Şimdi Ara

Cube Türkiye' ye Geliyor (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.229
Cevap
7
Favori
57.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cubeturkiye

Aslında Rom yükleme işlemi bizim içinde önemli bir ayrıntı değildi ama son 1 aydır rom yüklerken cihazını kitlemiş olan arkadaşların sayıca çok olmasından dolayı bu tedbiri almak zorunda kalıyoruz.

Rom yükleme konusuna şöyle bir açıklık getirmek isterim :

Rom denilen veri aslında cihazınıza özel düzenlenmiş bir işletim sistemidir. BU işletim sistemi cihazınızın nasıl çalışacağına dair kural ve kısıtlamalardan tutunda cihazın için standart olarak kullanıcıya sunulacak programlar ve ayarlara kadar cihaza donanımsal olarak her türlü müdahaleyi yapabilecek yazılımsal ayarları içermektedir.

İşte bu Rom dosyasını tablet pc nize kopyalarken herhangi bir bağlantı problemi veya verinin cihaza aktarılırken bir kayıptan dolayı eksik koyalanması gibi bir durumda cihazınızın içindeki eski işletim sistemi silindiği yenisi ise eksik olduğu için cihazınız çalışmaz hale gelecektir. İşte bu duruma brick diyorlar.

En çok karşılaştığımız arıza power butonunun ve ses butonunun arızalanması ve cihazın açılmaması. Cihazı kitlenen arkadaşlar cihazı açmak için power +ses tuşuna sert basarak cihazın açılabileceğini düşünüyor, işte böyle yaparak kitlenen cihazın power ve ses düğmelerininde bozulmasına sebep oluyor.

Peki bu problemin çözümü nedir. Normalde her tablet pc nin içinde bir reset butonu vardır. pek çok eski model cihazda bu reset butonuna ulaşmak için cihazın bir yerlerinde iğne ile düğmeye basmanız için küçük bir delik olur ama yeni tasarım cihazlarda cihazlar çok ince olduğundan reset işlemi için buton koyma imkanı kalmıyor ve cihazı resetlemek için içini açıp buton olması geren iki noktaya bir iletken ile kısa devre yaptırmak gerekiyor.

İşte bu içini açma noktasında kullanıcıların cihazı açarken zarar verme riski olduğundan dolayı garanti dışı kalıyor. Rom yükleme konusunda servisimiz ücretsiz olarak hizmet verdiği için, Rom değiştirmek isteyen kullanıcıların cihazlarını servisimize göndermesi aslında kullanıcılar için bir avantaj sonuçta Rom yüklerken çıkabilecek her türlü sorumluluk sizlerden çıkmış oluyor.

Biz bu cümlelerden şu sonucu çıkarabilir miyiz ? ; ''Rom yükleme işlemini daha önce yapmış tecrübeli kullanıcılar, sizin sağladığınız/yayınladığınız resmi romu başarılı/sorunsuz bi şekilde kurabilir ve garanti dışı kalmaz örneğin; garantiye geldiğinde sorun romdam dolayı değilse ve kullanıcı dışı ise ücretriz tamıri gerçekleşir '' gibi bide cihaz LiveSuit üzerinden mi yoksa sdcard üzerinden mi güncelleniyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 17 Aralık 2012; 17:16:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: iSpeedy

quote:

Aslında Rom yükleme işlemi bizim içinde önemli bir ayrıntı değildi ama son 1 aydır rom yüklerken cihazını kitlemiş olan arkadaşların sayıca çok olmasından dolayı bu tedbiri almak zorunda kalıyoruz.

Rom yükleme konusuna şöyle bir açıklık getirmek isterim :

Rom denilen veri aslında cihazınıza özel düzenlenmiş bir işletim sistemidir. BU işletim sistemi cihazınızın nasıl çalışacağına dair kural ve kısıtlamalardan tutunda cihazın için standart olarak kullanıcıya sunulacak programlar ve ayarlara kadar cihaza donanımsal olarak her türlü müdahaleyi yapabilecek yazılımsal ayarları içermektedir.

İşte bu Rom dosyasını tablet pc nize kopyalarken herhangi bir bağlantı problemi veya verinin cihaza aktarılırken bir kayıptan dolayı eksik koyalanması gibi bir durumda cihazınızın içindeki eski işletim sistemi silindiği yenisi ise eksik olduğu için cihazınız çalışmaz hale gelecektir. İşte bu duruma brick diyorlar.

En çok karşılaştığımız arıza power butonunun ve ses butonunun arızalanması ve cihazın açılmaması. Cihazı kitlenen arkadaşlar cihazı açmak için power +ses tuşuna sert basarak cihazın açılabileceğini düşünüyor, işte böyle yaparak kitlenen cihazın power ve ses düğmelerininde bozulmasına sebep oluyor.

