Şimdi Ara

Css,asp.net Ve Javascript

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İnternetde araştırmama rağmen bulamadım,yada vardı ben başaramadım.Bir kaç sorum olacak,bunları cevaplarsanız sevinirim
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    CSS'de

--font-size-adjust nedir?

--1 em kaç px'dir.Biz mi beliyorunz bunu?

--"backbround-image:url(.gif) ile background-repeat:repeat" bu ikisi arasındaki fark tam olarak nedir?Repeat resmi sürekli tekrar ediyor,ama bu olmadanda yalnızca "background-img:url(*.gif)" satırını kullansak fark ne olur?Bize ne gibi bir avantajı var?

--max-height ve max-weight tam olarak ne işe yarıyor?

--Clear tam olarak ne işe yarar? (bunu bir örnekle açıklarsanız daha iyi anlarım)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    JavaScript'de

--MAX_Value ve MIN_Value metodlarının bana nasıl bir yararı olur?

--constructor Özelliğini bir türlü kavrayamadım

--valueof() ne işe yarar?

---toPrecision(num) metodunun nasıl bir yararı vardır?

--toString(radix) metodunun nasıl bir yararı vardır?

--toExponential(num) metodu ne işe yarar?

--POSITIVE_INFINITY (MAX_Value'den daha büyük bir değer verir) benim tam olarak ne işeme yarar?Ne gibi alanlarda kullanabilirim?

--Number.NaN metodu ne işeme yarar ve ne anlama geliyor?

--anchor() metodu ne işe yarar?

--indexOf() metodu ne işe yarıyor?

Asp.net 'de

--DataSource ve Databind ne işe yaramaktadır?

--DataValueField ve DataTextFiled ne işe yararmaktadır?

ve

--DataValueField="Key" ve DataTextField="Value" buradaki "key" ve "value" değerlerinin anlamı nedir?

ve

--AutoPostBack in işlevi nedir?

Ben asp.net,javascript ve css'e yeni başlayan biriyim,bu konudada kendimi geliştirmek ve yetiştirmek istiyorum.Bunun haricinde SQL öğrenebileceğim bir kaynek önerebilir misiniz?Mesela benim elimde SQL 2000'i anlatan görsel bir eğitim var,ancak bunu bulabildim,sizce 2005'e geçiş aşamasında 2000'i öğrenmelimiyim yoksa hiç vakit kaybetmeden biran önce SQL 2005'e mi geçmeliyim?

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

• soruları işe gidene kadar bir cevaplamazsa cevaplarım

fakat 2000,2005,2008 farketmez sen biriyle başla hepsinde T-SQL dili aynı sadece sql engine'ler değişti ve yeni servisler eklendi.
  • MSSQL
  • quote:

Orjinalden alıntı: Grfld

MSSQL

ne demek bu yani post kasmaktan başka ????
    saçmalamayın yorum sayımızı arttıracağız diye...
  • bunlar ödev ya da sınav sorusu mu ?

sonuçta bunlar google'da tek arama ile bulunabilecek şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amras_tasartir -- 4 Şubat 2009; 12:39:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: amras_tasartir

quote:

Orjinalden alıntı: Grfld

MSSQL

ne demek bu yani post kasmaktan başka ????
    saçmalamayın yorum sayımızı arttıracağız diye...

Gerçekten yorum sayımı artırmak için yapmadım. Zaten gerekli yorum sayısı var nedne böyle birşey yapayım. Ama yanlış okumuş biraz alakasız olmuş pardon. Ben senin cevabını görünce Mssql diye atladım olaya

• quote:

bunlar ödev ya da sınav sorusu mu ?

sonuçta bunlar google'da tek arama ile bulunabilecek şeyler.

Hayır,ödev yada sınav sorusu değil,anlayamadığım birkaç nokları vardı sadece,googl'da aramak istedim aradımda,ama istediğim sonuca ulaşamadım.

Mesela JavaScript'de max_value ve min_value değerlerini biliyorum,kullanımınıda biliyorum,ama merak ettiğim bana ne gibi bir faydası yada zararı dokunabilir?

Bu arada amras_tasartir,merakla bekliyorum cevabını.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Json Api Php'ye çekme
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • px * 0.0626 = em
    yani
    15px * 0.0626 = 0.939em
    80px * 0.0626 = 5.008em

internet'ten bunu buldum.ayrıca aşağıdaki sitede de em/px hesaplayıcı var.

http://riddle.pl/emcalc/
  • CSS Sorularının cevapları ;

eğer istediğin fontun mesela verdana 16 yoksa bunun yerine sistemin vereceği karşılığın boyunu ayarlamak için kullandığı ayarlama değeridir çünkü her fontun her boyutu aynı yükseklikte ve genişlikte değildir.

hayır sen belirlemiyorsun ama 1em 16 point yani 16 pixeldir.

--"backbround-image:url(.gif) ile background-repeat:repeat" bu ikisi arasındaki fark tam olarak nedir?Repeat resmi sürekli tekrar ediyor,ama bu olmadanda yalnızca "background-img:url(*.gif)" satırını kullansak fark ne olur?Bize ne gibi bir avantajı var?

bir kere ikisi ayrı style özellikleri değil biri o objenin arkafonuna hangi resmi atayacağını ötekisi ise arkaplanın obje genişliği ve yüksekliği tekrar edip etmeyeceğini söyler.
    repeat-x dersen sadece yatay repeat-y dersen dikey tekrar eder. background-img:url(*.gif) diye kullanırsan bir kere koyar sadece.

max-width demek istedin herhalde, onlar objenin en fazla genişleyebileceği boyutları söyler.

