Şimdi Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yerli altyapı yoksa 5G yok (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
1
Favori
14.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yalana ortak olmayın. Volvo hangi dönemde japon motoru kullandı?
    Copy -Paste yaptın bitti öyle mi?
    Patent önemlidir neden mi?Önemli olduğu için tankı yapıp motorunu 2 sene beklersin. Atak helikopter için 3 yıldır bekyorsun. Aklınızı başınıza alın,uzaya çıkmadığınıza göre sıkıntı büyük.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • boyzof B kullanıcısına yanıt
    3G den 4G ye geçerken de aynı fasa fisolar söyleniyordu hatırlatırım. Google dan aratıp görebilirsin. Hep aynı hikayeler. Türkiye'de 5G ancak kotaları 5 gb dan 10 gb a çıkarır. başka bir işe yaramaz.

• WaylandIZMIR kullanıcısına yanıt
    Hiçbiri hikaye değil her teknolojide kapasiteler ve hızlar 10-20 kat artti zaten, bilmiyorsanız öğrenin, 3g öncesi internet kullanimi yok denecek kadardı telefonda, 3g ile 4-5 GB paketlerle tanıştı insanlar, 4g ile 40-50 gb hatta sınırsız mobil internet veriliyor. Hızlar aynı şekilde 3g ile 300 kbitlerden 30 mbitlere (100 kat) 4g ile 300 mbitlere çıktı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • certac C kullanıcısına yanıt
    Aksini idda ediyorsan kanıt koy önüme.Copy paste demen için kanıt.Patentleri araştır.Sana göre volvo isveç markasıdır ve isveç üretimi yerli motor kullanıyordur eminim

• Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Araba konusuna istersen girme :) O konuda benimle aşık atacak bir birikimin olmadığı kesin. Zira bilmediğin konular. Volvo şu an Çinli bir grubun. Öncesinde Ford grupda idi. Hiçbir dönem Japon motoru ya da aisen şanzımanını kullanmadı. Sadece kendini rezil etme diye uyardım. O chartı ayarlayan siyasi rant uğruna gelişine bir çok alakasız ekipmanı arabaya eklemiş. Ben sana sadece motoru örnek verdim.

Yahu yazmayayım dedim sığ bilgin ile copy paste copy paste. Bahsettğin şeyler gelişmiş ülkelerde perfprmansa dönüyor. Bz de bunların arasında ki hız diyagramı alakasızdır. Yok diploması varmışta falanmış. Herkes diploması oksuğu iddia edebilir.

şu an 15gb'a 40 lira veriyorum türk telekom'da. 5G ile sınırsız olmasa da 50gb'lık paketler bile standart hale gelir mobilde büyük ihtimalle.

300 Mbit?? Ben neden İzmirin çoğu yerinde test yapmama rağmen 20 mbiti geçemiyorum? iphone 8 plus ile? Sana özel heralde 300 mbit.ve benzeri hızlar. Bu konular burada kalsın, 5G gelince hatırlarız beraber

• Ahi ahi ahii..
    At gibi kişnedim vallağa..
    Teknik üniversitelerimiz kapağı açılınca yanan led projesi bile yapıyolar.
    Alt yapısında ne varki çinden kiloyla alırız🙏😂😂

• holycow kullanıcısına yanıt
    Umarım

• Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    Yazdığın her seyin yanlış olduğu yüzüne vurulunca ayarların bozuldu sanırım, birden Türkçe konuşmaya hatta Türkçe ünlemler kullanmaya başladın, en az senin kadar biliyorum baz istasyonu türlerini, ulak yetersiz falan değil ama tabiki daha da geliştirilecek, ben daha iyi diye bir kelime etmedim, ha şimdilik daha iyi olmasa da daha pahalı bile olsa kullanılmalı mi evet kullanılmalı çünkü bizim teknolojimiz biz üretiyoruz, her şey zamanla olacak, yeni başladık, Nokia ericsson Huawei kaç yıllık firmalar, ulak kaç yıllık? Niye rahatsız oluyorsun ulakin kullanılıp gelişmesinden bunu anlamıyorum, senin de faydana olacak orta ve uzun vadede merak etme, belki daha iyi bir iş bulacaksın, belki senin çocuğun çalışacak o şirkette. Çomar da baban ve dedelerindir bu arada.