Peki bu problemin çözümü nedir. Normalde her tablet pc nin içinde bir reset butonu vardır. pek çok eski model cihazda bu reset butonuna ulaşmak için cihazın bir yerlerinde iğne ile düğmeye basmanız için küçük bir delik olur ama yeni tasarım cihazlarda cihazlar çok ince olduğundan reset işlemi için buton koyma imkanı kalmıyor ve cihazı resetlemek için içini açıp buton olması geren iki noktaya bir iletken ile kısa devre yaptırmak gerekiyor.

İşte bu içini açma noktasında kullanıcıların cihazı açarken zarar verme riski olduğundan dolayı garanti dışı kalıyor. Rom yükleme konusunda servisimiz ücretsiz olarak hizmet verdiği için, Rom değiştirmek isteyen kullanıcıların cihazlarını servisimize göndermesi aslında kullanıcılar için bir avantaj sonuçta Rom yüklerken çıkabilecek her türlü sorumluluk sizlerden çıkmış oluyor.

Biz bu cümlelerden şu sonucu çıkarabilir miyiz ? ; ''Rom yükleme işlemini daha önce yapmış tecrübeli kullanıcılar, sizin sağladığınız/yayınladığınız resmi romu başarılı/sorunsuz bi şekilde kurabilir ve garanti dışı kalmaz örneğin; garantiye geldiğinde sorun romdam dolayı ve kullanıcı dışı ise ücretriz tamıri gerçekleşir '' gibi bide cihaz LiveSuit üzerinden mi yoksa sdcard üzerinden mi güncelleniyor?

Cihazlar herhangi bir pc üzerinden bizden temin edeceğiniz güncelleme uygulaması aracılığı ile usb port kullanarak güncellenmektedir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SwordsMan

quote:

quote:

quote:

Bu hizmeti sunmaktan olan bir başka Tablet Pc markasınında Türkiye de olmadığını ayrıca belirtmekte fayda var. Rom yükleme işlemi için servisimize mesai saatleri içerisinde ulaşan her cihaz aynı gün kargolanaraksize geri gönderilmektedir. Yani 24 saat içinde cihazınız kargo ile elinize ulaşmış olacaktır.

Ben bu konuda insiyatifin kullanıcıya bırakılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Herkes riskini üstlenerek cihaza rom yükleyebilmeli, yükleme sonrası bir sorun oluşursa sorumlusu kullanıcı olmalı. Bu tüm elektronik cihazlarda böyledir. Televizyonların bile yazılım güncellemelerinin üreticiler tarafından yayınlandığı ve kullanıcıların bu güncellemeleri yükleyebildiği bir dönemde tablet gibi bilgisayar tabanlı bir cihazın, yazılım güncellemesini kullanıcıdan esirgemek bence kabul edilemez bir durum.

Sorumluluğu alan müşterilerin zaten rom yüklemesine engel olan bir durum yok ki, aynı şeyden bahsediyoruz zaten müşteri rom yüklerken kullanıcı hatasından dolayı herhangi bir arıza olursa sorumluluğun kendisinde olduğunuda biliyorsa dilediği romu yükleyebilir. Cihazlarda rom yüklemeyi engelleyici bir durum, bir kısıtlama yok.

Siz sitenizden offical romları dağıtacak mısınız peki? Hem Win8 hem de android arayüzlü olanı.

Siteden dağıtım yapılmayacak, Faturalı ve garantili ürünleri almış olan kullanıcılarımıza cihaz seri numarasına özel verilen bir kullanıcı adı ve şifre ile ftp server ımız üzerinden rom indirme imkanı sunulacak.

Şimdi daha açıklayıcı oldu. Çünkü daha önceki mesajlarınızdan, orjinal rom başarıyla yüklense bile garanti dışı kalacak gibi bir anlam çıkıyordu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Anıl27

Sim kart desteklese düşünebilirdim. Şuan sim isteyenler için en iyi seçim reedPAD4 olacaktır. Bende yakın zamanda alıcam. Donanım olarak pek farkları yok. Fiyatları da fazla olacaktır muhtemelen.

Donanim olarak pek fark yok dediginiz cihazin Cube modelleri ile hic bir benzerligi yok. Aradaki farklar kisaca soyle

Cube mini islemcisi dual core sizinki tek cekirdek
    Cube mini grafik islemci 4cekirdek sizinki tek cekirdek
    Cube mini 1280x800 cozunurluk ve ips ekran sizin model 1024x600 ve ips degil
    Cube mini cift kamera 2mp sizin model tek kamera
    Cube mini 16gb ram digeri 8gb

İlk bakista gordugum farklar bunlar cube mini ile karsilastirilabilecek bir tablet pc degil ancak cube u25gt ile karsilastirilabilir, u25gt modelimizin fiyati 229 TL dir.

