrardan.Bu arada acaba 9hde o bozulma sorununu düzeltmiş olabilirlermi acaba çünkü almışken en iyisini almak istiyorum ama diyorsanki abi salla 9hyi falan al siberia bak keyfine diyorsan ses kartlısı var 290 tl ses kartsızı 300 tl ikiside siberia ama 300 tl olan sadece cs go için işte benim kafamı o karıştırdı sadece onu soruyorum bende size ses kartlısı daha iyidir ama ses kartsızıda cs:go yazması üzerinde çok kafamı karıştırdı acaba onun ayarlarına özelliklerine oyun stiline göremi tasarlarladılar ses kartı olandan dahamı çok verim alırım acaba sadece kulaklık olarak bana bunu söylersen sevinirim

BU CS:GO İÇİN OLAN SES KARTSIZ http://www.gameekstra.com/Steelseries-Siberia-V2-CSGO-Edt-Kulaklik,PR-3381.html
    BU NORMAL SİBERİA SES KARTIhttp://www.gameekstra.com/Steelseries-Siberia-V2-Kulaklik-Heat-Orange-Ses-kartli-,PR-3927.html
    BU KULAKLIK KAFAMA ÇOK TAKILDI SES KARTIDA VAR NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ACABA?http://www.gameekstra.com/Creative-Sound-Blaster-Evo-ZxR-Wireless-Gaming-Kulaklik-Ses-Kartli,PR-3973.html

Dış görünüşü kafanı karıştırmasın hocam alakası biley yoktur bence, 9h hakkında hiç bir fikrim yok

Tamam teşekkürler siberia v2 ses kartlı almayı düşünüyorum peki bana önerebileceğin sağlam mause varmıdır acaba

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mr chow

quote:

Tamam teşekkürler siberia v2 ses kartlı almayı düşünüyorum peki bana önerebileceğin sağlam mause varmıdır acaba

kesinlikle razer deathadder v2

• Oyunda birkaç kişiye daha danıştım deathadder alıcağına birazcık daha koy mamba al diyorlar sen ne dersin
  • quote:

Oyunda birkaç kişiye daha danıştım deathadder alıcağına birazcık daha koy mamba al diyorlar sen ne dersin

Olabilir hocam oda güzel mouse alicaksan razerden vazgeçilmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A4 Tech X7-F4 var her türlü yetiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgür Can

A4 Tech X7-F4 var her türlü yetiyor

Ya arkadaşım bendede laptopun yanında verdiği mause var onunlada adam vuruyorum :D ama bu bahsettiğimiz mauseler çok farklı öyle 50 tllik mauseler yanından geçemez yani
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Özgür Can

A4 Tech X7-F4 var her türlü yetiyor

Ya arkadaşım bendede laptopun yanında verdiği mause var onunlada adam vuruyorum :D ama bu bahsettiğimiz mauseler çok farklı öyle 50 tllik mauseler yanından geçemez yani

biz casual player'ız gerek yok öyle ekipmanlara
  • Tartışmayı uzatmak manasız olmuş profesyonel oyuncu oyunu oynayarak para kazanandır. Senin bahsettiğine iyi oyuncu denir.

Ses kartlı herhangi bir kulaklık idare edecektir çok para vermeye gerek yok. Klavye eline oturan düşük tepkime süreli bir şey olsun yeter denildiği gibi. Mouse apayrı zaten rahat ediceğin tipte olanı deneyerek bulman lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EyesOnYou-TR -- 6 Şubat 2014; 2:59:00 >
  • Sennheiser G4ME ZERO ve ONE bence en iyi oyuncu kulaklıklarıdır. Mouse olarak da Steelseries Rival...
  • Eğer sen buraya bunu sormaya geliyorsan 5v5 bir takım kurup oynama derim. Daha çok sonra düşün sen bu durumları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zjnan

Eğer sen buraya bunu sormaya geliyorsan 5v5 bir takım kurup oynama derim. Daha çok sonra düşün sen bu durumları.

İnsan gibi soru sordum insan gibi cevap vericeğine yaptığın yoruma bak benim aklımda zaten birkaç fikir var ben sizlerinde yorumlarını almak için forumda soru soruyorum verdiğin yanıta bak sana beyinsiz demekten başka birşey bulamıyorum yazık
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zjnan

Eğer sen buraya bunu sormaya geliyorsan 5v5 bir takım kurup oynama derim. Daha çok sonra düşün sen bu durumları.