Nokia için departman olup olmamasıyla yazdığın yanlış bilgileri doğru yapamazsın, türk telekomdan örnek vereceğim, iç Anadolu'da çoğu baz istasyonlarında Nokia var.

Unutma Huawei ericsson vs. güvenli de değil, uzun vadede ucuz da değil, ulak ise tam tersi. Neyse daha fazla uzatmiyorum, sen dersini aldın. Git şimdi huaweinin istasyonlarını kurmaya devam et :) ülken gelişir böylece. Ha bir de arada sektörü biraz tara, yeniliklere açık ol, mühendissin ya.

• İmam hatipliler mi yapacakmış? :)))

Forumdaki hız testleri konusunu ziyaret edebilirsin, 300 mbite ulaşan kişiler var, genel olarak da 150 mbite kadar çoğu kişinin hızları.

Hangi ülkelerden örnek versene? Sığ bilgisi olan sensin, yazdığım hangi bilgi yanlış? 300 mbit alan bir sürü kişi var Türkiye'de mobilde, en aşağı 50-100 alınıyor açık alanda. 3gde 30 mbit civarı alınıyor. Anca boş konuşuyorsun, bu konuda senden 100 kat bilgili olduğumu iddia ediyorum ve ispatlarim konu açılırsa orası ayrı ama Aynı teknoloji ve ürünleri kullanıyorsun, ülke ile ne alakası var hizlarin vs? Ha bu arada Amerika'daki 4g hızları Türkiye'den daha düşük internetten arastirabilirsin, bunun farklı sebepleri olabilir orası başka bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 10 Şubat 2020; 22:30:2 >
    Ne demiş atalarımız 1000 bilsende 1 bilene danış.Yani sizin bilgi birikimiz fazla olabilir lakin bu karşınızdakinden üstün kılan bişey değildir.Bu attıgım resmi altta kaynagı yazılmış 30 yıllık ekonomist profesör yani sen ondan daha iyi biliyorsun.

Resimde sana japonyanın motorunu kullanıyor demiyor.Resimde anlatılan parçaları tedarik ettiği ülkeler.Yani iphone nin çinde üretilmesi gibi.

Volvo S40, 38 ana parçanın 3 kıtaya yayılmış 14 ülkede üretilmesi ve İsveç’te birleştirilmesi suretiyle üretilmekte. (kaynak: Richard Baldwin 2009)

Arabalardaki (marka farketmezsizin) çoğu parça farklı firmalar tarafından patentli.
    %100 patentiyle birlikte yerli bir marka ben dünyada görmedim varsa bunu bana söylemen lazım.O zaman ben bilgilenmiş olurum bu ayıp değil ki.Bizim üreteceğimiz yerli denen arabada ne kadar yerli değilse diğer arabalarda yerli değil.Onların bizden farkı teknolojide bizden 100 yıl öndeler.
    Bizimkiler havadan yerli diyorlar gösteriş tamamen.

• onkuba kullanıcısına yanıt
    Olay yerlilik oranı, bence kimse batmıyor. Keşke yerli oranı yüksek ürün olsada adı araba olmuş adı ram tv ne derseniz ama maalesef birleştirme yapacağız gözüküyor. Yoksa milli bir ürüne kimsenin lafı olmaz.
    Örnek arkadaş espri yapmıştı aklımda kalan
    “Ram ekran kartı işlemci anakart kasa aldım kendim topladım o zaman buda milli diye”
    Olay bu

• Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Hayır gösteriş değil, Fikri mülkiyet hakları sende olduğu sürece yerlidir. Ayrıca 100 yıl önde değiller, elektrikli araçlar tarihi çok eskiye dayansa da şu aşamadaki haliyle çok yeni bir konsept, bizim de öne çıkacağımız yeni teknolojiler olacak, ayrıca bu proje yerli araba markası projesidir, önemli olan markanın sahibinin Türkiye olması.

• Yerli olup olmamak firmaların çokta umrundaydı

Kazanacakları paraya bakarlar. Daha 4G yapılan yatırımın geri dönüşü alınmamışken 2 seneden önce 5G beklemek zaten hayal. Ha yerlilik şartı gelecekse bi 0 ekliyorum ve hopp 5G 20 seneye gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 10 Şubat 2020; 22:37:44 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.