Teşekkür ederim bilgiler için haklısınız :)

Peki reedPAD4 MALI400'ün tek çekirdekli olduğunu nasıl anladınız? Ben bununla ilgili bir bilgi bulamadım. Ve işlemcisi multi-core çift çekirdek olarak geçiyor. Aydınlatırsanız sevinirim.

• quote:

quote:

quote:

Sim kart desteklese düşünebilirdim. Şuan sim isteyenler için en iyi seçim reedPAD4 olacaktır. Bende yakın zamanda alıcam. Donanım olarak pek farkları yok. Fiyatları da fazla olacaktır muhtemelen.

Donanim olarak pek fark yok dediginiz cihazin Cube modelleri ile hic bir benzerligi yok. Aradaki farklar kisaca soyle

Cube mini islemcisi dual core sizinki tek cekirdek
    Cube mini grafik islemci 4cekirdek sizinki tek cekirdek
    Cube mini 1280x800 cozunurluk ve ips ekran sizin model 1024x600 ve ips degil
    Cube mini cift kamera 2mp sizin model tek kamera
    Cube mini 16gb ram digeri 8gb

İlk bakista gordugum farklar bunlar cube mini ile karsilastirilabilecek bir tablet pc degil ancak cube u25gt ile karsilastirilabilir, u25gt modelimizin fiyati 229 TL dir.

Teşekkür ederim bilgiler için haklısınız :)

Peki reedPAD4 MALI400'ün tek çekirdekli olduğunu nasıl anladınız? Ben bununla ilgili bir bilgi bulamadım. Ve işlemcisi multi-core çift çekirdek olarak geçiyor. Aydınlatırsanız sevinirim.

cortex a8 işlemci kullanıyor bu işlemci dual core değildir. sadece mali400 yazıyorsa oda tek çekirdek demektir zaten cortex a8 cpu ile tek çekirdekli mali4 tümleşiktir.

• Bugun almak için sanal pazara girdiğimde cube u30gt mini ekran çözünürlüğünün kendi sitesinde ve sanal pazarda 1024*600 olarak değiştirilmiş olduğunu gördüm bilgi verirmisiniz bu konuda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackalmed

Bugun almak için sanal pazara girdiğimde cube u30gt mini ekran çözünürlüğünün kendi sitesinde ve sanal pazarda 1024*600 olarak değiştirilmiş olduğunu gördüm bilgi verirmisiniz bu konuda?

Merhaba

1280*800 çözünürlüklü modelin u21gt adıyla piyasaya sürülmesine karar verildi, fabrika çözünürlük farkından dolayı Rom uyumsuzluğu olduğu için her u30gt miniye uzun süre ROM desteği verebilmek amacıyla böyle bir uygulama yapmak durumunda kaldı. Türkiyeye getirilen u30gt mini için bu güne kadar yayınlanmış ve bundan sonra yayınlanıcak tüm ROM ları desteklemesi amacıyla malesef bu değişikliği uygulamaya sokamadık. Eğer böyle bir değişiklik yapsaydık model için daha önce çıkmış olan hiç bir ROM güncellemesinden faydalanma şansımız olmayacaktı. Ekran boyutu 7 inch olduğundan aradaki çözünürlük farkının normal kullanımda gözle farkedilmeyecek kadar az bir etkisi olduğu için öncelikli tercih cihazlara verilen rom desteği oldu.

Sanal pazar üzerinden yapılan satışlarda hdmi kablo, kılıf ve yedek ekran koruyucu hediye olarak gönderilecektir.

• Cube Türkiye Tarafından tüm Official ROM ların web sitesi üzerinden dağıtımına karar verildi, Türkiye için geliştirilen Romlar da dahil olmak üzere bütün Romlar web sitemizde Destek Merkezi sayfasından yayınlanmaya başlayacaktır.

Kullanıcı tarafından ROM yüklemesi yapılması kullanıcı sorumluluğunda olup official romlar ile yapılan güncellemeler garantiyi bozmamakta ancak official rom dışındaki romların yüklenmesi cihazınızın garanti dışı kalmasına sebep olmaktadır.