İnsan gibi soru sordum insan gibi cevap vericeğine yaptığın yoruma bak benim aklımda zaten birkaç fikir var ben sizlerinde yorumlarını almak için forumda soru soruyorum verdiğin yanıta bak sana beyinsiz demekten başka birşey bulamıyorum yazık

Sen genede takım kurup oynama ben sana en kralını önereyim
  • Çevrim içi İlk Gözden Nişancılık oyuncularına tavsiye edeceğim ekipmanlar;

Klavye: Çevrim içi İlk gözden nişancılık oyuncularının, Oyuncu klavyesine ihtiyacı yoktur. Zira Oyuncu klavyesi diye satılan ürünler daha çok Çevrim içi RYO (Rol Yapma Oyunu) için tasarlanmış çok tuşlu hantal klavyelerdir. Sizin ihtiyacınız olan Tuşları kabarık ve rahat kullanımı esnek basit klavyelerdir. Ben bu konuda "Logitech" markasına ait "K120" model numaralı klavyesini kullanıyorum.

Fare: Çevrim içi İlk gözden nişancılık oyuncuların en çok ihtiyacı olan ekipman dır. Yani oyundaki Tetik parmağınız dır, bu konuda biraz lükse kaçabilirsiniz ama fazla abartmaya da gereği yoktur. Ben düşük bütçeli en iyi oyuncu faresi istiyorum derseniz size "a4 tech" markasına ait "x7" modelinin her hangi bir faresini almanızı öneririm. Benim kullandığım model "XL-750BH" fiyatı 50 TL civarı, ayarlanabilir macro tuşları - titreşim azaltıcı ve ayarlanabilir dpi özellikleriyle fiyat/performans'da benden tam not aldı. Ama fare için biraz daha bütçe ayırabilirim derseniz, fiyatı biraz arttırıp daha kaliteli "Thermaltake TT ESports Azurues" oyuncu faresini almanızı tavsiye ederim.

Fare Altlığı: Ben "LogiLink" markasının "XXL" modelini kullanıyorum. 2.5mm kalınlığına sahip oyuncular için tasarlanmış bu fare altlığı, a4 tech x7 faremle muhteşem bir ikili oldu.

Kulaklık: Kulaklığa çok fazla para bayılmanıza gerek yoktur. Ben yine fiyat/performans oranını dikkate alarak "Philips" markasının "SHM1900" modelini kullanıyorum. Tabi bu kulaklık tercihi, genelde oyuncunun oynayış tarzına da bağlı değişebilir. Benim oyun tarzım atak yani ses kasıp pusuya yatmak bana göre değil o sebeple oyuna girmeden önce aimp2 veya grooveshark'dan müziğimi açar öyle oyuna dalarım. Ben pusuya yatacam ses kasacam arkadaş diyorsanız daha kalitesini de alabilirsiniz. 5+1 kulaklıklar mevcut onları tercih edebilirsiniz bu tamamen size bağlı.

Monitör: Çevrim içi ilk gözden nişancılık oyunu oynayanlar kesinlikle ikili - üçlü monitör alıp fanteziye girmemelidir. İkili - üçlü monitörler genellikle tasarımcıların veya RYO (Rol Yapma Oyunu) oyuncularının ihtiyacı olan ekipman dır. Çevrim içi ilk gözden nişancılık oyununda önemli olan ekrandaki her noktayı gözümüzün bir tarafıyla bakmak ve düşmanı gördüğümüz anda harekete geçmektir. Birden çok monitörlerde, gözümüzün bakacağı yer sayısı artacağından düşmana vereceğiniz tepki zamanı da artar ve bu da sizi olumsuz etkiler işinizi zorlaştırır. Ekran boyutu arttıkça, çözünürlükte artacağından ekran kartınızın üstüne binen yük çoğalır ve bu FPS (Saniyede gösterilen resim karesi) düşmesine sebep verir. 24" monitörler hem göz sağlığı hem de FPS açısından idealdir, fazlasını almanızı tavsiye etmem. Çevrim içi ilk gözden nişancılık oyuncularının monitör seçiminde bir önemli etken olan Tepkime süresine de dikkat edin, Tepkime süresi "ms" en düşük olan monitörleri alın, ips panel monitörleri tercih etmeyin. Monitör olarak 1ms Tepkime süresine sahip "Asus" markasının "VG248QE" model numaralı 24" Led monitörünü öneriyorum.

