Şimdi Ara

Çukurova Üniversitesi Topluluğu[Ana Konu] (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.975
Cevap
31
Favori
84.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: batuhanry

Bu arada bir bilgi, geçme notu 70 miş.

gözüm korkmaya başladı ..
    bölüm zaten zor .. stres yaptım şimdi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _*paradise*_

yok abi korkma ya çalışan adam çok rahat yapar o ortalamayı. 2,8 e geliyo sanırım. yapılmayacak şey değil.

o değilde nickini gördüğüm anda paradise city çalmaya başladı kafamda.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _*paradise*_

yok abi korkma ya çalışan adam çok rahat yapar o ortalamayı. 2,8 e geliyo sanırım. yapılmayacak şey değil.

o değilde nickini gördüğüm anda paradise city çalmaya başladı kafamda.

göreceğiz bakalım

• Çü Tıp fakültesini bu sene kazandım. Özet geçecek arkadaş varsa sevinirim
  • ben hataydan geleceğim için aynı gün döneceğim 5 eylül de kayıt yapmaya geleceğim. o günde orada olacak arkadas varsa takılabiliriz o gün :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mannak156

ben hataydan geleceğim için aynı gün döneceğim 5 eylül de kayıt yapmaya geleceğim. o günde orada olacak arkadas varsa takılabiliriz o gün :)

5 eylül de bende oradayım dostum :))
    bende osmaniye den geliyorum gün içerisinde geri döncem annem ve babamla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delarux -- 29 Ağustos 2012; 2:42:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanctn33

Çü Tıp fakültesini bu sene kazandım. Özet geçecek arkadaş varsa sevinirim

Öncelikle tebrik ediyorum.

Özet, iyi bir yere gidiyoruz, rahat olabilirsin. İstanbul'dan geleceğim bende baya baya benimsedim orayı, sağolsunlar arkadaşlar baya bir anlattı. Bu sayfada birçok bilgi bulabilirsin.

6'sın da da miiindiz()ler buluşur o zaman tamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: _deadmaster

quote:

Orijinalden alıntı: hemsıre022

quote:

tatilde olduğum için konuyu takip edemedim var mi sorusu olan

çukurova myo fizyoterapi kazandım . ilk kayıtta yatırmam gereken para mıktarı hakkında bılgın varmıı

harçlar kaldırıldı yatirmazsin galiba

ya harçlar kalktı ama kayıt için gerekli evraklarda hala banka dekontu ayzıyor kafa karıştırıcı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hasanctn33

Çü Tıp fakültesini bu sene kazandım. Özet geçecek arkadaş varsa sevinirim

Öncelikle tebrik ediyorum.

Özet, iyi bir yere gidiyoruz, rahat olabilirsin. İstanbul'dan geleceğim bende baya baya benimsedim orayı, sağolsunlar arkadaşlar baya bir anlattı. Bu sayfada birçok bilgi bulabilirsin.

6'sın da da miiindiz()ler buluşur o zaman tamam.

ben de tıp da okuyorum. 4. sınıf .yardımcı olurum.elimde kitaplar da var size bi iyilik yapabilirim

@hemsire022 okulu arayıp ogrenebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E -- 29 Ağustos 2012; 10:37:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende miindiz tayfasındayım okul açıldıktan sonra bi tanışma partisi 10 numara olur
  • Arkadaşlar okulu arayan oldu mu? Ben aradığımda hep meşgul. İkinci öğretim ve İngilizce olan bölümde okuyanlar ne kadar harç ödeyecek bilen var mı?
  • quote:

Arkadaşlar okulu arayan oldu mu? Ben aradığımda hep meşgul. İkinci öğretim ve İngilizce olan bölümde okuyanlar ne kadar harç ödeyecek bilen var mı?

bende günlerdir arıyorum sürekli ama hep meşgul.
    Birçok üniversite harç ücretlerini yayınladı ama bizim üniden hala tık yok.Sakarya üniversitesi nin süpriz harç tablosundan sonra korkmaya başladım açıkçası.
    Bkz

• quote:

Orijinalden alıntı: delarux

quote:

Arkadaşlar okulu arayan oldu mu? Ben aradığımda hep meşgul. İkinci öğretim ve İngilizce olan bölümde okuyanlar ne kadar harç ödeyecek bilen var mı?

Birçok üniversite harç ücretlerini yayınladı ama bizim üniden hala tık yok.Sakarya üniversitesi nin süpriz harç tablosundan sonra korkmaya başladım açıkçası.
    Bkz

Sanırım b*ku yedik. Baya bir girecek anlaşılan...