ROM yüklerken yaşanabilecek cihazın kilitlenme durumuna karşı kullanıcıların Rom güncellemelerini Teknik Servisimize yaptırmalarını tavsiye ederiz. Teknik Servisimizde yapılan ROM güncelleme işlemi ücretsizdir.
  • Cube U30GT modellerini satın alırken istediğiniz arabirimi lütfen ayrıca bildirin. U30GT modelleri için Android ve Win8 Metro arabirimli 2 tip bulunmaktadır. Herhangi bir bildirimde bulunulmadığı durumda Cihaz Win8 Metro arabirimi ile gönderilmektedir.
  • Sayın CubeTurkiye; CUBE U9GT5 RETINA ve CUBE U30GT 10.1 ürünlerinin teknik olarak farklarını yazabilirmisiniz? aradaki 100 TL fark için değermi bir bakalım lütfen.
  • quote:

quote:

Bugun almak için sanal pazara girdiğimde cube u30gt mini ekran çözünürlüğünün kendi sitesinde ve sanal pazarda 1024*600 olarak değiştirilmiş olduğunu gördüm bilgi verirmisiniz bu konuda?

Merhaba

1280*800 çözünürlüklü modelin u21gt adıyla piyasaya sürülmesine karar verildi, fabrika çözünürlük farkından dolayı Rom uyumsuzluğu olduğu için her u30gt miniye uzun süre ROM desteği verebilmek amacıyla böyle bir uygulama yapmak durumunda kaldı. Türkiyeye getirilen u30gt mini için bu güne kadar yayınlanmış ve bundan sonra yayınlanıcak tüm ROM ları desteklemesi amacıyla malesef bu değişikliği uygulamaya sokamadık. Eğer böyle bir değişiklik yapsaydık model için daha önce çıkmış olan hiç bir ROM güncellemesinden faydalanma şansımız olmayacaktı. Ekran boyutu 7 inch olduğundan aradaki çözünürlük farkının normal kullanımda gözle farkedilmeyecek kadar az bir etkisi olduğu için öncelikli tercih cihazlara verilen rom desteği oldu.

Sanal pazar üzerinden yapılan satışlarda hdmi kablo, kılıf ve yedek ekran koruyucu hediye olarak gönderilecektir.

Sorulmasa açıklamayacaktınız sanırım. Neyse bu haliyle hiç bir cazibesi kalmadı. Aynı fiyata daha iyi alternatifler var, onları değerlendiririz artık. Firmanız da satışa başlamadan büyük bir güven kaybetti.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba

Sorulmasa açıklamayacaktınız sanırım. Neyse bu haliyle hiç bir cazibesi kalmadı. Aynı fiyata daha iyi alternatifler var, onları değerlendiririz artık. Firmanız da satışa başlamadan büyük bir güven kaybetti.

Durum netleştiği anda sitemizden yayınlandı, konu anında herkese duyuruldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: dekart

Sayın CubeTurkiye; CUBE U9GT5 RETINA ve CUBE U30GT 10.1 ürünlerinin teknik olarak farklarını yazabilirmisiniz? aradaki 100 TL fark için değermi bir bakalım lütfen.

U9GT5 Retina ekranlı bir model ve hdmi portu yok, u30gt 10.1 ise donanım özellikleri olarak tıpatıp aynı olmakla beraber ekran retina yerine IPS ekran ve artı Hdmi protuna sahip. Cube ipadden sonra Retina ekranlı Android işletim sistemli ilk Tablet Pc üreticisir.
  • U9GT 3 ve U9GT 5 modellerimiz sanalpazar üzerinde satışa sunulmuştur.

http://cubemarket.sanalpazar.com/dukkan/Cubemarket__u695842
  • Fiyatlar gerçekten pahalı ben Artes D9702 3g almayı düşünüyordum bu konuyu görünce iyiymiş bari Cube alayım dedim ancak fiyatları görünce tekrar Artes D9702'de karar kıldım.
  • Merhaba

Cube da hangi modeli düşünüyorsunuz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cubeturkiye -- 20 Aralık 2012; 16:33:56 >
  • Sayın, cubeturkiye

Web ana sayfanızda 8" çift hoparlör olarak geçen ürün hangisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KütahyanınPınarları

Sayın, cubeturkiye

Web ana sayfanızda 8" çift hoparlör olarak geçen ürün hangisi.

U9GT 3 Modeli,

ürünler içerisinde detaylı bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler.
  • 8" de başka seçenek yok, özellikle ona baktım fakat çift hoparlör açıklamasını göremedim bir türlü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KütahyanınPınarları

8" de başka seçenek yok, özellikle ona baktım fakat çift hoparlör açıklamasını göremedim bir türlü.

Çift hoparlör 2 adet modelimiz var biri 8' u9gt3 diğeri ise 9.7' u20gt
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.