------

Eğer eski bir bilgisayara sahipseniz ve oyun performansınızı az para harcıyarak arttırmak istiyorsanız ddr5 bellek tipine sahip, directx 11 destekli, 256 bit ve üzeri, tercihen "nvidia" markasına ait bir ekran kartı alın. Ayrıca Crossfire destekli 2 tane ekran kartı alıp birbirine paylaştırmanızı tavsiye etmem, çünkü iki ekran kartını paylaştırdığınızda %50 bir performans artışı elde edersiniz. Bu sebeple bütçenize göre sadece performansı iyi tek ekran kartı almanızı öneririm. Tabi ki bilgisayarda artık olmazsa olmaz 126GB ve üzeri SSD takmayı da unutmayın. SSD ömürlerinin kısa olduğundan şikayet ediliyordu fakat yeni nesil SSD'lerde artık bu sorun yok. Kısaca SSD alırken TRIM teknoloji ve yeni, daha gelişmiş NAND yongalara sahip SSD alın.

Param çok uğraşmak istemiyorum arkadaş ben hazır sistem alacağım derseniz, oyuncular için tasarlanmış bana göre en iyi sistem "Asus" markasının "Titan" serisine ait "G70AB" modelini tavsiye ederim.

• FARE : razer deathadder 2013
    monitor : ASUS VG248QE 24" 144Hz 1ms
    kulaklık : Steelseries 7H 7.1 usb Gaming Mikrofonlu Kulaklık (Ses Kartlı)
    klavye : Razer BlackWidow Ultimate 2013 ( en son alacagın ürün cok şart degil )

yukardaki 3 parça ve bir adet gtx780 veya gtx780 ti alırsan pro oyuncular gibi oynarsın.

bende klavye eksık hepsi var cok menmnum. CS GO OYNUYORUM
  • STEELSERİES NAVİ MAUS PAD UNUTMAYALIM :) maus alınca gel ayarlarını yaparım
  • klavye g105
    mouse g600
    kulaklık ta g430 bunları kullanıyorum gayet memnun kaldım hocam ..
  • quote:

Evet arkadaşlar öncelikle herkese buradan merhaba.Ben profesyonel olarak 4-5 yıldır counter strike oynuyorum ve bundan sonra işi dahada ciddiye koyup 5v5 takımı oluşturucağız.Fakat benim daha iyi olabilmek için bildiğiniz gibi ekipmanlara ihtiyacım var.Şu anda aklımda Öncelikle kulaklık ve sonrada mause var.Arkadaşlar çok araştırdım ama pek çok bilgim olmadığı için en iyi hangisi bilmiyorum lütfen arkadaşlar benim için 5 dksı olan birisi bu işlerden anlayan birisi piyasadaki en iyi kulaklık ve mausenin hangisi olduğunu söyleyebilirmi lütfen arkadaşlar çok kararsızım aklımda bu kulaklık var ama daha iyisi varsa onu alıcamhttp://www.gameekstra.com/Steelseries-Siberia-V2-CSGO-Edt-Kulaklik,PR-3381.html lütfen yardımcı olun. (CS:GO İÇİN)
    İyi günler. Aralık 2013 ten bugüne dek CS:GO oynuyorm. O zamanlar Razer DeathAdder, Razer Destructor 2, SteelSeries Siberia CS:GO kullanıyordum. CS:GO oyununda 1.6'ya göre ateş ederken silah hakimiyeti biraz daha zor. Yani taramaya başladığınızda 1.6 dakine göre daha fazla sekiyor. Bu da elbette CS:GO 'nun 1.6 ya göre daha gerçekçi olduğunu gösterir. Aim konusunda şahsen sıkıntı yaşadım. Düzgün ve ok gibi atışlar yapamıyordum. Sonra gittim SteelSeries Rival satın aldım ve bir tane de SteelSeries QcK6+ CS:GO satın aldım. Her iki oyunda örneğin 2 sensivity ile oynuyorsanız bu sensivity 1.6 da "2" gibi algılanıyor fakat CS:GO da sanki "1" miş gibi algılanıyor. Optiği daha uygun buldum şahsen. Doğal olarak Destructor'un yüzeyi dar olduğundan gittim 450x400x4 özelliklte XL CS:GO pad aldım. Çok rahatladım.