• quote:

quote:

quote:

Bkz

Alıntıları Göster
    quote:

Bu sakarya üniversitesinin harç tablosu ama dostum bende ilk gördüğümde şok oldum ama bizim üniversitenin bu kadar abartacağını sanmıyorum.Birçok üniversite açıkladı hepsinde ücretler hemen hemen aynı ama sakarya üniversitesi bayağı bi abartmış anlaşılan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delarux -- 30 Ağustos 2012; 1:22:11 >

• quote:

quote:

Bu sakarya üniversitesinin harç tablosu ama dostum bende ilk gördüğümde şok oldum ama bizim üniversitenin bu kadar abartacağını sanmıyorum.Birçok üniversite açıkladı hepsinde ücretler hemen hemen aynı ama sakarya üniversitesi bayağı bi abartmış anlaşılan

Valla abi bilemiyorum ama çok moralimi bozdu bu olay. İkinci öğretimlere en azından indirim yapılmalıyken artırmış adamlar. Umarım 2000TL den fazla ödemeyiz yıllık...

• quote:

quote:

dostum bazi uni ler %30 harc fiyatini arttirmis diye duydum .bide biz ing egitim gordugumuz icin normalden biraz daha fazla oluyormus galiba(ankara uni de en azindan oyle)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: canokanagca

ben ondan bahsetmedim :D benim kalacak yerim falan daha belli degil.isim erken biterse hemen onu halledecegim.bide ben eylul 6 -12 arasi adana da kalicam.daha kimseyi tanimiyorum ve hic bir yeri bilmiyorum.isi olmayqn biriyle biraz takilabiliriz en azindan biraz adana yi gezerim.

bende kalacağım o tarihlerde dostum. takılalım aynen. o kadar gün boş boş oturmayalım.

bu arada 17 eylül değil mi hazırlık sınıfının başlayacağı tarih?

Kısa tatilden sonra geri döndüm. Neyse çok ilerlememişsiniz

Adanada takılma konusunda boş vakitlerimde yardımcı olurum. Temel öğrenci mekanları, yemek yerleri vs ve ulaşım bilgileri ilk dersimiz olur

• İnternette dolanırken buldum.Bir öğrenci kendi gözünden Adana'yı anlatmış Adanayı merak edenler bir okuyun derim.Keyif alacaksınız okurken.