--Clear tam olarak ne işe yarar? (bunu bir örnekle açıklarsanız daha iyi anlarım)

resimler ve yazılar yüzen objeler olarak adlandırılır ve clear özelliğinin set edildiği objelerde (right,left,both) alanlarına göre yüzen objeler ana objeye o yönünde bulunamazlar.

bu soruların halen sınav ya da ödev olduğunu düşünmekten alamıyorum.
    Dürüstçe söylemek gerekirse çok iyi seçilmiş ve noktasal atış yapılan sorular.
    Normal hayatta kullanılmayan şeyleri sadece hocalar sınavlarda sorar
    bu soruları gerçekten kendin soruyorsun helal olsun diyorum ama öteki türlü ise bilemiyorum.

öteki soruların cevaplarını da yazdım ama buraya post etmiyorum.
    ödev ya da sınav sorularını cevaplamamaya karar vermiş biriyim.

bunu üzerine alınma ama prensipler işte.
    sonuçta bunları ilk google aramasında bulabilirsin.

aramalarda aradıklarını bulduktan sonra halen sorun olursa cevaplamaya hazırım

• quote:

CSS Sorularının cevapları ;

eğer istediğin fontun mesela verdana 16 yoksa bunun yerine sistemin vereceği karşılığın boyunu ayarlamak için kullandığı ayarlama değeridir çünkü her fontun her boyutu aynı yükseklikte ve genişlikte değildir.

hayır sen belirlemiyorsun ama 1em 16 point yani 16 pixeldir.

bir kere ikisi ayrı style özellikleri değil biri o objenin arkafonuna hangi resmi atayacağını ötekisi ise arkaplanın obje genişliği ve yüksekliği tekrar edip etmeyeceğini söyler.
    repeat-x dersen sadece yatay repeat-y dersen dikey tekrar eder. background-img:url(*.gif) diye kullanırsan bir kere koyar sadece.

max-width demek istedin herhalde, onlar objenin en fazla genişleyebileceği boyutları söyler.

resimler ve yazılar yüzen objeler olarak adlandırılır ve clear özelliğinin set edildiği objelerde (right,left,both) alanlarına göre yüzen objeler ana objeye o yönünde bulunamazlar.

bu soruların halen sınav ya da ödev olduğunu düşünmekten alamıyorum.
    Dürüstçe söylemek gerekirse çok iyi seçilmiş ve noktasal atış yapılan sorular.
    Normal hayatta kullanılmayan şeyleri sadece hocalar sınavlarda sorar
    bu soruları gerçekten kendin soruyorsun helal olsun diyorum ama öteki türlü ise bilemiyorum.

öteki soruların cevaplarını da yazdım ama buraya post etmiyorum.
    ödev ya da sınav sorularını cevaplamamaya karar vermiş biriyim.

bunu üzerine alınma ama prensipler işte.
    sonuçta bunları ilk google aramasında bulabilirsin.

aramalarda aradıklarını bulduktan sonra halen sorun olursa cevaplamaya hazırım

Bilgiler için teşekkürler amras_tasartir,prensibine saygım var,hatta bende yazılı sorularının yada ödevlerin cevaplanmamasından yanayım,hatta bence soruların verilmesine bile karşıyım,yoksa ödevin ne anlamaı kalır.Ama bunlar ne ödev nede sınav sorusu,ben daha üniv. kazanamadım bu sene kazanmak için çabalıyorum,istediğim bölüm bilgisayar prog. ve bu konuda da kendimi geliştirmek istiyorum.

Bunlar çok noktasal sorular dedin,bunları ben seçtim,yabancı bir internet sitesinden öğrenmeye çalışıyorum.İngilizcemde pek iyi olmadığı için tam kavramayamıyorum.Bu nedenle buraya yazdım.Netde aramama rağmen istediğim sonucu ulaşamadım.

Mesela MAX_Value ve MIN_Value metodlarının ne işe yaradığımı biliyorum,bunları kullanabiliyorum,fakat önemli olan bunun bana ne gibi bir yararı olacağı.Bunun yanısıra,ben bu işi öğrenmek istiyorum,yani kullanılmasada hatta hiç kullanmıcaksamda,en azından ne işe yaradığımı bilmem gerek.

Eğer cevaplayabileceğin birşeyler varsa minnettar kalırım,çünki bu konuda çok yardıma ihtiyacım var.

Teşekkürler. :)

• --MAX_Value ve MIN_Value metodlarının bana nasıl bir yararı olur?

bunlar javascript'te sistemin kullanılabileceği en büyük pozitif ve en küçük pozitif sayıyı verir.
    bunları ancak scripti çalıştırdığın sistemin üst ve alt limitlerini belirlemek ve scriptinin overflow vermesini engellemek için kullanılır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: amone

ingilizcen varsawww.w3schools.com javascript,css,asp.net gibi bir çok konuda çok iyi bir kaynak
    bir de Fatih Hayrioğlu'nun e-booku var css hakkında

www.w3schools.com'dan çalışıyorum,ama reklam olur diye yazmadım,ginede tşkler,tabii başka sitelerde önerirsen çok iyi olur,örn photoshop'la ilgili

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.