Kulaklık olarak bir kere CS:GO nun ses kalitesi ve ses detayları 1.6 ya göre çok fazla ayrıntılı ve net. Bu sebeple mümkün olduğunca en detaylı ve farklı sesleri algılayabilecek bir kulaklık şart diye düşünüyorum. SteelSeries Siberia v2 CS:GO kulaklığımı Siberia ses kartı ile kullanıyorum. Kulaklık konusunda bir değişiklik yapmam gerekmedi. Kulaklık cs go da ki ses konusunda beklentimi karşılayan özellikte ve kalitede ses veriyor.

12 yıla yakın 1.6 oynadım. 3-4 ay dır CS:GO oynuyorum. Kişisel gözlemlerim bunlar.

Ben Destructor'dan SteelSeries QcK+ CS:GO ya geçtim. DeathAdder'dan Rival'e geçtim. Kulaklık değiştirmedim.

Fare olarak optik belki daha iyi olabilir. Fare konusunda SteelSeries öneririm. Sensei mi, XAI mi, Rival mi alsam? diye sorarsan.
    Eskiden klavye+mouse paket halinde satılan Microsoft MS 1.0A vardı(internet kafelerde kullanılan) o fareyi rahat kullanıyorsan ve lazer istiyorsan XAI, yada Sensei(Sensei RAW'da olabilir) alabilirsin. Optik istiyorsan zaten Kana var standart. Cidden hafif ve kaliteli malzemeye sahip fareler.

Mousepad konusunda belki fareyi gezdireceğin alanı büyütmen gerekebilir bu nedenle kumaş pad tercih edebilirsin. Bunların arasında QcK+ CS:GO, Fnatic, Na'Vi, Heavy kullandım. Aralarında en iyi ve en rahat kayganlığa sahip CS:GO pad olarak düşündüm. Şu an kullandığm CS:GO pad son 1 1,5 sene içinde 3ncü CS:GO pad'im.

Kulaklık konusunda üst seviye ürün olarak Sennheiser dan PC166USB, 323D USB. Plantronics'ten GameCom 777, 780, DSP500, GameCom Pro1. SteelSeries'ten Siberia, 5Hv2, Siberia v2, Creative'den Tactic Alpha, Tactic Sigma kullandım. Aynı markaların daha alt modellerinide kullandım.

Ses kartlı kullandığımda Sennheiser bana Tiz geldi. Creative Çok boğuk geldi. Plantronics BASS ve Tiz sesi BASS Ağırlıklı veren sese sahipti. SteelSeries'te Tiz ve BASS sesi tam dengeli buldum.

Ses kartsız kullanırsan Sennheiser standart ses veriyor. Plantronics biraz daha bass ses veriyor. SteelSeries 5Hv2, 5H, Siberia v2 gibi modelleri ses kartsız kullanırsan standart ses veriyorlar(3H veya 4H tan farkları olmuyor) yinede 3H'ı ses kartsız kullandığında 5Hv2 Siberia gibi kulaklıkların ses kartsız hallerine göre biraz daha Bass ses veriyor. Creative konusunda ses kartsız kullanırsan diğer markalara göre daha iyi bass ses veriyor.

Yazdıklarımın hepsi benim kişisel tecrübe ve gözlemlerim. Sende farklılık gösterebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tzdndm

İyi günler. Aralık 2013 ten bugüne dek CS:GO oynuyorm. O zamanlar Razer DeathAdder, Razer Destructor 2, SteelSeries Siberia CS:GO kullanıyordum. CS:GO oyununda 1.6'ya göre ateş ederken silah hakimiyeti biraz daha zor. Yani taramaya başladığınızda 1.6 dakine göre daha fazla sekiyor. Bu da elbette CS:GO 'nun 1.6 ya göre daha gerçekçi olduğunu gösterir. Aim konusunda şahsen sıkıntı yaşadım. Düzgün ve ok gibi atışlar yapamıyordum. Sonra gittim SteelSeries Rival satın aldım ve bir tane de SteelSeries QcK6+ CS:GO satın aldım. Her iki oyunda örneğin 2 sensivity ile oynuyorsanız bu sensivity 1.6 da "2" gibi algılanıyor fakat CS:GO da sanki "1" miş gibi algılanıyor. Optiği daha uygun buldum şahsen. Doğal olarak Destructor'un yüzeyi dar olduğundan gittim 450x400x4 özelliklte XL CS:GO pad aldım. Çok rahatladım.