ADANA'DA ÖĞRENCİ OLMAK :)
    Adana'da öğrenciysen, Adana'yı bilmeyen insanların sana sanki savaşın ortasında yaşıyormuşsun gibi dehşetle yaklaşmasına alışkın bir hayat sürdürürsün.
    Kolaydır Adana'da yaşamak, azıcık öğrenim kredisiyle bile paşalar gibi öğrencilik hayatı yaşanan yerdir. Hem ucuzdur, hem de esnaf fazla merhametlidir. Kebapçıya gittiğinde 5 farklı salatan ve yemeğin üzerine içtiğin sayısız çay bedavadır!
    Kontör almaya girdiğin büfe sahibi, öğrenci olduğunu öğrenince bir de bir paket makarna uzatır sana, kontörün Adana'ya özgü promosyonu maskesi altında..
    Adliye haberleriyle ün yapmış bir tehlikeli şehirdir Adana! Adana'da geçen bir yılın sonunda, otobüsleri durdurup birbirlerine satırlarla saldıran şoförleri sakince izler, senin olduğun otobüsün şoförü ölmezse sağ sağlim yoluna devam edeceğini bilirsin. Çünkü kimsenin derdi seninle değildir sana bulaşmaz hiçbir kavganın ucu, bunu öğrenirsin. Hatta birkaç yıl sonra otobüsten tezahürat ederek kendi şoförünü gazlayan bir topluluk içinde bulursun kendini :)
    Varoş mahallelerde panzerlerin beklemesi size şaşırtıcı gelmez mesela, doğal bir korunma biçimidir Adana için.
    Adana'da öğrencilik yaptıysan en az 30 kez bedeninin yarısı otobüsün dışında gitmişsindir fakülteye kadar. 10. seferden sonra bedenine vuran rüzgardan hasta olmadan keyif almanın taktiklerini öğrenirsin!
    Ayın 7'sinde kredilerin çekilip bütün kebapçıların öğrenci dolduğu memlekettir Adana. 7'sini 8'e bağlayan gece çiftler beraber uyumaz çünkü herkes buram buram soğan ve şalgam kokmaktadır :)
    Otobüs muavinlerinin özellikle öğrencilere karşı samimiyetinden dehşete düşülen ama sonra alışılan şehirdir. Kimisi sabahki uykusuzluğunuzu azarlama hakkı bile görür kendinde :)
    Sabahları bir turuncu otobüsün bozulup içindeki yolcuların arkadan gelenlere dağıtılmasına alıştığınız için evden 10 dakika erken çıktığınız memlekettir. Arkadan gelen otobüsün muavininin kapının önünde durup "Sadece Galatasaraylılar binsin herkese yer yok nasılsa" diyebildiği tek yerdir!
    Adana'da yemek demek kebap demektir; yemeğin yanında şalgam içmeyi öğrenirsin! Ve en güzel kebabın en pis yerlerden yeneceğini kabullenirsin istemesen de! En güzel yaz akşamı, Menderes'te bici yemeye gidilendir! En güzel kış gecesi ise yine aynı yerde, üşüye üşüye salep içmeye gidilir!
    Adana'da içiyorsan, gece alkolden sonra şırdan denen bir şeyle tanışırsın, tanıştığın gün dehşete düşersin ama bir daha vazgeçemezsin! Bilmeyenlerin "ııyykk, ööyyğğ" seslerini duymazsın o ilk ısırığı aldıktan sonra ve gözlerinin içine baka baka ağzından ipini çekerek pisliğin dibine vurmanın zevkini yaşamayı öğrenirsin :)
    Delikanlı şehirdir Adana, en entel erkeği bile tespih çeker, hesabı kendi öder!
    Polisinin megafondan her türlü muhabbeti yaptığı tek şehirdir belki de! Birbirlerine laf atar, dalga geçer, sizle resmen megafondan sohbet eder Adana polisi!
    Adana'da yaşıyorsanız "6buçuğuncu durak" komik bir şey değildir gayet doğaldır. Buçuklu durakların olduğu tek memlekettir çünkü!
    Adana'da öğrenci olmak kış aylarında üşümeyi unutmak demektir bir anlamda. Yazın o kavurucu hatta öldürücü sıcağında ise bir komando gibi hayatta kalma becerileri edinirsin. Üzerine yapışan tişörte, sırılsıklam bedenine karşı dimdik ayakta durmayı öğrenirsin. Sıcağa karşı serinleme taktikleri geliştirirken herkes insan zekasının üstünlüğünü bir kez daha fark edip hayran kalır. Tişörtlerin buzluktan çıkarılıp giyildiği memlekettir Adana! :)
    Ve sıcak yaz günlerinde çoluk çocuk donla kanalda yüzenlerin yanından şaşırmadan geçebilmektir! Islak donların yapıştığı popolara açık ağızla bakakalmayanların şehridir!
    Adana'da öğrenciyseniz, sosyeteye karışmak Ziyapaşa'da kahve içmektir, alışveriş yapmak ise Amerikan Pazarı'ndan kaçak Converse almak..
    Adana'da her bir köşeden fırlayan paşa isimlerine alışırsınız, ortalık paşadan geçilmez! Gazipaşa, Ziyapaşa, Şakirpaşa..
    En yalaka memlekette yaşamaktır ayrıca Adana! Gelmiş geçmiş siyasilerin isimleri verilmiştir hep en bilindik yerlere :) Turgut Özal, Süleyman Demirel, Adnan Menderes, Kenan Evren, Alparslan Türkeş'ten oluşur dolandığınız yerler.
    Adana'da kırmızı ışık beklerken vitesi boşa almamayı öğrenir insanoğlu. Çünkü sarı yandığında siz birinci vitese geçene kadar bütün kornalar size küfrede küfrede inletir ortalığı!
    "Koymak" kelimesi yerine "katmak" kelimesinin kullanılmasına gıcık olsanız da alışırsınız çay katmaya(!) bir süre sonra!
    Küfür size kötü gelmez Adana'da yaşıyorsanız.Küfretmenin sanatsallaştırıldığı, en orijinal küfürlerin icat edildiği memlekettir çünkü! Hatta "aq" kalıbı(!) bağlaç olarak kabul edilir ve bunu TDK'nın da kabul etmesi için yürüyüş düzenlendiği iddia edilir :)
    Adana'da geçen öğrencilik yıllarından sonra dilinize "nabiyün, sen bilün" gibi kelimeler kazandırır bu şehir.
    Küçüksaat, Büyüksaat, Saydam Caddesi.. hepsi totalde ÇARŞI'dır artık ayrı gayrısı yoktur!
    Muavinlerinin "Gazipaşa, Cemalpaşa, Sular, İstasyon, Atatürk caddesi, Gülbahçesi, Küçüksaat, Büyüksaat, Yağ Camii, Altıkat, Çaaarşıııı.." cümlesini 1 saniye içinde söyleyebildiği rap aşkıyla yanan memlekettir!
    Sabahın köründe ciğerle kahvaltı yapmanın insani kabul edildiği şehirdir. Bu yüzden göbeklidir Adana erkeği, kalçası geniştir Adana hatunlarının. Sıfır bedene papuç bırakmayan harbi memlekettir!
    Adana'da okuyan öğrenci karşıdan karşıya geçmek için yaya geçidi kullanmaz, ışık beklemez! Kendini arabanın önüne atarak karşıya geçer ve demirlerin üzerinden atlar!
    Her türlü yol tarifini Duygu Kafe'den başlayarak anlatmayı öğrenir insan. Ya Duygu KAfe'ye varmadan, ya Duygu Kafe'yi geçincedir her yer. Ve hatta Duygu Kafe'den 1 km sonra diye bile anlatılabilir ÖZal'daki bir yer..
    Adana'da yaşıyorsan metronun yerin altından değil de üzerinden gitmesi hiç de komik değildir!
    Hava almaya, arkadaşlarla buluşmaya, kafa dinlemeye veya gezmeye kampüse gider Adana öğrencisi. Çünkü görebileceğiniz en muhteşem manzaralı, en güzel kampüslerden biridir Çukurova'nın kampüsü.
    Adana öğrencisi için en süper market Groseri'dir ve nasıl bilmez ki bunu bilmeyen! Şaşırtıcıdır!
    Sabancı'nın inşa ettikleriyle dolduğu için adının bir gün Adana-sa olarak değişmesi durumuna şaşırmaz, onay verirsiniz.
    Ve Adana'da öğrenci olduysan artık Adanalısındır, Allah'ın adamısındır! Kopamazsın bu plakası gibi 1 numaralı memleketten!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delarux -- 30 Ağustos 2012; 14:40:51 >

• Yazı hoşmuş gerçekten.

Bu arada bilen illa ki vardır. Yurt misafirhanesine(Fevzi Çakmak) kayıt olmak için neler gereklidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhanry -- 30 Ağustos 2012; 20:40:59 >
  • quote:

ben de tıp da okuyorum. 4. sınıf .yardımcı olurum.elimde kitaplar da var size bi iyilik yapabilirim
    Hangi kitaplarmış bunlar, bir iyilik yap bakalım

Arkadaşlar misafirhane ile ilgili bin tane soru sorulmuş, açıkçası oraya pek ümit bağlamayın.Zaten orası dolmuştur şimdiye.Misafirhaneyi akıl eden tek kişi siz değilsiniz.Genellikle misafirhaneye ( herhalde 5 kişilik bir yerdi) tanıdığı olanlar yerleştiriliyor.Benim dönemimde öyle oldu.

Yurt çıkmayan arkadaşlar ne yapacak peki ?

Yurt çıkmayan arkadaşlar Beyazevlerdeki Faruk Akkülah veya çarşıdaki Çukurova Erkek Öğrenci yurduna gidip kayıt yapacaklar.(Ben cemaat evinde kalırım sorun değil diyenler de bence en iyisi olan evlere gidip yerleşsinler.Senet yok bir şey yok, istediğinizde çantanızı alır çıkarsınız.)Sözleşmeyi de yıllık değil aylık yaptıracaklar(oradaki bahane size kalmış artık) .Akabinde Fevzi çakmak veya Sümer'deki listeleri haftalık takip edecekler.Yedek öğrenciler için kayıt zamanı açıklanır düzenli olarak.Size sıra geldiği anda (ortalama 3-4 hafta sürer) yurt farketmeksizin gidip kayıt olun.Sümer çıkarsa da hemen Fevzi Çakmak'a geçmek için dilekçe verin ve bekleyin.Sümer'i beğenirseniz Sümer'de de kalabilirsiniz.Okula biraz uzaktır, o kadar.Yoksa Fevzi Çakmak'tan daha sakin olur.Çarşı'nın da içindedir ama çarşıyla pek işiniz olmaz genelde.

Yurtlar -özellikle Fevzi Çakmak- temizdir.Yeni binalarda Suriyeliler var bildiğim kadarıyla da ayarlayacaklardır bir şekilde.Olmasa dahi yeni dönemde aktif olacak mı kesin değil.O yüzden planlarınızı ona göre yapmayın.Olur da yerleşirseniz çok iyi olur tabi. Fevzi Çakmak temiz bir yurttur.Kız erkek karışıktır(farklı bloklarda tabi), yemekleri de fena değil.Fiyatlar ucuz, zaten size verilen fişlerle 1-2 liraya gelir öğünler. Onun dışında internet ağı falan demiş bazı arkadaşlar, burası ODTÜ,Boğaziçi değil arkadaşım.Yok öyle bir şey.

Son olarak da bu kadar heyecanlı olmayın arkadaşım, Adana çölün ortasında bir vaha değil, hele Türkiye'nin 5. büyük şehri falan geçmişte kalan şeyler.Şimdi bazı arkadaşlar 22 bin dönüm araziden bahsedecekler ama kimse okula tarlada gezmek için gelmiyor.Beklentileriniz çok büyük olmasın. Okulun idari işlerinde bir sıkıntı yaşamazsınız, ayrıca yurtlarla ilgili olarak da kayıt günü orada özel yurt masaları olur, onlarla konuşun.

Sormak istediğiniz bir şey olursa bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.