Kulaklık olarak bir kere CS:GO nun ses kalitesi ve ses detayları 1.6 ya göre çok fazla ayrıntılı ve net. Bu sebeple mümkün olduğunca en detaylı ve farklı sesleri algılayabilecek bir kulaklık şart diye düşünüyorum. SteelSeries Siberia v2 CS:GO kulaklığımı Siberia ses kartı ile kullanıyorum. Kulaklık konusunda bir değişiklik yapmam gerekmedi. Kulaklık cs go da ki ses konusunda beklentimi karşılayan özellikte ve kalitede ses veriyor.

12 yıla yakın 1.6 oynadım. 3-4 ay dır CS:GO oynuyorum. Kişisel gözlemlerim bunlar.

Ben Destructor'dan SteelSeries QcK+ CS:GO ya geçtim. DeathAdder'dan Rival'e geçtim. Kulaklık değiştirmedim.

Fare olarak optik belki daha iyi olabilir. Fare konusunda SteelSeries öneririm. Sensei mi, XAI mi, Rival mi alsam? diye sorarsan.
    Eskiden klavye+mouse paket halinde satılan Microsoft MS 1.0A vardı(internet kafelerde kullanılan) o fareyi rahat kullanıyorsan ve lazer istiyorsan XAI, yada Sensei(Sensei RAW'da olabilir) alabilirsin. Optik istiyorsan zaten Kana var standart. Cidden hafif ve kaliteli malzemeye sahip fareler.

Mousepad konusunda belki fareyi gezdireceğin alanı büyütmen gerekebilir bu nedenle kumaş pad tercih edebilirsin. Bunların arasında QcK+ CS:GO, Fnatic, Na'Vi, Heavy kullandım. Aralarında en iyi ve en rahat kayganlığa sahip CS:GO pad olarak düşündüm. Şu an kullandığm CS:GO pad son 1 1,5 sene içinde 3ncü CS:GO pad'im.

Kulaklık konusunda üst seviye ürün olarak Sennheiser dan PC166USB, 323D USB. Plantronics'ten GameCom 777, 780, DSP500, GameCom Pro1. SteelSeries'ten Siberia, 5Hv2, Siberia v2, Creative'den Tactic Alpha, Tactic Sigma kullandım. Aynı markaların daha alt modellerinide kullandım.

Ses kartlı kullandığımda Sennheiser bana Tiz geldi. Creative Çok boğuk geldi. Plantronics BASS ve Tiz sesi BASS Ağırlıklı veren sese sahipti. SteelSeries'te Tiz ve BASS sesi tam dengeli buldum.

Ses kartsız kullanırsan Sennheiser standart ses veriyor. Plantronics biraz daha bass ses veriyor. SteelSeries 5Hv2, 5H, Siberia v2 gibi modelleri ses kartsız kullanırsan standart ses veriyorlar(3H veya 4H tan farkları olmuyor) yinede 3H'ı ses kartsız kullandığında 5Hv2 Siberia gibi kulaklıkların ses kartsız hallerine göre biraz daha Bass ses veriyor. Creative konusunda ses kartsız kullanırsan diğer markalara göre daha iyi bass ses veriyor.

Yazdıklarımın hepsi benim kişisel tecrübe ve gözlemlerim. Sende farklılık gösterebilir.

Hocam bende eski playerlardanım belki nickten tanırsınız cs yi uzun bir süre bırakmıştım tekrar go ya geçen arkadaşlar turnuva vs ile beni başlatmaya çabalıyorlar. Kulaklık olarak dsp550 kullanıyordum ne yazık ki şuan çalışmıyor bu yüzden yeni bir kulaklık almaya karar verdim. Creative x-fi titanium ses kartı var ; plantronics gamecom 780 ile steelseries v2 siberia arasında kaldım. Eski bir platronics kullanıcısı olarak bu ürüne daha yakınım ancak yinede tavsiyelerinize önem veriyorum. Başka bir kulaklık da önerirseniz onuda değerlendirmeye alabilirim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.